Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz pakriksz #35 üzenetére

nem gáz, 4 magos 3,1ghz-s x86-on is néha ;) mert a flash egy hulladék

Nem 1080p-s videókat akartam lejátszani, hanem 480p-seket, tény persze, hogy itt a hardveres gyorsítás hiányzik (ha jól tudom).

Mindig is körülményes volt, lassú nem hiszem, anno p120-on is száguldott

Ezt is aláírom, de azért egy 850Mhz-es Arm procitól nagyobb sebességet is várok el, mint egy Pentiumtól.

az általában semmit sem lát, még magát sem. NFS a megoldás

Ezért írtam, hogy lehet, hogy az én Linux tudásom kevés már ide, szóval lehet akár user error kategória is.

pedig mindenki azt mondja hogy viszi, digi audio pedig van, hdmi a neve.

Én is írtam, hogy akad olyan, ami szaggat (akár USB-s, akár SD kártyás lejátszásánál), másnál is voltak gondok. A HDMI jellel igazad van, csak hogy szedem le onnan, ha nem TV-be / erősítőbe megy a jel? :)

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz ngabor2 #29 üzenetére

Egy Logout bejegyzés már félig készen van, csak sose jutok vele sehova, meg képek sincsenek... De 1x majd befejezem. :Đ

Én anno a következő célokat tűztem ki ( A saját tapasztalatom Rpi-vel (850Mhz-re felhúzva): )

-Böngészés ( lassú, youtube videók szaggatnak )
    -Szövegszerkesztés ( lassú, körülményes )
    -Torrent ( USB-s meghajtóra macerásan ment rá, viszont a Win-es gép meg nem látja így, tehát mókolni kell(ene) még vele )
    -Videolejátszás ( 1080p-t nem viszi mindig akadásmentesen, digi audio nincs )

Szóval mindent összevetve az Rpi még a fel sem emlegett problémái (csak 256Mbyte ram, elég lassú hálózat / USB (egy vezérlőn megy a hálózat és a két USB, zajos az analóg kimenet) ellenére sem bírkózott meg az elvárásaimmal.

Nem azt mondom, hogy ezek mindegyike megoldhatattlan, de magasabb szintű Linux tudás mindenképpen kell mellé, továbbá egyik-másik problémára a megoldás (pl. USB hangkártya) olyan plusz költség és problémaforrás, amivel én legalábbis már nem álltam neki harcolni. Ezért mondtam, hogy aki szeret mókolni, és ért a Linux-hoz, annak éri meg vele foglalkozni, és nekik ajánlható.

A lényeg pedig nem csak a hardver, hanem a támogatás kérdése. Ebben pedig az Rpi nagyon jó, folyamatosan jönnek az újabb buildek a különféle distro-kból, Rpi-re szánt programokból, stb. Van egy élő és igencsak lüktető community-je, ami mindenképpen jó jel.

A kérdés, hogy lesz-e hasonló a Cubieboard-nak is. Ezt viszont előre megmondani nem lehet, és azt sem, hogy fog élni a támogatás - ez az, ahol pl. az Mk.802 elvérzett (szerintem).

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz pakriksz #25 üzenetére

Oldmobil: Valóban nincs, de ez nem is jelenti ezt, hogy nem is lesz. Nagyon remélem, hogy hamarosan elkészül.

Ott van J1nx blogja, több, mint fél éve hitegeti őket az Allwinner, hogy megfelelő támogatást nyújt, többször hazudtak, stb.
    Egyszer lezárták már a dolgot azzal, hogy itt és most elég, nem lesz Allwinner A10 alá XMBC támogatás és kész. Aztán jött az Allwinner bocsánatkérés, de nem az igényelt támogatás. Szóval ki tudja...

pakriksz: Usb-ből pedig 255 db lehet... néhány száz forint egy hub

Egy aktív Hub meg inkább pár ezer, lévén ezek a kis kártyák nem igazán sok delejt adnak tovább. Az Rpi például max. 1100mA-t vehet fel, ebből ugye alaphangon olyan 500-600mA-t meg tud enni maga a gép, még ha nem is tuningoltál, és akkor marad a két USB portnak párszáz mA, szóval energiaigényesebb dolgot ne nagyon akarj passzív hubra kötni.

windóz és a hálózatos nem szívás! hahaha

Nem, én azt írtam, hogy Win-es hálózatra rákötni egy Arm-os PC-t szívás (legalábbis a Win RT-ig). Márpedig azért az emberek elsöprő többségének alapból Win-es hálózata van otthon...

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz aram01 #21 üzenetére

Szvsz végy egy tabletet... :)

Viccen kívül, amit alant írtam, azt tudom a témában prezentálni. Ha biztosan működő megoldást keresel, és nem akarsz hosszasan vacakolni vele, akkor én inkább egy Brazos rendszert javasolnék.

Bevallom az Androidos rendszert egyszer próbáltam egy kölcsön Pandaboardon, de ott nem volt flash (ICS Android). Ezzel kapcsolatban valaki tapasztaltabb véleményét kellene kikérni.

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz aram01 #17 üzenetére

Engem most nagyon utálnak már az Arm-PC pártiak, mert folyton ezt hangoztatom, de a saját véleményem az, hogy ha nem értesz a linux-hoz (nincs linuxos géped amúgy) és ha nem szeretsz órának, napokat szöszölni parancssorban, akkor inkább egy Brazos / Atom rendszerben gondolkodj (vagy esetleg AMD A4-3400-ban). Egy nagyságrenddel drágább, de (remélhetőleg) kevesebb a szívás, és van Win támogatás, szóval a hálózaton lévő win eszközökkel is egyszerűbb az élet adott esetben.

Hangsúlyoznám, hogy én is ilyesmi célból vágtam bele az Rpi-be, aztán kezdtem nézegetni más Arm-os megoldásokat is, de a vége az lett, hogy olcsónak olcsó, viszont sok kézimunka van vele, és ha nem mozogsz otthonosan a linux területén, akkor vakarhatod a fejedet sokszor.

Ettől függetlenül ha szeretsz mókolni, nem félsz a linuxtól, és van szabadidőd bőven, akkor nyugodtan vágj bele.

@.mf: Ahogy fent írtam. Ezt már tudják a Brazos gépek is, kicsivel többért...

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz azbest #15 üzenetére

Minden attól függ, hogy mire szeretné valaki használni. A stick változaton nincs lan, de van wifi. A stickhez komplett ház-táp-távirányító kombó jár(hat).

Természetesen biztos van olyan dolog, amire jó az Mk.802, de minden figyelembe véve én legalábbis nem látom, hogy átlag egyorrú user számára jó döntés lenne.

XBMC for Android? Gondolom android alatt megy a hardveres video lejátszás.

So the AmLogic 8726-M1 in the XIOS has a different VPU to the AllWinner A10 in the MK802, meaning no hardware acceleration natively on the MK802 at this time.

Forrás @ Forum.XMBC.org

Szóval nem, nincs hardveres lejátszás XMBC alatt, most külső lejátszóprogrammal próbálkoznak páran (J1nx blogján a többi)

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz smkb #5 üzenetére

Az Mk.802 közel kétszer ilyen drága, nincs rajta SATA, nincs LAN, stb.
    Szóval konkrétan a Cubieboard a sokkal jobb döntés.

Mellékszál: az Allwinner ARM procikra nincs hardveres XMBC támogatás, így az Mk.802-re sincs, és a Cubieboard-ra sincs. Szóval 1080p-t ne akarjál ezeken nézni. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés