- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iGO Primo
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
Picturemaker #500 üzenetére
Nekem a 3570k 4800-t viszi gyári kupakkal. 4670k ha viszi már a 4300-4400-t akkor az amd-t meg már 5ghz re kellene húzni ellene. Ha van alaplap aminek a vrm hűtése kibírja az fx-t ilyen órajelen akkor még mindig egy batár hűtés kell rá. Ellenben az intelhez elég egy átlagos hűtő és egy 25-30k s lap, mert nem robban fel a vrm az erölködéstől, a hőt meg nem adja át az a gond, szóval a batár hűtés felesleges.
Egy olyan alkatrésznél amit évekre vesz az ember ott nem érdemes pár ezer forintokon sporolni.
Amd majd akkor lesz megint nyeregbe, ha az igp erőt is kihasználja egy átlagos program is. Amíg csak egy pár normálisan megírt program van, és a többaég jó ha 2-4 cpu magra értelmesen skálázódik, addig az intel lesz a nyerő, mert kiegyensújozottabb teljesitményt tud. Cserében van némi gelár, de szerintm most az i5 a nyerő választás, és mire ez kevés lesz addigra kiderül mire lesz érdemes váltani. Egy biztos, hogy nem fx -re, mert addigra már ki is hal az am3+ fogllaat, és csak apu-t fog gyártani az amd.
Mobikról irtam, szóval bocsi az elgépelésekért.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Picturemaker #500 üzenetére
Az alapórajeles eredményekre gondoltam. 4,6 GHz-en már gyorsabb, mint az AMD 4,8-on. Egész biztos, hogy az AMD-t sem lehetne lehűteni 4,8-on, hogyha 100 százalékra ki lennének hajtva. Egy komolyabb alaplap, amely bírja tuningot AMD esetében is drágább.
-
Jack@l
veterán
válasz
Picturemaker #494 üzenetére
Lehet keresni a fogóckodókat, de se most se a jövőben nem lesz több olyan progi, ami 100%-osan párhuzamosítható és kihassználná a magokat. (jelenleg pár százalékukra tippelek)
Nekem egy több évre vett procinál nem számít a "sokkal drágább" 5e ft-os plussz. Inkább azt nézem melyik lesz jobb nekem hossszú távra.
Már írtam, amennyit gyorsít fx-eken a mantle, annyit fog dobni inteléknél is. Csak azt nem szabad elfelejteni, hogy ez csak a megjelenítésen segít, egy játékban meg van AI, fizika, particle system, net. Szóval van hova elszórni a felszabadult proci erőforrásokat... -
FLATRONW
őstag
válasz
Picturemaker #494 üzenetére
Igazad van, ellent mondtam magamnak.
Például egy i5 4670k 30-35 euróval drágább, mint egy 8350.
Hogyha egy program száz százalékra kihajtaná a CPU-kat, akkor kemény 8 százalékos előnye lenne az AMD-nek. Ilyen pedig valós alkalmazásokban ahogy írtam még nagyon jó optimalizáció mellett sem lesz soha az életben. Azt azért még meg kell jegyeznem, hogy ez az előny is csak a dupla annyi magnak és a magasabb órajelnek köszönhető. Ezek után nem hiszem azt, hogy ezt a 35 eurós árkülönbséget fel lehet róni az intelnek, mivel 4 vs. 4 mag ellenében dupla olyan gyors, mint az AMD. Hogyha egy program képes kihajtani 4 magot közel teljesen az szerintem már jó optimalizációnak számít, figyelembe véve a jelenlegi helyzetet. -
törölt tag
válasz
Picturemaker #385 üzenetére
Itt az ARM a helyes megfejtés.
-
lowzor
veterán
válasz
Picturemaker #336 üzenetére
jobban tettem volna, ha ezt linkelem:
-
lowzor
veterán
válasz
"Intelhez ilyen osztályú-felszereltségű lap 30e fölött"
Igen? Z87 Extreme 3 27k és jobban felszerelt. Ennél jóval olcsóbb lapba is belelehet rakni viszont az Intelt, mert ott egyáltalán nem számít a tápellátás, VRM hűtés.
"Bőven elég az a VRM hűtés mindkét esetben ami a "tuningos" lapokon van."
Azért sír mindenki, hogy nagyon melegszik a VRM, meg extra hűtés kell, mikor 4,4-4,5 ghz fölé akarják húzni az FX-üket
"400-450W-os táp bőven elég az FX-hez is (nyilván minőségi), ennél kisebbeket intelhez sem veszel."
Megnézném, hogy mikor hajtanál egy ekkora táppal egy szarrá tuningolt FX 8320-at, meg egy 7950, vagy afeletti VGA-t
"nettó hülyeség. Bőven alkalmazásfüggő egy tuningolt FX és egy tuningolt i5 versenye, messze nem egyoldalú eredménnyel."
Ja, 1-2 munkára való programnál van előnye az FX-nek, de azoknak a többségénél is jobb az Intel. Játékokban meg már mindenhol lealázza. Talán ronggyá tuningolva elérhet egy alapórajeles i5-öt.
"Terhelés alatt valóban többet eszik az FX, ez tény. Egy külföldi oldal kiszámolta, hogy átlagos használat alatt kb. 3 év alatt eszi meg az árelőnyét egy FX."
Gyengéd 120W-al (vagy többel) fogyaszt többet egy tuningolt FX 8320, mint mondjuk egy tuningolt 3570K.
-
Jack@l
veterán
válasz
De az uyge megvan, hogy jópár játékban egy kis szutyok i3-as is odaver a nyócmagos fx-nek?
(multkor engem is meglepett mikor láttam pl. a thief benchmarknál) -
Loha
veterán
válasz
Ott lesz érdekes a dolog, ha veszel egy nem K-s i5-öt vagy i7-et, vmi nagyon olcsó H81-es lappal, és összeveted a teljesítményt egy tuningolt FX-szel.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Picturemaker #34 üzenetére
Nem feltétlenül. Az a -40e Ft nem mindegy, legalábbis itthon. Bár full HD-hoz fölösleges i7+R9 290, nagyobb felbontású monitor meg drága még, ott már az i7 is belefér valószínűleg a költségvetésbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI Gaming X Trio 3060
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest