- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Sajnos nem volt időm követni hova lépett tovább a Cubieboard1 szoftveres támogatottság. Valaki összefoglalhatná.. ha egyáltalán még jár erre valaki.
-
DarkByte
addikt
válasz
Drótszamár #94 üzenetére
Hmm, legközelebb rendelek lapot ezt én is megjátszom.
-
DarkByte
addikt
válasz
Drótszamár #91 üzenetére
Nem tudom már pontosan. De három Cubieboard-ot rendeltem és 12 ezret fizettem rá azért hogy bejött az országba.
-
DarkByte
addikt
válasz
Drótszamár #89 üzenetére
Nekem volt rá vám. Kifizettem mégegyszer a szállítási díjat
Áfát nem tudom.
-
DarkByte
addikt
válasz
Drótszamár #87 üzenetére
Nagyon jó kérdés. Ezt még nem próbáltam. Most nincs is hozzá való image-em tesztelni, így nem tudom kipróbálni.
Én most egy tisztán konzolos Linux feltámasztásán dolgozom amihez van framebuffer-es konzol. Egylőre csak soros konzolon keresztül vagy SSH-n "látom" hogy mi történik. A Mali400 driverek sajnos zártak, és abból kell főzni ami van. Ez nem valami pozitív [link] -
DarkByte
addikt
válasz
Drótszamár #85 üzenetére
Találtam a hivatalos Google Group-ban Debian Wheezy image-et: [link]
-
DarkByte
addikt
válasz
Drótszamár #83 üzenetére
Egyedül a miniand-ról tudtam én is. De az várható volt hogy megint gyorsan elkapkodják.
Linaro alapú buildről tudok, linket nem tudnék rá adni. Lakótárs azt tett a sajátjára. Debian és Ubuntu között van valahol. Hivatalos Ubuntu vagy Debian még nincs rá.
-
DarkByte
addikt
Egyébként óriási segítség egy ilyen UART adapter (USB2TTL). Tényleg mindent látsz soros konzolon amíg bütykölöd a kernel-t hogy mi fáj neki
DX-en fillérekért lehet venni és nagyon sok bosszúságtól megkíméli az embert.
-
DarkByte
addikt
Most hogy így belendültem ma megoldottam hogy NFS share-en keresztül be tudjak boot-olni egy komplett Linux disztrót: [link] Egy pöttyet leegyszerűsíti majd a fejlesztést hogy nem kell átdugdosnom az SD kártyát és VirtualBox-ból kimásolgatni a fájlokat hanem megy direktben hálózaton át
-
DarkByte
addikt
Már régen nem kísért ilyesmi hogy vizsgaidőszak hála az égnek.
Elég volt az az 5 év szívás bőségesen
Annál inkább kifáradok melóban és otthon már nem sok kedvem van kódolgatni meg script-elni 8 órányi kódolás után.
Tegnap raktam össze TFTP boot-ot a lappal. Menni fog a projekt Wiki-be
[link] Most saját kernel-t akarok összerakni rá.
-
DarkByte
addikt
Tegnap sikerült rá nagy nehezen Android-ot fordítani. Bugos a hivatalos ICS repó egy-két helyen, ezeket kézzel kellett javítani a Java kódban, de alapvetően minimális szívással megvolt. Flash-elni viszont én még nem tudtam, csak ismerős akivel együtt vettük a lapot és szépen megy is. CM-es gapps zip-et kibontottuk a gyökérbe és lett Play Shop és társai. Így már kicsit el lehet kezdeni komolyabban próbálgatni.
Sajnos se 64bit-es Win7-hez, se 64bit-es Win8-hoz nincs LiveSuit driver úgyhogy én még itt nem tartok. Majd vasárnap összerakok egy VirtualBox VM-et a flash-eléshez.
-
DarkByte
addikt
Megjöttek
Már ki is próbálgattuk őket. Túl mélyre hatóan nem lesz ma időm foglalkozni vele mert rendkívül fáradt vagyok a két napi utazgatás után és még az asztali gépemet is szét kell bontanom csere miatt. Viszont annyira azért csak belőttem hogy megnézzem mivel jön gyárilag a szeptember 9-ei revízió. CM9 van rajta (Android 4.0.4), viszont se Play Shop se Google fiók szinkronizálási lehetőség. Ezekkel majd játszom hogy legyen, vagy majd fordítok rá úgy is. Holnap úgy is jön az A10-5800K-m, majd az forgat a 4 magjával
Ethernet, hang, USB frankón megy. Már a házát is összeraktam, egész ötletes kis cucc lett így.
Böngészést néztem. Azért a sebességtől nem repül le a fejem, de el tudnám képzelni nulla fogyasztásos gépnek amit ha kell néha fel tudok éleszteni hogy megnézzek ezt-azt. -
DarkByte
addikt
Már Magyarországon van a csomag időközben. Péntek reggel láttam a tracking-nél hogy költségek rendezésére vár, ergó vámolják. Fel is hívtam a DHL-t hogy mi a teendő és mondták hogy nemrég végeztek a kollégák vele, viszont a mai fordulóba már nem kerül be, leghamarabb hétfőn. Sajnos 12 ezer forint lesz a vámolás, mondjuk amit itt beszéltünk az alapján előre kiszámolhattam volna de így lesokkolt.
Viszont természetesen hétfőn és kedden Pesten leszek így leghamarabb is szerdán játszhatok vele. Na sebaj, a lényeg hogy itt lesz hamarosan.Egyébként nem az augusztusi hanem az egyel újabb revíziót kapjuk. Szóval elvileg ezen már nem lesznek külső hardveres patchelésre utaló nyomok. Az augusztusiban volt gond a SATA header-el, de ezeket kézzel javították postára adás előtt.
Apropó van hivatalos G+ communities oldala a kütyünek: [link] Tom elég aktív G+-on, érdemes lehet csatlakozni.
-
DarkByte
addikt
Három darab augusztusi revíziójú lap, plusz plexi házból is három darab és egy USB2TTL debug lap is jön hogy kernel output-ot tudjuk bújni ha valami nagyon nem menne.
Kolléga Amazon-tól rendelt Kindle-t, ott is faxolni kellett vámnyilatkozatot, igaz végül is az Amazon álta az összeget. Köszi a linkeket, lesz vasárnap egy kis időm akkor átolvasgatom.
-
DarkByte
addikt
Ígéretet kaptam hogy az én példányaimat még az Indiegogo szállítások elején küldik. Szóval én bizakodom hogy jövőhéten tényleg postára kerül. Inkább a vám miatt parázok. A szállítási idő már talány. Bár Fedex hozza, lehet nem lesz olyan lassú mint egy DealExtreme-es airmail. Ekkora összegnél vajon mire lehet számítani? (~40k volt a vége) Igaz leosztjuk három felé a végén, de akkor is. Tartok tőle hogy közel 10k körül lesz a vége.
-
DarkByte
addikt
Aki szeretne Cubie-t, figyeljen mert most csütörtökön lezárják a jelenlegi Indiegogo kampányt és utána egyből indulni fog egy következő. Itt írják a részleteket: [link]
-
DarkByte
addikt
Ebben a pillanatban kaptam mail-t a projekt gazdától hogy jövő héten postára adják a lapokat. \o/
Kíváncsi leszek mikor fog ideérni. -
DarkByte
addikt
Én úgy tudom hogy már van működő hardveres XBMC dekódolás, persze nincs a környékemben olyas valaki aki ilyen kütyüt birtokolna. Viszont a hivatalos listán rajta van az Allwinner A10 SoC amire a Cubieboard épül: [link]
Igazából első körben valami köztudottan hardveres dekódolásra képes lejátszót próbálnék ki rajta (pl. MX Player) és ha ez megvan akkor kezdenék el kutatni valami forráskód vagy projekt után ami hasonló megoldást használ. Persze ezt az egészet még megtorpedózhatja hogy properitary cuccokra is szükség van, de remélhetőleg mivel ez egy nyitottabb SoC mint a Broadcom az RPi alatt, ez nem így lesz.
-
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
Nos óriási a kereslet a lapra. Örülök ha karácsonyra a harmadik gyártási csomagokból megkapjuk a három példányt amit rendeltünk.
Időközben próbáltam Android-ot lefordítani rá. Arra ügyeljen aki elkezdi hogy az img fájlt összeállító programhoz mindenképp 64 bites arch kell mert az ehhez és a flash-eléshez való tool csak bináris formátumban elérhető és azok ilyen architektúrát követelnek meg. Részletes leírás a levlistán van egyébként.
-
DarkByte
addikt
2-3 héten belül kapok 3 ilyen lapot ha minden igaz. Ebből igaz csak egy lesz az enyém, a többi a haveroknak megy. Viszont ha valaki kíváncsi lesz rá behatóbban, igyekszem válaszolni a kérdésekre
Én elsősorban Android-ot hackelni illetve media centert építeni veszem. Nem akarom az SGS2-met és hamarosan érkező Note 2-met ezzel terrorizálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Házimozi haladó szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hardcore café
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Óra topik
- További aktív témák...
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- Eladó RODE NT-USB Mini gyári dobozban, megkímélt állapotban!
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI gyári dobozban, kifogástalan állapotban!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest