- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Lenovo P70-A téma összefoglaló
Fontos információ, hogy a Flashtools használata során SOHA ne nyomjatok a FORMAT-ALL opcióra!
Flashtools használata előtt MINDIG legyen mentés. Bővebben az összefoglalóban található leírás hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zorzy4
addikt
Sziasztok. Erre a telefonra van hivatalosan újabb android. 5,6 ilyesmire gondolok?
-
ncc1701
veterán
válasz
AlrightSir #14297 üzenetére
Már írtam, h a teló lukait érdemes kipucolni.
Vki vállal érintő kpernyő, vagy mi cserét? Kollega tegnap leejtette a P70-ét, és csak a bal szélső 1.5 centin érzékel. Vagy tudtok vkit ajánlani, szervízt, bárkit, aki megbízható?
-
AlrightSir
tag
Sziasztok! Itt is olvasgattam, hogy sokaknál hívás közben nem hallanak/őt nem hallják. Nálam is ez a probléma, már volt factory reset&frissítés, reset+nem frissítés kombó is, utánuk tán egy fokkal jobb is volt, de pár hét múlva szépen visszacsöppentünk oda, hogy csak akkor hallanak engem, ha kihangosítom a telefont. Mikrofon kitakarítva.
Erre talált már valaki megoldást? Nagyon idegesítő, hogy pont arra nem tudom használni, amire való, amúgy meg imádom a készüléket.
-
nagyzzz
tag
Na pont ennél az Aosp 32bit-nél tapasztalom, hogy az induláskori 0,9-0,8 gb ram néhány hét után csak 0,5-0,6. Ilyenkor előfordul hogy mondjuk egy 20 lapos chrome indításával leesik 200 mb-ra és a használhatatlanságig lassul. Ez az egy hátránya van ennek a romnak. És nem, nem kezeli le a rendszer, hanem belassul mint egy Windows.
-
®abstract®
őstag
52 alkalmazást telepítettem és ha sok lenne a jóból akkor rányomok a greenify hibernáló ikonjára vagy a super power re és aludni megy minden app
-
ncc1701
veterán
Az a rendszer, ami szabadon hagyja a memória nagyját, az szarul működik. Ha másra nem, hát használja cachelésre, bármire, csak ne legyen üres. Ha kell, majd úgyis felszabadítja.
-
beg
veterán
Ősmamut AOSP 32 bit, szintén 1GB szabad. Hozzáteszem, a memória igazából azért van, hogy tele legyen. A felszabadításáról úgyis a droid gondoskodik.
-
Diabo6
senior tag
Miui alatt rendszerint 1-1,1 giga a szabad.
-
Koszta
tag
válasz
LyonnaisFan1 #14287 üzenetére
Nem tudom ez is érdekel-e, de 5.1 alatt 500-600 MB a rendszer, nálam 300-400 az alkalmazások (ennek egy része beépített, mint üzenetek, másik része általam telepített), és kb. 1 GB a szabad memória.
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
®abstract® #14289 üzenetére
Hmm, az már egészen jó.
-
®abstract®
őstag
válasz
ha kikapcsolod a google dolgait is további ramokat nyersz.nekem 4.4.4 romon így 600Mb a foglalt ram restart után.
-
NoMagix
addikt
válasz
Nem túl sok van rajta, jól megy a ketyere!
4.4-en szinte tökéletes -
NoMagix
addikt
válasz
LyonnaisFan1 #14285 üzenetére
talán 900MB volt
-
LyonnaisFan1
őstag
Sziasztok!
Pénteken az edigitalnál 40k lesz a telefon függetlenül, hát elgondolkodtam rajta.
Amit eddig megtudtam róla, hogy elég fürge, de a kamerája csapnivaló. És eme telefonnál is fellelhető a lenovo betegség, miszerint a lalipop összecsapott kiadás lett. És a régi kitkattel jobb.Ami érdekelne, hogy az első bekapcsolás után körülbelül mennyi szabadon felhasználható ram marad?
-
olajbogyo
aktív tag
Sziasztok!
Skacok, mi a gubanc nálam, állandóan átvált (Találkozó) rezgő üzemmódra. Már nem először, a mai nap már 3 hívásról maradtam le miatta. Nem vagyok egy android guru, úgy használom ahogyan vettem....lollipop(vagy mi a bánat-al). Alig van rá telepítve app, se face, se komolyabb játék rajta.....Szerintem nem nagy elvárás egy telónál, ha hívnak csörögjön, vagy az?
-
amiklos
csendes tag
Juhééééj!
Pénteken Black Friday lesz az Edigitalnál. Láttam reklámba, hogy a P70-es 39 ezer lesz most.
Meg is veszem.
-
ncc1701
veterán
-
b4rn3y
csendes tag
Ez a probléma megoldható azzal, hogy ki kell kapcsolni a kijelző és fények menüpontban a véletlen ébresztés megakadályozását. A dupla koppos véletlen ébresztés miatt nem kell ilyenkor sem aggódni, mert arra a mozdulatok menüpont prevent accidental wake up-ja vonatkozik.
Amúgy a cm alapból rootolt, de a root checker megmondja.
-
törölt tag
Van valakinek redmi note 3 telefonja itt? (Kate)
privátban természetesen ha lehet -
cool13
őstag
Nincs ötletem. De mintha a CM is rootolt lenne. Bár lehet nem ezek szerint. Amúgy itt van a MIUI8. Ha mégis tennél még egy próbát. Ha igen akkor a recóban pipáld ki amit írtam.
-
cekkk
veterán
válasz
GrandS #14263 üzenetére
Az is igaz
Pedig azzal kezdtem
Fent van már a cm.
Közben nézem, hogyan kellene rootolni, le is töltöttem a android-sdk-windows de ezt nem tudom telepíteni pedig ezt írja, hogy:
If yon don't have Android SDK installed, please install it first.
De nincs benne, olyan fájl amit telepíteni tudnék -
cekkk
veterán
-
Diabo6
senior tag
Keresek wakelock detectort rootolatlan készülékre. Létezik hasonló alkalmazás?
-
Diabo6
senior tag
Akkor jónak kell lennie a twrpnek.
Innen szedd és alul találod a kékbetűst. Stable avagy stabil.8.0.2.0
Én most hüvely telót használok. A képernyőkép ne tévesszen meg, nem a miuival készült 😃
Szerk.: ott még találsz pár kiegészítést. Az egyik a nyelvi csomag, abban van magyar is. Twrpből kell telepíteni. Az incallui pedig a régi tárcsázó. Akinek nem jönne be az új... Illetve még egy patchet találsz, whetstone néven, az pedig a görgethető képernyőkép, tehát nem csak azt fotózod ki amit látsz, hanem a teljes oldalt.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
A legfrissebb cm 12-t használom, de elég sok a bajom vele, főleg az, hogy sokszor nem is reagáll a bekapcsoló gombra.
Melyik ROM az amelyik most ez helyett az ajánlott, mert így használhatatlan a telefon
-
stuti
csendes tag
válasz
Dave Crank #14248 üzenetére
A Prime jónak tűnik, de én agy FHD 5,5 hüvelykesre vágyom.
-
stuti
csendes tag
Közben letöltöttem az S141-et és mivelhogy benne van a Flash Tool, nyilván fel is megy vele. Na ezzel végre jó a hívásfogadás is, az RDS rádió is meg a Wi-Fi is! Ez marad. Azért fogok venni 1 új telót, kettő között nem tudok dönteni: Lenovo P2 vagy Xiaomi Redmi Pro? Melyik a jobb?
-
stuti
csendes tag
Feltóltam az összefoglalóban található gyári 5.1 S139-et, de van agy nagy hibája. A Wi-Fi használhatatlan. Az összefoglalóban lévő másik 3 ROM is feltehető Flash Tool-al? Mert akkor kísérleteznék, hátha valamelyik jó.
-
ncc1701
veterán
Mára összeborult a waze. Tegnap még hazamentem vele, ma reggel mobil netről letöltött az app vmi frissítést, és KO. Úgy kellett titanium backupból visszarántani. Vkinél csinált ma ilyet?
-
Diabo6
senior tag
Jó reggelt mindenkinek! Akinek van összehasonlítási alapja egy P70 és egy hüvely p9lite között az legyen szíves írjon már rám privátban, hogy van e érezhető különbség a kettő között? A paramétereket természetesen ismerem, de mindennapi használatban van e különbség?
Szerintem ez a P70 a mai napig verhetetlen a kategóriájában.
Köszönöm -
Dave Crank
senior tag
Valaki találkozott már olyannal, vagy volt már tárgyalva, hogy nem csatlakozik fel minden wifi hálóra CM13 alatt a teló?
Esetleg megoldás van rá? -
stuti
csendes tag
Loliról visszatérnék Kitt-Katt-ra, de nem sikerült. Úgy csináltam, ahogy #7393-ban le van írva. Miután rácsatlakoztattam a kikapcsolt telefont, nem csinált semmit. Mondjuk tégla sem lett belőle!
Jól jönne egy kis segítség! -
Termi92
tag
AOSP 6.0-ból jött Zormaxtól egy 2-es verziószámú rendszer.
Benne van V1-hez kiadott minden patch, működik mindkét kamera és bluetooth is.
Nyelvek angol és orosz.Jelenleg épp telepítem, később írok tapasztalatokról.
http://4pda.ru/forum/index.php?s=&showtopic=736839&view=findpost&p=54896969
-
beg
veterán
Hoppá.
Ez kicsit ledöbbentett, de titkon várható volt régen:
Lenovo will now release all its smartphones under the Moto name -
mentoloskolb
csendes tag
válasz
Dave Crank #14231 üzenetére
Dolby Atmos-szal lehet, legalábbis nekem csak azzal sikerült.
-
Dave Crank
senior tag
Na, sikerült felrakni a CM13-t.
Fejlesztői beállítások nélkül lehet valahogy húzni a hangerőt, mert úgy vettem észre, hogy nem megy az mérnöki mód? -
stuti
csendes tag
Szevasztok!
Frissítettem a gyári 5.1-re. Azóta nem lehet fogadni a hívásokat. Tudnátok valamit javasolni a kukán kívül?
Köszi. -
Diabo6
senior tag
Tegnap este megpróbáltam feltenni EZT. De hibát írt ki, nem sikerült. Új twrp van már fent. Lehetséges, hogy a system wipe-ot is igényli a jószág? Mert azt nem csináltam.
-
Diabo6
senior tag
Nem automatikus. Ha kijön egy frissítés, azt leszeded 4pda-ról és recoveryben kell installálnod.
Minden marad a régi, amennyiben wipe-olod a cache és a dalvik cachet, majd utána install a friss rom.
Általában hetente érkezik frissítés, ellenben az "enyémmel", mint ahogy már említettem. -
mentoloskolb
csendes tag
Köszönöm a tippeket, szerintem rápróbálok a miui-ra.
-
Nabukin
tag
válasz
mentoloskolb #14215 üzenetére
Szerintem tedd fel a CM 13 zormax féle v2.3-as változatot. Előlapi kamera megy rajta rendesen, igazából 3 hét alatt nem igazán vettem észre hibát benne. Xposede és gravitybox is működik gond nélkül. Az mondjuk igaz, hogy az üzemidő itt is inkább csak alig másfél nap, csak nehezen jön ki 2 nap. A MIUI 8 ebből a szempontból érezhetően jobb volt. A CM13-nál éjszakánként is tud merülni 20-25% úgy, hogy én alszok éjjel. (MIUI-nál ez nem tudom, kb. 3-4% lehetett...)
-
Diabo6
senior tag
válasz
mentoloskolb #14215 üzenetére
Miui 8.0.2 Legalsó kék: Stabil verzió
-
mentoloskolb
csendes tag
válasz
Dave Crank #14214 üzenetére
cm-13.0-20160705-UNOFFICIAL-P70 Már elég régóta fent van, nem olyan vészes, csak nincs előlapi kamera és néha kicsit labilis. Belassul, megáll, amiket egy újraindítás ideig óráig helyrehoz. Kicsit az aksit is eszi, mert 2 nap már csak nagy szerencsével jön össze.
De kéne valami ami stabilabb kicsit.
bármi szóba jöhet stock -tól cm-en át miui-ig kb bármi -
Dave Crank
senior tag
válasz
Termi92 #14196 üzenetére
Köszi!
Bár lefordítani én is letudtam, csak nem tudtam, hogy akkor most mivel kell az img-ket felflashelni, mert ilyen rom telepítővel még nem volt dolgom.
Köszi még egyszer.mentoloskolb: Melyik cm13-t tetted fel, és mi a baj vele?
CM12.1-t használok, 0619-i verziót, nekem jó vele minden, üzemidőre sem lehet panaszom. 3 napot simán bír, igaz 3. nap reggel max 30% körül ha van reggelre, de ink 20-25. De így 2-3 nap alatt 6-7ó kijelzőidő belemegy.Amúgy érdekelne engem is, hogy ki mit használ, ami stabil pl miuiból, vagy stock-ból.
Fontos hogy 4g jól menjen, üzemidő jó legyen, bekapcs gomb érzékeljen, duplakopp legyen, vagy rá lehessen mókolni. -
válasz
zoli720524 #14211 üzenetére
Azt PC-ről kell futtatni.
-
mentoloskolb
csendes tag
Sziasztok! Melyik a legstabilabb rom jelen pillanatban, amin megy a 4g mind a két sim-en? Legutóbb a cm13-at pattintottam fel, elvagyok vele, de azért van hibája nem kevés, ezért cserélném a ciánost.
Előre is köszi mindenkinek! -
ncc1701
veterán
válasz
zoli720524 #14207 üzenetére
Igen.
-
válasz
zoli720524 #14207 üzenetére
Szia!
Oldal tetején nyisd le az összefoglalót és ott le van írva részletesen letöltési linkekkel. Le kell töltenes az utolsó 4.4-es romot és SP Falsh Tool programmal rá tudod tenni a készülékre. (Minden adatod törlődik). De figyelmesen olvass el mindent, mert ha legyalulod az IMEI-ket is, akkor szívás visszarakni.
Ezt mindenféleképpen olvasd el (előkészületek + 5. pont és utána): [link]
Utolsó 4.4-es ROM letöltése: [link]
-
zoli720524
újonc
Üdvözlettel!
Az lenne a kérdésem, hogy lehet vissza tenni a 4.4 androidot a telefonra? -
nagysusu
csendes tag
Ha valaki nem ismerné: mobileuncle
Nem kell IMEI-vel küzdeni, ment-visszaállít.
Recovery egy felrakása egy kattintás.
Hangerő beállítás, tesztek, nem kell fejlesztő menübe belépni.
És még rengeteg + funkció, a legjobb MTK Tools progi. -
Hondras
csendes tag
Sziasztok. Nagyon gyengén szól a beszéd hangszóró, hol érdemes venni hozzá csere alkatrészt?
Fülessel tökéletesen. -
Nabukin
tag
válasz
Diabo6 #14199 üzenetére
Én ezt a recoveryt tettem fel:
[link], de most ahogy nézelődtem SevenMax-nak is van már 3-as recoja:
Flasify-al fel lehet tenni simán. Utána meg a CM13-at a 3.0.2.x-es TWRP-ből is fel tudjátok tenni csak az installnál nem zip-re kell állítani, hanem image-re (a 3-as TWRP tud image-et flashelni ezért kellett ezt feltenni).
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kínában jelent meg a gyártó újdonsága, melynek a kellemes specifikáció melletti legnagyobb vonzereje a 4000 mAh-s akkumulátor lehet.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ford topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GTA VI
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest