- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drótszamár
őstag
Nemide bocsi!
-
DarkByte
addikt
Sajnos nem volt időm követni hova lépett tovább a Cubieboard1 szoftveres támogatottság. Valaki összefoglalhatná.. ha egyáltalán még jár erre valaki.
-
pakriksz
őstag
közben jöttek ki hozzá kész OS-ek, habár GPU driver még mindig csak androidon működik. A cubieboard.org-ról letölthető frissebb android, ráfrissítve(közben vettem egy miniusb kábelt) már teljesen jó, nem hiányzik a felbontás állítás sem (bár hdmi-n még mindig csak a HDTV felbontásokat lehet beállítani (480p,576p,720p, 1080p) sőt szép pontszámokat ér el a tesztprogramokban, és az 1080p-s 15 gigás mkv-kat is viszi. És már debian 7.1 is van hozzá SD kártyás verzióban, ami szintén jól működik a GPU-t leszámítva persze.
-
pakriksz
őstag
dehogy zúzom, várok egy normális disztróra.
-
pakriksz
őstag
-
pakriksz
őstag
Szóval a lényeg, cubieboard2-t nem érdemes venni most még. (de ha így haladnak 1 év múlva sem lesz érdemes
)
-
pakriksz
őstag
válasz
Drótszamár #118 üzenetére
nem megy, egyrészt ez A10-es socra van másrészt azt írja hogy nincs rootolva... pedig van.
-
pakriksz
őstag
hát egyelőre igen amíg az androidon kívül nincs hozzá összerakott OS (bár van rá ubuntu 12.04, de csak belső memóriára való, amihez nincs miniusb kábelem hogy rátöltsem), bár ezt látva az összes armos cuccot kerülném, normális x86-os kispc jobb. Van normális boot, nincs állandó driverprobléma...
De ha valaki ért a kernelbütyköléshez driverezéshez el lehet vele lenni... -
pakriksz
őstag
inkább papírnehezék. A gyári android az megy rajta(bár hiányos, pl a cubieboard1-es androidon lehetett felbontást állítani, ennél viszont hiányzik az a menüpont), de ha android kellett volna akkor a TV felokosító pendrive méretű cuccot vettem volna. Ezen normális desktop linuxot akartam.
SD kártyaolvasójával nem tudom mivan, a kártyák működtek gyári állapotban, aztán win32diskimagerrel kiírtam rá berrybootot, azóta nem indul el a cucc ha a kártya benne van. Persze minden másban mennek, még a szintén armos androidos telefonomban is.Most próba szerencse alapon lementettem egy régi 128 megás pendrive imagét, és felírtam az SD kártyára, erre mostmár bootol vele a cubieboard...
-
pakriksz
őstag
de az legalább működik állítólag. Ezen csak a beépített android 4.2.2-t sikerült működésre bírnom, sd kártyáról nem tudtam os-t cserélni, így viszont semmivel sem különb a TV felokosító pendrive méretű cuccoknál, csak abban hogy ezen van egy ethernet wifi helyett, meg egy sata ami gyanítom driver hiányában úgy sem működik.
-
pakriksz
őstag
működik rendesen, rádugtam a tápot, és egy monitor meg egy egeret és egy utp-t, indult is az android(4.2.2. van rajta alapból), youtubeos video segítségével sikerült kínairól magyarra állítani, ethernetet még külön be kellett kapcsolni a beállításoknál, és ment minden. Egy probléma vele(bár ez az android hibája), hogy egy hdmi -> vga konverterrel használnám egy 1280x1024-es monitoron, és az android csak a hdtv felbontásokkal hajlandó jelet adni, így nálam 1280x720-ban, így a fél kép el van csúszva, és eddig nem találtam megoldást az átállítására. De gondolom hdmi-s tv-n monitoron rendesen működne.
Az OTG portnál (ami az egyik megoldás os-t tölteni rá PC-ről) jól megszivattak, mert "logikus módon" az otg port mini usb, amit alig használtak, így nem sok embernek lehet kéznél ilyen kábel, ellenben a micro usb-vel ami szinte minden háztartásban van legalább 1...
A SOC egy kicsit forró (bár ma hozták, és próbáltam ki, és elég meleg van amúgy is), bár nem éget, csak kellemetlen pár másodperc után ha rajta tartom az újam. Talán egy kis hűtőborda nem ártana rá, de szerintem csak tuningnál van rá igazán szükség.Ez a cubieboard 2 ami egyébként mindenben egyezik az 1-el, csak a SOC kicsit erősebb (1 mag helyett 2 mag, a gpu 2 helyett 4 magos).
Egyébként meglepődtem milyen jól támogatja az egeret az android, görgő is működik, sőt az egerem extra "vissza" gombja is működik, és azt csinálja amit kell.
Sajnos SD kártyáról bootolható linux még nemnagyon van rá mert friss a SOC. -
wmati
addikt
Valakinek van ilyen gépe?
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
Egy nagy kérdésem lenne:
Valaki Drótszamáron kívül futtat ezen a hardveren raspibiant?
Ha igen, akkor meg tudná nekem nézni, hogy működik e a hardveres gyorsítás a HD filmekkel?lőre is köszönöm a segítséget!
-
Drótszamár
őstag
válasz
Drótszamár #94 üzenetére
Két nap szenvedés árán felkerült a BerryBoot segítségéven a Raspbian armhf verzió. Egy androidos apk töltötte le a raspbiant a memória kártyára
Nem kellett image fájlokkal szívniA monitoromat valamiért nem szereti, és nem fér ki a kép, illetve nem megy vele a rádiós bill + egér
A TV-n nincs gond, a config nagy része pedig konzolos volt, így végül sikerült minden programot üzembe helyezni rajta. Természetesen minden speckó programot fordítgatni kellett, mert a raspi armel debiannal ment.3 napja fut, eddig nem volt fagyás.
mjpg_streamer segítésgével HD webcam képét mentegeti, és wviewweather archviálja, és töltögeti fel az időjárási adatokat a weblapomra.
Ezekre elvileg a raspberry pi is elég lenne, de a Microsoft LifeCam Cinema webkamera percek alatt megölte az USB buszt, ettől a hálózat is bedugult. A Cubieboard-on nincs ilyen gond.
Van egy Dlink 313-as NAS-om, de elgondolkodtam rajta, hogy egy noti winyóval ki tudnám váltani azt is. Szerintem elbírna még egy Sambát, és egy torrentet.
A Sata mennyire terheli a procit? Mérte már valaki?
-
DarkByte
addikt
válasz
Drótszamár #94 üzenetére
Hmm, legközelebb rendelek lapot ezt én is megjátszom.
-
azbest
félisten
válasz
Drótszamár #94 üzenetére
Nem csoda, jön a nagy Sárkány éve party, amikor eltűnnek hetekre
Attention: shipping delays during Chinese New Year national holiday
Due to Chinese New Year national holidays in China and Hong Kong, parcels ordered between the 1st of February and the 17th February will be delayed.
Shipments will resume on the 18th February once work resumes at our Guangzhou office.
-
Drótszamár
őstag
válasz
Drótszamár #89 üzenetére
Hát ez gyors volt, meg is jött.
Pénteken adták fel Hongkongban.A Miniand-es feladó 20$-t írt rá, így átcsusszant a vámon
-
azbest
félisten
Kolléga most vett allwinner A10 alapú táblát, hát a video gyorsítás támogatásán még van mit dolgozni android alatt sajnos, eléggé döcögősen ment az élő adás streamje, bár nem tudom hogy van-e megfelelőbb program erre. Vlc és xbmc android portokat próbáltunk több-kevesebb sikerrel.
-
DarkByte
addikt
válasz
Drótszamár #91 üzenetére
Nem tudom már pontosan. De három Cubieboard-ot rendeltem és 12 ezret fizettem rá azért hogy bejött az országba.
-
Drótszamár
őstag
-
DarkByte
addikt
válasz
Drótszamár #89 üzenetére
Nekem volt rá vám. Kifizettem mégegyszer a szállítási díjat
Áfát nem tudom.
-
DarkByte
addikt
válasz
Drótszamár #87 üzenetére
Nagyon jó kérdés. Ezt még nem próbáltam. Most nincs is hozzá való image-em tesztelni, így nem tudom kipróbálni.
Én most egy tisztán konzolos Linux feltámasztásán dolgozom amihez van framebuffer-es konzol. Egylőre csak soros konzolon keresztül vagy SSH-n "látom" hogy mi történik. A Mali400 driverek sajnos zártak, és abból kell főzni ami van. Ez nem valami pozitív [link] -
Drótszamár
őstag
Köszönöm, akkor kicsit beleásom magam a témába.
A cikkben jelzett mikorfon bemenet az tényleg mikrofon bemenet? A faq-ban line in-t említenek.
Nekem line in kéne (sztereó), és akkor menne vele elméletben a villám detektorom is. Raspire lefordult a program, és fut is, de ott nincs line in.
-
DarkByte
addikt
válasz
Drótszamár #85 üzenetére
Találtam a hivatalos Google Group-ban Debian Wheezy image-et: [link]
-
DarkByte
addikt
válasz
Drótszamár #83 üzenetére
Egyedül a miniand-ról tudtam én is. De az várható volt hogy megint gyorsan elkapkodják.
Linaro alapú buildről tudok, linket nem tudnék rá adni. Lakótárs azt tett a sajátjára. Debian és Ubuntu között van valahol. Hivatalos Ubuntu vagy Debian még nincs rá.
-
Drótszamár
őstag
Lehet ezt most kapni valahol?
A Developer Shop by Miniand-en épp kifogyott.
Debiant egyszerűen fel lehet rá tenni, mint pl. a raspin?
-
DarkByte
addikt
Egyébként óriási segítség egy ilyen UART adapter (USB2TTL). Tényleg mindent látsz soros konzolon amíg bütykölöd a kernel-t hogy mi fáj neki
DX-en fillérekért lehet venni és nagyon sok bosszúságtól megkíméli az embert.
-
DarkByte
addikt
Most hogy így belendültem ma megoldottam hogy NFS share-en keresztül be tudjak boot-olni egy komplett Linux disztrót: [link] Egy pöttyet leegyszerűsíti majd a fejlesztést hogy nem kell átdugdosnom az SD kártyát és VirtualBox-ból kimásolgatni a fájlokat hanem megy direktben hálózaton át
-
DarkByte
addikt
Már régen nem kísért ilyesmi hogy vizsgaidőszak hála az égnek.
Elég volt az az 5 év szívás bőségesen
Annál inkább kifáradok melóban és otthon már nem sok kedvem van kódolgatni meg script-elni 8 órányi kódolás után.
Tegnap raktam össze TFTP boot-ot a lappal. Menni fog a projekt Wiki-be
[link] Most saját kernel-t akarok összerakni rá.
-
DarkByte
addikt
Tegnap sikerült rá nagy nehezen Android-ot fordítani. Bugos a hivatalos ICS repó egy-két helyen, ezeket kézzel kellett javítani a Java kódban, de alapvetően minimális szívással megvolt. Flash-elni viszont én még nem tudtam, csak ismerős akivel együtt vettük a lapot és szépen megy is. CM-es gapps zip-et kibontottuk a gyökérbe és lett Play Shop és társai. Így már kicsit el lehet kezdeni komolyabban próbálgatni.
Sajnos se 64bit-es Win7-hez, se 64bit-es Win8-hoz nincs LiveSuit driver úgyhogy én még itt nem tartok. Majd vasárnap összerakok egy VirtualBox VM-et a flash-eléshez.
-
DarkByte
addikt
Megjöttek
Már ki is próbálgattuk őket. Túl mélyre hatóan nem lesz ma időm foglalkozni vele mert rendkívül fáradt vagyok a két napi utazgatás után és még az asztali gépemet is szét kell bontanom csere miatt. Viszont annyira azért csak belőttem hogy megnézzem mivel jön gyárilag a szeptember 9-ei revízió. CM9 van rajta (Android 4.0.4), viszont se Play Shop se Google fiók szinkronizálási lehetőség. Ezekkel majd játszom hogy legyen, vagy majd fordítok rá úgy is. Holnap úgy is jön az A10-5800K-m, majd az forgat a 4 magjával
Ethernet, hang, USB frankón megy. Már a házát is összeraktam, egész ötletes kis cucc lett így.
Böngészést néztem. Azért a sebességtől nem repül le a fejem, de el tudnám képzelni nulla fogyasztásos gépnek amit ha kell néha fel tudok éleszteni hogy megnézzek ezt-azt. -
DarkByte
addikt
Már Magyarországon van a csomag időközben. Péntek reggel láttam a tracking-nél hogy költségek rendezésére vár, ergó vámolják. Fel is hívtam a DHL-t hogy mi a teendő és mondták hogy nemrég végeztek a kollégák vele, viszont a mai fordulóba már nem kerül be, leghamarabb hétfőn. Sajnos 12 ezer forint lesz a vámolás, mondjuk amit itt beszéltünk az alapján előre kiszámolhattam volna de így lesokkolt.
Viszont természetesen hétfőn és kedden Pesten leszek így leghamarabb is szerdán játszhatok vele. Na sebaj, a lényeg hogy itt lesz hamarosan.Egyébként nem az augusztusi hanem az egyel újabb revíziót kapjuk. Szóval elvileg ezen már nem lesznek külső hardveres patchelésre utaló nyomok. Az augusztusiban volt gond a SATA header-el, de ezeket kézzel javították postára adás előtt.
Apropó van hivatalos G+ communities oldala a kütyünek: [link] Tom elég aktív G+-on, érdemes lehet csatlakozni.
-
DarkByte
addikt
Három darab augusztusi revíziójú lap, plusz plexi házból is három darab és egy USB2TTL debug lap is jön hogy kernel output-ot tudjuk bújni ha valami nagyon nem menne.
Kolléga Amazon-tól rendelt Kindle-t, ott is faxolni kellett vámnyilatkozatot, igaz végül is az Amazon álta az összeget. Köszi a linkeket, lesz vasárnap egy kis időm akkor átolvasgatom.
-
azbest
félisten
milyet rendeltetek? a 40k -> 180 usd körülit nem tudom illeszteni a lehetőségekre
Ha egyben jön, akkor a vám is esélyes (ez nem túl magas).
Az áfa valószínű (27%) 22 euro felett (44 ha nem cégként küldik) - a vámot is áfázzák. Ez nem tudom még aktuális-e, de itt vannak olyan számok, amikre emlékszem: [link]A futár cégek úgy tudom mindig elvámolják a legszigorúbb szabályok szerint a cuccokat. Valamelyiknél egy nyilatkozatot (felhatamlazást) kellett emailben/faxon visszaküldeni, hogy intézhessék. A sima postai tömeglevelezésnél rugalmasabbak a távolkeletiekkel, ott is átmegy a vámon, csak ott iszonyat mennyiségek mozoghatnak.
-
DarkByte
addikt
Ígéretet kaptam hogy az én példányaimat még az Indiegogo szállítások elején küldik. Szóval én bizakodom hogy jövőhéten tényleg postára kerül. Inkább a vám miatt parázok. A szállítási idő már talány. Bár Fedex hozza, lehet nem lesz olyan lassú mint egy DealExtreme-es airmail. Ekkora összegnél vajon mire lehet számítani? (~40k volt a vége) Igaz leosztjuk három felé a végén, de akkor is. Tartok tőle hogy közel 10k körül lesz a vége.
-
azbest
félisten
Úgy látom majdnem másfélszer annyit adtak el, mint amit legyártottak, szóval lehet még csúszás a szállítással. Kíváncsi leszek ezt milyen ügyesen kezelik és mikor lesz újabb készlet.
-
DarkByte
addikt
Aki szeretne Cubie-t, figyeljen mert most csütörtökön lezárják a jelenlegi Indiegogo kampányt és utána egyből indulni fog egy következő. Itt írják a részleteket: [link]
-
DarkByte
addikt
Ebben a pillanatban kaptam mail-t a projekt gazdától hogy jövő héten postára adják a lapokat. \o/
Kíváncsi leszek mikor fog ideérni. -
DarkByte
addikt
Én úgy tudom hogy már van működő hardveres XBMC dekódolás, persze nincs a környékemben olyas valaki aki ilyen kütyüt birtokolna. Viszont a hivatalos listán rajta van az Allwinner A10 SoC amire a Cubieboard épül: [link]
Igazából első körben valami köztudottan hardveres dekódolásra képes lejátszót próbálnék ki rajta (pl. MX Player) és ha ez megvan akkor kezdenék el kutatni valami forráskód vagy projekt után ami hasonló megoldást használ. Persze ezt az egészet még megtorpedózhatja hogy properitary cuccokra is szükség van, de remélhetőleg mivel ez egy nyitottabb SoC mint a Broadcom az RPi alatt, ez nem így lesz.
-
azbest
félisten
Az androidos xbmc képes használni a hardveres gyorsítást lejátszáshoz? Korábban úgy olvastam, hogy sajnos ehhez kellene még a gyártótól támogatás / libek / források. De lehet az más chipset volt, valamelyik mali gpu-s androidos stick esetére emlékszem. Persze, ha ez azóta változott, az remek hír.
A linuxos megoldás nekem azért is jó, mert dvb támogatást valamennyire már átlátom. Ahogy a linux media levelezési listán olvastam javítottak/javítanak bugot ami a most elterjedt it9135 tunert érinti (az usb-dvb-v2 -re átállás mellékhatása talán) és amiatt vacakul működött a raspi-n. Elvileg találtam webshopot ahol talán még a régi af9015 tunereket kapni, rendeltem még párat, mert azzal hibátlanul megy. Ja meg a tvheadend is jól fut rajta általában, ami a backendet adja az xbmc alá. Ja és az ccid kártyaolvasó driver, amihez most olcsó kártyaolvasót (Alcor micro AU9540) is találtam - az eddig használt kártyaolvasóm a zárt drivere miatt nem megy arm linux alatt.
-
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
Nos óriási a kereslet a lapra. Örülök ha karácsonyra a harmadik gyártási csomagokból megkapjuk a három példányt amit rendeltünk.
Időközben próbáltam Android-ot lefordítani rá. Arra ügyeljen aki elkezdi hogy az img fájlt összeállító programhoz mindenképp 64 bites arch kell mert az ehhez és a flash-eléshez való tool csak bináris formátumban elérhető és azok ilyen architektúrát követelnek meg. Részletes leírás a levlistán van egyébként.
-
DarkByte
addikt
2-3 héten belül kapok 3 ilyen lapot ha minden igaz. Ebből igaz csak egy lesz az enyém, a többi a haveroknak megy. Viszont ha valaki kíváncsi lesz rá behatóbban, igyekszem válaszolni a kérdésekre
Én elsősorban Android-ot hackelni illetve media centert építeni veszem. Nem akarom az SGS2-met és hamarosan érkező Note 2-met ezzel terrorizálni -
TESCO-Zsömle
titán
Nekem lehet elég lesz a Brazos utódja. Jaguar CPU-magok, GCN GPU...
Igazából már egy az ION is elég közel áll ahhoz, hogy használható legyen, csak nincs benne elég kraft. Pl most a Google StarTrek-es animációja konkrétan szaggat... Ha ezek a nüanszok nem volnának ,akkor simán jó lenne netezni/filmezni a cucc. Játékra meg úgy is ott a nagygép...
-
GIJoe
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #57 üzenetére
látom szaggat ez is... majd jövőre talán jön vmi izmosabb trinity apu
-
.mf
veterán
Olvasni tudsz, vagy csak trollkodni?
Ott van az is, hogy ezt a mITX-es konfigot baráti lanpartyra is elvinném.
Tessék itt egy 23 db 2004-2007-es játékból (ami ugyebár 5-8 éves játékok) álló összefoglaló teszt. Gyakori lanparty-vendégek, mint UT3, CSS, LoL még alacsony beállítás mellett sem futnak rajta zökkenőmentesen. Nem értem, mit erősködsz még, hadd találjam már tesztek alapján, személyes kipróbálás nélkül úgy, hogy amire nekem kéne, arra nem lenne elég, s nem kell még egy ilyen lebutított cpu-s platform, elég volt az atommal befürödni"Fentebb azt írtad, hogy retro játékkal játszani, ha már a Cryzis 2 is csak eldöcög vhogy, retrora végképp jó..."
Ezt is írtam már, hogy rohadtul nem így van. Atom+Ionon elfogadhatóan futott a CoD4, viszont az 500 MHz P3 gépigényű Morrowind már diavetítésbe csapott át, amint sok volt a szereplő a képernyőn.
-
pakriksz
őstag
"úgy telepíteni, hogy ellássa a házi letöltő szerver szerepét (kell egy utp / USB átalakító meg egy 16-32gb sd kártya vagy külső hdd, oszt jó napot)."
telepíteni lehet, csak használhatatlan lesz... 1 usb van rajtuk nagyon gyenge 480mbites ELMÉLETI sávszélességgel, amin osztozik az utp és a külső vinyó.
Tehát jó esetben 45 mbyte/sec sávszélen osztozik a 2, és mivel az usb zabálja a cpu-t valszeg még ez is nagyon optimista becslés.hdmi-s tablet pedig legalább 2x ennyibe kerül.
-
GIJoe
addikt
Fentebb azt írtad, hogy retro játékkal játszani, ha már a Cryzis 2 is csak eldöcög vhogy, retrora végképp jó... (Starcraft...CS, COD)
A tény továbbra is fenn áll, nem próbáltad, és ennek ellenére úgy találod nem lenne elég.
De rád akarom tukmálni meg kell venned, (közbe a woodoo babát elkezdtem szurkálni, meg kell venned...)
Btw aki netbook konfigon akar játszani meg is érdemli -
dfsz34
őstag
A 49 dollár nem olcsó ám, csak első pillantásra, mert kellenek hozzá kábelek, monitor stb.
A legfontosabb felhasználási kör ilyen mütyür esetében a média lejátszás, netezés meg letöltő szerver és más most hirtelen nem jut eszembe.
Csakhogy ennél a 49 dollárnál nem sokkal többért már lehet venni tabletet, amelyik simán fel lehet úgy telepíteni, hogy ellássa a házi letöltő szerver szerepét (kell egy utp / USB átalakító meg egy 16-32gb sd kártya vagy külső hdd, oszt jó napot). Egy tablet fogyasztása kikapcsolt képernyővel szintén elenyésző.
Média lejátszásra is teljesen jók, a tabletek és már a komoly 10gb-s nagy filemeket régóta csak tableten játszom le és rakom ki a képet hdmi-n.
Arról nem is beszélve, hogy a külső billentyűt leszámítva a tablet egy használható kompakt egész és az alsó kategória ennél alig drágábban elérhető (16e forint körül van kínából rendelve a legolcsóbb már használható tablet)
Nagyon komolyan gondolkodtam a pi-n akkoriban, de bárhogy osztottam meg szoroztam értelmetlenségnek tartom ezt a kategóriát. Egészen egyszerüen a linux futtatásán kívül mást nem tudok mondani, amit ne tudna egy tablet sokkal jobban.
-
.mf
veterán
Miért kéne megvennem, amikor a tesztekből is látszik, hogy ugyan erősebb, de messze nem annyival, mint amennyire én szeretném? Mármint, releváns tesztekből, nem pedig abból, amit linkeltél, ahol a lehető legelcsezsettebb Atommal összehasonlítva vonod le a következtetést, nem egy Ionnal megtámogatott + 2GHz-re húzott darabból, mint amilyen nekem van, értem én...
Itt egy ph-s teszt, ami ezt a kettőt hasonlítja össze.
Hiába próbálod rámtukmálni, egyszerűen nem hozza azt a szintet, amit én szeretnék (lanpartyn gyakori játékokat akár vidkari nélkül, de megfelelő felbontáson és beállításokkal), tudom, hogy nem ez kell nekem. -
.mf
veterán
Aha... nézd meg a beállításokat, minden low, 800*600 / 800*480, és épphogydöcög...
Próbálkoztam én is az atommal, néhány újabb játék, ami a több magot és szálat ki tudta használni, ment, pl. CoD4 felbontást kivéve minden low egész tűrhető volt. De pl. egy Morrowind, aminek a gépigénye 500MHz P3 volt, egyszerűen élvezhetetlen volt a maga 1x FPS-ével, amint több mozgó lény volt a látómezőben. CoH alapjáték 2-3 játékosig, kis-közepes pályán még elment (ha az ember húzta is a procit, akkor már kevésbé döcögött), de a később kijött patcheket telepítve minden egyes lövésnél egyszámjegyűre esett az FPS, a proci egyszerűen nem tudta az effekteket, lövések és robbanások fizikáját számolni.
Én is vártam a Brazost, hogy hátha majd az, de utána kiderült, hogy alig tud többet, nagyot csalódtam benne. Azóta ezeket a lebutított procira alapozókat inkább kerülöm. A Trinity érdekel, mITX-es olcsó lanparty-gépnek, és otthonra a nagygépemhez képest alacsony fogyasztású médiagépnek és retro-játék-gépnek erősen gondolkozom rajta. -
GIJoe
addikt
Nya, szóval MK802t nem érdemes, venni inkább UG802 70$
Rockchip 3066 Android 4.0.4 van rajta 2 db 1,6 Ghz-ig pötyögő mag, + 4 magos gpu
A medieljátszás támogatva van az androidon, ugyan úgy mint az Allwinnernél android alatt...Ezeknek a valós fogyasztása engem is érdekelne...
.mf: Írod hogy Brazos nem elég retró játékokhoz sem, pedig sok helyen ha rákeresel a youtubeon C60al nyomnak egy csomó modern játékot... ha építenék X86 szervert ECS HDC-I2/C-60 (V1.0)-t tennék bele...
-
Osiris
őstag
...hanyadik Rpi verő mini pc-t látom már, miközben 12hete várom a 12 hete kifizetett Rpi-met..
Kiváncsi lennék mennyivel kevesebb rendelést kapott volna az RS Components ha előre lehet tudni, hogy a szállítás annyi időt vesz igénybe mint, 30 éve egy új autóé..? -
-
banhammer
veterán
49 dollár plusz a tápegység.
-
kzkz
őstag
Csatlakozom! Eddig még semmire nem tudtam használni a mindenre jó Rpi-t!
GUI-t használni bármire, azaz pl netezni lassú.
NAS-nak lassú, 5MB-tal másol kb.
XBMC klónok nálam kifagynak ha sokat mozgolódok a menükben, sokat váltok filmet, és amúgy ez is lassú.
1-wire fűtésvezérlésemet nem hajta rendesen, amikor egy TP-link router openwrt-vel simán viszi.
Torrent-re lehet max jó, ha nem akarjuk a letöltött nagy tartalmat átmásolni másik gépre...Valami automatizálására lehetne használni szerintem, de hát ugye ezzel is megszívtam, másra meg csak akkor jó, ha az ember imád várakozni a gép előtt (vagy a lassúság vagy a fagyások miatt), mert nem tudja mással tölteni az idejét... Szóval csak a szívás van vele sajna...
-
.mf
veterán
1.) Amire használnám (amolyan mindenes, házi és távoli elérésű fájlszerver, ftp, médiagép), oda azért nem árt kicsivel több RAM, még linux alapokon is.
2.) Sávszél és áramCifu:
Atomos gépem (kétmagos 330 és Ion), fogyasztása 24/7 szervernek sok, teljesítménye háziszervernél több, viszont x86-nak, még retro-játékokra is kevés. Sajnos Brazos sem lenne sokkal jobb teljesítményben. Trinity-n gondolkozom eléggé, de ott még magasabb a fogyasztás, s talán jobb lenne, ha különválasztanám a szervert és a médiát / játszást, ezért gondolkozom egy nagyon alacsony fogyasztású, de szerver-feladatokra elégséges ARM platformon. -
A szerzetes
csendes tag
Vajon egy 3-4 ezer forintos DVB-T tunert meg tudna hajtani ubuntu+vlc kombóval, vagy valami komolyabb hardveresen tömörítő tunerre lenne szükség hozzá?
-
ngabor2
nagyúr
androidra van böngésző, van szövegszerkesztő (pénzes és ingyenes is). videolejátszás szintén. sőt, torrentet is láttam már, de mivel okostelefonon nem sok értelmét láttam torrentnek, ezért nem próbáltam ki. hdmi és fülhallgató kimenet van rajta, tehát hangot is ad, sokkal jobbat nem hiszem, hogy ki lehet belőle csiholni. szerintem fájlátvitelre meg van androidra ftp szerver.
eddig csak telepítgettél, nem kódoltál rajta semmit. minek erőltetni a parancssoros linuxot, mikor ott az android? ha meg linux és ubuntu, ott se hiszem, hogy túl sok parancssor előjönne.
-
nem gáz, 4 magos 3,1ghz-s x86-on is néha
mert a flash egy hulladék
Nem 1080p-s videókat akartam lejátszani, hanem 480p-seket, tény persze, hogy itt a hardveres gyorsítás hiányzik (ha jól tudom).
Mindig is körülményes volt, lassú nem hiszem, anno p120-on is száguldott
Ezt is aláírom, de azért egy 850Mhz-es Arm procitól nagyobb sebességet is várok el, mint egy Pentiumtól.
az általában semmit sem lát, még magát sem. NFS a megoldás
Ezért írtam, hogy lehet, hogy az én Linux tudásom kevés már ide, szóval lehet akár user error kategória is.
pedig mindenki azt mondja hogy viszi, digi audio pedig van, hdmi a neve.
Én is írtam, hogy akad olyan, ami szaggat (akár USB-s, akár SD kártyás lejátszásánál), másnál is voltak gondok. A HDMI jellel igazad van, csak hogy szedem le onnan, ha nem TV-be / erősítőbe megy a jel?
-
pakriksz
őstag
"youtube videók szaggatnak"
nem gáz, 4 magos 3,1ghz-s x86-on is néhamert a flash egy hulladék
"Szövegszerkesztés ( lassú, körülményes )"
Mindig is körülményes volt, lassú nem hiszem, anno p120-on is száguldott"viszont a Win-es gép meg nem látja így, tehát mókolni kell(ene) még vele"
az általában semmit sem lát, még magát sem. NFS a megoldás"Videolejátszás ( 1080p-t nem viszi mindig akadásmentesen, digi audio nincs )"
pedig mindenki azt mondja hogy viszi, digi audio pedig van, hdmi a neve.
-
Egy Logout bejegyzés már félig készen van, csak sose jutok vele sehova, meg képek sincsenek... De 1x majd befejezem. :Đ
Én anno a következő célokat tűztem ki ( A saját tapasztalatom Rpi-vel (850Mhz-re felhúzva): )
-Böngészés ( lassú, youtube videók szaggatnak )
-Szövegszerkesztés ( lassú, körülményes )
-Torrent ( USB-s meghajtóra macerásan ment rá, viszont a Win-es gép meg nem látja így, tehát mókolni kell(ene) még vele )
-Videolejátszás ( 1080p-t nem viszi mindig akadásmentesen, digi audio nincs )Szóval mindent összevetve az Rpi még a fel sem emlegett problémái (csak 256Mbyte ram, elég lassú hálózat / USB (egy vezérlőn megy a hálózat és a két USB, zajos az analóg kimenet) ellenére sem bírkózott meg az elvárásaimmal.
Nem azt mondom, hogy ezek mindegyike megoldhatattlan, de magasabb szintű Linux tudás mindenképpen kell mellé, továbbá egyik-másik problémára a megoldás (pl. USB hangkártya) olyan plusz költség és problémaforrás, amivel én legalábbis már nem álltam neki harcolni. Ezért mondtam, hogy aki szeret mókolni, és ért a Linux-hoz, annak éri meg vele foglalkozni, és nekik ajánlható.
A lényeg pedig nem csak a hardver, hanem a támogatás kérdése. Ebben pedig az Rpi nagyon jó, folyamatosan jönnek az újabb buildek a különféle distro-kból, Rpi-re szánt programokból, stb. Van egy élő és igencsak lüktető community-je, ami mindenképpen jó jel.
A kérdés, hogy lesz-e hasonló a Cubieboard-nak is. Ezt viszont előre megmondani nem lehet, és azt sem, hogy fog élni a támogatás - ez az, ahol pl. az Mk.802 elvérzett (szerintem).
-
kicsitrash
aktív tag
átlag netezős gépnek lassan elég lenne
-
vinibali
őstag
lehet, hogy szívtam valamit... de a sata mellett az valami dev port? én mintha egy IDE sort látnék
-
pakriksz
őstag
aktív hub kb vinyóra kell csak (de mivel van sata, erre nincs szükség).
pendrive, billentyűzet, egérből, egy rakás elmegy 1A-ról is.
wines hálózat nincs SMB van ami egy inkompatibilis és instabil hulladék, jobb alternatívot használni, más dolgokra szerencsére nem elterjedt m$-es borzalom. -
ngabor2
nagyúr
most programokat akarsz futtatni, vagy egy (több) adott feladatot megoldani? mi az a feladat, amit egy ilyen kis gépen nem tudsz megoldani, mert mindenképp kell hozzá a win/linux? ne atomrobbanás-szimulálást, meg nagy táblázatok szerkesztgetését mondd, mert ez nagyon nem arra van tervezve. amire viszont tervezve van, azt tudja.
mint írod, egy nagyságrenddel drágábban lehet venni komolyan x86 alapú gépeket. én itt az egy nagyságrenddel drágább részt emelném ki (ami imho inkább néhányszoros akarna lenni, nem 10x-es). ezeknek a pirinyóknak pont az a lényege, hogy olcsóbb.
-
Oldmobil: Valóban nincs, de ez nem is jelenti ezt, hogy nem is lesz. Nagyon remélem, hogy hamarosan elkészül.
Ott van J1nx blogja, több, mint fél éve hitegeti őket az Allwinner, hogy megfelelő támogatást nyújt, többször hazudtak, stb.
Egyszer lezárták már a dolgot azzal, hogy itt és most elég, nem lesz Allwinner A10 alá XMBC támogatás és kész. Aztán jött az Allwinner bocsánatkérés, de nem az igényelt támogatás. Szóval ki tudja...pakriksz: Usb-ből pedig 255 db lehet... néhány száz forint egy hub
Egy aktív Hub meg inkább pár ezer, lévén ezek a kis kártyák nem igazán sok delejt adnak tovább. Az Rpi például max. 1100mA-t vehet fel, ebből ugye alaphangon olyan 500-600mA-t meg tud enni maga a gép, még ha nem is tuningoltál, és akkor marad a két USB portnak párszáz mA, szóval energiaigényesebb dolgot ne nagyon akarj passzív hubra kötni.
windóz és a hálózatos nem szívás! hahaha
Nem, én azt írtam, hogy Win-es hálózatra rákötni egy Arm-os PC-t szívás (legalábbis a Win RT-ig). Márpedig azért az emberek elsöprő többségének alapból Win-es hálózata van otthon...
-
Oldmobil
aktív tag
Érdekes lenne tudni, hogy mennyi a _valós_ fogyasztása egy ilyen lapnak. Ahogy néztem a 5V/2A van rászitázva a lapra, ami 10W, de ez nyilván egy maximális érték. Van valakinek tapasztalata mondjuk Rpi-vel?
-
pakriksz
őstag
windóz és a hálózatos nem szívás! hahaha
mindig amikor megosztásról van szó, már ideges vagyok, mert az a hulladék SMB vindózon soha sem működik normálisan. linuxon meg ott az NFS amit minden ismer, nem csak a vinfos, akármég androidról is hozzányúlhatok. Arról nem is beszélve hogy napokat kell rakosgatni(telepítgetni, keresni hogy most éppen mi baja) a dolgokat hogy összejöjjön valami...
-
Oldmobil
aktív tag
-
Szvsz végy egy tabletet...
Viccen kívül, amit alant írtam, azt tudom a témában prezentálni. Ha biztosan működő megoldást keresel, és nem akarsz hosszasan vacakolni vele, akkor én inkább egy Brazos rendszert javasolnék.
Bevallom az Androidos rendszert egyszer próbáltam egy kölcsön Pandaboardon, de ott nem volt flash (ICS Android). Ezzel kapcsolatban valaki tapasztaltabb véleményét kellene kikérni.
-
ledgeri
nagyúr
A végén már a csatlakozó szabványokat kell csökkenteni...
megoldható lenne ha MIN/MICRO Usb csati lenne az alaplapokon normális végű kábellel?
-
Engem most nagyon utálnak már az Arm-PC pártiak, mert folyton ezt hangoztatom, de a saját véleményem az, hogy ha nem értesz a linux-hoz (nincs linuxos géped amúgy) és ha nem szeretsz órának, napokat szöszölni parancssorban, akkor inkább egy Brazos / Atom rendszerben gondolkodj (vagy esetleg AMD A4-3400-ban). Egy nagyságrenddel drágább, de (remélhetőleg) kevesebb a szívás, és van Win támogatás, szóval a hálózaton lévő win eszközökkel is egyszerűbb az élet adott esetben.
Hangsúlyoznám, hogy én is ilyesmi célból vágtam bele az Rpi-be, aztán kezdtem nézegetni más Arm-os megoldásokat is, de a vége az lett, hogy olcsónak olcsó, viszont sok kézimunka van vele, és ha nem mozogsz otthonosan a linux területén, akkor vakarhatod a fejedet sokszor.
Ettől függetlenül ha szeretsz mókolni, nem félsz a linuxtól, és van szabadidőd bőven, akkor nyugodtan vágj bele.
@.mf: Ahogy fent írtam. Ezt már tudják a Brazos gépek is, kicsivel többért...
-
.mf
veterán
-
Minden attól függ, hogy mire szeretné valaki használni. A stick változaton nincs lan, de van wifi. A stickhez komplett ház-táp-távirányító kombó jár(hat).
Természetesen biztos van olyan dolog, amire jó az Mk.802, de minden figyelembe véve én legalábbis nem látom, hogy átlag egyorrú user számára jó döntés lenne.
XBMC for Android? Gondolom android alatt megy a hardveres video lejátszás.
So the AmLogic 8726-M1 in the XIOS has a different VPU to the AllWinner A10 in the MK802, meaning no hardware acceleration natively on the MK802 at this time.
Szóval nem, nincs hardveres lejátszás XMBC alatt, most külső lejátszóprogrammal próbálkoznak páran (J1nx blogján a többi)
-
aram01
nagyúr
monitor hátuljára,wifis egér+bill netezni youtube-ozni,flash játékokra,jó lehet ez a holmi?
-
pakriksz
őstag
na már csak gigabit lan kéne és tökéletes lenne.
-
Az Mk.802 közel kétszer ilyen drága, nincs rajta SATA, nincs LAN, stb.
Szóval konkrétan a Cubieboard a sokkal jobb döntés.Mellékszál: az Allwinner ARM procikra nincs hardveres XMBC támogatás, így az Mk.802-re sincs, és a Cubieboard-ra sincs. Szóval 1080p-t ne akarjál ezeken nézni.
-
misran
tag
Ilyesmire gondolsz?: http://www.youtube.com/watch?v=L8xgYcoH0tA
Egyébként, jónak tűnik a cucc, több másik jó cucc is van, de a lényeg az, milyen támogatása lesz, mekkora a közösség ami foglalkozik vele. Ennek is nagy van/lesz várhatóan. Most vegyek egy ilyet is? Ez a jövőkép: tele a fiók mini-PC-kkel..
-
Még egy pár év beépítik az ember-be,ősszekötik az aggyal,és a gondolaton keresztül lehet pc-zni
-
smkb
őstag
Jó drága... ennyiért van tokkal vonóval, táppal, házzal, kábelekkel stb MK802 II is... (+szállítási ktg) amire készült a 12.04 es Ubuntu plusz társai image.
-
lujó55
addikt
egyre jobb
Ezek mennyire melegednek? Nem kell nekik külön hűtő? -
kzkz
őstag
"A10 központi egység miatt Android 4.0.4 és Ubuntu 12.04 máris elérhető a rendszerhez."
És ez honnan tölthető le?
Csak azért kérdem mert van egy tablet-em, ami ugyanilyen specikkel rendelkezik (Hyundai A7) és erre ráraknám...
(1x már volt fent rajta lubuntu, de az nem hivatalos volt...) -
törölt tag
no ez már kezd alakulni. sata pipa, ir pipa, usb pipa. giga lant még neki, tudom telhetetlen vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Steam topic
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- bambano: Bambanő háza tája
- HP notebook topic
- Fúziós energiát vásárol a Google
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest