- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
Picturemaker #500 üzenetére
Nekem a 3570k 4800-t viszi gyári kupakkal. 4670k ha viszi már a 4300-4400-t akkor az amd-t meg már 5ghz re kellene húzni ellene. Ha van alaplap aminek a vrm hűtése kibírja az fx-t ilyen órajelen akkor még mindig egy batár hűtés kell rá. Ellenben az intelhez elég egy átlagos hűtő és egy 25-30k s lap, mert nem robban fel a vrm az erölködéstől, a hőt meg nem adja át az a gond, szóval a batár hűtés felesleges.
Egy olyan alkatrésznél amit évekre vesz az ember ott nem érdemes pár ezer forintokon sporolni.
Amd majd akkor lesz megint nyeregbe, ha az igp erőt is kihasználja egy átlagos program is. Amíg csak egy pár normálisan megírt program van, és a többaég jó ha 2-4 cpu magra értelmesen skálázódik, addig az intel lesz a nyerő, mert kiegyensújozottabb teljesitményt tud. Cserében van némi gelár, de szerintm most az i5 a nyerő választás, és mire ez kevés lesz addigra kiderül mire lesz érdemes váltani. Egy biztos, hogy nem fx -re, mert addigra már ki is hal az am3+ fogllaat, és csak apu-t fog gyártani az amd.
Mobikról irtam, szóval bocsi az elgépelésekért.
-
kovsol
titán
válasz
atti_2010 #482 üzenetére
Mondjuk játékra bőven jó egy i5 is, ha már itelt akar venni az ember. Munka esetén ott ahol kijön a HT sebesség előnye megéri az i7, de egy átlag usernek tuti nem éri meg a felárat.
Máris rengeteget spórolhatunk ezzel is.
Sokan elfelejtik, hogy az intel nem csak i7 -t gyárt, és az i5 játékokban többnyire nem marad le. -
kovsol
titán
Mire te DX12 meg mantle játékokkal fogsz játszani addigra a kukában lesz az összes mostani proci, vagy valami netezős gépben.
Meg ez a sok kisebb erősségi maggal nem az FX -re gondoltak hidd el nekem. Intelnek van egy olyan előnye, hogy édes mind1 mantle vagy akármilyen játékot futtatsz a gépen, akkor is kiegyensúlyozott teljesítményt fog hozni, nem kell azon görcsölni, hogy jaj remélhetőleg most már végre lesz olyan programozó aki hajlandó optimalizálni rá."8350-el nekem sem kell nézni hányas pályára megyek, i5-el már meggondolnám, vagy egy képminőség downgrade-et."
Igen és ha te csökkented a képminőséget akkor hogyan azzal tehermentesíted a procit?
Amúgy meg vicces, hogy te azt gondolod az FX proci jobb, mint egy i5. Esetleg 10 játékból 1 ben, ott is hangyaf@sznyival. Ha annyira királyság ez az FX akkor nem értem miért kell ennyire kardoskodni mellette, és miért nem adja magát ez mindenkinek? Intel ellen meg az egy érv van csak általában, az hogy drága.
Amúgy meg intelnél aki játékra veszi a gépet az úgyis i5 -t fog venni, i7 az munkára van kitalálva, meg azoknak akik nem tudják hova rakni a pénztÉs mielőtt jön, hogy inteles vagyok nekem több AMD procim volt, mint intel eddig, és FX is volt már.
-
kovsol
titán
válasz
hibavissza #367 üzenetére
Szerintem azok jártak legjobban akik vettek 2-3 évvel ezelőtt már egy i5 procit. Kiegyensúlyozott teljesítmény attól függetlenül, hogy hogy mennyire van optimalizálva sok magra egy játék. Ez nem mondható el az FX procikról a gyenge egy szálas teljesítmény miatt. (nekem is volt FX, elég hamar meg is váltam tőle)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Jövedelem
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Milyen házat vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest