Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Garmin topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Karunkon az AMOLED-re váltott Fenix 8
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Magisk
-
Mobilarena
BlackBerry Passport téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Galahed
senior tag
válasz VaniliásRönk #2620 üzenetére
Hát végigolvastam az egész agymenést több hozzászóláson keresztül...
Remélem nem valósul meg semmi abból amit elképzeltél, mert az nekem nem lenne úgy jó.
A HUB-ot úgy szabom kedvemre, ahogy akarom, azaz e-mail fiók stb jelenik meg amelyiket akarom káosz nélkül... , és isten őrizzen a legördülő baromságoktól. Hiába,mások vagyunk, ezért van BB-m és nem Androidom stb stb... de nem folytatom, maradok továbbra is read only, de már ezt is meggondolom... -
Galahed
senior tag
válasz VaniliásRönk #2628 üzenetére
"Nem akar senki se Androidot, se csempét csinálni a BB-ből. Meg lehet nyugodni. "
Ha te mondod... rögtön meg is nyugodtam.
-
Galahed
senior tag
válasz VaniliásRönk #2628 üzenetére
Ugye nem zavar az az apró tény, hogy a HUB az azért van, hogy az összes üzenetet egy csokorba szedje (ha már ez a neve...)?
Ráadásul úgy testre szabható, hogy csak az jelenik meg ott amit te akarsz (különböző fiókok)?
Azaz az értesítéseket (pl Blend kapcsolodik, vagy egyéb rendszerszintű figyelmeztetéseket meg lehet hagyni a külön fiókban és máris nem szúrja az erre allergiásak szemét? -
Galahed
senior tag
válasz VaniliásRönk #2635 üzenetére
Rendben folytatom
Tulajdonképpen ott kezdődött, hogy egy másik BB-s fórumon/ üzenőfalon azt irták, idézem- nem én mondom: "valami csirigli hülyegyerek ostobaságokat beszél a passport fórumban..." gondoltam átjövök megnézem, és lám...
lássuk akkor:
Én erre válaszoltam, te írtad:"Az ideiglenes rendszerüzenetek akkor sem valók a HUB-ra, az a kommunikációra lett kitalálva, előbbiek csak azért kerültek oda, mert az OS-nek semmilyen más komponense nincs, ami ezt a feladatot elláthatná, szemmel láthatóan csak beletákolták, aztán úgy is maradt jobb ötlet híján."[/I
Én leírtam a megoldást előző hozzászólásomban. Kiderült, hogy jól definiált helye van a rendszerüzeneteknek és a te álmod is teljesül: a HUB megmarad a "kommunikációnak". (ezt az álláspontot nem osztom, mert a rendszerüzenet is kommunikáció, de ezt most hagyjuk....)
Valamiért sejtettem ez sem lesz jó neked...
Azért gondolkodj el egy picit, szedd össze magad , fog ez menni meglátod...
[ Szerkesztve ]
-
Galahed
senior tag
válasz cryingdr4g0n #4393 üzenetére
Ő Chen...
-
Galahed
senior tag
válasz ferrari1 #4402 üzenetére
Elvileg a profilbeállítások alatt a partnerértesítéseknél meg tudod adni, hogy kik hívhatnak bármikor. (Hang: Be, Ki, Profilbeállítás)
Ehhez az a feltétel, hogy az éjszakai módnál ne legyen kikapcsolva a vezeték nélküli kapcsolatok. Ezt megtalálod az óra app beállításainál.
Még egy dolog: az éjszakai profilt is nézd át hozzá, ha használod őket.
Szóval a fentiekből ki lehet hozni azt amit akarsz.(Én ezt nem használom mert remek app-ok vannak amik koordinálják az éjszakai kommunikációt, úgymint Bebuzz, HUB++ stb
De hát ahogy tanultnak tűnő topiktársunk is mondja, az éjszakai mód az arravaló hogy aludjunk... Én is használom néha, mivel az éjszakai módban beállítható, hogy lekapcsolja a rádiókat, meg beteszi akku kímélő üzemmódba. Persze ezzel az erővel ki is kapcsolhatnánk...
-
Galahed
senior tag
válasz ferrari1 #4406 üzenetére
Amit te akarsz azt ki tudod hozni a sima gyári beállításokból. Ott is van személyre szóló led, hang, rezgés.(ott van ahol írtam, és vagy alárendeled egy profilnak, vagy képes arra is hogy felülbírálja a gyári profilokat.) egy dolog nincs amit én is hiányolok az az időzítése ezeknek.
Bebuzz: ezt a funkcióját nem használom, de minden mást igen: Időzítést, különböző színű ledek, ismétlődő riasztást e-mail.nél, sms-nél stb.
Most megnéztem, elsőre nem találtam meg benne a személyre szóló telefonhangot. lehet nincs benne. (máshoz mindenhez van)
Nálam az egyedi csengőhangot és általában a hívást a gyári beépített kezeli. Minden mást a BeBuzz (sms e-mail BBM stb) led szín, hang, rezgés stb időzítve kikapcsol este 10 kor, reggel be.
Ezt kiegészíti a BuzzOFF az ismeretlen hívók szűrésével. (Blacklist, whitelist stb)
Ezek remekül dolgoznak 10.3.2 alatt is.
-
Galahed
senior tag
Lassan eljutok a telefonvásárlásig, el kéne döntenem, hogy milyet... (most z10 stl100-1 van)
Logikusnak tűnne a lépés hogy BB Passport legyen az utód várva még kb2-3 hetet, hogy eljusson a forgalmazó agyáig, hogy van újabb Passport is, hátha a régi még olcsóbb lesz)
A filozófia a következő: Olyan op. rendszer kéne ami csont nélkül kommunikál: Garmin készülékekkel (pl Fenix 3 óra, túra GPS, fut rajta a Garmin alkalmazás stb) Támogatja a Suunto Movescountját (sport progi...) Ezeket sajna a BB nem tudja maradéktalanul. És egy karkötő sem jönne rosszul (okosóra?) ami jelezne hogy bejövő esemény van- ilyen sincs BB-re ami csont nélkül tudja, legjobban talán a Pebble próbálkozik.
Viszont nem szeretnék lemondani a HUB-ról, és az összes kényelmi funkcióról amit a BB nyújt és az iOS meg az Android meg nem... (próbáltam most 2 hétig iOS-t használni, de visszatértem a BB-hez.)
Szóval röviden összefoglalva, nincs megoldás...
-
Galahed
senior tag
válasz tomee007007 #4514 üzenetére
Szia! Pont így vagyok én is. A fekete tetszik. De valószínüleg a silver lesz belőle.
A "régi" passport -nál az ismerőseim között kb harmadánál jött elő a képernyő elválásának (elenged a ragasztás) problémája. Abban bízom hogy a Silver verziónál ezt már megoldották.
Viszont a silver az kicsivel nagyobb így nehezebb lesz hozzá tokot találni, azaz egyelőre kisebb a választék belőle. És még nem is kapni itthon megbízható helyen. (Berryboltban is csak "érkezik" státusz van)
Szóval vagy várok a slider-ig (ami elsőre nem tetszik, vagy silver.) Ha lenne vhol, akkor akár holnap már meg is venném
[ Szerkesztve ]
-
Galahed
senior tag
válasz GabeTheWhite #4527 üzenetére
Van gyártói garanciával is olcsóbban. Nemrég a mobilkereskedésnél néztem utána a dolognak, ott gyártói garis 1év + 1 év bolti garanciával 134ezer. Most épp nincs raktáron.
[ Szerkesztve ]
-
Galahed
senior tag
válasz GabeTheWhite #4537 üzenetére
Vagy várd meg a Silvert, abból biztos lesz hamarosan.
A régieket már levették a gyártósorról. (ez az infó nem hivatalos forrásból van) -
Galahed
senior tag
válasz GabeTheWhite #4539 üzenetére
Augusztusra mondja a berrybolt, de gondolom nem csak ott lesz
-
Galahed
senior tag
Kiegészítve az előttem szólókat a crackberry fórumok alapján:
pozitiv:
- Jobb az antenna vételi teljesítménye (ezt nem csak a crackberry-n olvastam)
- jobb a hangszóró (hangosabb) - az előttem szóló másképp olvasta én valahol crackberry-n találtam róla infót, hogy jobb ill hangosabb.
negativ:
- mivel nagyobb így a tartozékok (ami méretfüggő), tokok többsége nem jó rá.
- szubjektiv: szerintem szebb a fekete PP a sarkaival, míg ez lekerekített. -
Galahed
senior tag
válasz tomee007007 #4542 üzenetére
Az jó, köszi az infót!
-
Galahed
senior tag
válasz tomee007007 #4550 üzenetére
Nekem is... gondolom az alu ház miatt kellett változtatni, vagy a házat felcsatolták antennának (erős mosoly jel a hozzáértőknek: )
De pont a crackberryn is irták hogy egymás mellé téve a régit meg az újat ugyanannál a tulajnál egy pálcika előnye volt 4 G/LTE esetén. (most hirtelen nem találom, hol olvastam tegnap, de a silver általános topikban volt)
-
Galahed
senior tag
válasz GabeTheWhite #4551 üzenetére
Szerintem hajlik ez is ha beteszed a farzsebbe és ráülsz. Pont ez a ficsör hiányzik Neked..?.
[ Szerkesztve ]
-
Galahed
senior tag
Ezt nézd meg számítógépről is, mert korábban amikor még PC-t használtam rendszeresen kaptam winmail.dat -ot.
Itt a megoldás, részben semmi köze a Blackberry-hez soxor a feladón múlik.
-
Galahed
senior tag
válasz tomee007007 #4554 üzenetére
Döntöttem, megrendeltem a Silvert, nem húzom tovább. (Berrybolt)
-
Galahed
senior tag
válasz tomee007007 #4559 üzenetére
A bolt szerint most már csak 1-2 db van, de később jönni fog megint szállítmány.
-
Galahed
senior tag
-
Galahed
senior tag
válasz szeky81 #4672 üzenetére
Szia! Z10 ről váltottam SE-re. A Berryboltban vettem múlt szerdán, ma kaptam meg. (Szerdán el is fogyott az akkori szállítmány) 2év garival. Sajnos tok nincs hozzá egyelőre, de kint sem nagyon. Az e-bay-en láttam, ahl olcsóbb ott nem küldik Magyarországra. (A 21ezer forintos gyári tokot persze küldenék)
[ Szerkesztve ]
-
Galahed
senior tag
Tényleg érdekes. A hírek a billentyűzet jobb nyomáspontja mellett a jobb antennáról is szóltak. Hát én nem vettem észre, hogy olyan hű de jó, vagy kiemelkedően jó lenne a Silver antennateljesítménye... Gondolom a fém ház miatt kellett áttervezni az antennát. Kb hozza a Z10-em szintjét. A billentyűről nem tudok összehasonlítást tenni.
A fényképezőről is írtak hogy kevesebb lag van- (bármit jelentsen is ez).Szóval mostani eszemmel bőven jó lett volna a fekete is, de így alakult. Legalább van egy vadi új 2 év gyári garis Passportom.
-
Galahed
senior tag
válasz icezozo #4833 üzenetére
Szia!
A következőket írták különbségnek néhány poszton, meg hivatalosan is:
Silver :
- Jobb térerő, a fém ház miatti antenna áttervezésének köszönhetően.
- A fényképezőn javítottak valamit, de ezt okozhatja a 10.3.2 - (amivel a Silvert szállítják), mivel a fényképező modul ugyanaz...
- A billentyűzetet már irtad.Ha ezeket lecsekkolnád, megköszönném.
(Bár tökmindegy , mert most már ez marad kb hosszú ideig. , csak a kíváncsiság miatt )
-
Galahed
senior tag
Ha valakinek kell a Silverhez tok ( Leather Flip) akkor itt rendelhet (viszonylag jó áron...) "only" 11.090 Ft mai árfolyamon postával együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Garmin topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Karunkon az AMOLED-re váltott Fenix 8
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest