- iPhone topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
revolver #119 üzenetére
Mármint melyik C6-ra vágtam rá? Amikor még Mysticet emlegettek (az E61 klónt elszabott középső sávval), akkor azt mondtam, hogy a fénykép valódi lehet, a képen lévő szoftver egy RnD verzió. Hogy most melyik lesz a C6 végül, az meg majd elválik.
A mostani kép meg egyrészt tipikus Nokia stílusú, másrészt teljesen reális lehet, ismerve a Nokia csodálatosan kiszámítható üzletpolitikáját ("klónszart drágán").
Ez a reklámocska meg elég egyértelmű, hogy csak valami YouTube júzer firkálmánya.
-
revolver
aktív tag
Nem rossz a kicsike: Iphone HD
-
Inarus
addikt
Ehh... ilyen az, amikor a fagyi visszanyal...
Ezt ahelyett, hogy ujjal mutogatnék, vegye mindenki magára! -
petrasgabor
csendes tag
Akkor ezt megbeszéltük.
-
joey04
titán
válasz
vehement69 #111 üzenetére
+1
-
vehement69
senior tag
válasz
petrasgabor #109 üzenetére
de.
-
petrasgabor
csendes tag
Nem szükséges ironizálni. Nem ítélek meg valakit a telefonja alapján, ellenben úgy látom Te igen.
De ha már ketten félreértettétek, akkor bizony talán én nem fogalmaztam mindenki számára egyértelműen.
/Te pedig nyilván annyira naív vagy, hogy úgy gondolod - egy ilyen felsorolás után amit tettem - nem vagyok tisztában az operációs rendszer és a böngésző fogalmával.
A hülye nemszifonos áá.../
-
petrasgabor
csendes tag
válasz
vehement69 #106 üzenetére
Személyeskedő, nagyképű hozzászólásodból előtűnő szellemi színvonalad hűen tükrőzi az avatarod is.
Értelmezési problémáid is lehetnek, mivel én biztosan nem állítottam, hogy az iPhone szar lenne. Mindössze manchester85 kérdésére válaszoltam, és bíztam egy intelligens, érvekkel alátámasztott véleménycserében.
Érdekel is engem, hogy ki milyen telefont használ... mindössze elmondtam miben lehet jobb más, min lenne érdemes - szerintem - változtatni, nekem hogyan felene meg.Nem az iPhone erényeit vitattam (az is tény, hogy van neki bőven), mindössze a hiányokat foglaltam össze, és ez így egyben soknak tűnhetett. Tiszteletben tartom - nem mintha kiérdemelted volna
- , hogy pl. Neked nem hiányoznak azok a dolgok amik nekem viszont igen. Különbözik az igényszint. Csak én nem estem ezért neked.
az is tény, hogy mostanra volna már mit fejlődni, hát várjuk a 4-est.
Elég lett volna, ha csak ennyit írsz..
-
joey04
titán
válasz
petrasgabor #107 üzenetére
talán a hasonló állítmány téveszthetett meg.
talán félreérthetően fogalmaztál inkább, ha neki is meg nekem is azonnal az jutott eszünkbe, ami. ja, nem hülye szifonos, mindig ő téved. -
petrasgabor
csendes tag
Igen, ezt írtam:
Azzal talán inkább, hogy léteznek az iPhone OS-en kívűl stabil oprendszerek. Létezik Opera Mobile 10.Ez kettő darab kijelenető mondat. Reakciók a stabil oprendszerre, ill. a böngészőre.
Ha kettőspont lenne a kijelentések között érteném a gondod, de így... Talán a hasonló állítmány téveszthetett meg. Ha már ilyen nagyvonalúan "hülyeség"-gé degradáltad a véleményem./
A Safarin kívűli böngészők, mint lehetséges alternatívák lehetnek megemlítve, - továbbra is - válaszul szolgálva az eredeti kérdése. Példaként hoztam a Opera10-et, mert nekem bevált. Te most mondtál két másik lehetőséget.
Én inkább negatív kritikának nevezném amit írtam. Nem bántásnak szántam, csak nem tetszett a fellengzős-szemellenzős hangnem. Ez meg legyen az én problémám.
Továbbra is tartom, hogy tetszik az iPhone, és bizakodva várom a következő generációban a fent említett hibák javítását. -
vehement69
senior tag
válasz
petrasgabor #105 üzenetére
az a baj és rohadt idegesítő, hogy süt rólad az értelem, nem tartom valószínűnek akármit is mondasz, hogy életedben legalább közelről láttál egy iPhonet.
és amit sokan nyilván ebből fakadóan nem tapasztalnak meg (mégis jönnek mindig megmondóemberkedni, hát egésség'), mennyivel másabb egy iPhonet használni. papíron lehet szarul néz ki pár dolog, a gyakorlatban viszont egyáltalán nem hiányzik, kicsit másként, de gyorsabban, kényelmesebben és átláthatóbban oldod meg mégis ugyanazt. akksi nekem sok zene+net+tel mellett 2,5 napot bír ki (3G-t csak akkor kapcsolom be ha tethering megy, vagy ha sietős valami), de hát persze ezt is én tudom rosszul másfél évnyi használat után. filmet nem szoktam nézni rajta (azért megnézném, ki az aki ezen néz végig 1,5 órát, a hülye haverjaidnak mutogatott poénos videóidra meg ott van a jútúb), játszani sem - ez utóbbi megint csak egy másik dolog, ebben az esetben viszont jogos hogy merül az akksi, handheld konzolokhoz képest még így se rossz főleg hogy ez egy all in one inkább.
összességében viszont sok hiányzó feature-re nincs is szükség, vagy ha volna is, meg tudod máshogy oldani, ezt hadd írjam le mégegyszer. ha meg valaki szeret terminálparancsokkal, esetleg bináris kódokkal hívást indítani, az egyéni perverzió. nem ez a tökéletes telefon, de olyan szar se mint ahogy azt próbáljátok beállítani. az is tény, hogy mostanra volna már mit fejlődni, hát várjuk a 4-est.
#100: azóta gondolom nincsenek merevedési gondjaid.
-
petrasgabor
csendes tag
válasz
norbesz74 #96 üzenetére
Próbáltam összerakni amit írtál, de nem igazán értem ezeket mire reagáltad, és miért nekem címezted.
Amúgy mi az a pps film?
Külső akksival töltöd szünetben??? Ehhez csak gratuláni tudok...Nem tudom honnan vetted, hogy winmo-t használok.
Olvastam itt egy cikket (Az iPhone 4.0 és a multitasking), amihez utólagos engedelmeddel hozzászóltam. Nem értem mi ezzel a gondod, de nagyon betalálhatott, ha így felhúztad magad rajta... -
joey04
titán
válasz
petrasgabor #103 üzenetére
Reggel/éjjel én is válaszoltam neked, de inkább töröltettem egy moderátorral. Látva a válaszod, jól döntöttem. Így most sem mennék bele, és nem válaszolgatok a hülyeségekre, de erre igen:
Nem tudom hol olvastad, hogy az Opera Mobile oprendszer.
ezt írtad:
Azzal talán inkább, hogy léteznek az iPhone OS-en kívűl stabil oprendszerek. Létezik Opera Mobile 10.
Én is pontosan ezt írtam a törölt postban, hogy hogy jön az iphone os VS Opera, még azt is írtam, hogy gondolom a safarira gondoltál. A böngészőhöz meg annyit, hogy próbáltam bizony, és nem olyan jó. A Safarival igazán az Androidos böngésző tud vetélkedni. Az Opera is jó, de azért gyengébb ligában játszik. Pedig itt van tapasztalatom, jóval korábban neteztem telefonról, minthogy itthon lett volna. Nem kell megrogyni egy operától, sőt. Akkor már inkább mini, annak legalább iphoneon is lenne haszna ha olyan helyen vagy ahol nincs 3G és WiFi.
Én nem az iPhonet fikáztam!
de. a tényeket is lehet olyan körítéssel és stílusban írni. neked sikerült. -
petrasgabor
csendes tag
válasz
manchester85 #81 üzenetére
- Memkártya. Nagyméretű videófájlok és fényképek átmásolására például. Igen, ez iPhone-on valóban elképzelhetetlen... Vagy idegen gépre/gépről gyorsan és egyszerűen másolgati, vagy benyomni egy DVD lejátszóba, TV-be és képeket, videókat mutogatni stb.
- Akku. Nem hivatalos szervíz??? Még ezt is hekkelni kell? Szóval garancia bukta, ha cseréled?
- Üzemidő. Ponsosan azt mondom, hogy legalább hazáig bírja már ki! Akkor is ha sokat kell telefonálni, netezni. Ne kelljen azért izgulni, hogy hogy csak bírja ki estig.
- Kamera. Nekem nem tünnek az 5-8 megapixeles AF-es villanós kamerás telefonok féltéglának. Melyikre gondolsz?
És ne kelljen már egy ilyen kategóriájú készüléknél mentegetőzni a videók és a képek minősége miatt...
- BT fájlküldés. JB. Értem én. Tehát hekkeld, ha akarsz valamit. Telepítgess, ügyelj a frissítésekre stb. Nem túl elegáns. /Még mindig ott tartunk, hogy más telefon miben jobb ugyebár, és ez is csak egy példa rá./
- Előlapi kamera. Neked számít, tiszta sor. Hiányzik.
- Nem tudom hol olvastad, hogy az Opera Mobile oprendszer.Nem tudhatom melyiket próbáltad, én a 10-et használom nagy megelégedéssel. Ha gondolod nézz utánna, és láss csodát!
Elhiszem, hogy iTunes-szal rengeteg dolgot meg lehet oldani, és csodálatosan rendezi a dolgaidat, de attól még pl. másolgatni akkor tudsz nélküle. Ezek pedig olyan tények, amiket nem lehet elvitatni.
Az előző hozzászólásommal (is) egyszerűen csak válaszoltam egy kérdésedre. Minden pont amit írtam tény. Nem megérzés, hozzászokás, elfogadás, megkerülés, kognitív disszonancia kérdése, hanem tény.
Az, hogy kinek mik az igényei, és milyen telefon felel meg neki jobban, az egy másik történet. Félreértés ne essék. Én nem az iPhonet fikáztam! Nekem is tetszik a készülék (almásék hozzáállása már kevésbé), de sajnos olyan hiányosságai vannak, amik nekem eddig kizárták, mint lehetőséget. Találtam olyat, ami nekem jobban megfelel. Te kérdezted, hogy miben jobb más telefon. Válaszoltam. -
madstunt
addikt
válasz
manchester85 #101 üzenetére
nemtudom már összevissza írok mindent,kezdik a H1N1 oltásba épített chippek felemészteni az agyam
-
joey04
titán
no igen, egyből tp2-t mondtam volna, pár napja amikor 3GS, HD2, S100, N1 viziten voltam, azt is nézegettem. Annyira tetszik az is, mindig nézegetem.
csak nekem a hw billzet kimondottan hátrány. volt egy jó kis gyakorlati teszt, ahol hétköznapi feladatokra fogták be a tp2-t meg az n97et, és hát nem kell mondanom melyik nyert... nagyon ráadásul. jobb a rendszer, nincs mese. az n97et ahogy fogdostam egy gagyi szarnak tűnt minőségre is, a tp2 meg valami hihetetlen minőséget sugároz. -
madstunt
addikt
az I8910ben nincs HWbill. és nekem nagyon kényelmes volt hosszabb email gépelésnél is a hardveres,megdöntve kinyíló bill .(tudom a HTC touch pro 2 is megdöntve nyílik de mivel türelmes ember vagyok (így nemzavar a lassulás főleg ha egy k850nél még így is gyorsabb
) és jobban tetszik ami meg egy eszméletlenül szubjektív szempont tudom
)
OSbeli kényelmet itt inkább hagyjuk az egy másik téma offjának maradjon meg -
norbesz74
aktív tag
válasz
petrasgabor #78 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz amit írsz.
Egyén kimire használja a készüléket. Én nagyon meg vagyok elégedve a készülékkel és van fizetett appom. tudok netezni vele és zsebembe elfér. Munkám miatt is jobb, mint ha laptopot hurcolásznék. Ha fényképezni akkarok ott van jobb fényképező gép. Sok ember az olcso gagyi készülékkel levet képet teszi hátérnek, mert neki elég. Rádiót még a szutyok i900 on se halgattam, mert féltettem. Meg tok nézni pps filmet tok nézni rajta. szünetben töltöm külsö aksival. Más egyébb készüléknl még ez sincsen szóval neked a lassú winmobil tetszik használd egészségel, de én nem sülyedek oda, hogy másik topicba rohanjak és fikázak valamit. Én másnap vittem vissza és vissza kaptam a pézt
-
joey04
titán
válasz
verser233 #93 üzenetére
Én vettem Herot, és tényleg jó. de nem győzött meg annyira, hogy cseréljek. Az s100 meg a nexus is nagyon jó, de mindig vannak apró zavaró dolgok (pl gmail beállítás, ami már 2.1nél úgy megy ahogy akarom elvileg, de ezt is csak 1 felhasználó erősítette meg, copy paste ami csak a senseben van jól megoldva, és a legnagyobb bajom, a böngészőben az oldal aljára/tetejére ugrás gyorsan. a N1ban az amoled kijelző fényereje, és napfényben való láthatósága, színhűsége sem győzött meg)
de valamit venni fogok, legalább 2-3 hétig használni fogok valami mást, aztán maximum eladom.94: ha már symbain akkor miért nem i8910 ?
ha már wm akkor miért a legócskább? Wm már nem rossz, egyébként. csak a symbian. ahogy megbeszéltük, az nem egy kényelmes rendszer. de ha már az, akkor i8910. -
verser233
senior tag
Szia!
Igazán érdekes amit mondasz. Nekem volt iPhone-om, többször is, mindig vissza tértem rá, mert nekem is az tűnt a legalkalmasabbnak. Aztán hajtott a vágy, hogy kipróbáljam az Android rendszert. Direkt nem a felsőkategóriás Nexust választottam, hátha nem jön be, hanem Acer LiquiD S100-ra esett a választásom. Azóta eladtam az iPhone-om, mert most már ez jobban bejön, nem is vágyom vissza rá, pedig tényleg nem volt semmi bajom az iphone-nal, de ez most jobb, most várom a Desire-t
. Jelenleg úgy vagyok vele, hogy kizárólag akkor állok vissza iPhone-ra ha végre meglépik a kijelző felbontás megnövelését, legalább 480X800-ra mert bizony az hiányzik. 2 napja vettem kezembe egy iphone-t és látszott nagy
on a különbség..........
-
joey04
titán
Én is kételkedtem régen. Aztán mégis az van, hogy mindenki azt kiabálja milyen korlátolt. mégsem tudok váltani másra, mert nem tudom elérni azt a könnyed és kényelmes (továbbra sem hülyebiztos a lényeg, hanem kényelmes) használatot sok felhasználási területen, akármennyire próbálgatom a többi készüléket, keresek megoldást, buherációkat rá. Pedig én baromira unom már, ennyi ideig soha nem volt még meg egy készülékem sem. Szemezek 3 készülékkel ami szóba jöhet: HD2, N1, Desire. De mindegyiknek van valami nyűgje, ami elriaszt.
-
válasz
manchester85 #89 üzenetére
Ha valaki nem használt sajátjaként egy iPhone-t, esetleg még csak nem is látott élőben (Sanszos hogy a fikázódók felére ez igaz) addig felesleges velük veszekedni. Több telefonom is van/volt és az iphone a legjobban használható és szerethető.
-
manchester85
veterán
Mi is olyan vicces? Egyetlen egy szemponthoz említettem meg a JB-t. Egyébként meg egy felhasználó számára nem az a lényeges, hogy mit tud elérni? Szerintem van egy kis fogalomzavar ott nálad. JB-vel védeni az apple-t, az a röhejes. De miért ne védhetném JB-s funkciókkal az iPhone-t? Egy felhasználó azt nézi, mit tud elérni egy készüléken, nem? Vagyis, hogy ő mire tudja felhasználni. Ebbe miért ne lehetne belevenni a JB által nyújtott lehetőségeket? Felhasználói lehetőségekről beszélünk.
Egyébként a 4G elnevezése tényleg baromira reális.
Az iPhone eddigi összes modelljeinek numerikus elnevezése abszolút nem a készülékgenerációra utalt, ellentétben az iPodokkal. A 2G és a 3G is a hálózati funkciókra, a 3Gs pedig ugyanezt alátámasztva, kibővítve a (s)ebességgel. A logika "nyilván" azt diktálja, hogy az összes eddigi modellel ellentétben ezúttal a generációk számozására térjenek át, ami azt jelentené, hogy:
2G= 1G
3G= 2G
3GS=3G
A mostani modell pedig ugyebár ebből a vaslogikából kalkulálva 4G.
-
madstunt
addikt
válasz
manchester85 #81 üzenetére
vicceseket írsz,van hozzá tehetséged
JB-vel védeni a szifont meg kimondottan röhejes
vehement69 szerintem van/lesz valamiféle párhuzam az ipod elnevezésekkel szóval szerintem a 4G elnevezés lehetősége reális
-
vehement69
senior tag
nem tudom melyik gyökér találta ki azt, hogy 4G-nek fogják hívni a telefont (még ha volna is ráá minimális esély szerk: ezt most ne értsd félre, csak hülyeség és már 1 éve mindenhol ez megy).. de azt hiszem már a 3GS-nek is adták páran azt a nevet.. a 3G egy szabvány, ahogy a 4G is, ha 4G, mint negyedik generációs, akkor még elmegy, de vagy valami új neve lesz (a 4G-s mobilhálózatok még nem annyira elterjedtek, hogy ehhez már most gyártson készüléket az epl (ja és nem tudom miért ejtik sokan 'épl'-nek az epl-t..), hacsak nem akarnak megint the first ever-ök lenni) mint pl iPhone Multitask Vazze, vagy pedig valami iPhone 3GTOXTS. de a 3G alapvetően egy szabvány ugye, amiről elnevezték a 2.genes ájfónt mint main feature, és ezzel mindenkit szépen megkavartak. de mondom nem zárom ki hogy tényleg 4G lesz a köv neve, csak kevéssé valószínű, amíg nincs mindenhol LTE *Amerikában
-
manchester85
veterán
válasz
petrasgabor #78 üzenetére
-Miért akarnám kivenni a memóriakártyát? Mit akarnék felmásolni telefonról gépre? Szerintem ez inkább fordítva szokott működni. Semmi olyan dologról nem tudok, ami a telefonomon fenn van, de a gépemen nincs, hacsak nem a fényképek, de azt nagyon egyszerűen fel lehet másolni.
És még iTunes se kell hozzá...
-Hivatalosan ugyan nincs akksicsere, de több megbízható nem hivatalos szervizes is van. 8k-ért nagyjából cserélik az akksit, ami nem több, mint bármely jobb telefonhoz egy gyári akksi. Mivel a készülék előfizusan (számomra megfelelő konstrukcióban) igencsak jó áron megvásárolható, így jelen állás szerint 2 évente cserélni fogom. Ez nagyjából azt jelenti, hogy 80-ért elhozható egy 3GS, és két év múlva eladható (majdnem) ugyanennyiért, aztán kezdődik minden előlről. Jelenleg egyetlen egy konkurens mobilról se tudok itthon, ami ilyen téren alternatívát nyújtana. 150 ezerért nem fogok mobilt venni, az tuti.
-szerintem ha egy telefon kibírja hazáig, akkor mind1, mennyit bír az akksija. Azért 1 napot ki lehet bírni vele, de azt ne mondd már, hogy a mai világban egy telefon töltése ekkora problémát jelent.
A mai okostelefon számos téren majdnem annyit tudnak, mint egy laptop, és kicsit jobb az üzemidejük szerintem.
A kamera nem a legjobb, a beállításokhoz pedig van alkalmazás, ami letölthető. Ez telefon, nem fényképező, és amíg egy mobil ilyen kecses, nem is fog olyan képeket készíteni, mint egy jobb fényképező. Jó képhez normális lencse és objektív kell, optikai zoomról nem is beszélve. Ahhoz, hogy a mobilok igazán jó képet csináljanak, úgy kéne kinézniük, mint a 10 évvel ezelőttieknek. Szerinted ki akar egy féltéglát csak azért, hogy jó képet csináljon?
blueetooth fájlküldés van, csak JB kell hozzá. Két iphone között még az se. Amúgy nekem nincs rá szükségem, elküldöm e-mailben ha valakinek kell valami. Sokkal gyorsabb.
Előlapo kamera: na, ez az, amit én viszont nagyon is hiányolok, remélem a következőben benne lesz. Nem azért, mert minden nap magammal szemben tartva a telefont akarok videótelefonálni, hanem mert van pár külföli hozzátartozóm, akivel tartom itthon is skype-on a kapcsolatot. Tulajdonképpen ezt hiányolom a legjobban.
Az opera mobile mióta oprendszer?
Használtam már más mobilokon az operát (N95, 5800) de nem igazán jött be, persze nyilván függ az adott készüléktől is. A safari gyorsaságával maximálisan meg vagyok elégedve. Csak most webböngészőkről beszélünk, nem oprendszerekről.
Az iTunes pedig tökéletes összhangban működik a felhasználói igényekkel és a készülékkel. Persze, aki csak annyit lát belőle, hogy "nem tudok nélküle másolgatni" az bizony nem igazán érti a lényeget. Gépen keresztül rendezgetni a telefonodat sokkal kényelmesebb, mint egy készüléken almappákat nyitogatni. A konkurens iPhone gyilkosokkal pedig az a problémám, hogy nem látom őket a szolgáltatói kínálatban. Kétszer annyit meg nem fogok fizetni egy konkurens mobilért. Ugyan nem sokat tudok ezeknek a marketing háttereiről, de az tuti, hogy jelenleg az iPhone az egyetlen mobil ma Magyarországon, ami kicsit is hasonlít a nyugati országok szolgáltatói árszabására. A HTC-k itthon a csillagászati árkategóriát képviselik, ennyiért pedig nem vagyok rájuk kíváncsi. Majd ha hasonló árszabású konstrukciókban lehet őket megvenni, mint az iPhone-t, akkor van értelme gondolkozni, de én speciel nem fogok 150 ezret független telefonokért kifizetni, ha utána úgyis egy komplex csomagban használom.
-
petrasgabor
csendes tag
válasz
manchester85 #69 üzenetére
"Mondd már el őszintén, hogy mi az, amiben jobb más telefon az iPhone-nál?"
Laci.M eléggé jól összefoglalta... - bár nem nekem szántad - De hogy a kérdésedre is választ kapj, néhány lehetséges példa:
- cserélhető memóriakártya hiánya (ebből fakadóan nincs kártya kivesz, gépbe betesz, felmásol, kártya vissza, öröm) /azt nem tudom hogyan viselkedik egyébként idegen gépen külső meghajtóként pl. tudsz e rá másolni, úgy, hogy használni is lehessen az áthúzott dolgokat, de azért egy adatkábelt - és egy iTunest - nem árt magadnál tartani/
- cserélhető akkumulátor hiánya /bár nem biztos, hogy a készülék túlélné az akksiját, de ha mégis, nem olcsó a szervízes csere, az otthoni berhelés pedig méltatlan megoldás/
- elfogadható készenléti idő hiánya /ahogy olvasgattam egy közepesen erős telefonálgatós netezős nap kikészíti délutánra. Pláne ha zene, film, netalán játék is elindul nagyritkán. Tehát kb. amire való. A navigációt meg sem említem. Márpedig nekem a megbízhatóság a legfontosabb egy telefonban. Ha kell, tudjak vele akár TELEFONÁLNI is./
- elfogadható minőségű kamera /a saját kijelzőjén visszanézve egy beltéri kép minősége még a GS-en is siralmas.És nincsenek ám beállítások, amivel esetleg lehetne valamicskét javítani a helyzeten./
- kamera segédfény hiánya
- bt fájlküldés hiánya
- előlapi kamera hiánya /ez mondjuk pont nem érdekel/
- rádió hiánya /pedig hasznos dolog lenne/
- sztereó hangszóró hiánya /ha már multimédia.../
- multitasking hiánya /ezt Te magad is elismerted, hogy gond/
- kijelző felbontás /persze szép, de manapság már lehetne azért nagyobb is/
Ezek mellé jön még a népszerű iTunes program, a magyar zeneáruház-mizéria, és az Apple-féle "tudjuk mi a jó Neked, ezért ha akarsz egy használhatóra tört és hekkelt készüléket - amit csak lízingelsz tőlünk -, akkor jobb ha nem frissítesz szoftot, mert bebuksz mindent, ami szerintünk amúgy sem kellett Neked!"
Egy iPhone felhasználó nyilván ennél sokkal-sokkal több olyan dolgot fel tudna sorolni, amiben jobb más készülék. Feltételezem Neked sem mondtam ezekkel a dolgokkal túl sok újdonságot. Azzal talán inkább, hogy léteznek az iPhone OS-en kívűl stabil oprendszerek. Létezik Opera Mobile 10. (tégy egy próbát vele!). A felhasználói felület úgy néz ki, ahogy én akarom, és program is van dögivel.
Igazán egy lényeges kérdés maradt véleményem szerint. Egy gyors menü, vagy egy multitouch, képes e ellensúlyozni ezeket a hiányosságokat.
Számomra a legkevésbé sem. Számodra mindenképpen.
Nincs ezzel gond.
Csak nem biztos, hogy kellene olyan kérdéseknek felmerülnie, hogy ugyan kérem van é a Föld színén "jobb más telefon az iPhone-nál" ? -
nixx-21
őstag
válasz
vehement69 #76 üzenetére
uj szifonról is vannak ám édkességek h msot akko rvalós 4G leszv agy sem ....meglássuk
-
vehement69
senior tag
-
nixx-21
őstag
és amugy mikorra várható a megjelenése az OS-nek?
és a 3.2? -
sien
aktív tag
válasz
Avicularia #70 üzenetére
igazad is van, borzasztó zavaró lehet, de sajnos erről nincsen személyes tapasztalatom. azért meg nem szeretnék venni egy naviszoftvert hogy kipróbáljam
remélem hogy nem vetted támadásnak amit írtam, nagyon nem volt ilyen szándékom.
-
válasz
manchester85 #69 üzenetére
"Paramétereiben az iPhone 2G vagy 3G is jelentősen elmarad az N97-től, mégis jobban használható a sokkal újabb nokia modellnél. Akkor most melyik a korszerűtlen?"
Az egyetlen paraméter, amiben elmaradnak az N97-től, a hátlapon figyelő kamera megapixelszáma
Na jó, meg a 2G-nek nincs GPS-e és 3G-je, dehát evvan.
A hardver minden porcikája rommáveri azt a hypekupacot.
De ezt már írtam korábban párszor. -
manchester85
veterán
Látod, ez a gond. Az értékeléseid szubjektívek, és ez a te esetedben igencsak messze áll a valóságtól. Fogalmad sincs, hogy mit tud egy iPhone, vagy épp mi hányzik belőle. Megjegyeztél pár szót, mint MMS, autofókusz, stb. Eddig az volt a baj, hogy nincs bennük, most az, hogy van.
Mondd már el őszintén, hogy mi az, amiben jobb más telefon az iPhone-nál? Atomstabil oprendszer és webböngésző, tökéletes felhasználói felület és százezernyi program az alkalmazásboltban, hogy teljesen személyre szabható legyen. Az a baj, hogy annyira felszínes és egyszerű a gondolkodásod, hogy így képtelenség lenne megérteni, mitől is jó az iPhone.
Paramétereiben az iPhone 2G vagy 3G is jelentősen elmarad az N97-től, mégis jobban használható a sokkal újabb nokia modellnél. Akkor most melyik a korszerűtlen?
-
sien
aktív tag
válasz
Avicularia #52 üzenetére
ugyan példádban nem szerepelt hogy még navigálsz is a várakozás közben, de igazad van. sajnos én nem használom navigációra, így nem tudtam hogy így működik.
-
-
Laci.M
senior tag
Nem csak szidtam a telefont, hanem szubjektíven értékeltem pro és kontra. Elmondtam, hogy mire jó, sőt a legjobb.
"Af már most is van, ahogy mms is." -ezzel megint csak az én állításomat támasztottad alá, pont ez volt az első hsz-om értelme, hogy direkt kihagynak dolgokat, amiket későbbi verzióba tesznek be. Ugyan ezeket már a 4 évvel ezelőtti sokkal olcsóbb telefonom is tudta.
Azt meg ne mondd, hogy a hype téged nem idegesít, vagy elnyomja a rozsaszín köd amit a telefon iránt érzel?? -
joey04
titán
mem.kártya foglalat, cserélehtő aksi
ez a következőben sem lesz benneA kamerától mit vársz? Egy N1 sem csinál sokkal jobb képeket, egy vaku elférne valóban.
Af már most is van, ahogy mms is.radio ami még oké lehet, de nem hiszem, hogy ez akkora hatalmas hiba lenne...
iTunes szintén maradni fog.
szóval ezt: HHagy vegyen a hülye user gyakrabban új telefont sok pénzért, ne csináljunk olyat ami sokáig jó lenne számára a kijelentésedet akarod ezzel alátámasztani: led a kamerának, rádió. Hmmm. hát ha ennyi lesz az újdonság, szerintem nem sokan fognak váltani. A többi általad felsorolt dolog (kártya, akksi,itunes, bt) nem azért nincs benne, hogy majd jól lehúzzuk a vevőket felkiáltással a következőbe beletegyék.
másra nem jó.
ezen meg csak nevetni lehet, bár így érthető: Ezt az egész Iphone hype-ot rühellem. -
Laci.M
senior tag
válasz
vehement69 #49 üzenetére
Apple verzióktól függetlenül: mem.kártya foglalat, cserélehtő aksi, vaku, sz@r kamera ráadásul autófókusz, és bármilyen beállítás nélkül, Bluetooth nem jó adatátvitelre (ez mondjuk érthető) MMS, rádió, szintén hányadék iTunes...
De a telefon legnagyobb baja amiről viszont nem a tervezők tehetnek, a tulajdonosi kör. A tulaj ok 90%-a elvakult Apple fan, vagy cicababa, menőcsávónak képzelő 15 éves. Ezt az egész Iphone hype-ot rühellem.
Mondom ezt úgy, hogy több barátomnak is van (nem 15 évesek), használtam is, netezni nagyon jó meg ökörködni a rengeteg alkalmazással, de ezeken kívül másra nem jó.
Remélem ennyi elég... -
joey04
titán
én nem bánom ha van egy kis animáció ( az enyémből kiindulva: ahogy visszadob a főmenübe, vagy amikor egy levelet átpakolok egy másik mappába gmailben), de ezek a kockák szarok, a coweflow nézetet sem használom soha.
off az OFFban: A hülye Nokia meg pont a leglényegtelenebb, legfölöslegesebb dolgot pakolta bele az új symbianba, lenyúlták a coverflowt.
-
madstunt
addikt
a kocka meg tényleg hülyeség... de egyre több helyen felüti a fejét mint a cover flow
mondjuk nekem az összes cover flow megoldással is (apple-től kezdve HTCig) hhasonló. ha kihasználod az adott teló tárolóképsségét akkor elég nehézkes több száz albummal,egy sima listás metódushoz viszonyítva. dehát a parasztvakítás kell a népnek. puritanizmus párti tudok lenni elég erősen ha zenelejátszófelületről van szó
-
domi007
őstag
válasz
manchester85 #8 üzenetére
ezt engedelmeddel teszem alairasba, akkora oltas volt
-
manchester85
veterán
válasz
Avicularia #52 üzenetére
Korábban leírtam már, mi az a két eset, ahol szerintem fontos a multitasking, úgyhogy most baromi újat mondtál...
-
Avicularia
veterán
Szerintem ez a jelen és a jövő is.Nem akarok 30 progit egyszerre futtatni,de amire szükségem van egyszerre,azok fussanak párhuzamosan.
Ja az még mindig úgy van szifonon,hogy navigáció közben bejön egy hívásod,akkor kilép a naviból?
Jó megoldás,szó se róla.Szóval tényleg nincs szükség multitask képességre? -
sien
aktív tag
válasz
Avicularia #43 üzenetére
lehet hogy én használom a szifonom szarul, de zenehallgatás mellett rss böngészőből nyitom meg az oldalakat, majd csinálok jegyzeteket a jegyzettömbön, vissza a böngészőbe, megint az rss, megint vissza. és megy mint a karikacsapás. másolni is lehet gond nélkül szövegeket egyik progiból a másikba, fél másodperc alatt indul el mind. egyedül a játékoknál van néhol gubanc, van amelyik megjegyzi hol jártam, van amelyik nem. de a te életszerű példád sehol sem körülményesebb most szifonon. de gondolom az a fontos hogy egy mobiltelefonon 30 progit futtassunk egyszerre még. biztos ez a jövő.
-
BoCs1972
csendes tag
Hali mindenkinek! Ez a multitasking dolog egész jól megy a tört telón! Tudod mikor van bezárva, nyitva egy alkalmazás, akár lapozgatni is tudsz közöttük! De ez finoman semmi!!! Ahhoz képest, h mit tölthetsz a tört telóra. Az egész hardver kérdése, azok meg egész jók. Pl: skype, msn, ... videóhívás; bluetooth használható mindenre minden készülék közt; témák, wifirouterként használhatod a telód; a youtube kristálytisztán jön; profilok beállítása; sok olyan, ami más készülékeknél alap, főleg alsókatba is. Aki iphonet vesz törje, semmi értelme a gyárival frissítgetni!!!
-
8nemesis8
veterán
Nekem egyre kevésbé szimpatikus az Apple és amit mostanság csinálnak pereskedés még inkább kiváltja bennem ezt.
Pontosítok a telefonjára értem, mivel lejátszókat Apple-t használok, minőségben verhetetlenek szerintem. Legalábbis nekem. -
Finder
csendes tag
Ez pont nem igaz... Apple-ék máig ingyen adják a frissítéseket az első generációs készülékekre is. Nekem is a legfrisebb firmware van az iPhone-omon és az iPod-omon is és amit hw-esen tud a készülék azt adja is azonnal.
Amúgy a böngésző meg a többi Apple-től származó program tud futni a háttérben, csak lelövi őket a rendszer, ha egy másik proginak kellenek az erőforrások. A rendszer képes kezelni a dolgot, csak a külső fejlesztőknek nem akarják megnyitni, mert nehéz úgy megvalósítani, hogy könnyen kezelhető legyen. Lásd: Symbian ahol rengeteg usernek fut minden szar a hattérben, mert nem is tudja, hogy azok futnak. Ráadásul mivel itt nem használhatsz virtuális memóriát (hova írod? a flash-be?) ezért picit nehezebb a programok memória használatát is lekezelni. Aki jailbreak-elt készüléket használ az tudja, hogy ennek vannak hátrányai, aki nem az nem biztos, hogy akar ezzel szenvedni. Én pl. ezen nem módosítottam a készülékemen. -
Avicularia
veterán
válasz
manchester85 #12 üzenetére
Ma pld. órákat kellett várnom egy kórházban és el kellett ütnöm az időt.
Hd2-ön gonews rss olvasóból nyitogattam meg operában a linkeket,nimbuzz futott a háttérben és ráadásul pocket playerrel zenét hallgattam eközben.
Futott még egy resco explorer is,de erre nem volt szükség,csak nem szoktam belőle kilépni.
Ez szvsz jó példa a multitasking szükségességére ,és nem életszerűtlen. -
joey04
titán
válasz
manchester85 #39 üzenetére
Vagyis a változtatásoknak mindenképp az iPhone alapkoncepciójába kell beleépülni, nem változtatni azon.
-
plus44
veterán
Nem túl életszerű, de idevág. Nézd meg a mai és a 2 nappal ezelőtt tesztelt Shark mobilokat. Egyikben ugye ott volt az Amoled kijelző, másikban a fém. Ki melyik mellett dönt, de együtt nincs, mert akkor mi adná el a másikat? Nem csak az Apple gondolkozik így, hanem az összes ilyen vállalat, játékfejlesztő, még a porszívó gyártó cég is. Ez a biznisz, pénz a világ, no meg nem kis hatalom.
-
manchester85
veterán
Itt jön be az a kérdés, hogy a változatosság vagy a használhatóság a fontosabb. Rövid távon a változatosság, viszont erre cáfol rá az iPhone, ami a használhatóságával lassan 3. éve ugyanazzal a felülettel hódít. Szerintem nagy hiba lenne ezen változtatni. Vagyis a változtatásoknak mindenképp az iPhone alapkoncepciójába kell beleépülni, nem változtatni azon.
-
joey04
titán
válasz
vehement69 #28 üzenetére
A 3G hardvere szerintem nem lenne elég...
A GS már igen. (oda viszont a fent leírt okok miatt fölösleges.[link]) Valami újdonságot én is várok a menüben, de csak mert unom a mostanit. A kezdőképernyő remélem nem lesz olyan régi WM féle katyvasz. -
madstunt
addikt
PLETYKA.
szvsz még a v6 megjelenésénél is ez lesz az aktuális pletyka hogy hátha lesz full multitask... -
FRENK1988
veterán
Mik vannak. Fejleszt az eppöl
-
Laci.M
senior tag
"mely egyébként a feltört modellek tulajdonosai számára jelenleg is elérhető funkció."
Na ez a nem mindegy, de legalább lesz mivel eladniuk az új generációt
HHagy vegyen a hülye user gyakrabban új telefont sok pénzért, ne csináljunk olyat ami sokáig jó lenne számára
-
manchester85
veterán
1. Moonman hozzászólása arra vonatkozott, hogy a pletyka szintű források megérnek-e egy cikket. A te válaszod meg arra vonatkozott, hogy ami "minden" más mobilnál természetes (multitask) annak mitől van az iPhone esetében hírértéke.
2. Ebben semmi különleges nincs. Viszont, hogy mire van kereslet, az a termék minőségétől is függ. Sőt, hosszútávon elsősorban attól függ.
3. Általában egy cikk előremutató információkat hordoz magában, vagyis, hogy mi lesz, nem azt, hogy mi van. Arról lehet cikket írni, hogy az iPhone-ban multitouch vezérlés van? Nem, mert ez már tény. Arról lehet, hogy az új symbianban multitouch képes oprendszer lesz? Igen! Akkor ez már symbian hype?
-
gerilee
aktív tag
válasz
manchester85 #24 üzenetére
Én meg tájékozódni járok ide. Ha kétes értékű bulvárhírekre lennék kiváncsi, akkor pl. a blikk.hu-t nézegetném naponta többször is.
De tudod mit, kezdjük elölről. Majd lassan írom, hogy te is megértsd.
1. Moonmannak válaszoltam, aki feltett egy kérdést.
2. Bog és (An)Dante többször említette már, hogy az iphonenal kapcsolatos hírek hozzák a legtöbb egyéni megtekintést, ergo a legtöbb reklám értékesítési lehetőséget. Tehát: "A kereslet határozza meg a kínálatot."
3. A többi - operációs rendszerrel szerelt - telefon tudja a multitaskot. Ebből lehet cikket/hírt készíteni? Szerintem nem.
Ha van értelmes válaszod szívesen fogadom, de ha újra csak sértegetni szeretnél, ne erőlködj, nem fog sikerülni. -
vehement69
senior tag
nem kell nyalni a mobilarenának, 1 éve folyamatosan hanyatlik az oldal színvonala.. mellesleg ez már kicsit erősebb, mint egy pletyka, bár az is igaz hogy az első iPhone óta minden készülék előtt mindenki biztosra veszi hogy jön a multitasking
Valószínűnek tartom, hogy bár a 3G hardvere is megfelelő bőven erre, csak a 3GS-től felfele lesz támogatott, ha belekerül, azért hogy az Apple túlbiztosítsa a szarul megírt programok hátrányos következményeit/megmaradjon az Apple experience. Érdekes amúgy, most így pont fordított lehet a helyzet a WP-iPhone téren ilyen szempontból, bár az még nem kristálytiszta hogy a redmondi szoftver ezen a téren hogy áll.
remélem a szoftver egyébként teljesen megújul és bár a minimalizmusa nekem nagyon bejön, jó lenne ha támogatna témákat/háttereket, kéne egy újratervezett kezdőképernyő stb.. hardverileg szerintem annyi minden nem hiányzik belőle egyébként, bár egy új külső még beleférhetne a drága idejükbe
esetleg előlapi kamera+iChat mobile még ami kellhet bele, bár azt meg inkább iPadon/gépen csinálnám
és akkor az lesz még az érdekes, hogy mit lapítottak az Applenél, a rövidéletű 3.2-es szoftver után milyen képességeket kaphat az iPad??
-
manchester85
veterán
Hú, van rá kereslet, mert válaszoltam rá.
Ez aztán baromi frappáns riposzt volt.
Felszínes tényekre, specifikációkra, fícsörökre alapozva ömleszted az iPhone utálatodat, miközben a legvalószínűbb, hogy még kirakatból se láttad ezt a telefont. Az meg, hogy kollektíven beszélsz az iPhone tulajokról, igencsak egyszerű gondolkodásra vall. Fölösleges lenne cáfolni, amit leírsz, hisz magad se vagy vele tisztában. Azon túl, hogy a rendszeres iphone-os hozzászólásaid flame-et gerjesztenek, semmi konstruktivitásuk nincs, hisz nem értesz ehhez a telefonhoz (sem), ez nyilvánvaló... Én se sokat, de én legalább azért vagyok itt, hogy tanuljak a hozzáértőbbektől. Te viszont tanulni nem akarsz, hozzáértő nem vagy, az ócsárló hozzászólásaid (ebből is kifolyólag) meg teljesen hiteltelenek.
-
DaStorm
csendes tag
A képen a nagy képernyőn 2:53 PM van, a megnyitott ablakban csak 2:51 PM.
Fake
-
m@xsys
senior tag
Semmi sem biztos, lehet még ki sem fog jönni időbe a 4.0
-
gerilee
aktív tag
válasz
manchester85 #8 üzenetére
Bármilyen hihetetlen, az én hozzászólásaimra is van kereslet. A legjobb példa rá te vagy, mert válaszoltál rá. Újra lehetőséget biztosítottam neked, hogy megmutasd az iphone felhasználók legjellemzőbb tulajdonságát: az önérzetességet.
Egyetlen gondolatomat sem cáfoltad, vagy bizonyítottad az ellenkezőjét, egyszerűen csak személyeskedésbe kezdtél, amivel hál'istennek nem engem minősítesz. -
-
manchester85
veterán
A zene és a böngészés megy együtt. A böngésző megjegyzi, hogy utoljára melyik oldalon jártál, és a legrosszabb dolog, ami érhet, hogy a safarira kattintáskor újból betölti azt az oldalt.
Én az 5800-án meg se nyitnám a böngészőt. Internetezni élvezetből, nem szenvedésből szoktam.
-
törölt tag
igen, ha normálisan megcsinálnák, csak sajnos ezzel sem törődnek eleget. vagy csak nem akarják rendszerszinten kezelni. de jelenlegi formájában igaz az az amúgy kinevetett Ulkesh megnyilvánulás, hogy az egyik legkeresettebb progi a taskmanager, mert anélkül péládul sem wimo-n, sem androidon nem lehet rendesen kezelni és átlátni a futó alkalmazásokat.
nem szeretem a symbiant, de ott leglaább van egy megoldás erre: a menü gomb hosszan nyomása felhozza a futó cuccokat ugye. míg androidon a home hosszan nyomása csak a legutóbb indítottakat hozza elő...amúgy én úgy tudom, hogy mobile osx-en az alkalmazások mind(?) mentegetik az állapotukat kilépéskor.
-
Hihhhhetetlen fejlődés megy végbe az Apple-nél.
-
Vicces: a M$ a windows phone 7esből kiveszi, az apple beleteszi a multitaskot...
-
pampika
őstag
válasz
manchester85 #12 üzenetére
kattintgatni kell persze, nem magától működik. de pl. böngészel és közben zenét hallgatsz. és bele akarsz olvasni vmi doksidba a telefonon. ezért nem feltétlenül zárod be a böngészőt, főleg ha vmi nehezen megtalált oldalon vagy, de nem akarod kimentegetni könyvjelzőbe csak ezért.
5800-n pl. hiába állítottam be a böngésző indításánál, hogy melyik oldallal nyisson, mégsem csinálta meg, szóval nekem kifejezetten jól jött, hogy nem kell csak emiatt kilépni a böngészőből. -
manchester85
veterán
Ha két program fut párhuzamosan, akkor is kattintgatni kell, nem? Vagy két ablak van egymás mellett a kijelzőn?
Innentől kezdve meg már csak a készülék gyorsaságától függ, hogy mennyi idő alatt tölti be a programot. Egy 3GS igencsak gyorsan.
Persze vannak programok, ahol a háttérben futásnak valóban érdemi haszna van. Az egyik a navigáció, a másik pedig valamilyen voip alkalmazás (pl. skype). Más eseteket én nem nagyon tudok mondani.
-
törölt tag
igen, ha normálisan megoldják, akkor jó. de péládul engem zavar androidon az, hogy nem lehet tudni igazán, hogy mikor léptél ki egy programból, és mikor marad ott a háttérben. kell hozzá egy task killer, de az sem tökéletes megoldás, mert nem rendszerszintű (péládul, hogy mötelező legyen egy kilép gomb, ami tényleg bezárja az alkalmazást, vagy hogy a vissza az kilép, a home gomb meg háttérbe tesz).
ráadásul folyamatosan megnyitogat a háttérben olyan cuccokat a rendszer, amit amúgy sosem használnék, halál felesleges, és foglalja az erőforrásokat... ha így képesek megoldani csak, akkor inkább ne is oldják meg (most ezt nem az almára értettem pont, hanem az összes rendszerre) -
pampika
őstag
pedig jó dolog. pl. másolni akarsz szöveget két futó alkalmazás között, már ott jól jön.
meg úgy egyáltalán, ha fut vmi progid és egy másik progiba csak be akarsz nézni kicsit, akkor nem kell kilépegetni, másik progi, majd az elsőt újra megnyitni és visszatölteni az előzőleg megnyitott dolgokat, hanem csak megnyitod a másik progit és kész -
plus44
veterán
Az a legnagyobb baj, hogy ezt folyamatosan eljátszátok minden ilyen hírnél. Annyian mondták már, ha nem tetszik, nem kell ide írni, de újra és újra megteszitek, hergelve itt a népet. Milyen mobilkommunikációs oldal lenne a Mobilarána, ha válogatva dobná ki a híreket (és nem cikkeket
)? Gondolom örülnétek neki, ha a WP-os híreknél, amik tonnaszámra jönnek mostanság (hozzáteszem hál' Istennek) lennének ilyen kommentek. Hír ez is, mint ahogy bármilyen új (vagy épp nem) dolog és ezért közölni kell az olvasókkal. Van, aki az Apple híreit szereti, van aki a Symbian-osokat, és még sorolhatnám. Szortírozzatok...
-
<NewL>
addikt
mindig ezek a találgatások meg pletykák
tudhatnánk már ,hogy az Apple nem ad ki semmi infót
egyébként a multitaskot nagyritkán használom telefonon,ha nem lenne benne gyárilag akkor se őrülnék meg ^^
inkább arról olvasnék egy kis hírt ,hogy milyen az Opera Mini az iPhoneon. mert mobilarena ott volt a MWC-n,lehetett látni is az OM-it szifonon,de erről semmit nem írtatok
-
moonman
titán
"Ismét előtérbe kerültek azok a pletykák"
és ez már megér egy cikket...?
-
vtechun
veterán
gondolom legalább fél giga ram lesz benne
-
plus44
veterán
Nem csodálkoznék, ha csak az új készüléken menne...
szerk.: vagy régebbieken is, de megszorítással...
moonman: szerintem ez csak egy hír...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest