- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laja333
őstag
Ha rész vettél volna a topic "beszélgetésében" rájöttél volna, hogy megint abból indult el az egész, hogy az Intel srácok kezdtél el szapulni az AMD-t. Mert hogy a Mantle csak azért van mert gyenge a procijuk. Meg hogy ennyit a Mantle-ről csak arra jó hogy eladhassák a procit. Etc.
Nem kellene kardoskodni, ha az Intelesek nem próbálnának minden helyen belekötni. És akkor az AMDsek a gonosz monsterek, amiért érvekkel próbálnak a védelmére kelni. Érdekes ez.
-
Laja333
őstag
válasz
Dark Archon #422 üzenetére
"Sajnos csak úgy, mint az AMD, te sem szolgálsz konkrét bizonyítékokkal, ha kifogytál az észérvekből, akkor mindenki más értelmetlen hülyeség, igaz?
"
Érdekes, úgy tapasztaltam egyedül én voltam rá hajlandó hogy mérjek is in-game és azt felmutassam, és nem gugliból linkeljek be x-y oldal grafikonját. Míg ti csak "az Intel jobb mert az Intel" meg mert "a barátom haverjának az élettársa azt mondta hogy az jobb".
Egyszerűen működöm: amit a saját szememmel látok, azt elhiszem. Látom azt, hogy a linkelt grafikonon az én konfigom jóval gyengébben szerepel, mint nálam. >>> conclusion
Látom azt, hogy a konfigom jobban teljesít, mint a konkurens procis >>> conclusion. -
Laja333
őstag
válasz
Dark Archon #422 üzenetére
Ugye tisztában vagy vele, hogy pont a jövőben lesz jobb az FX mint a 3770k/4770k?
Tehát ha az említett játékok dx12 vagy mantle-ön fognak futni, akkor a mostani előnyét is elveszti az intel. Ráadásul ha kilépnek a dx11 szabta határokból (amiben most van a Mantle, teszt jelleggel) akkor a jobb processzor mag skálázódás miatt jobban is jársz egy 6-8 magossal, mint a 4 magossal. És akkor vehetsz FX-et, vagy lga-2011-et.
Ha később esetleg nem lenne elég dx12 vagy mantle mellett, nem kell hopp 1 Ghz, elég csak ~300-400 Mhz.
Én elhiszem hogy a régebbi játékokban jobb az Intel... Mert jobb. De azokban is bőven 60 fölött megy az FX is. A most kiadott, jobban sikerült játékokban már nincs akkora különbség (még mindig 60+).
8350-el nekem sem kell nézni hányas pályára megyek, i5-el már meggondolnám, vagy egy képminőség downgrade-et. -
Laja333
őstag
válasz
Cobra652 #394 üzenetére
Már megint jönnek a fake grafikonok a korábban Intel fanboy által bugosnak kikiáltott tesztből. Érdekes hogy egy teszt csak addig bugos vagy nem hiteles, amíg az AMDnek kedvez. Amint a kép bizonyítaná a AMD előnyét, már egyből fordul a kocka.
Úgyhogy meg is hagyom az Inteleseket abban a tudatban, hogy jól jártak egy dupla annyiba kerülő procival, amit csak játékra használnak...
Neked is csak ajánlani tudom az elején linkelt fx+290x tesztet Thiefről.. azt hasonlítsd össze a grafokonoddal, mert az tényleg real-life teszt.Csináltam tesztet 1680x1050@16AF-ről, most igényesség nélkül nem linkelem (de ha kéred, megkapod), de 74,2 átlag fps-t értem el, alap órajelen.
Innentől a hitbuzgókat békén hagyom, a valódi vallásos embereket sem lehetséges meggyőzni a realitás tényeivel. Miért gondoltam, hogy itt meg lehet... -
Laja333
őstag
Rendszeresen BF4-ezek multiban, ha meglepődök, majd szólok.
Fölösleges pedáloznod a Thief DX-el, a Thief tesztben is írták, hogy kirívóan rosszul teljesít ott az AMD. De az előbb még arról volt szó, hogy sz@r, bugos az a teszt. Amelyik részében az Intel vezet, az nem?
Most már csak mosolygok az "érveiden". -
Laja333
őstag
Nincs szükségem ilyen fortélyokra amíg hozza azt az eredményt, amit csak egy jóval drágább Intel tud.
Én pont az Intelesek felől érzem ezt az önámítás dolgot, olyanok mint a vallásos emberek. "Ha a Biblia azt mondja, hogy 2+2=5 akkor azt tényként kezelem" Inteleseket sem lehet meggyőzni érvekkel, mert az nincs benne a Bibliában.
Ha később több erőre lesz szükségem, váltok, akár Intelre is. Jelenleg ebben az árkategóriában nincs jobb alternatíva. Igaz nagyon csábít a 2011-es foglalat, az teljesítmény. Na de milyen áron... és nem is tudnám kihasználni. :\
De mint mondtam, jelenleg nem nagyon van olyan játék, ami megfogná az FX-et. Később se nagyon lesz low-lvl-api mellett. -
-
Laja333
őstag
El is érkeztünk a Mantle/Dx12-höz. Az említett Thief-nél is megfigyelhető, hogy az FX 8350 feltörli a padlót a 3770k-val Mantle alatt. Ha a jövőben elterjed a dx12 vagy mantle, ez a dolog általános is lehet. A "csak leveszi a terhelést a cpu-ról" kritika mellett mivel érvelsz, amikor ugyan azon GPU mellett több fps-t ér el a 8 magos? Abu nekem megsúgta: Mantle alatt jobban skálázódik a több mag. Értsd jobb hardver kihasználás van. És ha jó hadverkihasználás mellett fx>3770k akkor.... Érted.
Jelenleg a szoftverkörnyezet nem ideális az Fx-nek? Valóban, azok a játékok, amik hanyagul vannak többszálasítva (köszönhető dx-nek) nem is nagyon tudják megdolgozni az FXet, majdnem üresjárati hőmérsékleten dolgozik végig. Olyan ez mint egy F1 autó a körúton csúcsforgalomban: nem tud haladni mert nem hagyják.Játékok játszhatósági szempontjából ugyan azt az élményt adja FX is mint egy i7, csak jóval olcsóbban. Innentől kezdve nem is látom értelmét a vitának. Ha benchmarkolni akarsz vegyél Intelt.
Ez az Intel imádat már kicsit kezd elfajulni. Az olyan ellenérveknél, amiben jobb az AMD, "azt hagyjuk, az a játék/program nem érdekel" de bezzeg ez meg az... -
Laja333
őstag
Where is your god now?
-
Laja333
őstag
válasz
Cobra652 #237 üzenetére
Nem kell bemesélnem semmit, szerdán amint hazaértem külföldről akár jutyub videóval is illusztrálhatom csak neked a dolgot. Én nem kamu diagramokra hagyatkozok hanem való életbeli, földhözragadt tényekre.
Ha igazi szórakozásra vágysz, látogass el a csodadriver topikba ( ha nem telóról lennék, linkelném). Én is az ottani user tapasztalatokon kacagok.
-
Laja333
őstag
Pedig csak elég lenne átmennie a csodadriver topicba, és felhasználói beszámolók alapján meg az "nv tud drivert írni" hülyeséget is örökre elfelejtené. Vagy feltehetné a drivert saját maga is hogy a megnövekedett fps mellé ( up to 2%) megnövekedett microlaggot is kapjon. Ipon tesztről nem is beszélve, ahol ugyan hibahatáron belül, de még néhol alacsonybb fpst is mértek korábbi verzióhoz képest.
Ezek után csak annyit tudok mondani: aki még mindig benyeli az nv bullshitjét, az meg is érdemli h lehúzzák anyagilag az elavult kártyáikkal.
Jó azért mélyen belül remélem hogy benő a fejük lágya.
Eddig nem volt bajom az nv-vel, aztán elkezdték erőltetni a dx11et...
Ha az Amd nem is azért csinálja hogy a gémereknek jó legyen, "mellékhatásként" pont ezt éri el. Szemét egy cég ez na. -
Laja333
őstag
válasz
#16729600 #211 üzenetére
Tolhatnék fel BF4 multis képeket is, ahol ugyan azon pályán fullhd ultrán DX alatt nem megy 70 fölé, Mantle alatt meg nem megy 80 alá az FPS. Arról nem is beszélve hogy a nálad jelzett fps drop nálam pont DX alatt jött elő. NA jó nem 2-10-re hanem 25-30-ra. De tudom tudom... BF4 az bughalmaz.
És még mindig csak egy lite verziójú Mantliról beszélünk béta driverrel és friss játékokkal.
Egyébként kihangsúlyozták már párszor, hogy Mantlihoz jelenleg azért ajánlott a 4 GB Vram.
14.3 patch notes: "Mantle performance for the AMD Radeon™ HD 7000/HD 8000 Series GPUs and AMD Radeon™ R9 280X and R9 270X GPUs will be optimized for BattleField 4™ in future AMD Catalyst™ releases. These products will see limited gains in BattleField 4™ and AMD is currently investigating optimizations for them."
Ugye bétát azért használunk hogy teszteljük. Pláne egy ilyen új dolognál nem kell meglepődni ha van hibája.
Én még mindig örülök annak, hogy az AMD ilyenbe bele mert fogni. Az ilyen cégeket szívesen támogatom azzal hogy megveszem a termékeiket. Szemben a riválisokkal. -
Laja333
őstag
-
Laja333
őstag
"így egyik cég sem próbálkozott olyan algoritmusok bevetésével, amelyek többek között DirectX alatt nem kivitelezhetőek."
Azért itt ez a mondat is fontos
-
Laja333
őstag
Gondolom tisztában vagy vele, hogy ez egy korai változatban volt csak. Egy BF4 (!!) updattel javították ezt a bugot, és nem várt jövevénye is lett ennek: még több FPS lett Mantle alatt.
Ugyanis ez a bug visszafogta a teljesítményt Mantle alatt.szerk: majd délután felrakok képet dx vs mantle-ről saját gépről. Majd ott látszik a különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest