Új hozzászólás Aktív témák
-
pakriksz
őstag
-
pakriksz
őstag
hát egyelőre igen amíg az androidon kívül nincs hozzá összerakott OS (bár van rá ubuntu 12.04, de csak belső memóriára való, amihez nincs miniusb kábelem hogy rátöltsem), bár ezt látva az összes armos cuccot kerülném, normális x86-os kispc jobb. Van normális boot, nincs állandó driverprobléma...
De ha valaki ért a kernelbütyköléshez driverezéshez el lehet vele lenni... -
pakriksz
őstag
inkább papírnehezék. A gyári android az megy rajta(bár hiányos, pl a cubieboard1-es androidon lehetett felbontást állítani, ennél viszont hiányzik az a menüpont), de ha android kellett volna akkor a TV felokosító pendrive méretű cuccot vettem volna. Ezen normális desktop linuxot akartam.
SD kártyaolvasójával nem tudom mivan, a kártyák működtek gyári állapotban, aztán win32diskimagerrel kiírtam rá berrybootot, azóta nem indul el a cucc ha a kártya benne van. Persze minden másban mennek, még a szintén armos androidos telefonomban is.Most próba szerencse alapon lementettem egy régi 128 megás pendrive imagét, és felírtam az SD kártyára, erre mostmár bootol vele a cubieboard...
-
pakriksz
őstag
de az legalább működik állítólag. Ezen csak a beépített android 4.2.2-t sikerült működésre bírnom, sd kártyáról nem tudtam os-t cserélni, így viszont semmivel sem különb a TV felokosító pendrive méretű cuccoknál, csak abban hogy ezen van egy ethernet wifi helyett, meg egy sata ami gyanítom driver hiányában úgy sem működik.
-
pakriksz
őstag
működik rendesen, rádugtam a tápot, és egy monitor meg egy egeret és egy utp-t, indult is az android(4.2.2. van rajta alapból), youtubeos video segítségével sikerült kínairól magyarra állítani, ethernetet még külön be kellett kapcsolni a beállításoknál, és ment minden. Egy probléma vele(bár ez az android hibája), hogy egy hdmi -> vga konverterrel használnám egy 1280x1024-es monitoron, és az android csak a hdtv felbontásokkal hajlandó jelet adni, így nálam 1280x720-ban, így a fél kép el van csúszva, és eddig nem találtam megoldást az átállítására. De gondolom hdmi-s tv-n monitoron rendesen működne.
Az OTG portnál (ami az egyik megoldás os-t tölteni rá PC-ről) jól megszivattak, mert "logikus módon" az otg port mini usb, amit alig használtak, így nem sok embernek lehet kéznél ilyen kábel, ellenben a micro usb-vel ami szinte minden háztartásban van legalább 1...
A SOC egy kicsit forró (bár ma hozták, és próbáltam ki, és elég meleg van amúgy is), bár nem éget, csak kellemetlen pár másodperc után ha rajta tartom az újam. Talán egy kis hűtőborda nem ártana rá, de szerintem csak tuningnál van rá igazán szükség.Ez a cubieboard 2 ami egyébként mindenben egyezik az 1-el, csak a SOC kicsit erősebb (1 mag helyett 2 mag, a gpu 2 helyett 4 magos).
Egyébként meglepődtem milyen jól támogatja az egeret az android, görgő is működik, sőt az egerem extra "vissza" gombja is működik, és azt csinálja amit kell.
Sajnos SD kártyáról bootolható linux még nemnagyon van rá mert friss a SOC.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megújult a PROHARDVER!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hálózati / IP kamera
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- Építő/felújító topik
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest