- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLATRONW
őstag
válasz
Picturemaker #500 üzenetére
Az alapórajeles eredményekre gondoltam. 4,6 GHz-en már gyorsabb, mint az AMD 4,8-on. Egész biztos, hogy az AMD-t sem lehetne lehűteni 4,8-on, hogyha 100 százalékra ki lennének hajtva. Egy komolyabb alaplap, amely bírja tuningot AMD esetében is drágább.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Picturemaker #494 üzenetére
Igazad van, ellent mondtam magamnak.
Például egy i5 4670k 30-35 euróval drágább, mint egy 8350.
Hogyha egy program száz százalékra kihajtaná a CPU-kat, akkor kemény 8 százalékos előnye lenne az AMD-nek. Ilyen pedig valós alkalmazásokban ahogy írtam még nagyon jó optimalizáció mellett sem lesz soha az életben. Azt azért még meg kell jegyeznem, hogy ez az előny is csak a dupla annyi magnak és a magasabb órajelnek köszönhető. Ezek után nem hiszem azt, hogy ezt a 35 eurós árkülönbséget fel lehet róni az intelnek, mivel 4 vs. 4 mag ellenében dupla olyan gyors, mint az AMD. Hogyha egy program képes kihajtani 4 magot közel teljesen az szerintem már jó optimalizációnak számít, figyelembe véve a jelenlegi helyzetet. -
FLATRONW
őstag
válasz
#52815360 #492 üzenetére
Itt arról van szó, hogy a jelenlegi CPU-k mennyire fogják megállni a helyüket a jövőben, hogyha a programok jól lesznek optimalizálva több szálra. Szerintem pl. a Cinebench és hasonló teszt programok, amelyek szinte 100 százalékra kihasználják a CPU-t nagyon jól megmutatják, hogy milyen is lenne az erő sorrend, hogyha teljesen kivannak használva ez erőforrások. Ezek a tesztek pedig azt mutatják, hogy megmarad az Intel előny.
Azt pedig tudni kell, hogy ilyen szintű erőforrás kihasználás soha az életben nem lesz valós alkalmazásoknál. Több mint szemétség egy olyan hardvert ajánlani megvételre, ami a jelenben le van maradva, mert talán a jövőben jobban kihasználható lesz. -
FLATRONW
őstag
-
FLATRONW
őstag
válasz
Dark KillerX #275 üzenetére
Pont ezért nem is említettem először a laptopot, és nincs is összehasonlítási alapom, de valahogy mégis kikívánkozott belőlem.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Dark KillerX #271 üzenetére
Igen, először szabályosan letörlöm a régit. Tehát nem össze-vissza telepítek.
Például nekem volt egy Brazos netbookom, de miután feltelepítettem a frissen telepített rendszerre a drivert már nem lehetett állítani a fényerőt, sem a Control Panelben sem a gyors billentyűkkel. Nem számított az sem, hogy Win 8 vagy Win 7 van a gépen. Ahogy nézegettem az AMD-s fórumokat, nagyon sokan panaszkodnak sok mindenre. Nvidia oldalon is vannak hibák, de nem ekkorák és nem ilyen sok. Persze vannak olyan emberek (pl. te és én), hogy soha semmi baja nem volt a driverekkel, de attól még léteznek ezek a hibák.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Dark KillerX #263 üzenetére
Akkor kiegészítem annyival, hogy jó drivert tud írni, ellenben az AMD-vel.
Nincs AMD kártyám, de a barátomnak AMD-s gépet raktam össze. Mivel ő nem ért hozzá, csak nekem van bajom a folyamatosan rossz driverekkel. Nem is kicsit haragszik rám, hogy olyan a gép amilyen.
-
FLATRONW
őstag
válasz
BoneDragon #61 üzenetére
Engem érdekel, de nem hiszek a csodákban.
-
FLATRONW
őstag
válasz
atti_2010 #46 üzenetére
Az igazság az, hogy a Mantle is még csak egy ígéret. Van jelenleg két játék ami támogatja, abból az egyik rosszabbul néz ki, mint DX alatt. A teljesítménynövekedés pedig mindkét esetben elhanyagolható, ha egyáltalán kijön.
Gondolom amikor kijött a DX 10.1 és a 11.1, akkor azok nem voltak parasztvakítások.
Nem mondom, hogy a DX12 biztosan sikert fog aratni, de azt 100 százalékra hiszem, hogy mellette a Mantle nem fog labdába rúgni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Nyaralás topik
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 10
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest