- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A HMD visszalép az USA piacáról
- HMD Skyline - jó szerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
válasz
atti_2010 #412 üzenetére
Szerintem a Techpowerup -ra gondoltál, de le van írva, hogy hogyan teszteltek, és nem most találták ezt ki ők sem:
Peak: Metro: Last Light at 1920x1080, representing a typical gaming power draw. Highest single reading during the test.
Maximum: Furmark Stability Test at 1280x1024, 0xAA. This results in a very high no-game power-consumption that can typically be reached only with stress-testing applications. We report the highest single reading after a short startup period. Initial bursts during startup are not included, as they are too short to be relevant. -
Loha
veterán
válasz
atti_2010 #406 üzenetére
Anandtechet az NV tutira megvette kilóra
,
be is jelöltem pirossal az árulkodó jeleket.
-
Loha
veterán
válasz
Picturemaker #336 üzenetére
Ott lesz érdekes a dolog, ha veszel egy nem K-s i5-öt vagy i7-et, vmi nagyon olcsó H81-es lappal, és összeveted a teljesítményt egy tuningolt FX-szel.
-
Loha
veterán
válasz
pakriksz #323 üzenetére
A mantle bejelentésnél pedig arról volt szó hogy bárki használhatja és meg lesz nyitva.
Ja, de ebből még nem lett semmi, vonakodtak mint az NV az OpenCL-el, csak ők végül megcsinálták.A megnyitás arra vonatkozik, hogy akár te vagy én belenézhetünk.
Elég nagy különbség van a között, hogy belenézhetsz a gépembe az oldalablakon, vagy bele is nyúlhatsz...Mit gondolsz a mantle játékokat hogy csinálják?
Kifejezetten Mantle-re játékokat egyelőre nem csináltak, csak átportolnak rá játékokat az új konzolokról, de egyébként ugyan úgy, ahogy CUDA-ra is írnak programokat... -
Loha
veterán
válasz
pakriksz #316 üzenetére
nem zárt, ki is lesznek adva a készek, az nvidiának szerintem már most kiadtak volna mindent ha érdekelné. Jelenleg zárt. Hivatalos nyilatkozatról én nem tudok, ahol bejelentették volna a megnyitását és ennek időpontját, vmint arról sem tudok, hogy az AMD megkereste volna hivatalosan ezzel kapcsolatban az NV-t és az NV nemet mondott volna, de itt a lehetőség, lehet linkelgetni, hátha elkerülte a figyelmemet.
Az OpenCL nyitott, és az NV támogatja.
Bizonyos OpenCL tesztprogramok, vagy a bányászat nem a rossz támogatás miatt megy rosszabban mint AMD-n, hanem egyszerűen nem fekszik a Keplernek, de nézd meg mennyit javult ebben a Maxwell. -
Loha
veterán
Ha megkereste volna az AMD a Mantle-lel az NV-t, akkor is az elutasítás az egyetlen ésszerű dolog részükről, azért mert zárt API. Egyedül az AMD tudja pontosan mi van benne. Ha az AMD bele akar tenni egy GeForce lassítót akkor bele teszi. Ha az AMD hirtelen ki akarja zárni belőle az NV-t, bármikor megteheti.
NV pont azért nem támogatni a Mantle-t, amiért az AMD nem támogatja a CUDA-t, mert zárt és van alternatíva.A GCN-re optimalizált Mantle hogyan képzelted optimálisan futtatni Kepleren? Az AMD optimalizálja majd esetleg Keplerre is?
-
Loha
veterán
Igen az AMD kikötött egy olyan dolgot, ami kb. senkinek eszébe sem jutna, ha pénzügyileg sikeres játékot akarnak kiadni PC-re.
PhysX egy komplett, CPU-n futó fizikai motor mint a Havok, csak azzal ellentétben ingyenes. A csak NV GPU-n futó extra csicsák az ára az ingyenességnek. Az extra csicsák nélküli AMD-s gépeken, ugyan úgy a CPU-n futó PhysX számolja a játék egész fizikáját. Ugyan azoknak a fejlesztőknek szól mint a GameWorks.
atti_2010: a Mantle ha jól tudom már nyílt vagy nyílt lesz tehát bárki használhatja aki akarja
Én erről sajnos nem tudok, és SZVSZ nem valószínű.Physx -el csak annyi hogy ott is megígérték a CPU-n való számolást aztán kiderült hogy mégsem teljesen úgy működött, ez azokban az időkben volt amikor a 4 magos CPU 1 magot használt a többi 3 meg csak pihengetett. Megígérték és futott is CPU-n, csak még nem volt jól több szálra optimalizálva, de ez ugye még manapság sem általános.
-
Loha
veterán
Csak azt szomorítja el, aki kételkedés nélkül benyalta a marketing szöveget. Józan paraszti logikát használva az lenne meglepő, ha kihasználná az IGP-t.
Mantle meg nem segít a régi rendszereken sem sajnos, mert ha nem csak Mantle-es játékokkal akar játszani az illető, akkor kénytelen lesz venni egy erősebb procit is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Futás, futópályák
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Bittorrent topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Reklámblokkolók topikja
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Horgász topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest