- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
pakriksz
őstag
közben jöttek ki hozzá kész OS-ek, habár GPU driver még mindig csak androidon működik. A cubieboard.org-ról letölthető frissebb android, ráfrissítve(közben vettem egy miniusb kábelt) már teljesen jó, nem hiányzik a felbontás állítás sem (bár hdmi-n még mindig csak a HDTV felbontásokat lehet beállítani (480p,576p,720p, 1080p) sőt szép pontszámokat ér el a tesztprogramokban, és az 1080p-s 15 gigás mkv-kat is viszi. És már debian 7.1 is van hozzá SD kártyás verzióban, ami szintén jól működik a GPU-t leszámítva persze.
-
pakriksz
őstag
dehogy zúzom, várok egy normális disztróra.
-
pakriksz
őstag
-
pakriksz
őstag
Szóval a lényeg, cubieboard2-t nem érdemes venni most még. (de ha így haladnak 1 év múlva sem lesz érdemes
)
-
pakriksz
őstag
válasz
Drótszamár #118 üzenetére
nem megy, egyrészt ez A10-es socra van másrészt azt írja hogy nincs rootolva... pedig van.
-
pakriksz
őstag
hát egyelőre igen amíg az androidon kívül nincs hozzá összerakott OS (bár van rá ubuntu 12.04, de csak belső memóriára való, amihez nincs miniusb kábelem hogy rátöltsem), bár ezt látva az összes armos cuccot kerülném, normális x86-os kispc jobb. Van normális boot, nincs állandó driverprobléma...
De ha valaki ért a kernelbütyköléshez driverezéshez el lehet vele lenni... -
pakriksz
őstag
inkább papírnehezék. A gyári android az megy rajta(bár hiányos, pl a cubieboard1-es androidon lehetett felbontást állítani, ennél viszont hiányzik az a menüpont), de ha android kellett volna akkor a TV felokosító pendrive méretű cuccot vettem volna. Ezen normális desktop linuxot akartam.
SD kártyaolvasójával nem tudom mivan, a kártyák működtek gyári állapotban, aztán win32diskimagerrel kiírtam rá berrybootot, azóta nem indul el a cucc ha a kártya benne van. Persze minden másban mennek, még a szintén armos androidos telefonomban is.Most próba szerencse alapon lementettem egy régi 128 megás pendrive imagét, és felírtam az SD kártyára, erre mostmár bootol vele a cubieboard...
-
pakriksz
őstag
de az legalább működik állítólag. Ezen csak a beépített android 4.2.2-t sikerült működésre bírnom, sd kártyáról nem tudtam os-t cserélni, így viszont semmivel sem különb a TV felokosító pendrive méretű cuccoknál, csak abban hogy ezen van egy ethernet wifi helyett, meg egy sata ami gyanítom driver hiányában úgy sem működik.
-
pakriksz
őstag
működik rendesen, rádugtam a tápot, és egy monitor meg egy egeret és egy utp-t, indult is az android(4.2.2. van rajta alapból), youtubeos video segítségével sikerült kínairól magyarra állítani, ethernetet még külön be kellett kapcsolni a beállításoknál, és ment minden. Egy probléma vele(bár ez az android hibája), hogy egy hdmi -> vga konverterrel használnám egy 1280x1024-es monitoron, és az android csak a hdtv felbontásokkal hajlandó jelet adni, így nálam 1280x720-ban, így a fél kép el van csúszva, és eddig nem találtam megoldást az átállítására. De gondolom hdmi-s tv-n monitoron rendesen működne.
Az OTG portnál (ami az egyik megoldás os-t tölteni rá PC-ről) jól megszivattak, mert "logikus módon" az otg port mini usb, amit alig használtak, így nem sok embernek lehet kéznél ilyen kábel, ellenben a micro usb-vel ami szinte minden háztartásban van legalább 1...
A SOC egy kicsit forró (bár ma hozták, és próbáltam ki, és elég meleg van amúgy is), bár nem éget, csak kellemetlen pár másodperc után ha rajta tartom az újam. Talán egy kis hűtőborda nem ártana rá, de szerintem csak tuningnál van rá igazán szükség.Ez a cubieboard 2 ami egyébként mindenben egyezik az 1-el, csak a SOC kicsit erősebb (1 mag helyett 2 mag, a gpu 2 helyett 4 magos).
Egyébként meglepődtem milyen jól támogatja az egeret az android, görgő is működik, sőt az egerem extra "vissza" gombja is működik, és azt csinálja amit kell.
Sajnos SD kártyáról bootolható linux még nemnagyon van rá mert friss a SOC. -
pakriksz
őstag
"úgy telepíteni, hogy ellássa a házi letöltő szerver szerepét (kell egy utp / USB átalakító meg egy 16-32gb sd kártya vagy külső hdd, oszt jó napot)."
telepíteni lehet, csak használhatatlan lesz... 1 usb van rajtuk nagyon gyenge 480mbites ELMÉLETI sávszélességgel, amin osztozik az utp és a külső vinyó.
Tehát jó esetben 45 mbyte/sec sávszélen osztozik a 2, és mivel az usb zabálja a cpu-t valszeg még ez is nagyon optimista becslés.hdmi-s tablet pedig legalább 2x ennyibe kerül.
-
pakriksz
őstag
"youtube videók szaggatnak"
nem gáz, 4 magos 3,1ghz-s x86-on is néhamert a flash egy hulladék
"Szövegszerkesztés ( lassú, körülményes )"
Mindig is körülményes volt, lassú nem hiszem, anno p120-on is száguldott"viszont a Win-es gép meg nem látja így, tehát mókolni kell(ene) még vele"
az általában semmit sem lát, még magát sem. NFS a megoldás"Videolejátszás ( 1080p-t nem viszi mindig akadásmentesen, digi audio nincs )"
pedig mindenki azt mondja hogy viszi, digi audio pedig van, hdmi a neve.
-
pakriksz
őstag
aktív hub kb vinyóra kell csak (de mivel van sata, erre nincs szükség).
pendrive, billentyűzet, egérből, egy rakás elmegy 1A-ról is.
wines hálózat nincs SMB van ami egy inkompatibilis és instabil hulladék, jobb alternatívot használni, más dolgokra szerencsére nem elterjedt m$-es borzalom. -
pakriksz
őstag
windóz és a hálózatos nem szívás! hahaha
mindig amikor megosztásról van szó, már ideges vagyok, mert az a hulladék SMB vindózon soha sem működik normálisan. linuxon meg ott az NFS amit minden ismer, nem csak a vinfos, akármég androidról is hozzányúlhatok. Arról nem is beszélve hogy napokat kell rakosgatni(telepítgetni, keresni hogy most éppen mi baja) a dolgokat hogy összejöjjön valami...
-
pakriksz
őstag
na már csak gigabit lan kéne és tökéletes lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest