- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
Ennyi kamu hülyeséget...
A "szemétre való" az Intel IGP-je ami nélkül nem kapsz emberi árú processzort. Ugyanolyan áron veszel egy 60% sebességű intel procit egy AMD 8320-ashoz képest. És akkor ott van neked egy trágya IGP. Vagy veszel egy 6800k-t ami KB olyan gyors mint az intelek, csak használható IGP van benne."Intelnek elég egy olcsóbb, gyengébb tápellátású lap"
Az inteles lapok mindig drágábbak..."-Drágább CPU hűtő kell"
Frászt. Ott van a gyári hűtő, ami benne van az árban."-Nagyobb táp kell az FX prociknak, mert egész Paksra szükség van az etetésükhöz"
Extra f@szság... 125W vs. 95W. A harminc Watt különbség meg jelentkételen egy szokás 4-500W-os tápnál. Áramfogyasztásban"Drágább ház, jobb házhűtés, több venti kell"
Ez megint alaptalan. -
hibavissza
veterán
Megnéztem a ph-s tesztet. abban egy 3570-es szerepelt és az némileg erősebb a 4440-nél.
A 3570 egy hajszállal (5%) volt gyorsabb, de bf-ben konkrétan az fx-volt gyorsabb. Így ebből a tesztből max. az derül ki, hogy alap órajelen kb. egyformák.
A gond az, hogy az intel 4440 tuningja tudtommal nem nagyon működik, mivel nem K jelzésű.
Az fx-nél a tuning egy mozdulat....Az i5 4440 előnye a videó lassító megléte.
ezt néztem:[link]
Szóval belinkelnéd nekem az általad említett tesztet?
-
hibavissza
veterán
Az alaplapok pedig hajszálra egy árban vannak. Van olcsó két memóriamodulos 10-ért és 4 modulos 17-től.....
Sony Vegas, Ps, AI, Bf4 a fő csapásirány nálam. Ezekre jobb az FX ebben az árszegmensben. Ha többet szánnék rá akkor nyilván már i7 a nyerő.
Győzz meg légyszíves, miért vegyek Intelt....
És itt befejeztem, mert ez már akkora off, hogy nem fér be a topikba.
-
hibavissza
veterán
Hol-hol? Egy linket! Hol lehet 4440-et venni 36 000 forintért!
A villanyszámlát pont leszarom, ha fél órával kevesebbet kell a monitor előtt hegesztenem.
A használt piacot hagyjuk, mert belinkelek neked ide pár négymagosítható Athlont 3,5 GHz-re húzva gombokért.
Tényleg ennek mi értelme már?
(#370) kovsol : "gyenge egyszálas teljesítmény"
Hááállló! 2014 van nem 2010. Tessék kiszállni az időgépből!
-
Laja333
őstag
Rendszeresen BF4-ezek multiban, ha meglepődök, majd szólok.
Fölösleges pedáloznod a Thief DX-el, a Thief tesztben is írták, hogy kirívóan rosszul teljesít ott az AMD. De az előbb még arról volt szó, hogy sz@r, bugos az a teszt. Amelyik részében az Intel vezet, az nem?
Most már csak mosolygok az "érveiden". -
Laja333
őstag
Nincs szükségem ilyen fortélyokra amíg hozza azt az eredményt, amit csak egy jóval drágább Intel tud.
Én pont az Intelesek felől érzem ezt az önámítás dolgot, olyanok mint a vallásos emberek. "Ha a Biblia azt mondja, hogy 2+2=5 akkor azt tényként kezelem" Inteleseket sem lehet meggyőzni érvekkel, mert az nincs benne a Bibliában.
Ha később több erőre lesz szükségem, váltok, akár Intelre is. Jelenleg ebben az árkategóriában nincs jobb alternatíva. Igaz nagyon csábít a 2011-es foglalat, az teljesítmény. Na de milyen áron... és nem is tudnám kihasználni. :\
De mint mondtam, jelenleg nem nagyon van olyan játék, ami megfogná az FX-et. Később se nagyon lesz low-lvl-api mellett. -
Laja333
őstag
El is érkeztünk a Mantle/Dx12-höz. Az említett Thief-nél is megfigyelhető, hogy az FX 8350 feltörli a padlót a 3770k-val Mantle alatt. Ha a jövőben elterjed a dx12 vagy mantle, ez a dolog általános is lehet. A "csak leveszi a terhelést a cpu-ról" kritika mellett mivel érvelsz, amikor ugyan azon GPU mellett több fps-t ér el a 8 magos? Abu nekem megsúgta: Mantle alatt jobban skálázódik a több mag. Értsd jobb hardver kihasználás van. És ha jó hadverkihasználás mellett fx>3770k akkor.... Érted.
Jelenleg a szoftverkörnyezet nem ideális az Fx-nek? Valóban, azok a játékok, amik hanyagul vannak többszálasítva (köszönhető dx-nek) nem is nagyon tudják megdolgozni az FXet, majdnem üresjárati hőmérsékleten dolgozik végig. Olyan ez mint egy F1 autó a körúton csúcsforgalomban: nem tud haladni mert nem hagyják.Játékok játszhatósági szempontjából ugyan azt az élményt adja FX is mint egy i7, csak jóval olcsóbban. Innentől kezdve nem is látom értelmét a vitának. Ha benchmarkolni akarsz vegyél Intelt.
Ez az Intel imádat már kicsit kezd elfajulni. Az olyan ellenérveknél, amiben jobb az AMD, "azt hagyjuk, az a játék/program nem érdekel" de bezzeg ez meg az... -
hibavissza
veterán
őőő, most az az érv, hogy singleplayerben 54 vagy 60 fps-el megy egy játék? komolyan, itt tartunk 2014-ben?
a legfapadosabb tesztekben is napnál világosabb, hogy mindkét oldalnak vannak előnyei és hátrányai. egyes alkalmazásokban az fx mossa fel a padlót az i procikkal, másokban fordítva.
az egyik otthoni gépemben most készülök újítani. 2 erőforrás igényes alkalmazást használok az alap dolgokon kívül. ebben a kettőben az fx procik jobbak voltak mint az azonos árkategóriájú i-k. itt a mese véget is ér.
-
atti_2010
nagyúr
Engem sem de mikor mar a kezdő fórumozók is beszólnak hogy túl sok az OFF meg a hülyeség akkor észre kellene vegyetek a dolgot, ott van az I5 topik egész nap lehet teríteni meg dicsőíteni.
Jack@lIgen tudom hogy 1 szál nem egyenlő az 1maggal csak a kolléga nagyon kezdte kevergetni.
-
atti_2010
nagyúr
Hagyjuk már ezt az 1 szálas teljesítményt mikor idén már a WOT is több szálon, magon fog futni, mikor a Phenomok rosszak voltak renderben akkor az összes Intel fan renderelt most hogy az FX nem túl acélos 1 szálon mind 1 szálas játékot akar játszani, majd azért veszek R9-290 dVGA meg I7 hogy 1 szálas játékon pöcsöljek.Igen van gondom a WOT -al de a legsz@rabb motorja van és ez is megoldható még Trinity szinten is, de pár hónap és ez is megoldódik.
Egész nap szarozzátok az FX procikat egy Mantle topikban ilyenkor hol vannak a módik vagy csak az Intel érinthetetlen?.
-
Picturemaker
őstag
A kapható legutolsó típust nézve (FX és Hasswell):
Ha tuningra alkalmas lapot nézed FX-hez ASUS 24e - intelhez ilyen osztályú-felszereltségű lap 30e fölött (tuningról beszéltél).
Bőven elég az a VRM hűtés mindkét esetben ami a "tuningos" lapokon van.
400-450W-os táp bőven elég az FX-hez is (nyilván minőségi), ennél kisebbeket intelhez sem veszel.
Haswell procikhoz valóban nem kell nagy hűtő, mert át sem adják a meleget a hűtőnek.
(nézz körül a Haswell topikban, hogy ki mivel hűti)"olyan teljesítményt fogsz kapni, amit egy 4x ezres i5 alapórajelen elken" - nettó hülyeség. Bőven alkalmazásfüggő egy tuningolt FX és egy tuningolt i5 versenye, messze nem egyoldalú eredménnyel.
Terhelés alatt valóban többet eszik az FX, ez tény. Egy külföldi oldal kiszámolta, hogy átlagos használat alatt kb. 3 év alatt eszi meg az árelőnyét egy FX.
Az öt állításodból egy igaz, de a fogyasztás sem olyan vészes, mint azt sokan beállítják.
-
Malibutomi
nagyúr
Asrock Z77 Extreme 4, Core i5 3570K@4.7 GHZ+Alpenföhn Matterhorn Pure, Asus GTX 680-DC2-2GD5, CSX 8GB 1333@1600, Samsung 1TB, Logitech G400, Steelseries QCK Mini, Corsair TX750 V2, Fractal Design Core 3000, Logitech X530, Dell U2312HM
Minek neked ez a sok cucc, intelhez nem kell.
-
Dark KillerX
addikt
-
atti_2010
nagyúr
Először az APU volt meg és utána jött a dVGA most pedig már nem akarom eladni mert jó lesz tartalék rendszernek, Single játékokhoz megfelel multizni meg inkább a WOT-al szoktam, BF3-4 a fiam játszik általában, de én is kipróbálom mikor van kedvem, most pld. a bf4 letöltött valami vackot és azóta leáll "ismeretlen hibával" a tököm is tele van a sok bugtól, azért 6 hónap alatt illene már kijavítani, a múltkor ment rendesen de kijavítanak 1 hibát és bekerül 2 másik, most kereshetem miért áll le.
-
atti_2010
nagyúr
Ne sértődj meg, de a procid nem BF4 multira lett tervezve
Ez igaz de egy fizikailag 4 magos CPU semmi HT meg modul ami bekavarhatna és azért egy R9-270 "kihajt" bárki bármit is mond és DX alatt alig éri el a 45 FPS-t, egyedüli problémám a WOT -al van de az egy hulladék és az idén talán az is meg lesz oldva.
-
Habugi
addikt
Mivel neked mint GTX tulajnak nem maradt más mint ez a vízió, érthető a hozzáállásod mivel tapasztalat híján vagy. Rá vagy hagyatkozva az ilyen tesztekre, ahol egy low-end / high-end mellett kerül értékelésre, míg a középmezőny amelyben magad is evezel teljesen kimaradt, pedig tökéletesen hozza a 3. béta driverrel azt amit ígértek. Azt azért ne felejtsd el hogy 2015 vége még elég messze van..
-
-
Dark KillerX
addikt
Ezeket mind tudjuk,hogy erősebbek,és kevesebbet is fogyasztanak az Intel procik,de kérdem én,mért probléma ,hogy az AMD próbál segíteni,a Mantle-val kiütni némileg a proci limitet?
belinho Pont ez a lényege a MANTLE-nak, ha gyengébb a proci, akkor látványosan javul az eredmény, de ha erős procid van, akkor gyakorlatilag semmit nem gyorsít. De ez téged,mért zavar,hogy a gyenge kis ócska ,kazán AMD procik,kapnak egy kis supp-ot, no offens
-
Habugi
addikt
i5 téren 3550 és 4670k@4.4ghz alatt ugyan olyan 280x-el mint amilyen nekem is van (ill. a 3550es mellett nem az én saját kártyám volt fizikilag, csak vele azonos) ugyan az a 15-20fps körüli ugrás tapasztalható pl. a min. fps terén mint FX-ekkel. Nem azonos, mert azért jobban hajtják a 280x-et, de bátran állíthatom hogy látványos a differencia még avg. FPS terén is!! Viszont a végeredmény az közel ugyan az. Igazad van ingame fps kéne, csak ugye még nem lehet monitorozni.
(#185) belinho:
Ezesetben viszont nagyjából azonos az értékrendünk és továbbra sem értem azt, hogy melyik Mantlés stat elenyésző azon a képen egy FX mellett.
(#186) Jack@l:
Ez információdúsra sikerült, főleg hogy egyenlőre nincs multi gpu támogatása
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest