- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy Logout bejegyzés már félig készen van, csak sose jutok vele sehova, meg képek sincsenek... De 1x majd befejezem. :Đ
Én anno a következő célokat tűztem ki ( A saját tapasztalatom Rpi-vel (850Mhz-re felhúzva): )
-Böngészés ( lassú, youtube videók szaggatnak )
-Szövegszerkesztés ( lassú, körülményes )
-Torrent ( USB-s meghajtóra macerásan ment rá, viszont a Win-es gép meg nem látja így, tehát mókolni kell(ene) még vele )
-Videolejátszás ( 1080p-t nem viszi mindig akadásmentesen, digi audio nincs )Szóval mindent összevetve az Rpi még a fel sem emlegett problémái (csak 256Mbyte ram, elég lassú hálózat / USB (egy vezérlőn megy a hálózat és a két USB, zajos az analóg kimenet) ellenére sem bírkózott meg az elvárásaimmal.
Nem azt mondom, hogy ezek mindegyike megoldhatattlan, de magasabb szintű Linux tudás mindenképpen kell mellé, továbbá egyik-másik problémára a megoldás (pl. USB hangkártya) olyan plusz költség és problémaforrás, amivel én legalábbis már nem álltam neki harcolni. Ezért mondtam, hogy aki szeret mókolni, és ért a Linux-hoz, annak éri meg vele foglalkozni, és nekik ajánlható.
A lényeg pedig nem csak a hardver, hanem a támogatás kérdése. Ebben pedig az Rpi nagyon jó, folyamatosan jönnek az újabb buildek a különféle distro-kból, Rpi-re szánt programokból, stb. Van egy élő és igencsak lüktető community-je, ami mindenképpen jó jel.
A kérdés, hogy lesz-e hasonló a Cubieboard-nak is. Ezt viszont előre megmondani nem lehet, és azt sem, hogy fog élni a támogatás - ez az, ahol pl. az Mk.802 elvérzett (szerintem).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Linux kezdőknek
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged