- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grodd
tag
válasz
Malibutomi #729 üzenetére
Igen, C64 volt a szerencsésebbeknek (én kisírtam magamnak, szegény apukám vasfüggönyön át csempészte be az országba a zsiguli csomagtartójában). Kevésbé szerencsésebb gyerekeknek plus/4 maradt, ami akkora bukta volt nyugaton, hogy szinte ingyen dobták át a vasfüggönyön túlra csóró kelet-európaiaknak.
-
Grodd
tag
Volt nekem is 3dfx kártyám akkoriban - bár az az idöszak inkább csak 96-98. (TNT2-ig voodoo2-t toltam én is) De a 3D gyorsító társkártyák piaci részesedése akkoriban elhanyagolható volt a teljes VGA piachoz képest. A 3D úgy 2000 tájékán kezdett piaci tényezövé válni, addigra 3dfx-nek viszont már meszeltek, nV pedig szépen letarolta az egész VGA piacot. (Korábbi market leader ATI-t lenyomva keményen)
-
Grodd
tag
válasz
szinesz.bob #716 üzenetére
3dfx sose volt piacvezető. Az niche market volt akkor. Az nV az ATI-tól vette át a koronát. (ATI előtt egy rövid ideig S3 volt, valóban)
-
Grodd
tag
válasz
Malibutomi #680 üzenetére
NV történetében a legnagyobb failure az FX sorozat volt (NV30), azt hittem, bele is buknak, aztán mégis helyreálltak a 6-os sorozattal (NV40) gyorsan, és tarolták megint a piacot. NV30-nál azt hihették, övék már az egész piac, versenytársak kivégzése után, nem számoltak komolyan AMD-vel ( akkor még ATI)
-
Grodd
tag
-
Grodd
tag
Ha az 1070 szintjét nem is, de a szintén GP104es 1060Ti-ét hozhatja a Polaris10, kisebb footprint-tel, érdekes verseny lesz a középkategóriában, és remélhetőleg ez árversenyt is generál majd, amivel csak jól járunk, év végére tényleg realitás lesz a "VR for the masses" és 250 USD körüli GPU elég lesz egy Rift-hez vagy Vive-hoz, amiknek szintén megzuhan az ára addigra szerintem, mert addigra jön a FoveVR, és a StarVR, ami mindkettőt porba alázza...(persze ezeknek meghajtásához - főleg az utóbbihoz - már inkább 1080Ti vagy GP100-as TitanX fog kelleni, de a Rift és a Vive árát lenyomhatják)
-
Grodd
tag
válasz
Wiz Khalifa #467 üzenetére
Majd meglátjuk. Szerintem inkább 1060 / 1060 Ti kategória lesz az
-
Grodd
tag
válasz
Komplikato #464 üzenetére
De azok nem ebbe a kategóriába érkeznek...
-
Grodd
tag
válasz
s4hu|SyD^ #365 üzenetére
Majd beindul szépen a fejlődés és a verseny VR fronton, és 6-8 év alatt beérik a piac.
Most még kb ott tart a technológia, mint az okostelefonok kb 15 évvel ezelőtt, még csak most kezdődik a dolog. (a 20 évvel ezelőtti "VR" bohóckodást - VFX1 és társai - nem veszem számításba )
És majd jönnek 1-2 évente az újabbnál újabb generációk, fokozatosan emelve a felbontást, a FOV-t, csökkentve a méretet és a súlyt és újabbnál újabb feature-öket bevezetve (pl eye-tracking, AR funkciók beépítése , gondolatvezérlés, mobilitás támogatása, stb) szépen lesznek alacsonyabb kategóriás, halandók számára is megfizethető cuccok, amiknek meghajtásához belépő szintű vas is elég lesz (már idén is egy középkategóriás 1060 Ti elég lesz az aktuális 2X1080p-s sisakokhoz, két év múlva elég lesz hozzá egy belépőszintű dGPU, négy év múlva egy legócskább IGP is alkalmas lesz rá, hat év múlva meg egy mobil SoC is ... Persze addigra a csúcskategória meg már 2X4k-nál fog járni ... De lesznek belépű szintű headsetek is, belépő szintű vasakhoz tervezve, az árverseny is beindul, piac letisztul, SDK-k beérnek, tartalomgyártás is beindul, - főleg ha általános iparági szabványok is lefektetésre kerülnek ... -
Grodd
tag
válasz
Menthirist #328 üzenetére
Az nem GPU, hanem CPU, és nem gyártás, hanem x86 IP licenszelés.
-
Grodd
tag
válasz
Dyingsoul #276 üzenetére
Mindenki örülne, ha AMD kicsit összekapná magát, de erre egyre kisebb az esély... Tökéjük meg egyre kevesebb, amiböl fedezhetnék a fejlesztéseket. Brutálisan nyílik sajnos az olló az nv és az AMD között, mind teljesítményben, mind piaci részesedésben, ha így folytatódik, egy-két éven belül valóban egy szereplös lesz a dGPU piac. De ne legyen úgy...
-
Grodd
tag
Egy Jó kis Small form factor 1070-et várok, és jöhetne valami SFF GPU enclosure is elfogadható áron, meg is lesz a skull canyon-om méltó társa...
-
Grodd
tag
1060-at várom. 970 telesítményét simán hozni fogja szvsz, így 60k-ból lesz egy VR -ready kártya szerintem még az ősszel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest