- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
AAAgold
senior tag
válasz
-=RelakS=- #1198 üzenetére
720p és medium meg low settings? ez így milyen teszt?
-
BiP
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #1196 üzenetére
Én is így voltam vele. Bár a 4790k és a 6700k között csak párezer Ft különbség van, cserélni viszont mégsem éri meg, a tuningolt 4790k jópár évig bőven elég lesz még évekig.
Így én is inkább m.2 SSD felé fordultam, a héten talán meg is jön. (Igaz, csak Gen2 x2, de így is gyorsabb, mint a mostani.)(#1199) Menthirist: Itt valami nagyon el van írva, mert furcsa, hogy így is a 4790k a leggyorsabb.
Némely játék alatt a 920 mellett a vidkártya csak 900MHz-en ment. Fura az egész. -
válasz
-=RelakS=- #1198 üzenetére
4790k-t 960-nal tesztelni, míg a többit 970-nel? wtf? Plusz a 920 az 2.6-ról 4 ghz-re van húzva vízzel, míg a 4790k defaultból megy 4 ghz-en (4.4-re turbózva pár magot ha kell)
-
válasz
-=RelakS=- #1196 üzenetére
Egyik gépemben i7-920 processzor -húzva- proci limit nélkül kihajtja a GTX 970 kártyát. 2008 ban jelent meg és nem az akkori csúcs proci volt az I7-ek között. [link]
Lehet , hogy még egy 980 kártyával is megbirkózna. 8x elsimítás és high resolution mellett. -
válasz
-=RelakS=- #1194 üzenetére
Nem... A legutolsó generáció nem tud többet kipréselni egy régi középkategóriás kártyából mint egy régebbi generáció. No meg hogy ezt milyen órajelen, fogyasztásból és hőfok mellett képes kihozni. Azért gyorsult. Más kérdés hogy játékok alatt egy adott kártya mellett mi az, aminek még van értelme. A 4790k-m különösen húzva gyanítom nevetve maxon tudna hajtani egy 1080-ast is. Lehet SLI-ben is. Amúgy vannak játékok amikben meg pár fps van a 8350 és a 4790k között, míg másokban ég és föld. De persze senki sem mondta hogy 1-2 évente cserélni kellene procit. A 4790k-m még szerintem jó pár évig elég lesz, pedig 2014 nyarán jelent meg. De nem is baj ha nem kell 1-2 évente kiadni 100k-t procira
-
válasz
-=RelakS=- #1192 üzenetére
Az erősebb proci addig növel a játék sebességén, amíg vga limitbe nem ütközik. Szerinted mi fogy el hamarabb, egy 2. gen i7 vagy egy 4 generációval korábbi középkategóriás kártya.
-
Cassi
őstag
válasz
-=RelakS=- #1050 üzenetére
Igen, és mindössze 3,5x annyiba kerül. Csodákra képes ez az iparág
Azért elég jól sikerült a Pascal, minden jel szerint Hardware of the Year lesz belőle. Ezen kívül nem érdemes szinte semmi más komponenst cserélni a PC-ben idén.
-
VTom
veterán
válasz
-=RelakS=- #1041 üzenetére
Mert ő biztos pedáns volt, te meg csibész
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #1041 üzenetére
LOL, ez jó volt.
-
prime77
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #718 üzenetére
Doom 4 demo.Megnéztem én is,de mit kellene ezen az unalmas hentelős játékon látni?
Grafikailag nekem semmit nem mutat. -
stratova
veterán
válasz
-=RelakS=- #790 üzenetére
Attól tartok 1060 kezdetben ennél, azért drágább lesz esetleg az 1050Ti ha lesz ilyen. Mivel 1060 Ti-re rebesgetnek 329$-os árat, 1060-at valahová 250-280 közé 1050 Ti-t 200$-ra tippelném és 1050 menne 160-ért. Ez persze spekuláció részemről. Az árazásba beleszólhat az is hogyan alakul a verseny, mert ezen az árszinten biztosan lesz.
-
Ragnar_
addikt
válasz
-=RelakS=- #786 üzenetére
Jogos, hogy kijavított, mert ami Voodoo az nem Woodoo, csakhogy ennek ellenére volt Voodoo1/2 és 3-am is. A Doom 120+ fps alapján meg szerintem a 4K/60 FPS sem lehetetlen 1080-al, és ha ez így marad akkor lehet, hogy egy 1060 FHD-ben elég is lesz a jelen konzolgeneráció portjaihoz, talán szűken VR-hez is.
-
Raysen623
addikt
válasz
Nem nehéz egy Doom-ból 200fps-t kicsiholni, főleg nem helyenként....nem egy bonyolult openworld játék ez tény. Inkább a Witcher 3-at demózták volna.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Én pont tegnap néztem a bemutatót, engem lenyűgözött!
Ennek ellenére is inkább húz a szívem a GTX 1070 felé, mert arról szívesebben upgradelek majd az 1080 TI-re, vagy kihúzom vele bármi másig amin már HBM 2 lesz.
GDDR5-ért én már nem szándékozom adni 400$-nál többet, az pedig nem érdekel, hogy benne van az X faktor.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
-=RelakS=- #779 üzenetére
"kb $1=€1"
Ez az, hogy csak kb. Na akkor számolgassunk kicsit, bár a pontot úgy is a gyártók és a hazai forgalmazók-boltok fogják tenni a mondat végére. Én most felhozom kézzel fogható példának az Oculus Riftet:
1 USD = 278 HUF
1 € = 315,9 HUFA Rift árát Január végén jelentették be. 599$-ba kerül az USA-ban. EU ára (Germany, Anglia, Poland stb...) 700€. Áfával, tokkal vonóval 700 €. Hivatkozhattok arra, hogy No-ban pl 19% a VAT, Angliában 20%, Lengyelben 23%, mégis mindhárom országba ugyanannyiba kerül... de itthoni kínálatba az EU ár szerint szintén ugyanennyibe kerül(ne, ha lenne itthon, de nincs).
A Rift ára jelenlegi árfolyamon 166.522 HUF. az USA-ban. EU-ban 221.130 HUF. Az árkülönbség 32.7%.
Hozzátenném, hogy azért is lehet ekkora a különbség, mert a Rift árképzésekor az USD valami 289 HUF volt, bár ez csak valami 6000 FT különbséget jelent, ez 4%-ot tesz ki, elhanyagolhatónak mondanám, mivel az árfolyam megjelenésig még változhat és azt sem tudjuk, hogy a custom kártyák árait meghatározták-e már, tehát ezzel felesleges foglalkozni.
Ha a fenti példát veszem alapul, akkor a 379 MSRP az 1070 esetében 105.362 HUF. Legjobb tippem szerint ha ehhez hozzáadom az árának 32.7%-át, akkor 139.815 HUF-ot kapok.
Na most amit Assdak fórumtárs mondott az 170.000 HUF környéke. Ez az én 32.7%-os árnövekedésemhez képest (amiben benne van vám, áfa stb) egy impresszív 61,3%-os növelés. Tessék elgondolkodni ezen, vagy hozni más reális példát, netán bizonyítékot. Én szívesen belátom azt, hogy egy GTX 1070 170.000 lesz itthon, csak támasszátok alá, ne csak benyögjetek egy hasra ütött számot.
(#784) rocket: Persze, csak egyáltalán nem mindegy, hogy egy reális 30%+t nézünk az US-ban bejelentett árra, vagy egy hasra ütött +62%-ot. Azt megértem, hogy az első hetekben lesz pár nyerészkedő nagyker, azt is megértem ha esetleg a hatalmas kereslet miatt hiány lépne fel és ezért kerül többe. Az árán úgysem azok rugóznak akik megveszik amint van shipping a címükre, mert őket nem érdekli az ár és ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania. Az áráról gondolom azok morfondíroznak-gondolkodnak, akiknek nem mindegy, hogy 30-40.000-rel többet adnak ki ugyanazért. Egyébként akik első körben be akarják szerezni, azok úgyis a FE verziókat veszik ami más történet.
-
Ragnar_
addikt
válasz
-=RelakS=- #759 üzenetére
Nem hinném, hogy a 480k Woodooból akár 50 is a tatooinei életformára gondolt volna, én se, egyszerűen a Voodoora (voodoobaba és társai, sötét mágia stb.) gondolt, csak Woodoot írt. De ez már tényleg off az offban
-
Ragnar_
addikt
válasz
-=RelakS=- #733 üzenetére
Jah, hogy onnan fúj a szél. A Woodoot nagyon is sok helyen írják 'W'- vel, namost hogy a 3Dfx meg Voodoonak írta, nem csoda, hogy tönkrement
-
válasz
-=RelakS=- #733 üzenetére
Màr "W" oodoo kariknàl tart a tèma?!
Nosztalgia topic?
Nekünk akkoriba nem volt pènzünk Voodoo karikra. Mindig nèzegettük a Budapesti piac közepèn a Mistral Computer hìrdetèseit èpp mennyibe kerül az àhìtott kari...Àtjàrtunk egy gyerekhez akinek Amigàja volt. Azon ment a Mortal Combat. Nem kellett ezüst 20asokat dobàlni a jàtèkterembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest