- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #506 üzenetére
Sokkal jobb lett Mantle alatt az új bétával a 280X,lekopogom,megszűntek a drasztikus fps droppok,talán még kiegyensúlyozottabb is lett ,mint dx alatt ( csak el ne kiabáljam ) Ezennel megszűntek a nyűgjeim,lehet Mantle alatt bf4 ezni,illetve a hangpattogás is javítva lett.Így kell ezt csinálni és elégedett lesz és nem morog a mezei user
-
kovsol
titán
válasz
atti_2010 #482 üzenetére
Mondjuk játékra bőven jó egy i5 is, ha már itelt akar venni az ember. Munka esetén ott ahol kijön a HT sebesség előnye megéri az i7, de egy átlag usernek tuti nem éri meg a felárat.
Máris rengeteget spórolhatunk ezzel is.
Sokan elfelejtik, hogy az intel nem csak i7 -t gyárt, és az i5 játékokban többnyire nem marad le. -
-
dergander
addikt
válasz
atti_2010 #457 üzenetére
A mantle csak addig viszi a prímet amig a dx12 nem fog befutni. A játékfejelsztőknek pedig csak az fog kelleni nem a mantle,utána meg itt sirjonak a nagy nv fanok. Jó dolog is a köztes út csak az a baj vele hogy megint ott leszünk ahol most,pl.az ubi játékok csakis nvidián mennek jól,értem én h pénzelni kell a játékfejlesztőket,de nincs az a pénz ami nem apadna.
Amikor VGA vásárlás előtt voltam,az volt előttem olyan kártya kell ami bőven elvan FHDba legalább 3 évet,de most hála a mantle még van benne még 2 év
-
Jack@l
veterán
válasz
atti_2010 #457 üzenetére
Ejj 2 modul, négy szál, de szép is lesz azzal hajtani a 290x-ek utódait a jövőben...
De most komolyan szivatnod kell másokat is, mert te beugrottál a hypenak?@bayarena: valamelyik játékban egy combosabb i3 hozza az fx-ek teljesítményét játékban. Van vagy 20% fps eltérés egy erőpsebb i5-i7 procihoz képest, persze játékfűggő, van ahol csak 10... (de gugli segít, elég sok proci benchmark van ugyanolyan vga-val)
-
válasz
atti_2010 #421 üzenetére
+20k azért, hogy ne kelljen néznem, hányas pályára megyek, valamint, hogy még 1-2 VGA generációt kiszolgáljon a CPU, valamint pusztán az íratlan szabályért, hogy inkább VGA limites legyen egy rendszer. Most. Valamint később sem kell aggódnunk, ha jön a BF5, Witcher 3, Watch Dogs, meg még úgy két évig legalább nem kell aggódnunk, ha igen, akkor is csak a VGA miatt, mert átpöckölök egy beállítást a BIOS-ban és hopsz, +1GHz-cel megugrott a CPU órajel. Tökmindegy, hogy a játék támogatja-e a Mantle-t vagy sem, ugyanúgy fog futni a játék, DX12-n szintén. Igen, bőven megérte, a dupláját is megérte volna.
Sajnos csak úgy, mint az AMD, te sem szolgálsz konkrét bizonyítékokkal, ha kifogytál az észérvekből, akkor mindenki más értelmetlen hülyeség, igaz?
-
válasz
atti_2010 #411 üzenetére
Ha a sok pénzem van azt jelenti, hogy nem vagyok skót a CPU-n spórolni egy amúgy is 150-200 ezres géphez, akkor ja. A "profi", aki azt mondja, hogy a Vsync nem kell, nem is annyira profi, inkább imádja a tearinget. Az eredményeim egyébként high beállításon voltak, gondoltam ez egyértelmű, mivel arra válaszoltam neked.
A többi "profi" nyugodtan játsszon AMD-vel, aztán fogja rá a funkciókra, hogy amit a gép nem tud, az neki tulajdonképpen nem is kell
-
Loha
veterán
válasz
atti_2010 #412 üzenetére
Szerintem a Techpowerup -ra gondoltál, de le van írva, hogy hogyan teszteltek, és nem most találták ezt ki ők sem:
Peak: Metro: Last Light at 1920x1080, representing a typical gaming power draw. Highest single reading during the test.
Maximum: Furmark Stability Test at 1280x1024, 0xAA. This results in a very high no-game power-consumption that can typically be reached only with stress-testing applications. We report the highest single reading after a short startup period. Initial bursts during startup are not included, as they are too short to be relevant. -
Loha
veterán
válasz
atti_2010 #406 üzenetére
Anandtechet az NV tutira megvette kilóra
,
be is jelöltem pirossal az árulkodó jeleket.
-
Jack@l
veterán
válasz
atti_2010 #396 üzenetére
Az utóbbi 3-4 évbnen hányszor hallottuk ezt amjd nem fogsz, ha rá optimalizálnak, ha az új windows ütemező, ha majd megszűnik a fesz-leak, ha majd...
Mikor lesz már a: most?
Igérgetés, hitegetés van, kajálják is a hívő komák, de valahogy töredéke se valósul meg az igének. (mantli gyakorlatilag 0 real world appokban, rendes procival) -
Jack@l
veterán
-
lowzor
veterán
válasz
atti_2010 #348 üzenetére
Most pl ki akar?
(a GTA 4-ben mondjuk nekem fontos az 1 szálas teljesítmény, a WOT nem izgat)
Több szálat igénylőkben is bennhagyja a kraftot egy erősebb VGA-ban az FX.
Ezenkívül Intelnél jobb a min FPS, meg a Frametime is. Ez a 2 dolog sem elhanyagolható a jobb játékélményhez.
De rohadtul nem érdekel már ez a téma, szóval ennyi. -
lowzor
veterán
válasz
atti_2010 #346 üzenetére
Senkit, csak le nettó baromságozta, hogy még agyon tuningolva (akár 5 ghz) sem hozza egy alapórajeles i5 teljesítményét. Max a 3 éves 2500K-t tudja úgy megelőzni.
"single játéknál meg lényegtelen"
Ott sem lényegtelenFőleg a magasabb 1 szálas teljesítményt igénylő játékokban vérzik el nagyon az AMD, de máshol is kevés lehet egy erősebb VGA-hoz. Te is írtad, hogy gondod van a WOT-al.
-
válasz
atti_2010 #315 üzenetére
akkor rakjuk össze: aki azt várta, hogy olyan lesz, amilyennek az AMD ígérte (teljesítményben, a bugok engem kevésbé érdekelnek), az nagyon naiv volt. sajnos ez az állítás igaz...
azt pedig a technokratákon kívül senkit nem érdekel, hogy mekkora teljesítmény. ha jövőre ugyanazt fogja tudni, mint a DX12, akkor végképp semmi értelme nem lesz. -
válasz
atti_2010 #307 üzenetére
jó lenne, csak megint a szokásos AMD-görbén vagyunk: előtte egekbe érő hype, a megjelenéskor magyarázkodás, hogy a hype-ban mi mit jelentett - itt van a jelen vonal, és eddig minden stimmel - a vártnál alacsonyabb és lassabb take-up, majd csendes (esetleg kínos) elsüllyedés. én örülök a Mantle-nek (elsősorban azért, mert meggyőződésem, hogy ha nem jön vele elő az AMD, akkor a DX12 bejelentés nem ekkor és nem így történik), de sajnos hinni a sikerében nem tudok. de ne legyen igazam.
-
válasz
atti_2010 #287 üzenetére
"Amúgy munkára FirePro való."
Ez így konktétan nem igaz. A programok java része már egyébként is DirectX-et ill. CUDA-t használ (Inventor biztosan), tehát felesleges vagyonokat kifizetni akár FirePro, akár Quadro kártyákra egy bizonyos szint alatt. S ez a szint egyre feljebb kúszik.
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #297 üzenetére
Rendben köszi,de azt tudnod kell,hogy a hiba az R9 280X-290X szériától van jelen.A régi kártyámnál (7870 ) nem volt ilyen probléma azonos driverrel és másoknál is csak az újaknál jelentkezik.Én úgy orvosolom,hogy elindítok egy filmet 5.1 be, leállítom és lerakom a tálcára az alkalmazást.Valami a terheletlen alapórajelnél nincs rendben.Én azt sem zárom ki,hogy a kártyák biosa a ludas ( bár gyártótól független a jelenség )
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #294 üzenetére
A DVGA HDMI kimenete adja a hangot,ez az AMD driver része.Tud az AMD a hibáról már hónapok óta,csak éppen nem történik ( egyenlőre ) semmi előrelépés az ügyben. A házimozi erőlködőn úgy villognak a hangszóró ikonok,mint a karácsonyfán decemberben az égők a pattogás ütemére.Mondjuk ez lehet egy látványvilágbéli feature is
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #287 üzenetére
Nézd ebben igazad van,de ha valaki valamilyen hiányosságot felemlít azért nem kell átlökni az ellenséges lövészárokba egyből és sortüzet nyitni rá.Én feltettem a 14.1-14.3 ig az összes bétát és a Mantle t használnám ha tudnám ( nem tudom sajnos).Az utolsó WHQL driverben meg ugyanolyan elviselhetetlenül pattog a hang ,mint a bétákban.Várok egy olyan verzióra,ami normálisan fog működni,de ettől még nem jó a driver és leírom,hogy mivel vagyok elégedetlen.Erre nem az a jó megközelítés,hogy akkor adjam el és álljak át a zöldekhez.Ezek csak darab vasak,nem a hitvilág részei,nincsen se templomuk se bibliájuk.Éppen ezért alázatos hívői sokaság és szent áhitat se kell egyiknek sem.
-
lowzor
veterán
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #212 üzenetére
Ahogy mondtátok két lehetőség van,egy hogy user error ( szegény buta felhasználó annyira sötét,hogy a battlelogból így indítja el a játékot,esetleg direkt letöltött egy fps korlátozó alkalmazást és telepítette csak súlyosan és álnokul eltitkolja és a Mantle ra fogja )
Esetleg van egy harmadik lehetőség amit csak hallkan merek megjegyezni,hogy 280X alatt úgy sz@ar a Mantle és a legújabb béta driver ,ahogy van.
Ugyanez DX alatt soha nem fordul elő,még ultra beállítások mellett sem. -
Jack@l
veterán
válasz
atti_2010 #204 üzenetére
A fél éves csúszás és nyöszörgés, az annyira várt eredmények elmaradása, zárt gyártóspecifikus api, mondjuk...
De szivesen meghallgatnám mitől lesz még ennél is jobb a mantli.Amíg DX lesz, windows is lesz., MS ezt nagyonis tudja. Ha eleresztené a játékosokat, kakor már rég 50% körül lenne a linuxos társadalom.
-
emmm
őstag
válasz
atti_2010 #126 üzenetére
Pedig igaza van.
Ha az AMD eleve a Mantle-ra hype-olja az új kártyákat, akkor az tényleg nevetséges, hogy azokon meg nem megy úgy, ahogy kell. Mi a ráknak adja ki akkor 2 GB-tal, ha közben tudja, hogy fullHD-ra meg nem lesz elég a 270x? Nonszensz. Nekem ez teljes átverés.
-
FLATRONW
őstag
válasz
atti_2010 #46 üzenetére
Az igazság az, hogy a Mantle is még csak egy ígéret. Van jelenleg két játék ami támogatja, abból az egyik rosszabbul néz ki, mint DX alatt. A teljesítménynövekedés pedig mindkét esetben elhanyagolható, ha egyáltalán kijön.
Gondolom amikor kijött a DX 10.1 és a 11.1, akkor azok nem voltak parasztvakítások.
Nem mondom, hogy a DX12 biztosan sikert fog aratni, de azt 100 százalékra hiszem, hogy mellette a Mantle nem fog labdába rúgni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest