- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Google Pixel topik
- Frissítéseken munkálkodik a Samsung a munka ünnepe előtt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
-
Mobilarena
Lenovo P70-A téma összefoglaló
Fontos információ, hogy a Flashtools használata során SOHA ne nyomjatok a FORMAT-ALL opcióra!
Flashtools használata előtt MINDIG legyen mentés. Bővebben az összefoglalóban található leírás hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diabo6
senior tag
Csak kíváncsiság, ahogy nézegetem a kiegészítőket.
Ha én twrp-ben felteszek valamit, amit kiadtak a rom-hoz. Legyen az bármi. Hogy tudom azt leszedni, ha pl nem tartok rá igényt, vagy nem úgy működik ahogy elképzeltem? vagy pl ha leszedném a nagyobb gappset. -
Diabo6
senior tag
Miui8-hoz elérhetővé vált egy kiegészítés, amivel bekerül:
Duplakopp az értesítési sávra lezárja a képernyőt.
Rázásrá kiüríti a ramot, vagy lezárja a képernyőt.
Felhasználói menüben cpu stat és cpu vezérlés. Lehet governoret állítani. -
zambozoli
aktív tag
Valaki hallgat BT kihangosítón, vagy hordozható hangszórón keresztül zenét?
Ha igen milyen FW van a telefonján?Köszönöm!
-
ncc1701
veterán
válasz
borzosmorzi #12991 üzenetére
Be kell tenni melléjük a sajátot.
-
szepi0808
senior tag
válasz
johnnnyscuz #12985 üzenetére
5.1 van rajta, ezen nem találok sms külső hangot beállítást.
-
k3gy3tl3n
csendes tag
válasz
borzosmorzi #12975 üzenetére
Sziasztok, tegnap este ráeresztettem a frissítést és S139 verzióra frissült (ugyebár ez már 5.1-es android). Amint említettétek ez a legfrissebb verzió ami OTA-n keresztül frissíthető. Ezzel egyenlőre nekem sem jött elő a GPS para... kopp kopp. Szerintem nálam marad ez, ha valami komolyabb hibája ki nem bukik használat közben. Köszi mindenkinek a segítséget!
-
szepi0808
senior tag
Hali!
2 napja van P70-em, mert az A5000-ret megörökölte az asszony, mert kellet neki egy teló.
Már megbántam, hogy nem vettem még egy A5000-ret, nem nagyon tetszik ez a P70. Működik rendesen, csak a hívások mások, mint az 5000-be, ami nekem sokkal egyszerűbb volt. Na, meg a másik bajom, hogy nem lehet SMS hangot hozzárendelni, vagyis nem találtam, hogy lehetne. Lehet? -
válasz
cool13 #12979 üzenetére
Más megoldás:
Létrehozol a rendszer profiloknál egy "rezgés" profilt.
Utána Beállítások --> Gyorsbeállítások sáv --> Csempék kiválasztása és átrendezése. Itt hozzáadás --> Rendszer profilok. Elvileg ekkor meg fog jelenni a lehúzható gyorsbeállítási sávban a profilválasztó gomb. Arra ráböksz és kiválasztod a rezgést. -
válasz
cool13 #12977 üzenetére
1. Nem használok WhatsApp-ot, ezért ebben sajnos nem tudok segíteni.
2. Beállítások --> Gombok --> Kikapcosló menü --> Hang módot pipáld be. Ekkor a kikapcsoló gomb hosszú nyomásakor megjelenő menüben alul látszódni fognak az audio profilok, köztük a rezgés is.
Egyébként én erre a MyProfiles appot használom, mert rengeteg beállítási lehetőség van benne. Automatizálható is a profilváltás. -
cool13
őstag
Fent van a CM. Eddig jó. Két dologgal van bajom eddig.
1. WhatsApp-ot nem tudom élesíteni. Már a felrakásakor kiírta, hogy lehet nem fog megfelelően működni a főzött rom miatt. Az sms lehetőséget nem csinálta meg. A hívást pedig nem tudom fogadni. Nem dobja fel a telefont. A Whatsapp-ból meg nem tudok kilépni közben. Van ötlet mit tegyek?
2. Rendszeresen használtam a gyorsmenüben az audio profilokat. Volt 4 opció benne, kiválaszt és a beállítottnak megfelelően viselkedett.
Ebben hangerőszabályzás van. De nincs benne opció hogy mit választhatok. Vagyis van, de ezek arra használhatatlanok szerintem. Vagy lehet én nem értem. Mondjátok el, hogy lehet egy gombnyomásra csak rezgésre állítani? -
beg
veterán
válasz
k3gy3tl3n #12970 üzenetére
Eddig ha jól rémlik, csak a gyári 4.4.4 tulajok panaszkodtak. Custom vonalon senkinek nem jött elő. Ota-n telepíthető gyári 5.1 van, ott csak ráböksz, hogy szoftver frissítése és kész. (Beállításoknál megtalálod)
Gyári 5.1-nél nem rémlik a GPS gond, de majd valaki cáfol vagy erősít ha azt használ. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
cool13 #12940 üzenetére
Szia!
Távol álljon tőlem az okoskodás, de az általad említett kikapcsolási lehetőség ott van a felülről lehúzott "menüben" "Adatkapcsolat" néven. Vagy az nem az lenne?
Más: Skacok van olyan app, amivel duplakopp hiányában feléleszthető a teló, mert amit leszedtem Screen Wakeup" nálam a zsebemben állandóan felkapcsolgatja a kijelzőt, és ez így nekem nem ok.
-
k3gy3tl3n
csendes tag
Ez egy csodás ötlet volt, szerintem sokan belefutnak még
Ez egyébként azt is jelenti hogy nem gyári rommal ez a gond nincs?
Ha pl felteszem az android 5-ös verzióját akkor erre nem kerülhet sor?
Mivel van a telóhoz gyáris 5-ös android rom (5.1 hivatalos ROM-ok alatt láttam párat felsorolva), ha azt telepítem akkor nem ugrik a gari? Ezeket a hivatalosnak titulált romokat a teló magától is tudja telepíteni hackelgetés nélkül? Rootolás nélkül csak valahol rányomok egy sw frissítés gombra és kész, valami ilyesmire gondolok.
Hirtelen ennyi -
beg
veterán
Betettem az összefoglaló lenyitása előtti részébe a GPS esőtáncot gyári rom esetén.
-
Celebrau
csendes tag
válasz
borzosmorzi #12959 üzenetére
Igen, mindegyik SIM mozgatás alkalmával kikapcsoltam.
ncc1701:
Közvetlenül utána nem volt, de ma csináltam egyet és nem hozott javulást.
A régiót is csak utána állítottam magyarra, mert vásárláskor román volt. Ez befolyásolhat valamit? -
k3gy3tl3n
csendes tag
Sziasztok, SOS help kéne. Nem megy a GPS a ma vásárolt lenovo P70 telómon. Először mikor kipróbáltam még ment, gyors is volt. Nem sok minden történt, pár google play frissítést telepítettem, most viszont nem találja a műholdakat. Találkozott valaki már hasonlóval?
-
Celebrau
csendes tag
válasz
borzosmorzi #12957 üzenetére
Egyelőre nem a mobilnettel van bajom, hanem a Telekom HU mobilhálózattal, azt nem találja.
Azt írja: "Nincs szolgáltatás. - Telekom HU".
Azaz nem tudok telefonálni (és gondolom ebből kifolyólag nem megy a mobilnet sem, de ez per pillanat még másodlagos).
SIM kártyát kipróbáltam mindkét slot-ban, mindkettőben ugyanaz a helyzet. -
borzosmorzi
tag
válasz
Celebrau #12956 üzenetére
Általában nincs semmi speciális beállítani való. De azért tisztázni kellene:
Telefonhívást tudsz rajta végezni / fogadni (egyáltalán működik-e a SIM kártya benne)?
Engedélyezve van a mobil adatkapcsolat a beállítóközpontban?
Hozzáférési pont neve megfelelő? Nekem Vodafone van, úgyhogy nem tudom nálad mi a helyes beállítás.Az ugye világos, hogy aktív wifi esetén nem használja a teló a mobilinternetet (azaz kikapcsolt wifivel tesztelés).
-
Celebrau
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem meg a telefont. Először csak wifi-vel operáltam, ismerkedtem vele, engedtem neki hogy frissítsen (P70-A_S139_151214_16G_L_ROW).
Ma átraktam bele a SIM-emet, de nem találja a hálózatot. Azt tudja, hogy Telekom HU, a mobilnet adatok is jók (amennyire látom), de amikor hálózatot kerestetek vele, hibát ad.
Visszarakva a SIM-et a másik telefonba, ott minden ok.
Tudnátok segíteni? Valami beállítás, amiről nem tudok hogy van? (Remélem, mert ha hardveres, akkor füstölni fogok, ugyanis azért vettem meg, hogy a másikat beadjam szervizbe.)Előre is köszi!
-
cool13
őstag
Köszi mindenkinek. Amúgy ez a gapps micsoda? Program csomag talán. Csak hogy tudjam.
-
Vegyigyümi
tag
válasz
F4f0rg1 #12949 üzenetére
Királyság van!
Ezt a "Gmailes útvonalak használata" pipát én is kivettem, és újraindítás után máris működik a gps!!!
Elmennek oda ahova gondolom...Nem töröltem a playes progit, nem frissítettem és a gyári Lenovo securityben nekem eleve le van tiltva a "play szolgáltatás", "play áruház", "google alkalmazások" hely hozzáférési engedélye.
Mégis magához tért ettől a pipa kivételtől.Köszi srácok!!
-
F4f0rg1
csendes tag
válasz
Villanyász #12943 üzenetére
Google Play Áruház elindítása / baloldalt felül klikk a 3 db. vízszintes csíkra, amely a menürendszert megnyitja / Beállítások (a menü alsó részén lesz). Itt találod meg azokat a checkboxokat, amelyek egy részéből érdemes kivenni a "pipákat". Én az alábbiakból vettem ki:
- Alkalmazásfrissítések (felülről a 2. checkbox)
- Az alkalmazások automatikus frissítése (3. checkbox)
- Gmailes útvonalak használata (4. checkbox)A fentieknek akkor van értelme, ha előtte a GooglePlay frissítései is törlésre kerülnek. Ezt a telefon beállításainál tudod megtenni, az 'Alkalmazások" menüpontban.
-
Vegyigyümi
tag
Sziasztok!
Gyakorlatilag pontosan 1,5 év használat után kezdi feladni a P70-m.
Egy kirándulás során túlmelegedett waze alatt, lefagyott zebracsíkos kijelzővel. Azóta gps elveszett, soha nem találja, ha egyszer bekapcsolom a keresést nem találja és már kikapcsolni sem tudom a funkciót, csak újraindítással.
Hogyan tudom kideríteni hogy hardveresen vagy szoftveresen van-e gáz?Olvastam [picaro] hozzászólásában valamit a gps mizériáról, de nem találtam az előzményt, vagy a leírást.
Tudtok segíteni?
Amúgy kerestem alternatívát, hogy mire érné meg cserélni, de csak a zuk z2 / z2 pro - t találtam, ami megfelel az elvárásnak (méretben cca p70, max full hd, min 2 nap üzemidő, nem visszalépés p70-hez képest hardveresen és 100 rugó alatt) az meg itthon hivatalosan nem kapható.
-
válasz
cool13 #12945 üzenetére
Romok az összefoglalóból:
CM12.1
AOSP 5.1 64bit v2Gapps: [link]
Itt ki kell választanod:
Platform: ARM64
Android: 5.1
Variant: ezt Neled kell tudnod, hogy milyen Google apps-eket szeretnél (pl. pico-ban ha jól emlékszem csak Play van, meg nagyon alap google rendszerappok)
Ezt is TWRP alól kell flashelned, mint a CM romot.Szerk.: lassú voltam
-
válasz
cool13 #12942 üzenetére
Valahol biztos be lehet állítani, csak nálam nem sokáig volt fent.
Én a CM12.1-et ajánlanám, de csak saját felelősségre
- 5.1-es android
- van duplakopp (és egyéb gesztusvezérlés)
- tud magyarul
- rengeteg beállítási lehetőség van
- alapból rootolt
- SIM-enként különböző csengőhangot lehet beállítani.A felrakása úgy törtánik,hogy flashtools-szal fel kell tenni a 64bites AOSP-t. Ez tartalmazza a 64bites TWRP recovery-t is. Ha felment, akkor mehet a TWRP-ből a CM zip flashelése. Gapps-et külön kell hozzá feltenni, amit az opengapps-ről tudsz leszedni (a Neked megfelelő tartalmú verziót).
Ha az 5.1-es AOSP felrakása után esetleg a belső tárhelyed csak 1 GB-lesz, akkor nyomj egy full wipe-ot a TWRP-ben, majd egy format data-t.
-
cool13
őstag
Csak olyan van, hogy figyelje az adatforgalmat. sim kártyák alatt pedig, csak ki tudod kapcsolni a kártyát. Vagy kiválasztani hogy melyikkel mit csináljon a telefon. Sms, hívásfogadás mobiladat. De magát a netet nem tudom kikapcsolni sehol. Azt hiszem megy a levesbe. Van másikmagyarul tudó jó 5.1 Rom?
-
válasz
cool13 #12940 üzenetére
Ha emlékeim nem csalnak (de nem vagyok benne 100%-ig biztos), akkor a gyári 5.1 alatt a gyorsbeállításokat minimálisan lehet szerkeszteni, de talán csak a sorrendet variálni. Hozzáadni szerintem nem lehet.
A mobilnetet vagy a Beállítások --> SIM kezelés (lehet, hogy más a neve kicsit) alatt, vagy a Beállítások --> Adatforgalom menüpont alatt próbáld megnézni.
-
cool13
őstag
Sziasztok!
Most éppen a gyári 5.1 van fent. Hirtelen, két kérdésem van. Hol lehet kapcsolni a mobilnetet? A gyors beállításokat, lehet szerkeszteni? Mást beletenni stb? -
ncc1701
veterán
válasz
Dave Crank #12937 üzenetére
Alig merül, illetve néha helyesbí az akku 10-15%-ot, de ez vmi akku firmware probléma, rom függő. Pontatlan a % kijelzés, ugyanahhoz a töltöttségi szinthez mutathat mondjuk 86%-ot, de 71%-ot is. Illetve ilyenkor lehet az, h mondjuk 30%-ról lemerül 5 perc alatt.
-
válasz
Dave Crank #12937 üzenetére
És tényleg, éppen csak a szemem nem verte ki
Köszönöm
-
ncc1701
veterán
válasz
Dave Crank #12934 üzenetére
Semennyire, mindig 1-2%-ot merül éjjel nekem is.
-
válasz
Dave Crank #12934 üzenetére
Ezt az akku automata profil választót hol találom?. Köszönöm
-
Dave Crank
senior tag
Gőzöm sincs, hogy mitől volt ez neked, nekem nem volt ilyen baj.
De amúgy én is visszaraktam a CM12.1-t, a legutolsót, és éjszaka 2%-ot merült most, úgy, hogy egyenlőre semmi apk nincs rajta, csak google, de azokat tiltottam, hogy ne ébresszenek/tartasanak ébren, és akkunál is kivettem az automata profválasztót.
Este már nem volt kedvem belakni...., kíváncsi vagyok, hogy ez mennyiben fog változni, ha fent lesznek az appok. -
törölt tag
Hát hallod...
Olvasgatom a topicot - én bevallom, elvagyok a P1m rommal - és azt, hogy állandóan hol ezt teszed fel, hol azt, aztán néha majdnem téglásítasz, aztán újra beleesel romolgatásba
Pl. ez az alig van tárhely dolog, erre kimondottan emlékeztem is, hogy már volt róla szó, hogy mit kell tenni ilyen esetben.
Lehet neked inkább egy zárt rendszerű telefonra lenne szükséged? -
Tinuszka
tag
most látom, hogy a 4pda.ru-n (számomra) új MIUI rom van fenn, mégpedig a multirom_p70a_6.7.28_v5.0.2_b102
van köztetek aki már felrakta? Tapasztalat? Illetve egyáltalán hogyan érdemes, és milyen mentésekre van szükség, hogy gyorsan menjen?
-
Sziasztok!
Feltettem a CM12.1-et (ami az összefoglalóban van).
Azt vettem észre, hogy a belső tárhely a 16 GB helyett csak 1 GB
Bementem TWRP-be és ott is ezt látom. Mi a túró történhetett????Úgy raktam fel, hogy először flashtools-szal a 64-bites AOSP v2-t, majd TWRP-bő a CM12.1-et. Valamit elronthattam?
-
F4f0rg1
csendes tag
válasz
MotoL7_Sanyi #12895 üzenetére
A gyári 4.4.4-es Android rendszeren jelentkező GPS problémát nálam csak ideiglenesen orvosolta a Google Play beállításainál a 4. pipa kivétele. A probléma sajnos ismét jelentkezett. Nálam az egyedüli megoldást eddig az alkalmazásokon belül megtalálható Google Play frissítéseinek törlése jelentette. Ezen túlmenően ugyanezen a beállításokon belül kivettem a pipákat az alkalmazás frissítéseivel kapcsolatos két checkboxból is. Ha nem frissül a GooglePlay, nem is tudja elrontani a GPS-t
-
válasz
Dave Crank #12923 üzenetére
Egyszerűen nem lehetett használni a telefont utána, mert csak FC-zett folyamatosan... Na mind1, visszaraktam a CM12.1-et, az legalább a leginkább működőképese eddig.
-
zambozoli
aktív tag
Olyat lehet, hogy egy 32bites (141-es) romra fashtoollal feltolok egy 64bit TWRP-t és kapásból telepítek egy 64bites romot.
Pl.: Flyme OS 5.6.4.19 (esetleg valaki használja, vélemény, tapasztalat?) -
Rom tapasztalataim:
Gyári 4.4: jó, sok funkcióval, de a bluetooth hihetetlenül rossz benne. Kapcsolódási problémák vannak, ráadásul az autóm fejegységére néha magas frekvenciás sípoló hangot küldött (más romokkal ez sosem fordult elő tehát, nem a hardware és nem is az fejegység hibája. Egyértelmű software probléma.) Utóbbi időben előjött GPS probléma miatt sem maradhatott...
Gyári: gyors, talán az egyik leggyorsabb rom, ami megfordult a készüléken. Viszont rettenetesen le van butítva. Ráadásul nem találtam meg benne azt a funkciót sem, amivel appot lehet kizárni, hogy a rendszer becsukja. Ezáltal hiába telepítettem egy banki alkalmazást, nem kaptam meg az üzeneteket, csak ha kézzel beléptem az alkalmazásba. A többi romon ez sem volt probléma. Nem lehet a SIM kártyákhoz eltérő csengőhangot rendelni.
MIUI: fel sem ment a telefonra, pedig nagyon kíváncsi lennék rá.
CM12.1: sok beállítási lehetőség, van duplakopp, gyakorlatilag ez volt eddig a legjobb. Már csak az üzemidőn kellene csiszolni.
CM13: gapps telepítés után a google szolgáltatások folyamatosan FC-t dobott... Kuka.
Ezek az én tapasztalataim. Talán marad a CM12.1 visszarakása...
-
Msteve73
újonc
válasz
Villanyász #12915 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom, remélem nálam is működik, ha nem akkor marad az S139 kipróbálása. Ha jól vettem ki akkor ez "gyári" és így nem ugrik a garancia? Ha valami miatt még sem jön be, akkor van lehetőség visszaállításra?
-
NextError
tag
válasz
Dave Crank #12913 üzenetére
Evileg downloaddal is mennie kéne sztem
-
picaro
tag
Tesztelem pár napja az S139 gyári lollipop-ot és igazából minden rendben van vele. (az alap tapasztalat hogy sokkal gyorsabb mint a kitkat és az akksi is tovább bírja (szvsz)..) Egy valamit viszont nagyon hiányolok. Az pedig a csengőhang beállítás külön a két sim-re. Tud erre valaki valami mókolást esetleg root alatt?
Van egy app elvileg ami jó lenne erre, de tele van reklámmal, azt inkább kerülném.. -
kenatti
csendes tag
válasz
Msteve73 #12912 üzenetére
Hello.sztem tolsd lé az összes appit a play áruházból ami kell, majd tiltsd le a play.t.ujrainditas után jó lesz addig amíg nem kell ismételni vmi a playbol...akkor ugyanez a lepees, play aruh engedélyezés töltsd le ami kell play frissítéseket eltávolítani majd a teljes play aruh.letiltani.ez nem érinti a garit.
-
Msteve73
újonc
válasz
MotoL7_Sanyi #12895 üzenetére
Köszönöm a leírást, beállítottam, de nálam sajnos még mindig nem megy a GPS.
Tud valaki olyan megoldást ami miatt nem veszítem el a garanciát, és a telefon stabilitását? -
NextError
tag
válasz
Dave Crank #12908 üzenetére
frimeware upgradet próbáltad?
(a format all-ra rá ne nyomj!)
-
Sziasztok!
A gyári 4.4 alatt volt olyan funkció, amivel appokat lehetett zárolni, hogy a rendszer ne lőhesse ki. Ezt 5.1 alatt hol találom? Ha nincs ilyen funkció, akkor milyen appal lehet megoldani? A banki alkalmazásnak kellene mennie háttérben, hogy megjöjjenek a push üzenetek.
Köszönöm -
Dave Crank
senior tag
Gyári 5.1-re, ami az összefoglalóban is be van linkelve, hogy rakok TWRP-t?
Próbáltam már többet, több scatterral is, de vagy PMT change, vagy mi, vagy végig megy a sárga csík, mintha oké lenne, de aztán hiba... -
beg
veterán
válasz
zambozoli #12903 üzenetére
Nem jó a 141? Mert akkor csak flashtool, 141, arra twrp és mentés vissza.
Ha nem, akkor a világ összes p70 drivere (főképp a cdc) és ez a link figyelmesen.
Természetesen nem a g2f driverek és rom kell, hanem a p70. A lényeg a maui leírásokban van. Tehát:
Driver
Flashtool-al 134-ez feltenni, természetesen nem lesz imei
Maui az előbbi link szerint.Sok türelem és inkább itt kérdezz ha elakadsz. Itt pár p70-es maui művelet, #9294 hsz. is ezek alapján lett sikeres.
-
zambozoli
aktív tag
Szeretnék segítséget kérni!
Van egy TWRP-s 141-es komplett mentésem NVRAM is!
Telefonon van egy 134-es gyári flashtoollal format-all feltett rom!Nem kérdezzétek, gyerek belepiszkált!
Kérdés hogyan tudom az TWRP-s 141-es mentés NVRAM adatait használni, hogy normálisan, IMEI-kkel vissza tudjak térni a 134-re?
Köszönöm!
-
válasz
Dave Crank #12900 üzenetére
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kínában jelent meg a gyártó újdonsága, melynek a kellemes specifikáció melletti legnagyobb vonzereje a 4000 mAh-s akkumulátor lehet.
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest