- Nem nyílnak a Foldok?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Lenovo P70-A téma összefoglaló
Fontos információ, hogy a Flashtools használata során SOHA ne nyomjatok a FORMAT-ALL opcióra!
Flashtools használata előtt MINDIG legyen mentés. Bővebben az összefoglalóban található leírás hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zigi
senior tag
válasz
cool13 #16118 üzenetére
Nekem is volt. Voda/Telekom kártyával használom, voda az adat. A hozzáférési pontoknál eltávolítottam mindent és manuálisan beállítottam, azóta ( 1 nap) nem volt ilyen. Előtte repülőmód ki be, wifi ki be kapcsolgatással meg tudtam hülyíteni.
Azt vettem észre, hogy szinte mindegy hova állítom, de jelenleg lte-n van. -
Apollyon
Korrektor
válasz
cool13 #16104 üzenetére
Jaaa, azt hittem szarkazmussal írtad amit írtál... Mert hogy már túltolom a témát
Ami igaz, sorry... De akkor egy véleményen vagyunk.
Meg amúgy az elv is zavar, hogy ami benne volt egy korábbi rendszerben mint lehetőség, az az újban már miért nincs benne => visszafejlődés.
Livedisplay arra jó, hogy lehet állítani a színhőmérsékletet a kijelzőn. Azaz melegebb színűre lehet állítani egy csúszkán tetszés szerint, ami egyrészt kellemesebb a szemnek, másrészt este nem akadályoz az elalvásban (kék fény gátolja a melatonin hormon termelést ami az elalváshoz kell). Mondjuk a színeket torzítja elég erősen, de a telefont jobb esetben nem grafikusmunkára használjuk.
Az egyszerűbb verziója a Night Mode, ami kb. csak egy ki-be kapcsolást tud, illetve csak enyhébb "borostyánszínűre" állítja a kijelzőt. Ez nekem nem elég jó, mert nappal nekem melegebb a szín, este pedig már totál piros, de a lényegi információ kényelmesen leolvasható a kijelzőről.
(#16105) Zigi: Igen, valóban elárulhatnád, hol lehet állítani, vagyis milyen menüben a programokhoz külön-külön LED fényt.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
cool13 #16102 üzenetére
LED? Livedisplay?
(Utóbbi mondjuk csak CM/LOS sajátossága.)
A 7-es droidhoz képest az előző 8.1-nél észrevehető volt némi mikrolag, amikor görgetsz, látszik, hogy nem olyan simulékony (pici akadások) illetve kicsit lassabban nyíltak meg a programok. Itt is van ilyen?
Az előző hsz-edben felvetett dologra meg még megjegyezném, hogy odaírtam, hogy szubjektív dolog, mindannyian másképp szeretjük használni eszközeinket.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
cool13 #16094 üzenetére
Sötét témákat meg egyebeket a Play store-ban találsz, amit aztán leszedhetsz onnan, vagy ráguglizol az apk-ra. Play store meg megy ugye böngészőből is.
A telefonnal kapcsolatban passz, én abból is és az sms-ből is mindig a beépítettet használom.
Ezt a program leállást nekem nem csinálja... Minden frankón működik.
tomazin: [link] LOS 13, zormax-ét fogta valaki és megpatchelte kicsit, így egy kicsit jobb, mint a legutóbbi zormax 2.6. Számomra ez az egy nyerő ROM most a telefonra.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
cool13 #16090 üzenetére
Igen, ez a Zormaxénál eggyel jobb LOS állítólag, most rakom fel.
A Resurrection Remix 5.8.5 nem jött be, amúgy 7.1.2-es droid van alatta. Az SD kártyát nem értem el, de lehet én voltam a béna, már nem volt kedvem szenvedni vele. De megy default a double tap és livedisplay is van
-
Apollyon
Korrektor
válasz
cool13 #16086 üzenetére
Közben én is kipróbáltam
Sajnos ugyanezeket tapasztaltam. Már eldöntöttem hogy megyek vissza LOS13-ra, de még felraktam a supersu-t TWRP-ből, a kedvedért kipróbáltam. Ahogy a 4pda-n olvastam, itt is ez volt, a Supersu nem lesz a menüben, ellenben a titaniumbackup kapott root jogosultságot. Szóval megy.)
Most viszont felrakom ezt: [link]
Szerk: Ja nem, előbb ezt: [link]
Amúgy a 14.1-es LOS tetszett, csak ez a téma dolog, meg a double tap zavar. A többi oké.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
cool13 #16082 üzenetére
8.1?
Akkor a következőkre van szükségem jelen telefon esetén:
- LED fények állítgatása. Tehát mondjuk hogy zöldre beállítok egy programot, pirosra meg egy másikat.
- Duplakopp: fejlécre kopp elalvás, sötét kijelzőre kopp felébresztés.
- Sötét témák
- Play store, gmail stb. gúgli szemét nélkül. Tehát semmi gapps, térkép, vagy bármi egyéb, ami a gúglitól származik. (A screenshotodból, meg a leírásaidból nem volt egyértelmű, hogy most akkor mivan)
- Jó akkuidő (legalább olyan jó, mint a LOS)
- Zseblámpa
- Adatvédelem: tehát beállíthassam egy programnak, hogy nem kaphat netet, és/vagy kamerát stb.
- Root (supersu-t telepítve TWRP-ből)+ LiveDisplay?
Ok, ezt még meg lehet oldani 3rd party programmal elég jól, inkább a fentiek lennének a fontosak.
Ezek mennek? Ha igen, kiprószálom.
Subs. nem megy, mert ha telepítenél egy témát, akkor a play-t akarja megnyitni. Sehogy nem lehet, telepíteni meg nem tudtam APK-ból semmilyen téma nincs, illetve ami van, nem nyílik meg.
A K9 mailt pedig be tudod szerezni az F-Droid-ból, nekem is onnan van, és frissíteni is szokták. F-droid olyan, mint a play store, annyi különbséggel, hogy csak ingyenes és opensource programokat tartalmaz (pl. az Icecat, meg a K9, OSM maps stb...)
-
Ellia
addikt
válasz
cool13 #16053 üzenetére
Költői túlzásvolt a rendberakás
Szimplán pár alkalommal egymás után legyalultam (szó szerint mindent) és újraraktam.
Ennél a 7.1-nél folyamatosan fagytak a programok - nem volt stabil. Amúgy eléggé bejön a miui elég régóta ezért nem is foglalkoztam vele jobban. Az meg szimplán nem tud lázba hozni, hogy hú 7-es android meg 8-as. 2,5 éves készülékről beszélünk, örüljünk, hogy valaki(k) még foglalkoznak vele.
-
zambozoli
aktív tag
-
zambozoli
aktív tag
válasz
cool13 #15948 üzenetére
Szia!
Nálam eddig ok az SMS! Küldtem magamnak, elment - megjött hibátlan.
Mondjuk én komplett szűz rendszert csináltam. Teljes telefon gyalu. Visszaállítva csak az SMS-ek, hívásnapló, Nova felület lett. többi teljesen újra egyenként beállítva.
Wifit vettem észre, hogy néha nem csatlakozik fel automatikusan, és a T-mobos sim appot nem rakta fel.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
cool13 #15553 üzenetére
Csak egy LOS van P70-re, amit a zormax csinált, az van needromon is meg 4pda-n is.
De már vannak hozzá patch-ek is, amiket nem ő csinált, de nem bugokat javít, hanem pl. CPU frekit lehet állítani meg ilyenek. Majd otthonról belinkelem. Azonban a patcheket nem tudom leszedni, mert 404-et ír rá ki, szóval gondolom regisztrálni kell a fórumba. A reges mezőket még ki tudnám tölteni nagy nehezen, viszont a cirill betűket kérő captchát nem
Nincs valakinek 4pda.ru regje?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
cool13 #15550 üzenetére
Igen, mondjuk én is elég sokat pattogtam a témán, de nem véletlenül, meg akartam csinálni úgy, hogy többet ne kelljen foglalkozni vele. Egyébként már visszaraktam a LineageOS-t, ez az egyetlen olyan ami tud mindent alapból, így már marad ez.
(#15551) zambozoli: Elsősorban a gyártók hibája, hogy nem képesek normálisan megírt szoftvert adni a hw-hez, a közösségi cuccok (enduser szinten legalábbis) sokszor használhatóbbak mint a gyári megoldás.
Open source power \m/
Azért tegyük hozzá, hogy a Zormax nevű orosz kolléga elég jó cuccokat összedobálgatott a P70-hez, meg más telókhoz is, még ha nem is tökéletes, de ingyen. A LOS pedig szerintem kifejezetten jó lett, és van összehasonlítási alapom, az elmúlt napokban elég sok ROM-ot kipróbáltam.Egyébként a tapasztalt problémáidra nem igazán van megoldás, szerintem a kapható cuccok közül mondjuk pont az Android a legjobb, de ha nem hasonlítjuk a többi telefonos oprendszerrel, egyébként meg egy eléggé szar platform, ugye tudjuk miért.
Személy szerint én inkább elviselem ezeket a dolgokat, minthogy kötelezően gúgli hulladékot kelljen használni, minden telefonon ott van alapból a play store, ami azért rendesen odavág a szolgáltatásaival a hw-nek. Másrészt, amióta van APK mirror, gyakorlatilag feleslegessé vált a használata, arról nem beszélve, hogy kémprogram.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
cool13 #15543 üzenetére
Közben kicsit belemásztam, mint ahogy linkeltemm nekem a V2 van, ami annak a javított verziója amit te írtál, feltéve hogy egyre gondolunk. Kipróbáltam amúgy azt is, factory reset után eltűnnek belőle a gúgli szemét cuccok a play-en kívül, de pl. számológép marad. Mivel a V2 javított változat, visszaraktam azt, abban már alapból benne van a reklámblokkoló, és a gúgli cuccok (gmail stb.) sem tűnnek el, kénytelen vagyok külső programmal eltávolítani őket.
Viszont mindegyikben van számológép, így nem tudom melyik ROM-ra gondolhattál. Amúgy érdekes ez a ROM, megnyitom az üzeneteket (SMS) és a (magyarul használom) Partnerkezelő azt mondja, hogy engedélyezni kell a kamerát. Mi a frásznak?
Ha nem engedem akkor nem indul el...
Még ezt túlélem, meg azt is hogy duplakoppal nem lehet a kijelzőt elaltani, de most minden azon múlik, hogy mennyire bírja az akksi. Ha nem elég jól, akkor megy vissza a LineageOS.
Legszívesebben amúgy egy 12.1-es CM-et használnék, az üzemidőre is bőven jó, van jogosultságkezelés és duplakopp + LED állítgatás, és gúgli cuccok sem lesznek a telón... Viszont az elérhető változatokban a kijelző ébresztéssel gondok vannak.
Kíváncsi vagyok mitől függ ez, lehet nekem kéne összedobni egy custom romot, fordítani kernelt hozzá meg ilyesmi... Soha nem csináltam ilyesmit, és fogalmam sincs hogy kellene nekilátni, de biztos meg lehet tanulni...
-
huuuba2
csendes tag
válasz
cool13 #15053 üzenetére
Köszi az összefoglalót.A scattert mindig betölti, azzal nincs gond.
Mit jelent az :"A telefont újraindítás módba állítod, addig a pontig amikor is írja hogy biztos akarod."
Ez az mikor a bekapcs gombot és a felfele nyilat egyidejüleg nyomod ? vagy csak sima újraindítás ?És akkor az egész előtt a külön leírt mentés procedura a TWRP&ADB ?
-
-
Jenkíz
csendes tag
válasz
cool13 #15039 üzenetére
Leszedtem és újraraktam a drivereket.
Mégis mikor a flashtools-t használnám, továbbra is a "pmt changed for the rom it must be downloaded" üzenetet kapom, mindegy milyen recoveryt és scattert használok, szóval feltételezem korábbi lépésnél lehet a gond.
A hibaüzenetre a legtöbb helyen a formatálást írják, mint megoldást, ez nem kerülhető el? Illettve pontosan miket töröl a művelettel?@borzosmorzi
Ugyanúgy a hangerő fel + bekapcs gombbal. -
huuuba2
csendes tag
-
Jenkíz
csendes tag
válasz
cool13 #15033 üzenetére
Ha a halott android figurát átlépbe bejutok a recovery mode-ba, a következő opciók fogadnak (és nem a leírásban lévő
):
Android system recovery <3e>
P70-A_S139_151214_16G_L_ROWVolume up/down to move highlight;
Power button to select.reboot system now (highlighted)
apply update from ADB
apply update from external sdcard
apply update from internal sdcard
wipe data/factory reset
wipe cache partition
backup user data
restore user data
root integrity check
reboot to bootloader
power down
view recovery logsNa mármost ezek közül az apply update from sdcard opcióval tudok tallózni. Ha ezt lefuttatom, azzal nem a ROM-ot tenném újra?
Vagy mivel telepíthetném a SuperSU-t?(Nem tudom, hogy nekem miért van másképp minden, mint az itt leírtak :/ )
-
Jenkíz
csendes tag
válasz
cool13 #15009 üzenetére
Rengeteg fórumot bújtam át, egybehangzóan azt mondták, nem lehet root nélkül 5.1-en.
Az SD kártyámon van vagy 7,5 GB zene, a telefonon meg ugye alapból 4GB a gyári ROM, plusz a kedvenc 5-6 játékom, alkalmazásom (a nagyobbak) kitesz vagy 5-6 GB-t, gyorsan megtelik
BTW valami még mindig nem stimmel, a flashtools továbbra is a "pmt changed for the rom it must be downloaded" szöveggel jön :/
-
Jenkíz
csendes tag
válasz
cool13 #15007 üzenetére
Korábban is írtam már, hogy csak ez az elsődleges célom (ha gondolod kikeresem
).
Talán akkor másképp kell nekifogni?No igen, meglehetősen maximalistán kihasználom a tárhelyet, egy 16GB-os SD-n maradt még pár giga hely
Azt szabadítom fel.
A beépített tárhely meg ugye alapból 16GB, ebből 4 a rendszer a gyári ROMnál. -
Jenkíz
csendes tag
válasz
cool13 #15005 üzenetére
Az utóbbi képen már látható, hogy a reco-t is tallóztam, talán ezért is jutottam valamivel előbbre. De akkor átrakom ugyanabba a mappába, ha ez számít
Mint írtam, a célom az, hogy végre használhassam az sd kártyámat (pl néhány app onnan futhasson, de legalábbis mozgathassam rá).
A leírások alapján úgy jött le, hogy ehhez root kell.(A későbbiekben majd lehet, hogy másik ROM-mal is kísérletezek, de most csak ez a rövidtávú cél.)
-
Jenkíz
csendes tag
válasz
cool13 #14992 üzenetére
Auto installer nem jött be.
SP driver már felment elvileg.Az előző hozzászólásokból az derült ki számomra, hogy a Flashtools segítségével teljesen újrahúzom. De én csak rootolni szeretném, lehetőleg ezzel elérhetem majd, hogy normálisan használhassam az SD kártyát.
Amennyiben hülyeségeket írok, mondjátok meg, illetve kérlek indítsatok útba, hogy a célnak megfelelően milyen "tutorialt" kövessek?Szerk.: Közben láttam a blogbejegyzést, a kérdésem vele kapcsolatban csak annyi, hogy mennyi ideig tart átlagosan? ugyanis az állapotjelző nem nagyon akar haladni
Köszi -
Jenkíz
csendes tag
válasz
cool13 #14950 üzenetére
Még mindig nem jutottam túl a driver dolgokon.
Leszedtem USBDeview segítségével a P70 minden driverét.Utána mindezt tegyem fel, mielőtt a flashtoolnak nekilátnék?
Driver_Auto Installer_v1.1236.00
Lenovo P70 ADB-USB Driver
Lenovo P70 USB VCOM Driver
Huaqin Android Driver All-in-One 32 bit V1.00
Huaqin Android Driver All-in-One 64 bit V1.00
SP_Flash_Tool_v5.1504.00.000 (v5.1428.05.000)
SP_Drivers_v2.0_signedA PDA drivert már egyszer működésre bírtam, ki is írta, hogy csatlakozott, de egyáltalán milyen felületet kéne annak keretében látnom?
Előre is köszönöm.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
cool13 #14985 üzenetére
Többek között a 2 LED-je miatt is vettem ezt a telefont, szóval ha nem megy azzal a rommal akkor felejtős a történet, marad minden a régiben
Aksiról nem is beszélve, igaz azért a telepítés és a frissítés utáni első boot is leszívhatta ennyire, bár viszonylag akkor is nagy telepről van szó.
-
Jenkíz
csendes tag
válasz
cool13 #14946 üzenetére
Használtam én a keresőt, de rosseb gondolta volna, hogy 5.1 nyitása címszóval keressen rá.
Egyébként a Flashtools recovery download megvolt, azonban újraindítás után nem tűnt fel a varázslatos zöld nyíl nincs.
Drivereket leszedtem és felraktam mind, amit itt megosztottatok a nagyérdeművel, de így sem jó. -
bodorjanos
aktív tag
válasz
cool13 #14917 üzenetére
Az teljesen eredeti állapotot hoz vissza, azaz nem látszik, hogy én cseréltem?
Nem attól félek, hogy téglázom, hanem a garit nem akarom bukni, ez az elsődleges oka, hogy nem szívesen állok neki. Még több mint másfél év gari van rá.Még nem olvastam végig a frissítési leírásokat, de csak a flashtool kell hozzá, a 134-es rom és ennyi?
A 134-esre mutató link él? Cégnél vagyok nem akarom itt letölteni
A flashelésről biztos írtatok már és az összefoglalóban is van leírás. Érdemes előtte menteni vagy mehet a frissítés rögtön? -
Apollyon
Korrektor
válasz
cool13 #14879 üzenetére
Először is, én nem rakok fel gúgli szarokat, kivéve a play áruházat, ami kimerült abban hogy gapps pico (ezt is csak azért, mert van pár beta app ami csak így érhető el)
Letiltottam a következőket: google címtár szinkronizálása, pár egyéb beépített számomra felesleges dolog: (aosp bill, böngésző, email küldése, naptár, naptár tárolása)Alkalmazások engedélyeinél letiltottam egy csomó mindent. Sok helyen az ébren tartást, meg egybeket pl. Firefoxnál a kamerahasználatot. Azért el lehet rajta gondolkodni, hogy a firefoxnak mi frásznak kell böngészés közben mondjuk az előlapi kamera
Meg úgy a kamera /QR/barcode olvasó appokon kívül egyáltalán bármi másnak. Szóval ezeket, a felesleges szinkronizálásokat, a billentyűzet internetelérését – ugye ez is minek – ezt mondjuk csak tűzfallal tudom, mert CM13-ban vannak csak ilyenre is kiterjedő alkalmazásengedély funkciók. Na szóval neki kell esni az alkalmazásengedélyeknek, és máris szárazabb, tisztább érzés.De egyébként ha ezekhez nem nyúlok, akkor azt hiszem akkor sem merül annyira a teló, mint a CM13-mal. Bár ebben nem vagyok biztos, mert egy operációs rendszer belakásakor mindig az az első, hogy letiltom az engem kémlelni akaró funkciókat.
-
-
-
Diabo6
senior tag
válasz
cool13 #14819 üzenetére
MIUI camera és gallery apk Sikeresen feltöltve
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Szólánc.
- Milyen házat vegyek?
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest