- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alusky
senior tag
válasz
Gyuri27 #107224 üzenetére
A film, játék, poresz meg warezolva volt, úgyhogy semmire nem kellett a DVD meghajtó.
Iskolás koromban viszont kettesével voltak, külön volt a CD író, meg volt még két lézerfejes CD/DVD combo nevű meghajtóm is. Még az Arash első albumát úgy másoltam le anyámnak, meg még sok más zenét is, egy rokon megvette, magunknak meg lemásoltuk Nero-val.
Egyet meg megtápoltam elemekkel 12V és 5V és az elején a jackbe bedugva fejest, a playt lenyomva működött PC nélkül bár nem sokáig, hamar kizabálta az elemeket. Ilyenekkel teltek az iskolás éveim délutánjai.
Azért is lettem ilyenantiszociális bunkó fasz. -
válasz
Gyuri27 #107126 üzenetére
Annak IS. Laptopon macerásabb, de a HDD LED máskor jön jól.
@koby11h :
Az ilyesmi sokszor jól jön, hogy tudd, mi zajlik a gépben.
Volt régen melóban is pár ilyen cucc, amire az az egy instrukció volt, hogy bármi történik, ne nyomd ki, mindenképpen végigmegy, de ne nyomd ki. (IHS telepítő volt az egyik, másik egy 2000-es évekbeli belső fejlesztésű termelésmonitoring adatbázis updateje)
@Alusky : Én is
@Syl : Ott könnyebb ráfogni a rossz hálózatra?
-
Astroboy
őstag
válasz
Gyuri27 #105566 üzenetére
Mivel félisten vagy nem egész, így csak 1750 + áfa.
Indonéz Rúpiában nem olyan vészes az, összekalapozzuk.TaaT: dettó, jó pár topikkal én is hasonlóan bántam, de azért valljuk be a full disconnect eléggé ritka. A kiégés miatti szünetet megértem és teljesen át tudom érezni, pl. engem is totál kikészít a copfos.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #105395 üzenetére
Igen, még azok netezni elegek.
Nekem itthon sosem volt 4GB RAMom, 2GB-ról rögtön 16GB-ra váltottam (2014 január), majd vissza 8GBra (2017 nyara), majd onnan 24GBra (2020 január) de munkahelyemen anno láttam sok 4GB-os gépet meg a benti gépemben is annyi volt. Régen nem volt különbség 4 és 8GB között, max annyi mint most 16 és 32GB RAM között, de mára tudom, hogy lett különbség bőven.
Még ha SSD van a rendszerben a 4GB RAM már akkor is kevés. Barátnőm gépén volt alkamam 4GB RAM + SSD-t is érezni.
(pl a helyi boltos gépét érdemes volt megnézni 4th gen I5 4GB RAM + HDD. Felbővítette a tanácsomra 12GB RAM + SSD-re, rá sem lehetett ismerni a gépre).Ennek ellenére ma már nem építenék semmilyen gépet 8GB RAMmal sem, 16GBval a budget gépeket, 32GB-val a normált, sőt a mai RAM árak mellett nem ördögtől való a 48-64GB sem. Ezen sorokat jelenleg 48GB RAM mellől írom.
(Hm, szerintem az adatlapod nincs frissítve, mert azon még Phenom 955 van, és 4GB DDR2 RAM , gondolom ettől már sokkal jobb géped van).
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #105392 üzenetére
Valóban, ma már 2×2GB RAM sem sok, de a DDR3-as notik mostanra más szempontból is túl lightosak már. (azért ezekben herélt mobil CPUk vannak, herélt VGAval)
Egyébként nem néztem a RAM árakat, de elég lenne abba belegondolnom, hogy a vadi új DDR4-es memória is 1000ft/GB alatt van, szóval akkor ez pláne drága enyniért. Igaz a noti ramok mindig drágábbak.
Szóval igazad van, meghajlok nagyságod előtt
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #105016 üzenetére
Mivel mostanában elég sok RX500-as kártya jött-ment nálam, nekem is feltűnt ez.
Én erre úgy reflektáltam, hogy akkor csak az 580 8GB-os létezik számomra már...De egyébként amitől letettem a hajam, hogy RX560 4GB-os kártyát valaki kajak képes volt 21 ezerért árulni, mikor 25-ért már 8GB-os amúgy több mint kétszer gyorsabb RX580-akból már válogatni is lehet.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #104787 üzenetére
Nekem is volt, emlékszem, nem volt hosszú életű. Akkoriban az egyik dolog amin spóroltam az a táp volt, mert hogy több FPS nem lesz tőle, 1-2 évente meg úgyis cserélni kell a teljes konfigot.
Szerencse, hogy ma már nem olyan gyors a fejlődés, különben 6-7 évente egyszer egy évig lenne viszonylag jó gépem, amúgy meg csak elavult vackom lenne. Középiskolásként is rohantam egyfolytában a technika után, pedig akkor még a diákmunkáimból csak gépre és a telefonszámlára (56K modem) kellett költeni. Ma már biztos nem menne, 1-2 évente egy-egy teljes konfig csere.#104784 MasterDeeJay : És hol van az egy nyár alatt meggazdagodni akarás?
nekem is volt ilyen JNC (Vargáné és tsa) tápom rövid életű volt, mint akkoriban az összes hasonló minőségű tápom is. Emlékszem, 3-6 havonta kellett tápot cserélni, utáltam is rendesen... Fura mód pont ez volt az, ami miatt fel sem vetődött bennem egy drágább táp gondolata, mondván elég 3-6 havonta egy 3-5 ezer ft-os tápra is költeni. Aztán lett egy CX400-asom, ami 14 évig ment, utána is csak biztonsági okból cseréltem, 20 ezerért, így visszaszámolva sokkal jobb vétel volt, és szerelgetni, meg másikat felhajtani sem kellett. -
cidalain
veterán
válasz
Gyuri27 #104855 üzenetére
Jaj, most mit kell ezt túlgondolni. A telefont már eladta, csak a tok maradt meg, csak elfelejtette átírni a hirdetés címét.
Mint itt az aprón az eladó gamer félkonfig, rákattintasz, aztán látod, hogy tényleg egy félkonfig volt, csak már minden át van húzva, kivéve az 1x2GB Kingmax Ram. -
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #104349 üzenetére
így van, itt a pont!!
Se drivert sem Biost nem kell frissíteni, ha amúgy jól működnek a dolgok. Sőt, nekem drivert sem szokásom cserélgetni 1-2-3 FPS pluszért.
Biost meg sosem bíznék egy Windows update-re, ha az elmúlt 25 évben külön megtudtam csinálni, akkor most is megtudom. -
válasz
Gyuri27 #104630 üzenetére
OK, de neked van, és ha kell, abból tudod fizetni a hitelt, meg gondolom amúgy is a havi kiadások mellett is. (Nekem is van, nem véletlenül. Sokan hülyének is néznek ezért
)
Más úgy van vele, hogy if van pénze then azonnal elkölti az egészet (vagy helyből nincs is neki), de a cucc azért kéne. És nem az, hogy elhasalt valami létfontosságú cucc, hanem bármi.
Ne akard megérteni, én se tudom(Nyilván nem idekeverve azokat, akik hiába akarnak, egyszerűen annyira keveset keresnek, hogy abból nem lehet tartalékolni.)
-
-
válasz
Gyuri27 #104619 üzenetére
Igen, ezek még lehetne validk okok.( De akkor is lehet érdemesebb 10 körül venni egy hűtőt használtan.) Meg azért általában az szokott lenni, hogy fú, 30 kezdővel el lehet hozni, kell a nagy TV, laptop, ájfon.
@F.E.K.: És amúgy OK is lenne, fizetsz, no reklám, no adatgyűjtés... de utóbbi marad
-
-
Alusky
senior tag
válasz
Gyuri27 #104368 üzenetére
"Ilyen misztikus helyekre mint win 10-11, kávé, hifi stb topik meg nem járunk."
Így van. Meg lesz magyarázva miért jobb fordítva bedugva a kábel és hogyan kell precíziósan nem-lenyomkodni a kávét, hogy az jó legyen, mert minden más szar, ihatatlan.
És ja, ezért használok Linukszot, az képes talpon maradni egy frissítés után és azt csinálja ahogyan előtte is használtam. -
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #104349 üzenetére
Pontosan.
Szó szerint ezt írtam volna.
De a Win10-nek x (7 vagy 30? Már nem is tudom) naponta kellene tiltani a frissítést, mert automatikusan frissít.
Laptopokkal nagyon el tud bánni, asztalinál szerencsére annyira nem jellemző, bár most nálam is eldobta magát a fő asztali gépem (i7 8.g) valami frissítés után.
Alig talált magára. -
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Gyuri27 #104048 üzenetére
Amerikában él(t) a fószer, azzal foglalkozott, hogy külföldről küldött haza cuccokat. Egy Nikon D300-as lett volna. Nem konkrétan minket húzott be, hanem akkor ott konkrétan ~6-8 millióért mindenkit. "Bekaszálta" a 100k értékeléses profil árát. Volt persze rendőrségi ügy, csoportos feljelentés, lehetett járni Érdre ügyintézni, aztán kb 2,5 év múlva megküldte a rendőrség a határozatot, hogy nem történik semmi.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #102577 üzenetére
Kalamárisom és pennám már nincs
ezért csak scriptet tudok rá írni, de hogy lásd mennyire foglalkoztam veled, egy régies mára kihalt nyelvben Commodore basicben írtam neked a scriptet.
Hm, akkor szerintem az első lépésnek annak kellene lennie, hogy a 4GB-osat lecseréled egy 8GB-osra. Vagy ha nem ragaszkodsz az AMDhez, akor remek GTX1060 6GB-os kártyák vannak most a használt piacon 30-35 ezer magasságáért.Küldenék én neked 2db 8GB-ásat (an az a pénz
) de sajnos csak egy 8GB-os RX570-em van csak. Jelenleg leszorító erőt képez a polcon.
(közben ránéztem az adatlapodra, ez a géped van még mindig : Sapphire 780g + phenom II 955 + Msi RX 550 Nano + 2x2 OCZ Platinum 1066 + zalman zm-t4 + fsp hexa + 400? vagy csak nem frissítetted? utóbbit gyanítom mert nyoma sincs 4GB-os RX570-nek.)
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #102464 üzenetére
Azért az 5th gen pont speciális, mert abból csak I7 meg HEDT volt. (I7 5920K (6C12T), 5930K (6C12T), 5960X (8C16T)) mert ezeknek még most is ÁRA van.
Egy mai rendszerrel összehasonlítva persze nevetséges, (egy 10400F olcsóbban hozza ezt újabb memóriával, jobb IPC-vel, és mindennel ami ezzel jár pl garancia), de valamiért unikumok ezek még most is. (kb mint az 1949-es Cadillac Fleetwood Seventy-Five Limousine). Persze a Haswell kipörgetései, Kb mintha 1959-ben egy 1954-es Kaiser Dragonnal rajolnálvagy az említett 1949-es Cadillac Fleetwood Seventy-Five Limousine-al. (Kaiser Dragon 1954-ben minden akkor elérhető luxust beletett az autóba, de 1959-re ezek kb alap felszereléssé váltak)
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #102432 üzenetére
Mondjuk igaz ami igaz, olyan játékok amiknek kevés a 2GB ezen már amúgy sem futnának jól.
A GTA5-öt mikor megjelent akkor HD4890 1GB-os kártyával kezdtem el játszani(mondjuk nem is volt túl szép, főleg, hogy 1280-as felbontáson toltam mert annyit tudott maximum a monitor)
Egyébként tudom, hogy nem mindenki miller gamer (sajnos én sem) nem véletlenül van itt a faluban is nagy keletje a kis "kárdzsák"nak is. vagy ott van erős Zoltán haverom akinek nem csak a DDR2-es memória fordítva berakása megyen, de C2Q + 8GB + HD8470 -es kártyán a ULQ gaming is
Egyébként igen, ha azt nézem ez a kártya 6-7K-ért tényleg ajándék
Honnan tudtad, hogy van itthon most egy csomó zsák???
Nehogy azt mond nekem, hogy két 8GB-os RX 570 nem tud CF-be menni(vagy neked van egy 4GB-os RX570 és azért nem jó a 8GB-os?)
10 REM Gyuri27-nek specialba
20 PRINT CHR$(147)
30 FOR I=1 TO 100
40 PRINT "Vörös Istennek Radeon RX 570 4GB kell. (és Gyuri27-nek is)"
50 NEXT I
60 ENDTermészetesen kézzel írtam, és nem lábbal.
-
koby11h
őstag
-
válasz
Gyuri27 #102494 üzenetére
"Arra mi a garancia, hogy a postán átveszi, elteteti, jegelteti"
Hogy előtte kifizette. (Ld. még "utánvéttel küldjön a f....")
"Erre csak azt tudom, mondani, hogy nem kell bárkinek eladni. "
Nem is szoktam, ezt írtam fentebb" megveszi és feketét ad mert"
Azt meg le is sz**** mert úgysem nézi senkiMeg az igazi síkhülye nem értékel
-
-
koby11h
őstag
válasz
Gyuri27 #102475 üzenetére
Nincs időm rá és nem is akarok abba a hibába esni, hogy amikor elviszem akkor megnézi és "Bocs, nem ilyenre gondoltam, köszi nem kell..."
Párszor városon belül ezt megtettem és eljátszották velem, de ez 50 km lenne oda-vissza, szintén nem frissen aszfaltozott utakon.Ráadásul a cucc nem az enyém, fillért nem kérek azért, hogy letakarítom, tesztelem, fotózom hirdetem és válaszolgatok a beszélgetni vágyóknak
A tulaj sem tudja elvinni, kocsija sincs.
-
válasz
Gyuri27 #102464 üzenetére
Marketplacen nekem is fent van, sőt "BOT-os" Jófosáson is, ott jött rá egy tényleges 130-as ajánlat, majdnem kiröhögtem (pedig Hardveraprós illető volt, tudhatná az árakat)
Marketen eladni lehet, itt meg venni inkább.
Ez tényleg olyan lesz, hogy itt beszélgetünk, aztán 1 óra múlva jön valaki, hogy már viszi is... -
koby11h
őstag
válasz
Gyuri27 #102352 üzenetére
Én megpróbálnám 8k-val.
GT 710: 1-2 hetet volt használva, dobozával, lp hátlappal, pormentesen.
Elvitték, gazdája örült, vevő örült és én is örültem, hogy nem áll ottHogy sok-e, nem tudom.
Nekem integráltam van 10 éve, nem nagyon érdekel már a dolog. Volt 7850-em pár napig - 130w a fenét..., volt 750 Ti pár hétig, de rájöttem, hogy nem igazán kell. 1660 2 napra, de nem használnám ki. Van egy Quadro K620 is, az még most is meg van, na azt én sem tudom mennyiért raknám fel, 5-10 ezer között, de most még ilyen teszt vagy kölcsön kártya, szóval még nem tudtam eldönteni.
-
koby11h
őstag
válasz
Gyuri27 #102340 üzenetére
Max Memory Size: 2048 MB, de nem baj
cserébe pl: 25 W helyett 80 W
Egyébként ahány oldal, annyi eredmény: 253%, 488%, 375%, szóval senki nem vitatja, hogy jobb, csak egyik sem túl sok mindenre jóhcl: Igen, elbírja ezt egy brand gép is, ha belefér és amíg nincs maximumra hajtva, mert akkor a táp vagy bírja vagy nem.
-
Top cat
addikt
-
koby11h
őstag
válasz
Gyuri27 #102152 üzenetére
Más is megkérdezi, főleg aki ismer, hogy van-e még más, amit még nem hirdettem.
Itt konkrétan a neki 1 TB-os kell, az mennyibe kerül? volt a kérdés és nem az, hogy esetleg van-e olyan és eladnám-e...Most is van még komplett laptop, gép, hdd, DDR2, külső hdd és ezek mind olyan, amit még nem raktam fel, de ezek általában el is mennek hirdetés nélkül. Tudom kit érdekel.
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #101019 üzenetére
Akkor itt sajnos nem normális közeg van
3000-4500 az 500GB-os, de 4000-től már 1TB-os is van.
500-as winyóért leginkább csak azért nem adnék pénzt, mert ugyanúgy foglalja a portot, a helyet, ez erőforrást mint egy 2-3-4-6TB-os, ugyanakkor 500GB-osból a legfiatalabb HDD-k is 11+ évesek.
A legtöbb low price gépből jön, ahol a RAM is kevés volt (2-4GB), és emiatt hülyére lettek pörgetve...Noti HDD egy külső meghajtóként viszont praktikus, kényelmes (mivel nem kér külön tápot), és hasznos. Csak sajnos ott meg nemrég még 2TB volt a felső limit. Ennek ellenére lehet, hogy erősen praktikus lenne egyet beszereznem.
-
-
válasz
Gyuri27 #101022 üzenetére
Annyira nem nehéz találni 5 SATA-s lapot
Itt volt már E-350 az alap, meg most egy AthlonII X2.
"Oda kapni (vagy 3d nyomtatni) kereteket. "
2 csavar per laptopwinyó@koby11h : +1000 a posta, de annyit megér, hogy embertől vette, és nem fog 2 hét múlva behalni a frissen vett 100/100-as winyó, vagy leesni 10/10-re
-
koby11h
őstag
válasz
Gyuri27 #101013 üzenetére
Bocs, félreértés. Magamnak 2*500-ra mentek, tükör, de ennyi. Egyik itt szekrényben, antistatikus zacsiban 2-4 hetente frissítve. A másik Édesanyámnál, zárt szekrényben antistatikus zacsiban 2-3 havonta frissítve. Nem játszom, nem gyűjtök filmeket, 250GB családi fotó, 10 GB e-book és szakkönyv, 70 GB képregény és 80-100 GB program. Nálam ennyi adat van, amit helyre kell tudnom állítani. Így minden 3 (ha online ideiglenes tárhelyet is vesszük a fotóknál-ebook-oknál, akkor 4) példányban.
Amit írtam külső meghajtók, azok adatmentésre vannak, amikor mások gépeit telepítem újra, vagy elszállt hdd-ről állítok helyre adatot. -
válasz
Gyuri27 #101019 üzenetére
"6-nál kettőt. 5-t kb minden óccó lap vagy raid vezérlő kártya tud."
Szoftver RAID meg minden nélkül is megyindowson legalábbis tükrözni tudsz, Linuxon meg bármit.
"Ha tárolás a cél el lehet gondolkozni noti hhd-en is. "
Nekem abból van. Asztali ház 5,25" helyeire van bepakolva az 5 winya, elé elfért egy venti. -
koby11h
őstag
-
Top cat
addikt
válasz
Gyuri27 #100887 üzenetére
Kigyütt abbúl minden.
Pedig csak rezet vártak.
Ha jól sikerül, be lehet söpörni pár pengőt. Nem csoda hogy lopják.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #100507 üzenetére
nincs mit tenni, ha aprón annyi a legolcsóbb akkor annyi, a szentírás is kutynemiszerve az aprós árhoz képest-széttártkezesszámjli' -
olyat le se merek írni, ha jönne az ársipkás manó és végigsimogatná az ilyenek okosfejit' egy bézbóz' ütővel mi lenne ( : - nemnem, én sohasenem olyat, csak a manó-
a házira meg, háááááát...
a bortú' bolondokat gondol az ember
a pálinkátú' meg is csinálja -
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #100498 üzenetére
Jó, de te boltit hasonlítasz házival! Bármelyik falusi megmondja neked, hogy a házi a legjobb! Tele van szeretettel. Ezek is itt az aprón szerető kezeken mennek át, hosszas
hasznáöööö tesztelés után még postára is viszi neked (szintén felár) hogy aztán a gyári és bolti csomagolás helyett a két hetes helyi napilaba csavarva kapd meg a cuccot, és ezzel az újságot is. (nekem van így kínai újságom)
Ráadásul egy helyről megkapod, nem kell kéthelyről rendelgetni, tutira megéri a felárat -
-
Top cat
addikt
válasz
Gyuri27 #100374 üzenetére
Speciális kiadások voltak. Csak 2 típus volt belőle.
-
-
válasz
Gyuri27 #100188 üzenetére
Na ja, más kérdés, hogy mi van, ha lopás történt. Mert az 50k OK, ha megsérül valami, de a lopás az BTK.
@blp85 : Raktárban történt
Mizantrópiára van oka bárkinek, aki manapság él - de inkább legyek az, mint hülye@opr : "A masik oldalrol viszont barmi, amire ertelme is lenne lecserelni, az olyan 6.5Mhuf korul indul, es akkor meg vasarlas utani szerviz/gumik/rendberakas nem volt benne."
Meg az se ha valami komoly behal benne@davenport : Hanyag futár az hanyag futár
BTW luxuscikkekre mindig lesz igény. Ld. még a floppyk mostani felhasználását, vagy a filmes fotózást. Ilyen lesz a belső égésű motor is. Illetve csomó helyen még vagy 100 évig lesznek olajos cuccok, mert van, ahol nem váltható ki. -
blp85
senior tag
válasz
Gyuri27 #100188 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem és a postai (MPL) majdnem háromszor annyi (kb. 6500 Ft), mint a Foxpost ára, igaz abban benne van az értéknyilvántartás is. Mostanában a GLS-ben kellemesen csalódtam, mivel a feladás után 2 napon belül ott volt a vevőnél a cucc (az egyik egy gépház, a másik egy 32" LED TV volt, és ami a lényeg mindkettő egy darabban célba ért). Az 50.000 Ft-os kártérítés van a GLS- nél is, így annál nagyobb értéket képviselő motyót én sem adnék fel utánvéttel. Mondjuk oda szoktam írni, hogy postázás a vevő terhére és felelősségére.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #100028 üzenetére
Szerintem azért megy a RX580-590 hype, mert ma még bőven használható és 8GB-os kártyák, és emiatt sokan veszik már most, hogy az ára enyhült. Ugyebár én még emlékszem mikor 160K volt egy RX570 8GB, akkor határoztam el, hogy egyszer azért is lesz egy ilyenem
Vega 56, meg 64 pedig méltatlanul elfeledett kártya, pedig elég kellemes darabok, egy ideig nekem is a radaromon voltak mint lehetséges vétel.A Xeonoknak meg az az ereje, hogy olcsóért van nagyon sok szál meg mag, és a sok ECC RAM is nagyon olcsó hozzá.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #100028 üzenetére
jó én úgy vagyok vele vegyenek azokból is sokat, nekem nem lesz rosszabb ( :
tope
jó az kimaradt, legalább 5 iskolában tudtam ezt megugrani, és a 80%-ukból ki is vágtak, tehát 7-ből
azért nincs annyiért mert mindenki a más hülyeségéhez áraz, kedves ph meg kioffolta a komment cunamit, különben nem ilyen árak lennének itt hidd elenvagyok
szezon és fazon...hiány volt, ha hiány van valamiből felmegy az ára, nem kell hozzá közgáz diploma szerintem
most jelenleg bármelyik tárgyalt alkatrészből nem hiány van, hanem dömping, és nyomott új árakkal...nem majd a használt gar nélküli sz@rokért adok így közel bolti árat, meg felette is akár, esélyes :d
a 2600-ot is nyugodtan meg lehet nézni hol helyezkedik el 3100/4100-hoz képest, úh. nagyon helyes, hogy végre kezdik reális áron adni...mivel nekem az is volt, tudom milyen szépen el tud vérezni gameben már egy 3600 mellett is, de melóban ugyanúgyBiP
de ne legyen bajod azzal az egy tétellel sem, mert a két cpu kb ugyanaz, még gen különbség sincs, csak az egyik 4c/8t, másik 6c/6t, de ez általánosságban ekvivalens eredményt ad kettejük között
most az hogy felrakják ezeket 30-35k-ba, az nálam a hova sz@rjak kategória kb, 35-6e-ért boltból van 3600 ((( : és ez a 3500x még mindig csak 3100/4100 tudású, ami újan is jóval olcsóbb
azért nem is írtam elsőre a 3600-ot mert nonszensz amiket próbálnak elkérni 3500x-ért, ami egy 3100/4100 "más néven"
beárazós topikot elég sokáig nyomtam, tudom minek mi és mért annyi a reális ára ami, sefteltem én eleget ahhoz már akkor is ( :
csak ez az egész apró átment viccbe a staffnak köszönhetően - valahol értem őket, nyilván kell a zseton mindenkinek, csak ennek ez lett az ára, röhejesebbek vagyunk lassan mint vakera+lófogás együtt - -
-
BiP
nagyúr
válasz
Gyuri27 #100033 üzenetére
A 4/8 nincs lejebb pozicionálva mint a 6/6. Most a számozástól tekintsünk el.
Oké. Tekintsünk el az árától is, az is csalóka. Akkor nincs lejjebb pozicionálva.
(mondjuk szerintem meg igen, és ezért fura, hogy papíron lejjebb van pozicionálva, marketingben, árban, teljesítményben meg mégis kb. ugyanaz)
Nyilván öreg hiba csupán a magok számát nézni.
Egyetértek.
Ezért van túlárazva minden 1700-1800, 2700 pl.
Ahogy az ezeréves i7-ek is mindig túlárazottak maradtak. Vannak ilyen fura berögződések.
Normális ember nem a nevének hisz, hanem ár-érték arányt néz. (no meg hogy mire van szüksége, és mire van kerete) -
-
BiP
nagyúr
válasz
Gyuri27 #100021 üzenetére
Az elv lett volna a lényeg.
Hiába van a piacon játékra jobb ár/érték arányú proci a piacon, ha a madárfogó leleplezése lett volna a lényeg, akkor a konfigban szereplő hardvert illene nézni, hogy miért van túlárazva.Persze, ha az a kérdés, hogy ebből a pénzből mennyivel jobb/kiegyensúlyozottabb konfigot is össze lehetne akár rakni mondjuk játékra, akkor tiszta sor, a 3100 jobb választás lehet, szóval ilyen szempontból valid 3100-at vagy 4100-at javasolni helyette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged