- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
Dr. 444Hertz #150 üzenetére
Hmmm okééé. Na most én erre nem gondoltam. Akkor tulajdonképpen ugyanaz a helyzet, mint a kiállított daraboknál, azok is nyilván beégnek.
De ki használja napi 10 óráig ugyanazt az alkalmazást?Én sose vettem észre semelyik galaxy-mnál a beégést(ahogy írtam feljebb). Pedig jó ideig megvoltak. És volt, hogy sokat játszottam ugyanazzal a játékkal, meg gps-t is sokat használom, meg nyilván a szokásos, szinte minden nap lemerítem estére a telefont, és több mint egy év után nincs nyoma a beégésnek*.
De ja.. ha valaki rengeteget használja ugyanazt az alkalmazást, annak ez valóban nem való.*Kivéve(ahogy feljebb írtam) teljesen fehér tartalomnál ha hunyorogva nézem, akkor látni az értesítési sáv helyét.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Egy szóval sem mondtam, hogy hazudsz. Azt nem hiszem el, hogy vett egy új telefont, ami ténylegesen új volt, és 1 hónap alatt beégett. Ez szerintem úgy lehetséges, hogy mint ahogy mondtad előtte ki volt állítva, vagy használt volt vagy ilyesmi. Persze ahogy írtam, lehet hogy az az eszköz hibás valamiért(mert a többi nem ég be ilyen gyorsan). De ezt nagyon kétlem, mert nem hallottam ilyesmiről.
Szóval azt elhiszem amit mondasz, azt nem, hogy ez általánosan igaz az amoledekre. -
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
Stanley-B. #130 üzenetére
Hát nem tudom, hogy vagy vele, de ha lemerül az egerem és nem tudom egyszerrre tölteni és használni akkor az FAIL. Még ha pár perce is. (Szoktam így járni a vezetéknélküli egeremmel, annak ellenére, hogy szólnia kéne a rohadéknak mielőtt lemerül, de olyankor csak bedugom a kábelt és kb 1 óráig vezetékes egerem van, nincs olyan, hogy nem tudom használni.)
A toll egészen addig nem fail, ameddig bele nem töröd a végét. Onnantól viszont elég durva.
A jack elhagyása valóban tudatos döntés, ami azt a célt szolgálja, hogy a gyártó minél több pénzt beszedjek a tartozékokkal. Pedig a vásárlónak amúgy semmi más indoka nem lenne rá, hogy megvegyek őket. Persze, a vállalatnak ez WIN. A vásárlónak ha az nem fail, hogy belenyúlnak a zsebébe és kiveszik belőle a pénzt, akkor nem tudom mi az...Értem én, hogy az FM transmitter szar. Soha nem használtam, de tisztában vagyok vele, hogy gagyi.
DE.
Olyan nem létezik, hogy valaminél jobb a semmi. A valamit még mindig tudod nem használni, ha nem felel meg neked. A semmit sosem fogod tudni használni. Ez nagyon isheep duma, hogy ha valami nem tökéletes akkor értelmetlen... Hagyjuk már pls. -
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
Stanley-B. #109 üzenetére
"az Apple nem épít alacsony színvonalon működő megoldásokat a készülékeibe"
Kivéve amikor kézzel le lehetett árnyékolni az antennát(persze mindig lehet másképp fogni...), meg amikor magától elhajlott a telefon. Na meg akkor ott vannak ezek:
De ja.. az apple sosem hibázik!
Amúgy nehéz feldolgozni, hogy a story arról szólt, hogy egy "vészmegoldás" kellett, és ezt éppen nem egy iphone tudta szolgáltatni?! Senki nem mondta, hogy ez a top1, jézus...
-
whatwhatwhat
aktív tag
"Az a baj, hogy megint ott tartunk, hogy melyik jobb a másiknál."
Én nem ezért írtam amiket írtam, pont azért mert amit te írtál értelmeztem úgy, hogy az iphone jobb, mert tudja mindezt. Én meg leírtam, hogy szerintem az android is tudja.
Ennyi. Mivel nem szoktam semmilyen hangvezérlést, se diktálást, se okosotthont, se autós kihangosítást használni. Ezért nem tudom saját tapasztalattal alátámasztani, de azt tudom, hogy minderre van lehetőség. Ezért leírtam, hogy ne könyveljük el ezeket iphone előnynek.
Nem akartalak én meggyőzni, hogy jobb.
A problémáimat is azért írtam le, hogy alátámasszam, hogy olyan érveket nem fogadok el hogy megbízható meg hogy "működik". Mert nekem nem ez a tapasztalat, amit egy viszonylag friss telefonnal szereztem. Azt elhiszem, hogy nektek jó, meg nektek működik. Csak ha érvelünk egyik-másik mellett akkor ezeket nem fogadom el érvnek, mert én pont az ellenkezőjét állítom.
De mondom mindentől függetlenül, mindenki azt használ amit szeret és/vagy akar. Én személy szerint nehezen értem meg néha, de ez már az én dolgom, ha beszélgetünk valakivel erről, akkor objektívan állok hozzá.
Egyébként én nagyon szokszor azt tapasztalom ismerősöktől, akiknek iphone-ja van, hogy fogalmuk sincs, hogy az androidos csúcskészülékek milyenek és mit tudnak.
A leggyakrabban azt hallom, hogy vett valaki egy iphone-t és milyen elégedett vele. Aztán megkérdezem, hogy előtte miylen telefonja volt. Amire általában az a válasz, hogy valamilyen olcsó samsung(pl galaxy ace és társai), tehát egy kb 50ezer forintos és mellé még régi, alsó kategóriás telefon. Ami már akkor is szar volt amikor megjelent, azóta meg lassú lett, ronda, és tulajdonképpen használhatatlan.
Na hát ha ezután vesz valaki egy 5ször annyiba kerülö új csúcskészüléket, akkor nem kell csodálkozni, hogy sokkal elégedettebb vele... Én úgy gondolom, hogy ugyanolyan elégedett lenne valaki egy csúcskategóriás samsungal, pixellel, huawei-jel, vagy oneplus-szal.
Persze ezután úgy van elkönyvelve a dolog, hogy iphone > andoird. És ez elszomorít. -
whatwhatwhat
aktív tag
Én annyit tennék hozzá, hogy amennyire én tudom, a google assistant is kb olyan szinten van mint a siri. Így tudja ugyanazokat amiket felsoroltál. Diktálni is ugyanúgy tudsz, bár én csak egyszer próbáltam. Okosotthonra pedig ottvan a google home, amihez aztán tényleg nem értek, így nem tudom, milyen lehetőségek vannak hozzá, így lehet, hogy jobb az apple megoldása.
Csak azért mondom ezeket, mert nekem úgy jön le, hogy az ilyesmiket az iphone előnyeiként soroltad fel, pedig tudja ezeket a google is. De javíts ki ha tévedek, vagy jobban tud ezt-azt.A másik pedig, hogy a mai napig mindenki azt mondja, hogy nagyrészt azért szeretik az iphone-t mert az "működik". Na nekem pont nem ilyen tapasztalataim vannak. Egy i6 a céges telefonom, és rengeteg problémám van vele. Egy régebbi oprendszer verzióval azt csinálta, hogy "lefagyott", vagyis megállt a kép egy kb 10 másodpercre. Aztán utána meg ment tovább mintha mi se történt volna, ezt napi rendszerességgel. Ezt mondjuk már régóta nem csinálja.
Továbbá olyat szoktam gyakran tapasztalni, hogy rezeg egyet a telefon, pedig az égvilágon semmi nem történt. Semmi új értesítés.. Sokszor azt hittem csak behalucináltam, de amikor már a kezemben rengett akkor rájöttem, hogy nem.
Az egyik legdurvább gond vele, az az, hogy hívnak és a telefon egyszerűen sehogyan sem jelzi. Nem csörgött és nincs benne az előzményekben se.. A hívónál ott van az előzményekben és ki is csöngöt. Ez azért elég durva, főleg egy céges telefonnál.
A legrosszabb viszont az, hogy télen ha már 0 fok vagy az alatt van a hőmérséklet, akkor ha több mint 10 percet vagyok kint az utcán, akkor fogja magát és kikapcsol a telefon. Ezt most télen csinálta, amikor alig múlt el egy éves a telefon... És szó szerint majdnem az összes ezt csinálja, a cégnél rengetek embertől hallottam ezt. 6 és 6s modellekknél egyaránt. Valamint apám 5-öse is csinálja.
Ezek jutottak most eszembe.Persze nem azt mondom, hogy a galaxym tökéletes, de ilyen durva dolgokat nem csinál... Úgyhogy én személy szerint nem hiszem el, hogy az iphone megbízhatóbb, mint egy csúcskategóriás androidos telefon.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Nem voltam ott, de feltételezem nem térdeld le és vetette alá magát a csodás Android istenség kegyelmének. Egyszerűen elfogadta, hogy hát ja, ezt az iphone nem tudja... Nem tudom, mi olyan hihetetlen ebben. Nekem tetszik a sztori.
Amúgy ki tudok találni még jobbat. Egy gigapartyban vagy és be akarod nyomni a kedvenc számod, hogy megmutast a plebs-nek, hogy milyen az igazi hip-háp. Mindenki izgatottan várja, hogy mit fogsz itt csapatni. Szétmegy a ház meg minden. Odaadják neked az aux kábelt... hoppá
-
whatwhatwhat
aktív tag
Igen, az emberek nagy része munkára használja az apple termékeit.. Perszeeee.
Amúgy én személy szerint párhuzamosan használok iphonet és samsungot. Valamint használtam macbook-ot is. És annak ellenére, hogy elismerem a jó tulajdonságaikat is, "utálom" az apple termékeket. Most akkor mi van?
Amúgy meg mindenki azt használ amit akar.. Csak ne tekintsék már magukat emiatt felsőbbrendűnek. Meg ne beszéljenek úgy a másik oldalról, hogy fogalmuk sincs annak előnyeiről.
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
#40359168 #71 üzenetére
Egy szóval nem mondom, hogy a többi gyártó tökéletes.
DE.
Először is leszögezem, hogy a feature-ök közül a hajlított kijelzőt kedvelem legkevésbé az S7 edge-emen.
Ugyanakkor bár szubjektív, de szerintem baromi jól néz ki. És sok embertől hallom ezt vissza. És ha már pont apple-samsung összehasonlítást végzünk, akkor tudni kell, hogy inkább az apple köszönheti a népszerűségét a design-nak. Így nem kell meglepődni, ha más is néha erre helyezi a hangsúlyt.
Továbbá baromi kényelmes a telefon szélét tapizni. De tényleg. Sokat számít, hogy nem érzed a telefon szélét.
És persze megkapod hozzá az edge-featureket. Amit én napi szinten használok. (persze ennek konkrétan semmi köze a hajlított kijelzőhöz, de csak ehhez van..)
Ezek után nem nevezném teljesen mókusvakításnak. Akkor sem, ha néha elég kényelmetlen kezelni a telefont miatta, mert az újabbaknál úgy tudom ez már nem áll fent, mert kevésbé hajlik le a kijelző mint az enyémen.Amúgy személyes véleményem, hogy az apple sikere szinte teljes egészében mókusvakításra épül.
Ettől függetlenül nem gyártanak rossz telefonokat... Na de ezt hosszú lenne kifejteni. -
-
whatwhatwhat
aktív tag
Na ez az amit nem hiszek el, bocsi. Mármint, hogy ő vett egy új telefont és 1 hónap alatt beégett. Ott valapi turpisság van, vagy ténylegesen az a konkrét készülék volt hibás. De ilyenről még nem hallottam, hogy olyan hibája lenne, hogy hamar beég.
Volt galaxy S(1)-em több mint 2 évig, S3-am több mint 1 évig, note4-em fél évig(de már előtte használt volt, több mint 1 évesen vettem), és most az S7e-em van 1 éve. Egyiknél se tapasztaltam szemmel látható beégést.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Bemész a beállításokba és átállítod a színmélységet. 15 másodpercbe telik.
Legalábbis ha samsungról beszélünk, márpedig úgy gondolom 99%-ban samsungról beszélsz.
A gyári beállítás az, hogy túlszaturált. Ezért látod úgy, hogy mindegyik az.
Egyébként nekem pl így tetszik. Sokkal feltűnőbbek, "kiugranak" a szinek. Képeken is, midnen tartalomnál. Sokkal jobban néz ki szerintem. Viszonylag kevesen vagyunk professzionális fotósok, de ha mégis, ott van a lehetőség az átállításra.A beégés sajnos "létező" probléma. Kifejtem az idézőjelet: Nem úgy létező, mint ahogy előadod. A te telefonod nem fogja 2-3 hónapig 0-24-ben ugyanazt a tartalmat megjeleníteni. Több mint 1 éves S7 edge-emen észrevehetetlen a beégés. Ha egy tiszta felhér képet nézek, akkor látom csak és kizárólag az értesítési sáv helyét elkülönülni. De azt is csak azért veszem észre oylan könnyen, mert tudom, hogy ott van. Először elég közelről kellett néznem.
Szóval számomra tulajdonképpen nem létező.
Szerintem további előnye, hogy nagyobb fényerőre képes. Ezt inkább kérdezem, mint mondom. De én úgy látom, hogy az új telefonoknál általában az oled-esek nagyobb fényerőre képesek. Javítson ki valaki ha tévedek, nincs kedvem utánanézni
-
whatwhatwhat
aktív tag
+ goncz_83
Az alsó-renderképről beszélünk.
Játszottam anno azzal a játékkal, amiben formákat kell bedobálni a megfelelő lyukakba. Látom, hogy a kamerák üvege az, beleillik a helyére.
Az alsó képen láthatjátok, hogy elég rendesen megnyúlt a bekapcsoló gomb.
Nyilván nem kezelem tényként, de ha lehet hinni a rendernek, akkor feltételezem, hogy az olvasó miatt nyújtották meg. Ahogy anno a sony is. -
whatwhatwhat
aktív tag
Amúgy csak nekem tűnik fel, hogy korántsem káva nélküli a telefon? Arra gondolok, hogy azért egy egységes kerete van az egésznek(a benyúló tetejét leszámítva). Ez persze alul elképesztően vékonynak tűnik. De oldalt? Szerintem teljesen átlagos, és jóval vastagabbnak tűnik mint egy S8-é...
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz
Stanley-B. #19 üzenetére
Felfogtuk, apple fan vagy.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Valóba úgy tűnik, hogy a bekapcsoló gombban lesz, nem hiszem, hogy lenne más indok a méretének a növelésére. Egyébként ez szerintem egész jó megoldás. Mindenhogyan kényelmes lesz feloldani, jobb/bal kézzel, kézben fogva, asztalon, autóban stb.. Nem látom hátrányát. Ugyanakkor kijelzőben még jobb lenne... Na nem mintha valaha is vennék iphone-t.
Én abban reménykedem, hogy a note8-ban a kijelzőben lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Motoros topic
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Windows 11
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest