- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Google Pixel topik
- Frissítéseken munkálkodik a Samsung a munka ünnepe előtt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Lenovo P70-A téma összefoglaló
Fontos információ, hogy a Flashtools használata során SOHA ne nyomjatok a FORMAT-ALL opcióra!
Flashtools használata előtt MINDIG legyen mentés. Bővebben az összefoglalóban található leírás hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diabo6
senior tag
Eddig úgy tűnik, hogy a gyári S136, a CM és az általam használt MIUI a nyerő. Ezekből egyedül a CMnél észleltetek kisebb hibát. 6.0-át használ valaki?
-
slezakimi
senior tag
válasz
BeetleBrain #14089 üzenetére
Sziasztok.
Lehet bepróbálom ezt a CM.-t, lett egy ilyen telóm.Volt már, de jelenleg visszaülök egy ilyenbe.
Az összefoglalóba 20160616 van, a 0619 merre található, amit ti használtok?Köszönöm.
-
zambozoli
aktív tag
CM 12.1 (20160619)
FM rádió: megy, RDS Adás megy, AF csatorna váltás nem.
WIFI: UPC Wi-Free-re nem csatlakozik fel. Úgy általában lassabban megy fel minden hálóra mint a 4.4.4 alatt.
Kamera: megy, bár a Camera FV5 néha elszáll
2. sim: passz, nem használom
LED: megy mindentre
Gomb villany: programozható folyamatos világításra a képernyőhöz
Duplakopp: megyeget inkább igen mint nem
Hangerő: rendben
Általában fürge, keveset akad
Gombok funkciói állíthatókMost legfájóbb a Wi-Free, és hogy a naptár nem szinkronizál egy spec appal ami a többi eddigi naptárakkal jó volt.
-
Diabo6
senior tag
MIUI 8.0.2.
Számomra tökéletes rom, led, előlapi kamera , fm rádió, Bt, duplakopp van, működik. Jól személyre szabható, rengeteg téma, ezáltal az értesítési sáv kinézete is módosítható. Üzemidő megfelelő, gyors rom. Átlag 1,1 giga stabilan fennáll. -
ncc1701
veterán
válasz
BeetleBrain #14089 üzenetére
+1
FM rádiót sosem próbáltam amúgy.
-
BeetleBrain
csendes tag
válasz
Diabo6 #14087 üzenetére
CM 12.1 (20160619)
2 sim-et használok, mobilnet 4G-t csak az 1. slotban próbáltam, ott nincs semmi gond.
Bluetooth nálam teljesen ok (Mi Band1s-el napi szinten, néha bt speaker)
FM rádiót nem használom, de elindul..
Zenehallgatás főleg Spotify, ritkán poweramp, nincs akadás, minden ok.
Általánosságban szerintem fürge ROM, fb, böngészés, emailezés, IM-ek összevissza váltogatva nem szokták megfektetni.
Üzemidő nekem teljesen vállalható.
Egyetlen gyengeség számomra - bár mostanában nincs vele bajom - az a random jelentkező duplakopp bug.
Érdekes, hogy amikor nem működik egy hívás indítás megoldja. Egyszer volt teljes káosz akkor cache pucolás segített. Elmúlt pár hétben nem jelentkezett egyáltalán... -
Diabo6
senior tag
Embörök! Játszunk egy játékot! Ki milyen ROM-ot használ jelenleg? Persze amivel elégedett is.
Ha mindenki röviden leírná, hogy melyiket használja (esetleg linket is dobna mellé), mi a hiányossága (pl duplakopp, fm rádió), illetve mi az amivel jobb, mint a többi, akkor azzal kicsit összefoglalnánk az elmúlt hónapok történéseit ROM ügyben.
Esetleg a hozzászólás első sora legyen a ROM neve csupa nagybetűvel. Így ebből láthatnánk, hogy ehhez a témához kapcsolódik és nem pl egy segítségkérés root ügyben. -
Nabukin
tag
válasz
zambozoli #14084 üzenetére
Hmm, ezt nem is figyeltem, csak a lelőhelyet kerestem meg, bocsi. De cserébe feldobtam datára.
Őszintén szólva nem, tudom. Nem nagyon szoktam bluetooth-t használni, szóval eddig eszembe se jutott kipróbálni. Majd este ha hazaérek, akkor kipróbálom egy bluetooth hangszóróval.
-
Nabukin
tag
válasz
zambozoli #14074 üzenetére
Szia!
Igen ki lehet, de kell hozzá egy kiegészítő, amit flashelni kell. Fent van a 4pda.ru-n.
Itt éred el:
[link]Annyi van vele, hogy ciril betűkkel írja ki, hogy Kb/s meg B/s, de meg lehet szokni.
Amúgy a zoormax féle CM 13 v2.3 péntek óta egész jól muzsikál eddig Xposed-al, gravitybox-al.
-
Diabo6
senior tag
válasz
zambozoli #14081 üzenetére
Egyszerűen csak nem tetszett. Nem volt rossz amúgy. Nekem a miui után ez is fapados. Bár sokat nem ismerkedtem vele, de pl a duplakoppra nekem nagy szükségem van, aokp-ban nem működött. (lehet hogy valamit még be kellett volna állítani, de nem foglalkoztam vele).
Minden rom után be kell látnom, hogy a MIUI szinte tökéletes számomra. -
Diabo6
senior tag
válasz
zambozoli #14079 üzenetére
Pont tegnap tettem fel én is ugyanazt az AOKP-t. Nem jött be, így ment volna vissza a miui mentésem, de 41%-nál megállt, mintha befejezte volna és kérte a restartot. Volt egy AOSP 6.0 mentésem is, ugyanezt csinálta, így 10ig számoltam és tettem fel szűzen a miui-t. Szerencsére a titanium-os mentés felment az alkalmazásokról, így nem volt vészes a belakás.
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Dave Crank #14078 üzenetére
Odáig nem jutottam, kb 4 órát volt fent mondjuk ez idő alatt nem merült vészesen (pedig dolgozott bent minden). A tárcsázó miatt ment a kukába, mivel a T9 keresés sem ment bent normálisan. Pont emiatt akarnám a CM12.1 tárcsázóját átrakni bele, ha lehetne.
-
zambozoli
aktív tag
Egyik romból a tárcsázót át lehet pakolni a másikba?
Konkrétan a CM12.1 tárcsázóját tenném át ebbe: AOKP_5.1.1_OFFICIAL-P70-A-64bitAz AOKP romban jobbak a beállítási lehetőségek, elsőre minden működik ami nekem kell, de bejövő híváskor nem lehet beállítani, hogy a névjegyekből szedje ki a hívó adatait és tegye ki a hívásjelző képernyő alá mint a CM12.1-ben. Ez néha sokat segít, hogy 4 Horvát József közül ki is lesz a vonal másik végén.
-
lacko0123
tag
válasz
szabodavidz #14072 üzenetére
Sokan arra panaszkodtak, hogy rövidebb az üzemidő és nincs duplakoppos ébresztés.
Én nem tudok nyilatkozni, mert nem raktam fel, de nekem ezek elegek voltak ahhoz, hogy maradjon a 4.4.Új: Tegnap este felraktam a VibeUI 3.5-ös android 6.0-ás romot, egy pár napig hagyom és ha érdekel írok róla beszámolót.
-
zambozoli
aktív tag
CM12.1-ben az értesítési sávra ki lehet rakni a hálózati sebességet (wifi és/vagy mobil)?
Ha igen, hogyan? -
ncc1701
veterán
válasz
szabodavidz #14072 üzenetére
Nem a hibákkal van baj, az egy jó rom.
-
Multi13
tag
Sziasztok!
Jópár hónapja nem írtam már ide, de ez azért is lehetett, mert kb. tavasz óta a CM12.1 van fent és igazából semmi bajom nem volt vele. Most sincs, de gondoltam felnézek, hátha jöttek ki azóta új ROM-ok és látom bővült a gyári választék is. Mivel már jól régen ROM-oltam, így szeretném megkérdezni, hogy ha pl. fel szeretném tenni az S146-ot, akkor csak annyi, hogy Flashtools-al felteszem és ennyi? Most ugye 64bit-es TWRP van fent, ezt is gyalulja ilyenkor?
(TWRP-ben a jelenlegi backupot már megcsináltam) -
nagysusu
csendes tag
válasz
Termi92 #14058 üzenetére
Igen speciális. Nokián 1 napig volt, új állapotában kettétörtem a hülyeségei miatt. Hiába aki Motorola és HTC után ilyet vesz.... Szamszung még a lábát sem teheti be a házamba, VW-el, rohadt almával ugyan ez. Lehet hogy ez az én hülyeségem, valaki csak egy ipart űzzön, de azt jól. Milyen furcsa lenne ha a Lenovo vagy a HTC vasalót, és teherhajót stb. is készítene... Tudod, kazánkovács és nőgyógyász esete.
-
Dave Crank
senior tag
válasz
Termi92 #14049 üzenetére
CM12.1-ben akku/auto akkuprof.választót kapcsold ki.
Nekem 3 napot elmegy a teló, de 3. nap már 20% körül van reggelre, de van benne 5h kijelzőidő, mire lemerülne 6, majdnem 7 is belemegy. De átlag az 5, mert ugye 3. nap nem indulok el vele 20%-al, mert az kevés lenne, és 2. este felrakom töltőre. 2 napot lazán elmegy 1 töltéssel (zenehalgatás, böngészés mobilnetről, és wifiről is, doksik olvasgatása néha, messenger, viber).
Felraktam egy vibeui-t, nekem még mindig nem tetszik, lassú, kevés funkció...., s146_160711-s verzió.
CM12.1 még mindig a legjobb véleményem szerint, de szerintem a vibeui-nál, még a CM13 is jobb, az előlapi kamerát leszámítva, a v1-re gondolok cm13-ból. -
Termi92
tag
válasz
lacko0123 #14059 üzenetére
Duplakoppos ébresztés van 5.1-es Vibe UI-ban csak kell hozzá Kernel Auditor és a Wake fülnél a a DoubleTap2Wake-et Half-ra állítani, esetlen más romnál is meglehet nézni hogy ott van-e ez az opció. Ha egy kernel nem támogatja akkor a Wake menü meg se jelenik.
4PDA-n csak az aosp 6.0-hoz meg a VDT féle 1631-es Vibe UI-hoz írják hogy működik.
-
lacko0123
tag
válasz
Termi92 #14049 üzenetére
Duplakopp az van a VibeUI romban?
Amugy szerintem neked valami nagyon eszi az akkut, nekem full jatekkal is van 5-6 ora kijelzoido es 2 simem van. Ha csak kisebb dolgokra jasznalom tegnap 8 ora kijelzoidom volt, jelenleg MIUI rommal.Szerk.: Ezt a kernelt fel lehet rakni a 3.5-os VibeUI-hoz is? Mert ott sincs elolapi kamera.
-
ncc1701
veterán
válasz
Tinuszka #14056 üzenetére
Akkor fene tudja, többre emlékeztem. Vagy lehet, h a mobil nettel kevertem, az tényleg eszik.
Havernak is p70-e van, kollegának is, pont a héten beszéltük, h full nincs értelmecserélni, mert bőven elég még mindenre. Amúgy a 3s-ben még gyengébb is a proci.
Bár jó teló, esélyes lenne nálam is. Viszont az is tény, h mindhárman vmi xiaomi cuccot néznénk, lenovo elbukott a frissítés vonalon nagyon csúnyán nálunk.
-
Tinuszka
tag
válasz
ncc1701 #14052 üzenetére
Kérdés mit tartunk rohadt soknak, nekem általában 10% a rádió rész, úgyhogy a második sim tényleg csak pár százalékkal eszik többet. Nyilván ha az ember utazik, ez lehet szinte kétszerese is. Ez van, a nagyobb akku csak kompenzálja az erősebb vasat. Én eléggé lekopasztottam a MIUI-t, a szinkronizáció is automate-en keresztül megy és nem lógok folyamatosan wifi-n/mobil neten, így megy átlag 2,5 napot (2. éjszaka általában töltőre teszem, kivéve ha benne van a hétvége, akkor kijön a 3 nap), 4-4,5 h kijelzőidővel (böngészés, e-mail, fb), másfél óra telefonálással. Persze a teló is már másfél éves, ezekkel a beállításokkal, új akkuval azért többet bírná. Ha most vennék telefont Redmi 3s lenne (a 32GB-os most 150$ a Gearbest-en...), ennek ellenére nem fogok váltani egyelőre, hozzám nőtt a P70, és a MIUI-val nagyon jó telefon még most is.
-
Diabo6
senior tag
Feldobtam a 6.0-s AOSP-t. kellett hozzá egy system wipe is.
Működik, gyors, pörög. Magyar nyelv nincs benne. Előlapi kamerára nem leltem még. Led whatsappra is jelez, többit még nem tudom, mert nem írt kutya seDuplakopp természetesen nincs (ez alap az aospnél).
Xposed elvileg megy rajta, de nekem a miui után még így is elég fapad sajnos. Nem mondom, hogy rossz, sőt. Hibát nem találtam még pár óra használat után. Kicsit még idegen a felület, rég volt már ilyen a telómon. Szerintem megy vissza a miui mentés. -
Termi92
tag
válasz
lacko0123 #14045 üzenetére
Egyik custom Vibe UI romban se láttam még magyar nyelvet (angol, ruszki, mandarin).
Én érzem csak úgy, hogy ez a telefon semmilyen rendszerrel sem képes a töltést tartani? Próbáltam elég sokat (gyári 4.4-től a custom 6.0-ig), de egyik se váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 3-4 óra kijelző idők jönnek max, és naponta töltenem kell. Elég aktív telefon nyomkodó vagyok (olvasás, böngészés, zene hallgatás az esetek 90%-ban), konyítok is az android témához hozzá valamelyest (sok androidos telefonom volt és egyik se úszta meg "mókolás" nélkül), de akármit csináltam nem jön össze 5 óra kijelzőidő se. A stand by üzemidő is elég gyenge, egy éjszaka alatt merül 3-4%-ot (Greenify+ Amplify+ Powernap egymást whitelistelve) , eközben egy Galaxy S4-el 0-1% között van a merülés és hasonló felhasználással az is bírta a 3 óra kijelző időt (vagy a dual sim ennyire enné az akksit?).
Előfordulhat hogy kifogtam volna egy gyári hibásat? -
lacko0123
tag
válasz
szabodavidz #14047 üzenetére
Hivatalosba csak 5.1 a legfrissebb.
-
szabodavidz
csendes tag
Sziasztok ! Mióta megvan ez a telóm a 4.4-es android van rajta és azt használom.Annó nem frissitettem 5.1-re mert mindenhol azt lehetett olvasni,hogy tele van hibával.Kérdésem az lenne,hogy azóta változott e valami,a hibák megoldódtak e már a frissitésekkel?Esetleg 5.1-től újabb android jött ki erre a készülékre?Csak a hivatalos frissitések érdekelnek,nem 'mókolt' cuccok.
-
Diabo6
senior tag
Aosp 6.0-t aki próbálta már. Sokáig logózott install után? Nekem már egy ideje meg se mukkan.
-
Diabo6
senior tag
Nekem is az aosp 64bit v2 általi recoveryre ment rá anno a miui. Viszont most hibát dob ki ha fel akarom tenni az AICP-t vagy a a CM 12-t. Lehet, hogy flashtoolsszal elölről kéne kezdenem aosp-vel?
-
Termi92
tag
Igen van aosp 6.0 (már április óta), recoveryből telepítendő 64bites aosp 5.1-re.
Itt találjátok.Ehhez és a 1631-es vibe UI-hoz (amit itt találtok (link) ), ez a kernel kell, hogy menjen előlapi kamera.
[link]Vibe UI és AOSP 6.0 alatt nekem ment 4g mindkét kártyán (egy telenor és egy telekom kártya), és az értesítési led-et is láttam villogni (messenger értesítésnél volt zöldes sárgás fénye).
CM13-at nem ajánlom egyelőre, az akkuidő borzalmas. Greenifyal, 9 óra alatt 1 óra kijelző idővel, wifi/bluetooth/gps kikapcsolva, lemerült 45%-ra. (legalábbis ezt az új V2-es Zormax félét).
-
Dave Crank
senior tag
Nekem nem akar felmenni a TWRP-ből a 3.0.2-s verzió flashtoollal.
Azzal a scatterral tallózom be, amiből telepítettem a 146-t is, de flash végén hibát dob. -
GrandS
senior tag
6-os androidos rom-ot használ valaki?
Melyiket?
Tapasztalatok? -
válasz
Diabo6 #14032 üzenetére
A system wipe: formázza a system partíciót.
Ha van olyan balf@sz a rom készítője, hogy nem teszi bele a telepítőszkriptbe ennek megírását, akkor jön jól.
De azért ez elég ritka.(a cahce-t és a data-t is szokták törölni, de nem minden esetben. Némely esetben ez opcionális.)
-
Termi92
tag
válasz
Dave Crank #14029 üzenetére
Nyugodtan felrakhatod, nem vész el ha normálisan csinálod. Az van fent nálam is.
(-felrak 146-os gyári
-felrak 3.0.2-es TWRP (flashtool-al)
-wipe system/data/cache/dalvik)
-felrak CM13
-belép recovery, telepít gapps (opcionálisan SU és Xposed))Meg ha el is száll, ezzel az appal vissza lehet állítani pillanatok alatt.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cryptotel.chamelephon(3 hónapos P70-A tulaj vagyok, eddig olvasgattam csak fórumot, már kipróbáltam az összes létező rendszert ami 4PDA-n fent van. A legjobban ami eddig bejött nekem az a 1631-es vibeUI 3.1 + a legutolsó 6.0 AOSP kernel fix amivel működik minden, illetve a 1604-es 5.1-es alapú vibeUI)
-
válasz
Dave Crank #14029 üzenetére
Ha van mentésed, akkor nincs mitől tartani. Imei összetevők (hozzávalók): protect1, protect2, nvram, secro, para.
Szóval no para, legfeljebb ezeket visszaállítod. Oszt' csók. -
Dave Crank
senior tag
válasz
Dave Crank #14028 üzenetére
Hmm, utána olvasva needromon, inkább nem próbálom ki.
Kell a fenének, hogy aztán elszálljon az IMEI, vagy bármi.... -
Diabo6
senior tag
válasz
ladatuning20 #14025 üzenetére
Alkalmazásra gondolt, hogy telepítettél-e új alkalmazást, ami eddig nem volt rajta. Vagy frissült-e mostanában valamelyik? Hátha a frissités, vagy az új alkalmazás okozza.
-
beg
veterán
válasz
ladatuning20 #14023 üzenetére
Valamelyik app bezavarhat. Mostanában telepítettél újat vagy frissítettél régit?
-
beg
veterán
válasz
ladatuning20 #14021 üzenetére
Nagyon hosszan nyomvatartani a bekapcs gombot amíg újraindul. (Vagy bekapcs+ hang fel gomb ugyanígy ha az előző módszer nem segít)
-
ladatuning20
csendes tag
sziasztok!! segítséget szeretnék kérni töletek ma reggel fel keltem ébresztett a telefon, akksi 100% mint mindig, le tettem meg reggeliztem akarom nézni mennyi idő és se kép se hang, töltöt nem érzékeli se a pc semmire nem reagál, járt már igy valaki? valami ötletetek esetleg?
Köszi!! -
ncc1701
veterán
válasz
SamiCsillag #14019 üzenetére
Akkor első körben factory reset, majd uténa nem telepítesz fel semmi appot. Közben nézed a deepsleep%-ot. Majd szépen egyesével rakod vissza a programjaidat, figyelve, h melyiktől kezd el szórakozni.
Nálam hetekig játszotta a cm12.1 alatt valami, hogy beakadt 1170MHz-en, és 0 deepsleep volt, ilyenkor restart megoldotta. Aztán gondolom javították az appot, mert már jó ideje 75-80% a deepsleep használat függően. -
ncc1701
veterán
válasz
SamiCsillag #14017 üzenetére
DeepSleep%? Valami ébrentartja azt a telót.
-
beg
veterán
válasz
SamiCsillag #14015 üzenetére
Használod a fotók alkalmazást?
-
beg
veterán
válasz
SamiCsillag #14011 üzenetére
Ott lesz az, a google photos.
Töröld a fotók adatait az alkalmazásoknál, indítsd el és lépj be újra (ha használod), majd a fotók beállításokban állítsd be, hogy csak töltés közben mentsen.Ezután jónak kell lennie.
-
SamiCsillag
senior tag
A tegnap feltöltöttem és letöltöttem ezt a progit, amit mondtál. Éjszakéra kikapcsoltam a wifit és adatforgalmat is. Reggelre 98%-on volt. Hónapok óta nem "fogyasztott" ilyen keveset éjszaka. Reggel bekapcsoltam rajta a wifit és a netet is. Egy kicsit nyomkodtam (passziánsz), jelenleg 83%.
Képernyő 53% fogyasztás, Rádió rész 1%, Wifi 3%, Ébrentartás 11%, Alkalmazások 30% - ezen belül Rendszer 10,2%, Fotók 9%!!!!! (ez azért furcsa, mert meg sem nyitottam), Kernel 3,3%, Android rendszer 1,8%, Passziánsz 1,5%, Facebook 1,1% és sok apró. Így néz ki...
A képernyőt épp most állítottam alkalmazkodóra, megnézem így mennyit eszik délutánig. De a Fotók az rejtély... -
barni79
csendes tag
Sziasztok!
Android 5.1. S139 verzióban tapasztalható wifi problémára van valamilyen megoldás? Vagy pl. S146 verzió is produkál hasonlókat?
Köszi a választ!
-
ncc1701
veterán
válasz
SamiCsillag #14006 üzenetére
DeepSleep% mennyi?
-
beg
veterán
válasz
SamiCsillag #14006 üzenetére
Újraindítás és net nélkül is? Gsam battery programot feltéve mit ír fogyasztónak? (Kell hozzá egy teljes feltöltés)
-
SamiCsillag
senior tag
Nagyon gyorsan merül a teló.
-
törölt tag
Valaki próbálta az új CM13 Romot? A needrom-on van, elvileg mindkét kamera működik. Viszont valamilyen chamelephon app-al rakják helyre az IMEI-t.
[link] -
Spigike
csendes tag
1jó és 1rossz hírt hoztam! Van uj miui update! (Evidens , hogy ez volt a jó😂)
Rossz ,hogy ismet egy taggal kevesebb lett!Megerkezett az X3-am ! Belakom , att koltozom es szeretett P70 lassan nyugdíjba vonul! Szep napot nektek a tovabbiakban!😎
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kínában jelent meg a gyártó újdonsága, melynek a kellemes specifikáció melletti legnagyobb vonzereje a 4000 mAh-s akkumulátor lehet.
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 13 256GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4223
- iPhone 12 Mini 64GB Vodafone/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4224
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest