- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen GPS-t vegyek?
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatta első aktív zajszűrős fejhallgatóját a 1More
- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
spinkler
tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy ha valamit (akármit) le szeretnék tölteni BB Wold-ről, ezt a hibaüzenetet kapom: Hiba történt a kérelem feldolgozásakor.
Frissíteni sem enged semmit, ugyan ez a hiba üzenet vár -
ferke72
aktív tag
-
Cannabis7
senior tag
válasz geared #15895 üzenetére
az enyém stl100-1
Nah kicsit kezdek megnyugodni a kamerát illetően,
tesóm újonnan vásárolt alsó kategóriás nikon gépével hasonlítottam össze,
Jelentem BB nyert , igaz a nikon 12 Mp, és visszavettem 8Mp-re az egyenlőség kedvéért, na meg azon optikai zoom is van...
De színben és részletességben is BB nyert, tehát egy alsó kategóriás fényképezőnél már bizonyítottan jobb, legalábbis maga a szenzor.[ Szerkesztve ]
-
Cannabis7
senior tag
válasz geared #15891 üzenetére
én is így voltam vele, androidot megelégeltem, tesómnak van egy lumia 820, megtetszett a wp, de rám jellemző h mindig alaposan utánaolvasok a témának mielőtt megveszek valami, így kötöttem ki a z10-nél.
Elfogultság nélkül mondom, hogy jobb mint a WP-os telefonok, de szerintem az almánál is, legjobb barátomnak iphone 5 van, az is megnyomogattam rendesen, tetszett, ha nem sajnáltam volna rá annyi pénzt, lehet azt vettem volna, de így utólag nem bántam meg.
Maga a BB10 rendszer szerintem a legjobb a piacon, a hardver bőven elég mindenhez, még komolyabb játékokhoz is, pl a Real Racing 3 is tökéletesen megy az stl100-1-en, nálam az akksi idő is átlagon felüli, bár ez nyilván egyén és használatfüggő, a kijelző is nagyon jó, talán egy hangyányival rosszabb mint pl az iphoné, de ez inkább csak egymás mellé téve tűnik fel, a kamera ugye ami a gyenge pontja.
Én mindenesetre nem bántam meg, hogy Z10-et vettem.[ Szerkesztve ]
-
cris78
őstag
válasz Cannabis7 #15886 üzenetére
Pontosan! A célnak megfelel! Én az okos telefonokhoz úgy állok, hogy telefon. Minden más plusz. Azért ne várjunk csúcs minőséget egyiktől sem fényképezés terén. Arra ott a fényképező gép, vagy videó kamera.
Én meg vagyok vele elégedve így is.
Igen a kezem remegett egy kicsit. 10 óra munka után ültem be erre az előadásra. Majdnem elaludtamLegjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
Cannabis7
senior tag
válasz istnag #15887 üzenetére
én soha nem szidnám ezt a telefont, számomra -a kamerát leszámítva- mindenben az etalon, iphone.ra se cserélném semmi pénzért, pedig elismerem hogy az is egy korrekt készülék.
a színekkel nincs semmi gond, csak a részletességgel, itt áll úgy 25 méterre egy autó, sehogyse tudom úgy fényképezni h jól látható legyen a rendszáma, valahogy kivehető, de éppenhogy, pedig nem egy hatalmas távolság... 8Mp-el sztem egész élesnek kéne lennie.
[ Szerkesztve ]
-
Hutiii
csendes tag
Nem tudom szabad-e feltenni ezt a kérdést, de merre érdemes az STL100-2 modellt megvásárolni?
-
-
Cannabis7
senior tag
válasz cris78 #15885 üzenetére
ez gondolom 720p,
nem tudom, lehet velem van a baj, de én nem vagyok elszállva, a célnak megfelel, de egy gyenge közepes.
Az viszont jó, hogy teljesen folyamatos, nem mosódnak el a mozgások, megfelelő az fps.
De a stabilizálás nem dolgozik túl jól..., vagy cask nagyon mozog a kezed !?[ Szerkesztve ]
-
cris78
őstag
Na ezt hétfőn csináltam a lányom fellépésén z-10-zel. [link]
Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
Cannabis7
senior tag
a kamerán tényleg nem lehet felbontást állítani?
Még most jutottam odáig, hogy tüzetesebben teszteljem a kamerát, hát ez nagy csalódás nekem, maga a kezelés zseniális, de beállítási lehetőségek szinte 0, a képminőségről nem is beszélve, olyan életlenek a képek, mintha nem is 8 Mp lenne, 16:9-esbe utánaszámolás után konkrétan 6 Mp (3264x1836) bár ez nem lenne baj ha szép éles lenne, de elmosodott,picit is ránagyítva már pixeles, mintha szoftveresen lenne feltornázva 6 Mp-re, zajos is nappali fénynél... ://
Telón teljesen korrektül néznek ki, de gépen már pocsék.
Geared: én 1 napja használom, nagyobb távolságot nem tettem még meg,de eddig teljesen korret, nem lassú, jól kezelhető, a navigálásról még nem nagyon tudok mit mondani.
Ez a legértelmesebb ingyenes natív térképszoftver sztem.[ Szerkesztve ]
-
geared
tag
Sziasztok,
aki használt Waze-t a Z10-en, mi a tapasztalata? telejesen ok?
köszi
sonyericsson -> nokia -> iphone -> motorola -> nokia lumia 820 -> ?
-
-
ruskop
senior tag
Ma reggel az én telóm is alkotott egy szépet. Este feltöltöttem 100%-ra, majd reggelre lement 92-re. Fogtam visszadugtam töltőre majd jelzi, hogy tölti. Ránéztem 1 óra múlva még mindig 92%. Megnéztem a készülék figyelőben és azt írja ki: 92%, hátralévő feltöltési idő 3óra. Ezt egy picit soknak gondolom
-
istnag
addikt
válasz lugosi #15865 üzenetére
előskörben mindenképp próbáld meg eltávolítani a Fiókokat, majd újra hozzáadni. Ez nem sok idő és szerintem segíteni fog. Biztos vagyok benne, hogy valami szinkronizációval kapcsolatos dolog van "beragadva".
Én így csinálnám:
-Eltávolítanám az összes fiókot
-Restart
-Újra hozzáadnám a fiókokat, Naptár, kontaktok 4 órás szinkron, mail szinkronnál a pusht- kikapcsolnám.
-Ha nem használod a 4G-t érdemes a Mobilhálózatnál beállítani, hogy 3G és 2Gvalamiért azt gondolom ez megfogja oldani a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
ClioRS
őstag
válasz California1 #15874 üzenetére
Ami nem működik, arról nincs mit írni
Viccet félretéve, nekem tényleg nem működik. Láttam nemrég írta még valaki, hogy neki is van gondja vele. Egyszerűen ha rákeresek bármilyen címre, majd a listában rábökök, hibát dob: "Hiba történt a kiszolgálóval folytatott kommunikáció közben. Próbálkozzon újra később (2001)."
Ez még úgy el is menne, viszont ha jól rémlik, akkor nekem ugyanez volt a fekete telómmal, meg most a fehérrel is (100-1-es mindkettő). Volt reset, meg ilyenek, de ugyanúgy semmi....
Mondjuk annyira nem vág földhöz, mert ha jól tudom nincs hangos navi itthon, úgyhogy ki lehet bírni nélküle. -
Polllen
nagyúr
válasz Madara-san #15848 üzenetére
A file rendszer egyszerű ügy. Telefon memória / misc / android & ezt látják az androidos progik.
Neutronnal pl ez működik.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
nagyúr
válasz blooben #15869 üzenetére
Hát, ebből nem erül ki, hogy ez most a necces 100-1, vagy a gyorsabb 100-2-es verzió. Ez pedig sokaknak fontos kérdés, ha visszaolvasol... /Berrybolt?/
Net: Nem fontos a folyamatos háló kapcsolat. De adatnál mondjuk egy bekötött levelezőre csak kelleni fog. Alapból a többségnek 2G-n van... Az elegendő. A többire ott a wifi. Én 2G és wifin használom.
Segítettem?
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
-
cyrfandli
csendes tag
Hogyha pl leszedek egy BPMenetrend alkalmazást rá, ami ugye Androidos, pl az adatbázis frissítéseket megcsinálja a telefonon vagy ha valami újdonság van akkor újra le kell rá tölteni?
-
blooben
csendes tag
Sziasztok!Szeretnék gazdája lenni egy ilyen telefonnak.Hol lenne érdemes megvenni kártyafüggetlenül?pl itt?http://www.emag.hu/blackberry-z10-mobiltelefon-fekete-67045/pd/ENK0NBBBM/
Másik kérdés:A telefon használatához folyamatos internetkapcsolat szükséges? -
nagyúr
-
bok92
addikt
Nektek nem szokott olyan előfordulni, hogy az összes droid app a telón nem érzékel semmit??? Megnyílik, viszont nem reagál semmire. Egy hosszabb idő után, eddig legalább 3x már előfordult. És csak a restart segít a gondon.
-
MODERÁTOR
Jó ez is. Az enyém még mindig veri, mert nálam most az elmúlt 48 óra pim szolgáltatások 37%.
Úgy, hogy az egyik 24 óránként (tiszta vicc, okostelefon, mi? 24 óránként... posta is hozhatná papír alapon), a másik 4 óránként szinkronizál.
Majd hétvégén kezdek vele valamit, ha lesz időm rá. -
sasa134
addikt
Frissült a FB, a news feed-ek rendben, időrend szerint vannak. Üzenettel nekem eddig sem volt bajom, de úgy hírlik az is javult / jó - akit érint az próbálja ki. BBW kidobja keresésre.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
nagyúr
válasz hericstamas #15861 üzenetére
Ezt tudtuk már szerintem...
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
hericstamas
tag
Már régen volt ilyen, de megint találtam egy új gesztust. A böngészőben a visszagombról a címsorra majd felfelé húzva az ujjam, bejönnek az előzmények.
Az is demokrácia amikor két farkas és egy bárány szavaznak, hogy mi legyen a vacsora. :-)
-
Coc@s
őstag
válasz icezozo #15856 üzenetére
Én mindenfélét használtam a BB Z10 előtt.
Egyszer egy kollégánál megláttam, elkértem, megnéztem, nyomkodtam kicsit, és eldőlt, hogy ilyenem lesz.
Szerelem első látásra.
És igaz szerelem, mert a - létező - hibáival együtt is nagyon szeretem. Azokkal együtt "tökéletes".
Persze, jó lenne, ha nem lennének hibái, de olyan nem létezik egyik platformon sem.
Viszont ez volt az első és egyetlen, ami magával ragadott.
Nem volt ilyen sem droiddal, sem WP-vel, sem iOS-el, csak a BB10-el!18 éve itt
-
sasa134
addikt
válasz Hutiii #15853 üzenetére
FB Messenger van, nativ BB Worldbol - 0,89Eur
Viber - droidos van, fut de ennyi (chatre jó - elvileg készül BB10 nativ app)
Instagramm - droidos app fut, vagy van nativ BB10-es kliens, az iGrann
Kik - passz..
Játékok: van sok a BBW-ben, meg fut sok droidos is ( Cut the rope-ok, Temple run, amit asszony néha jatszik)
Avanti Roma
-
cyrfandli
csendes tag
válasz Madara-san #15848 üzenetére
Köszönöm!
Nagyon gondolkozom. Eddig Windows Phone 7.8-am volt, arra semmi alkalmazás nem volt, ami volt az is össze vissza működött kb csak a WhatsApp volt jól használható. Ezért nagy vágyam egy olyan telefon amire amit csak gondolok letöltök. Na de ugye a pénz nagy úr nekem meg nincs elég egy iPhonehoz az Androidot meg nem szeretem és amilyeneket az ismerőseim körében eddig láttam félek is tőle.
A BlackBerryt valahol a két út között látom, ami nagyon szépen működik, azért jobbak az alkalmazások mint WP-re de mégsem úgy van ahogyén azt nagyon szeretném, kérdés persze, hogy mennyire van a mindennapokban szükségem egy normálisan működő térképnél, Facebooknál, Vibernél meg WhatsAppné ltöbbre... Annál inkább egy megbízható és gyors OS-re. -
MODERÁTOR
válasz korpicschess #15847 üzenetére
Kár lenne ha nem csinálnának semmit, mert akkor ez így nagyon nem frankó.
20 éve a Prohardveren
-
Hutiii
csendes tag
Srácok, úgy tudom a Tnél valami BIS nevű dolog kell a Hubhoz mobilneten. Ezt jól tudom? A vodafonnál is van valami hasonló korlátozás?
-
Madara-san
aktív tag
válasz cyrfandli #15823 üzenetére
Előfordulhatnak kompatibilitási problémák. Számomra a tapasztalat azt mutatja, hogy sajnos vannak kompromisszumok, pl:
- Google Maps-ból nem megy a legfrissebb (viszont a régi, amit kaptam itt az tökéletes
- Van, amikor bizonyos program nem látja a microsd kártyát
- VLC, MX Player nem tudja használni a hardveres dekódert, csak a szoftvereset
- Firefoxból szintén fagy a legújabbés az MD.emu nevű Sega Genesis / Mega Drive emulátort sehogy nem tudtam életre kelteni, mert egyszerűen NEM LÁTJA a telefon fájlrendszerét. Nem is értem ez hogy lehet??
Ezen kívül én ajánlom a Z10-est, egy nagyon jó telefon, natív alkalmazások szuperül futnak és az androidosokból is ami elindul, azért az jó! Játékokból próbáltam eddig a fuit ninja-t
#15801 Megnyugtat, hogy nem az én készülékemben van a hiba
[ Szerkesztve ]
Iratkozzatok fel a Pixel Punx csatornára - https://www.tiktok.com/@pixel_punx
-
MODERÁTOR
válasz Cannabis7 #15843 üzenetére
Tehát akkor még 1X leírom.
Volt egy fehér stl-01-esem folyamatosan bekapcsolt wifivel, 2g-n, 2db email címmel sok telefonálással és bbm-el és bírta kb. 2 napig.
Most lecseréltem egy fekete stl-02-re (mert a fekete jobban tetszik) no wifi, 2g, 1 db email cím, kevesebb bbm és bírja kb 10 órát.Szóval nem hiszem hogy user error lenne, sokkal inkább hardveres probléma, így visszaküldöm a berrybolt.hu-nak garanciába.
slashing: BlackBerry alkalmazások
[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
slashing
senior tag
Nagy szükségem lenne egy olyan Applikációra amivel bizonyos telefonszámokat tudnék tiltani. A lényeg hogy pl. hétvégén vagy adott nap az illető ne tudjon elérni úgy hogy közben mások igen.
Használ ilyet valaki akár BB akár Androdid alkalmazást? Mit ajánlotok?
-
Cannabis7
senior tag
én nem tudom ti mit csináltok a telefonotokkal, de nekem irgalmatlanul jól bírja az akksi az előző androidos telóimhoz képest.
igaz még cask 2 napos a teló, de első töltés után 25 órát bírt, kb egész nap nyomkodtam, teszteltem mindent rajta, játszottam is egy 20 percet real racing-el.
Az előző telómat első napján 3x kellett tölteni.
Persze biztos vannak ennél jobbak, de szerintem teljesen korrekt az üzemidő, ha valakinél mégse az, akkor vagy extrém igénybevétel, vagy valami nem jól működik[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz turbulencia8 #15841 üzenetére
Természetesen az ünnepek után visszaküldöm a berryboltnak, pontosabban azt hiszem eljönnek érte ha gond van.
20 éve a Prohardveren
-
una038
csendes tag
Sziasztok,
az akku-témához hozzászólva: iPhone-ról költöztem át BB-re egy hete, egy db gmail, egy darab Facebook és egy sima POP alapú fiók került a telefonra. STL100-2, 10.2.1.2102. Szépen behúzta a kontaktokat, némi rendezgetés után össze is állt, egy hétig teljesen elégedett voltam az üzemidővel (1, max. 2 nap). Aztán egy szép napon éreztem, hogy meleg a zsebem, telefon forró, és úgy merül, mintha fizetnének érte. Előzménye nem volt, minden adatkapcsolat ki volt lőve, 2G volt aktív csak. Fasza volt, mert este programom volt, töltő nem akadt a közelben, s kb. 2 óra alatt leszívta csutkára. Semmi nem segített, akku ki/be, reset 5x, semmit se ért, lemerült. PIM service stabil 40-50 %-on, System 20% körül, naná, hogy merült. Legszívesebben falhoz vágtam volna, és élvezettel néztem volna a szerterepülő darabokat. Crackberry tele volt hasonló cipőben járó júzerek siránkozásával, ahol a titkosítás bekapcsolásán át a bal váll felett hanyagul átdobott csipetnyi sóig minden megoldás fel van tüntetve. Végül a tuti módszer vált be, az összes fiókot letöröltem és visszatettem, s így helyreállt. Végül is csak egy estém ment rá. Egy hét ismerkedés után ezt erős túlzásnak érzem, az iPhone-omon még mindig az ősi 4.3 van, mert tulajdonképpen pár bosszantó apróságtól eltekintve jól működik. A jelenség egy hatalmas fekete pont a BB-nek mindjárt kapcsolatunk elején, pláne, hogy ki tudja, mikor jön ismét elő.
Nagy fannak kell ahhoz lenni, hogy egy efféle jelenséget mosolyogva tűrjön a felhasználó, még akkor is, ha az új, nem túl gyakori oprendszer miatt kicsivel elnézőbb.
Siránkozás off, helyette egy kérdés: nektek mennyi idő kell, amíg bebootol a telefon teljesen kikapcsolt állapotból? Nekem, ha SIM nélkül indul, kb. egy perc elég, ha van benne kártya, akkor 4. Szépen elmegy a csík 100 %-ig, és ott percekre megáll. Vajon ez normális?
Csak az el nem végzett munka nem vész kárba.
-
sasa134
addikt
válasz cyrfandli #15823 üzenetére
Nem tudja úgy kezelni, egyáltalán. Ez nem android. AMihez Google play szolgáltatás kell, az pl nem fut. Nem is fog soha.
Ha példákat mondasz, mire van szükséged, többen tudnak segíteni, hogy az adott app megy-e és ha igen, mennyire jól (van ami tökéletesen fut, van, ami akadozva de működik, van ami el sem indul).
A topicnyitóban találsz erről bővebben infót, illetve a BB World tartalma is megnézhető webes felületen (itt figyelni kell a kompatibilitásra, mert több olyan app van ami régi BB-ken, azaz BB10 előtti oprendszereken futott, meg egyáltalán volt, de BB10-re /még?/ nincs)[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
geared
tag
válasz eventus #15834 üzenetére
"Semmi önnálóság, felfedezési vágy. Legyen minden azonnal gondolkodás nélkül - ezt látom."
nem akarok flame-et indítani, de pont ez a lényeg. egy olyan eszköz kell, amit nem mókolni kell, hanem használni. nekem drága az időm ahhoz, hogy még azzal is foglakozzak, hogy egy eszközt buheráljak, hogy tudjak használni. Ez nem egy hobbi eszköz, hanem munkaeszköz. Bekapcsolom, és használom. nem akarok hard resetet, swipe-ot semmit. csak ki-be kapcsolni, és használni amire való. ezért használok pl imacet is, és ezért volt jó az iphone-om is, és ezért szabadulék a droidos telefonomtól...btw...kurva szarul esne, ha égne a ház, és nem tudnék telefonálni, mert swipe, meg hard reset, meg kutyafüle, a telefon meg lemerült...(direkt írtam szélsőséges példát)sonyericsson -> nokia -> iphone -> motorola -> nokia lumia 820 -> ?
-
eventus
veterán
válasz lezerpiramis #15824 üzenetére
Valóban nem rossz, ha soka veszik. Viszont az, hogy android/ ios után ennyire levannak (tisztelet a kivételnek) butulva az emberek, az elég.. Semmi önnálóság, felfedezési vágy. Legyen minden azonnal gondolkodás nélkül - ezt látom.
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
MODERÁTOR
-
papeti01
senior tag
Sziasztok,
a google translate megy sanp-ből? Van esetleg valami normális app a BB world-ben?
#proudfather
-
tresh
veterán
jó telefont minek eladni ?
-
ruskop
senior tag
válasz hericstamas #15828 üzenetére
Igen, próbáltam, azt is kapcsolgattam. Sőt még a BBLinket is letöröltem minden driverrel együtt majd újra raktam de semmi. Másik kábelt is megpróbáltam de csak töltötte. Aztán nem szenvedtem tovább és csináltam egy gyári visszaállítást. Onnantól kapásból működött minden. Nem tudtam rájönni, hogy mi volt a gáz.
Ja és laptop ez is.[ Szerkesztve ]
-
hericstamas
tag
válasz ruskop #15827 üzenetére
Nekem most nemrég az új laptoppal volt ilyen "bajom" először, hogy nem látta csak töltötte. Vártam, hogy dobja az ablakot, hogy szedi a linket, de nem jött. Leszedtem manuálisan az usából a linket a driverek miatt, de semmi. Azt rájöttem, hogy a telefonon az energiatakarékossági okokból lekapcsolt Blackberry Link-et kell visszakapcsolnom. Azóta baba wifin, mobilneten és kábelen is. :-) User error volt.
[ Szerkesztve ]
Az is demokrácia amikor két farkas és egy bárány szavaznak, hogy mi legyen a vacsora. :-)
-
ruskop
senior tag
válasz hericstamas #15819 üzenetére
Szia! Igen be volt kapcsolva. Még azt is kapcsolgattam ,hogy háttértárként vagy ne úgy ismerje fel de semmi. Sachesi sem ismerte fel. Tölteni töltötte de ennyi. Ráadásul az eszközkezelőben megjelent mint ismeretlen eszközként a teló és ha letöröltem a drivereket és újra nyomtam a frissítésre akkor még új hardverként sem ismerte fel. De ha jól emlékezem akkor lehet, hogy a BBLink-ben kapcsoltam valamit ki vagy be. De nem azt, hogy felejtse el a telót.
-
MODERÁTOR
válasz istnag #15812 üzenetére
Én is hasonló irányba indultam el, próbálom nyújtani a szinkron idejét. Nálam fordítva van most, a kontakt van 24 órára állítva, a naptár 4 órára (ha nincs meg egy kontakt egy másik telefonon akkor legfeljebb megkeresem, ha a naptár nem annyira friss akkor legfeljebb keresztbe szervezek valamit ami nem jó).
Rbalint : igen tényleg megoldás kellene, mert a bb10-et nagyon jó rendszernek tartom és nem akarom ezért lecserélni (amúgy venni se kéne helyette mást csak áttenni a simet másik telóba). Azt tartom furcsának, hogy a másik két platformon mind a kontakt, mind a naptár push szinkronizál, és nem viszi el az akkuidőt.
Sasa : lehet besértődni, de érzelmileg kötődőek vagytok, jó a vallás az túlzás, de nem tudsz objektíven hozzáállni. Pedig a hibáit is látni kell(ene).
Na mindegy, jön két hosszú hétvége, majd addig megy a sim a másik telefonba és újrarakom a telefont (megint csak zárójelben teszem hozzá hogy ilyet még másik platformon nem kellett csinálnom).
-
hericstamas
tag
Hát ilyen áron meg is lehetne érteni, ha az válna belőle. De az a baj, hogy a régi z10 és az új olcsó z10 között rengeteg a különbség. Sajnos ezek a mostanában kiszórt darabok rendesen rontják az összképet.
-
cyrfandli
csendes tag
Sziasztok!
Telefon váltás előtt állok és a Z10-et szemeltem ki. Eddig nem sok rosszat olvastam róla, remélem nem is találkozom ilyen jellegű dolgokkal, de szeretnék tájékozódni mielőtt megveszem ezért kérlek tudassátok ha van valami gyengébb pontja a telefonnak!Első sorban viszont arra volnék kíváncsi, hogy az Android applikációkat hogy futtatja a telefon.
Akármilyen kompatibilitási probléma előfordulhat velük?
Vagy képes ugyanúgy kezelni ezeket az alkalmazásokat mint ami eredetileg is BB-re van fejlesztve?Köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
tresh
veterán
válasz sasa134 #15818 üzenetére
Csatlakoznék a kollégához. Elégé sokat androidoztam és nem vagyok hardcore felhasználó de rengeteget telefonálok (napi 2-3 órákat alsó hangon)sms/viber/facebook e-mail reggel szedtem le a telefont töltőről és 70%-on áll úgy hogy ilyenkor az s2-öm már rég 40%-ra merült.. Igaz én csak 2g-n használom és egy sima fehér 1-es Z10 de maximálisan elégedett vagyok az üzem idejével.. és ha minden funkcióját kihasználod a készüléknek és szinkronizál 5 percenként 3g-n akkor tuti 10óra alatt lemeríted.. de szerintem majdnem minden "okos" telefonnál ez van.. kár ezen rágódni kell egy usb töltő /autó töltő aztán a probléma meg van oldva..
vallas: nekem első bekapcsolás után töltőre tettem és rögtön 100-ra töltött és azóta is tartja ezt
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Na akkor én is bedobom, a 48 órás használatot...
mondjuk én 2g-n használom, és csak akkor teszem át 3g-re ha szükségem van rá.
Egy email fiók, meg gmailes kontaktok, és naptár van beállítva.
nekem így kibírja két napig úgy hogy éjszakára repülőbe teszem, és elég sokat hívnak rajta, de inkább rövidebb telefonálások.
Az elején volt akku nem tölt 100% ra mizéria, de az ajánlott módszerek megoldották, és most már mindig 100%-ra tölti a gyári töltője.
Az nekem is feltűnt, hogy ha reggel leveszem 100%-al, kb 10 perc után már csak 97%, de utána lassabban merül már.
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
Hutiii
csendes tag
Sziasztok! BB Z10 vásárlás előtt állok, eddig iPhone 4S-t akartam használtan, de úgy érzem ezt jobban ki tudnám használni. Annyi kérdésem lenne, hogy létezik-e hozzá normális Facebook Messenger? Illetve ha nem, akkor az androidos működik-e. További a viber, instagram, kik messenger érdekelne Esetlegesen néhány apróbb androidos játékkal milyen tapasztalataitok vannak? Ne haragudjatok, de sok időm nincs visszaolvasni a hozzászólásokat
-
sasa134
addikt
válasz lugosi #15810 üzenetére
"Lehet, hogy azért érzed nekedesésnek, mert te és sokan mások ebben a topikban a BB-t vallásnak fogjátok fel"
igen, annak...
befejeztem, üdv
rbalint88
ki a phicha tolt le kit? ekkora hisztit már... Akinek nem jó a Z10 KURVASZAR üzemideje, és itt sem tud senki okosat (ugye mi, a nagy BB-sek... köszi a cinizmust neked is) mondani, annak mit mondjak?? Szerintem cserélje le. Vagy vigye szervízbe. Mi mást vársz? 100-szor le lett írva: akku ki/be, soft/hard reset, secu wipe, esetleg más OS próba. Ezerszer le lett írva.[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
rbalint88
addikt
válasz geared #15816 üzenetére
a hozzáállás, az vicc.
a kolléga feltett egy kérdést egy látható anomáliával kapcsolatban, erre a naaaagy BB-sek leoltják, hogy akkor lehet venni másik telefont (ahogy látjátok, van neki másik kettő is), ahelyett, hogy:
A) nem ír semmit, mert nem tud rá érdemi választ írni,
B) javasolja a készülék szoftverfrissítését, újrahúzását, legvégső esetben szervizbe küldését, mint konstruktív megoldás,
C) beírja, hogy nem tudja, hogy növelje a hozzászólásai számát.
ezzel a hozzáállással is el lehet üldözni pár potenciális vásárlót, aki utánanézne a dolgoknak és a topikba ugorva az óvodában érzi magát.szerintem lugosi szereti ezt a telefont, nem szándékozik megválni tőle, ha csak nem nagyon muszáj, úgyhogy ennek megfelelően is kezeljétek, nem trollkodni jött ide, hogy de szar ez a szar, hanem megoldást szeretne a problémájára.
tényleg néhányan vallásnak élik meg ezt a dolgot, komolyan.
-
geared
tag
válasz csenor #15814 üzenetére
szerintem nem vicc.
ad1: nem mindenki vehet magának akármikor telefont.
ad2: az akkuidő igen fontos szempont lehet, és sok bosszúságot okozhat, akár anyagi kárt is. ezért, gondolom én, aki hasonló cipőben jár, az utánaolvas, mielőtt beledugja a fejét a kötélbe...
ad3: BB szempontból, egy szar akku vásárlóvesztést okozhat. megveszi a delikvens a szép telefont, majd hajítja a kukába no more bb felszólítással...sonyericsson -> nokia -> iphone -> motorola -> nokia lumia 820 -> ?
-
csenor
senior tag
Nem akarok senkit megbántani, de vicc, hogy az akkuidőn vitatkoztok.
Ha nem tetszik az akkuidő lehet venni másik telefont.
Ezen kár vitázni nem lesz se jobb tőle se rosszabb. -
istnag
addikt
válasz lugosi #15810 üzenetére
Nézd, én egyátalán nem vagyok BB vallásos,de abban igaza van, hogy a dolog felhasználás függő, mert láthatod nálam semmi ilyen különös merülés nincs.
Nekem amikor, olyan szokatlan merülés volt, mint nálad, akkor egyértelműen a sok naptár szinkron okozta. a naptárad fut active framben, vagy nem? Tényleg jó lenne rájönni mi okozza ezt, mert biztos, hogy nem normális dolog. Egyébként én is gmail el szinkronizálok: 1 e-mail címet, 1 naptárat, 1 partner listát.
Igaz a naptárt 24 óráként, a partner listát 4 óránként szinkronizálom. -
eventus
veterán
Kezd android stílus lenni itt...
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
MODERÁTOR
válasz sasa134 #15807 üzenetére
Nem estem neked, feltettem egy kérdést. Hogy mi abban a felhasználásfüggő, hogy online szinkronizálom a naptáraimat és a kontaktjaimat, amik hangsúlyozom, az elmúlt 24 órában nem változtak. Az elmúlt 48-ban annyi változás volt, hogy 5 db hétfői naptárbejegyzést áttettem szerdára. Ez belekerülhetett 35%-ba?
De egyáltalán! Mit kellett volna csinálnom a PIM-mel, hogy ne 35% legyen? Nap közben többször törölni és újra letölteni a teljes naptáramat és kontaktlistát? Mondjuk úgy napi 30-40 alkalommal? Mert ez az adatforgalom még akkor is kevés lenne 35% merüléshez.
A Gonosz Google szívja le az akkumat? Mert biztos a gmail-lel való szinkron többet fogyaszt, mintha ugyanezt más szerverre szinkronizálnám? A google-nél nehezebbek az elektronok? Szerinted?
Mert ugyebár hozzáteendő, hogy ugyanezt a naptárat és kontaktlistát szinkronizálom 2 android eszközre (Note 2, Nexus 7), 2 db ios eszközre (i4s, ipad 2), és egyikben se szívja szárazra az akksit, csak a Z10-ben. Konklúzió? A Z10 PIM része lehet ezért felelős? Nem, a gmail, ugye?
Lehet, hogy azért érzed nekedesésnek, mert te és sokan mások ebben a topikban a BB-t vallásnak fogjátok fel, érzelmileg teljesen átfűtöttek vagytok, és képtelenek vagytok nyugtázni, hogy ebben is van olyan, ami valljuk be - vacak, rossz, gyenge stb.
Az a hsz-em abszolút nem érzem, hogy nekedesés lett volna, de most már inkább hajlamos lennék rá, mert szerintem hülyeségeket írtál. A gmail a hibás, ami a fentiekből egyértelműen látható, hogy hülyeség, lévén hogy a többi 4 eszköz valahogy veszi ezt a hihetetlen akadályt. A Z10 meg nem. Ez akkor felhasználásfüggő? Egyénfüggő?
És mivel nincs normális válaszod a helyzetre, csak az, hogy a gmail, és különben is cseréljek telefont, mert frusztrált vagyok amiatt, hogy ez a telefon 35%-ban a nem változó PIM adatok szinkronját végzi. Ez jó ötlet, csak próbálok még mindig megoldást találni, mert egyszer már felhagytam a BB használattal a hatványos baromságai miatt, most emiatt az egy dolog miatt még nem akarok, de ha mint BB-hívő így látod, akkor el kellene gondolkozni azon, hogy akik csak sima használati tárgyként tekintenek rá, azok miért hagyják el fénysebességgel a platformot, és miért esett a részesedésük oda, ahova.
De ha még mindig úgy gondolod, hogy az abban mi a felhasználásfüggő c. kérdésem nekedesés, akkor szerintem gondold át a dolgot, mert lehet hogy egy kicsit érzékenyen reagáltál egy egyszerű kérdésre (és persze hozzáteszem, hogy azt nem tudod megmondani, hogy ebben mi a "felhasználásfüggő", "egyénfüggő").
-
geared
tag
helló
van valami jelentősége, hogy fehér vagy fekete? oké, nem a színre gondoltam...
de akinek szarul merül, az fehér vagy fekete? vagy random?
sonyericsson -> nokia -> iphone -> motorola -> nokia lumia 820 -> ?
-
MODERÁTOR
válasz sasa134 #15800 üzenetére
Szerinted abban mi a felhasználásfüggő, ha a kontaktok és a naptár szinkronizációja (tegnap egyik sem változott nap közben) elviszi az akkuidő 1/3-át?
Persze, nyilván térjek vissza a butatekefonos időkre, amikor gépre dugtam a telefont, vagy sim kártyára másoltam a kontaktokat, hogy szinkronban tudjam tartani, mi?Tessék az én utolsó 48 órám:
[ Szerkesztve ]
-
Pitypangom
tag
válasz Pitypangom #15803 üzenetére
Xperia x8 => Sony live with Walkman=> BB Z10 STL-1 fehér => Huawei p8 lite
-
GRaul
őstag
válasz Madara-san #15786 üzenetére
igaz, most kiprobaltam 1080as samplekat es meghal. kilep azonnal ha hardweresre rakom
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bambanő háza tája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Politika
- Lexus, Toyota topik
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest