Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz ngabor2 #29 üzenetére

Egy Logout bejegyzés már félig készen van, csak sose jutok vele sehova, meg képek sincsenek... De 1x majd befejezem. :Đ

Én anno a következő célokat tűztem ki ( A saját tapasztalatom Rpi-vel (850Mhz-re felhúzva): )

-Böngészés ( lassú, youtube videók szaggatnak )
    -Szövegszerkesztés ( lassú, körülményes )
    -Torrent ( USB-s meghajtóra macerásan ment rá, viszont a Win-es gép meg nem látja így, tehát mókolni kell(ene) még vele )
    -Videolejátszás ( 1080p-t nem viszi mindig akadásmentesen, digi audio nincs )

Szóval mindent összevetve az Rpi még a fel sem emlegett problémái (csak 256Mbyte ram, elég lassú hálózat / USB (egy vezérlőn megy a hálózat és a két USB, zajos az analóg kimenet) ellenére sem bírkózott meg az elvárásaimmal.

Nem azt mondom, hogy ezek mindegyike megoldhatattlan, de magasabb szintű Linux tudás mindenképpen kell mellé, továbbá egyik-másik problémára a megoldás (pl. USB hangkártya) olyan plusz költség és problémaforrás, amivel én legalábbis már nem álltam neki harcolni. Ezért mondtam, hogy aki szeret mókolni, és ért a Linux-hoz, annak éri meg vele foglalkozni, és nekik ajánlható.

A lényeg pedig nem csak a hardver, hanem a támogatás kérdése. Ebben pedig az Rpi nagyon jó, folyamatosan jönnek az újabb buildek a különféle distro-kból, Rpi-re szánt programokból, stb. Van egy élő és igencsak lüktető community-je, ami mindenképpen jó jel.

A kérdés, hogy lesz-e hasonló a Cubieboard-nak is. Ezt viszont előre megmondani nem lehet, és azt sem, hogy fog élni a támogatás - ez az, ahol pl. az Mk.802 elvérzett (szerintem).

Új hozzászólás Aktív témák