- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
manchester85
veterán
Mi is olyan vicces? Egyetlen egy szemponthoz említettem meg a JB-t. Egyébként meg egy felhasználó számára nem az a lényeges, hogy mit tud elérni? Szerintem van egy kis fogalomzavar ott nálad. JB-vel védeni az apple-t, az a röhejes. De miért ne védhetném JB-s funkciókkal az iPhone-t? Egy felhasználó azt nézi, mit tud elérni egy készüléken, nem? Vagyis, hogy ő mire tudja felhasználni. Ebbe miért ne lehetne belevenni a JB által nyújtott lehetőségeket? Felhasználói lehetőségekről beszélünk.
Egyébként a 4G elnevezése tényleg baromira reális.
Az iPhone eddigi összes modelljeinek numerikus elnevezése abszolút nem a készülékgenerációra utalt, ellentétben az iPodokkal. A 2G és a 3G is a hálózati funkciókra, a 3Gs pedig ugyanezt alátámasztva, kibővítve a (s)ebességgel. A logika "nyilván" azt diktálja, hogy az összes eddigi modellel ellentétben ezúttal a generációk számozására térjenek át, ami azt jelentené, hogy:
2G= 1G
3G= 2G
3GS=3G
A mostani modell pedig ugyebár ebből a vaslogikából kalkulálva 4G.
-
manchester85
veterán
válasz
petrasgabor #78 üzenetére
-Miért akarnám kivenni a memóriakártyát? Mit akarnék felmásolni telefonról gépre? Szerintem ez inkább fordítva szokott működni. Semmi olyan dologról nem tudok, ami a telefonomon fenn van, de a gépemen nincs, hacsak nem a fényképek, de azt nagyon egyszerűen fel lehet másolni.
És még iTunes se kell hozzá...
-Hivatalosan ugyan nincs akksicsere, de több megbízható nem hivatalos szervizes is van. 8k-ért nagyjából cserélik az akksit, ami nem több, mint bármely jobb telefonhoz egy gyári akksi. Mivel a készülék előfizusan (számomra megfelelő konstrukcióban) igencsak jó áron megvásárolható, így jelen állás szerint 2 évente cserélni fogom. Ez nagyjából azt jelenti, hogy 80-ért elhozható egy 3GS, és két év múlva eladható (majdnem) ugyanennyiért, aztán kezdődik minden előlről. Jelenleg egyetlen egy konkurens mobilról se tudok itthon, ami ilyen téren alternatívát nyújtana. 150 ezerért nem fogok mobilt venni, az tuti.
-szerintem ha egy telefon kibírja hazáig, akkor mind1, mennyit bír az akksija. Azért 1 napot ki lehet bírni vele, de azt ne mondd már, hogy a mai világban egy telefon töltése ekkora problémát jelent.
A mai okostelefon számos téren majdnem annyit tudnak, mint egy laptop, és kicsit jobb az üzemidejük szerintem.
A kamera nem a legjobb, a beállításokhoz pedig van alkalmazás, ami letölthető. Ez telefon, nem fényképező, és amíg egy mobil ilyen kecses, nem is fog olyan képeket készíteni, mint egy jobb fényképező. Jó képhez normális lencse és objektív kell, optikai zoomról nem is beszélve. Ahhoz, hogy a mobilok igazán jó képet csináljanak, úgy kéne kinézniük, mint a 10 évvel ezelőttieknek. Szerinted ki akar egy féltéglát csak azért, hogy jó képet csináljon?
blueetooth fájlküldés van, csak JB kell hozzá. Két iphone között még az se. Amúgy nekem nincs rá szükségem, elküldöm e-mailben ha valakinek kell valami. Sokkal gyorsabb.
Előlapo kamera: na, ez az, amit én viszont nagyon is hiányolok, remélem a következőben benne lesz. Nem azért, mert minden nap magammal szemben tartva a telefont akarok videótelefonálni, hanem mert van pár külföli hozzátartozóm, akivel tartom itthon is skype-on a kapcsolatot. Tulajdonképpen ezt hiányolom a legjobban.
Az opera mobile mióta oprendszer?
Használtam már más mobilokon az operát (N95, 5800) de nem igazán jött be, persze nyilván függ az adott készüléktől is. A safari gyorsaságával maximálisan meg vagyok elégedve. Csak most webböngészőkről beszélünk, nem oprendszerekről.
Az iTunes pedig tökéletes összhangban működik a felhasználói igényekkel és a készülékkel. Persze, aki csak annyit lát belőle, hogy "nem tudok nélküle másolgatni" az bizony nem igazán érti a lényeget. Gépen keresztül rendezgetni a telefonodat sokkal kényelmesebb, mint egy készüléken almappákat nyitogatni. A konkurens iPhone gyilkosokkal pedig az a problémám, hogy nem látom őket a szolgáltatói kínálatban. Kétszer annyit meg nem fogok fizetni egy konkurens mobilért. Ugyan nem sokat tudok ezeknek a marketing háttereiről, de az tuti, hogy jelenleg az iPhone az egyetlen mobil ma Magyarországon, ami kicsit is hasonlít a nyugati országok szolgáltatói árszabására. A HTC-k itthon a csillagászati árkategóriát képviselik, ennyiért pedig nem vagyok rájuk kíváncsi. Majd ha hasonló árszabású konstrukciókban lehet őket megvenni, mint az iPhone-t, akkor van értelme gondolkozni, de én speciel nem fogok 150 ezret független telefonokért kifizetni, ha utána úgyis egy komplex csomagban használom.
-
manchester85
veterán
Látod, ez a gond. Az értékeléseid szubjektívek, és ez a te esetedben igencsak messze áll a valóságtól. Fogalmad sincs, hogy mit tud egy iPhone, vagy épp mi hányzik belőle. Megjegyeztél pár szót, mint MMS, autofókusz, stb. Eddig az volt a baj, hogy nincs bennük, most az, hogy van.
Mondd már el őszintén, hogy mi az, amiben jobb más telefon az iPhone-nál? Atomstabil oprendszer és webböngésző, tökéletes felhasználói felület és százezernyi program az alkalmazásboltban, hogy teljesen személyre szabható legyen. Az a baj, hogy annyira felszínes és egyszerű a gondolkodásod, hogy így képtelenség lenne megérteni, mitől is jó az iPhone.
Paramétereiben az iPhone 2G vagy 3G is jelentősen elmarad az N97-től, mégis jobban használható a sokkal újabb nokia modellnél. Akkor most melyik a korszerűtlen?
-
manchester85
veterán
válasz
Avicularia #52 üzenetére
Korábban leírtam már, mi az a két eset, ahol szerintem fontos a multitasking, úgyhogy most baromi újat mondtál...
-
manchester85
veterán
Itt jön be az a kérdés, hogy a változatosság vagy a használhatóság a fontosabb. Rövid távon a változatosság, viszont erre cáfol rá az iPhone, ami a használhatóságával lassan 3. éve ugyanazzal a felülettel hódít. Szerintem nagy hiba lenne ezen változtatni. Vagyis a változtatásoknak mindenképp az iPhone alapkoncepciójába kell beleépülni, nem változtatni azon.
-
manchester85
veterán
1. Moonman hozzászólása arra vonatkozott, hogy a pletyka szintű források megérnek-e egy cikket. A te válaszod meg arra vonatkozott, hogy ami "minden" más mobilnál természetes (multitask) annak mitől van az iPhone esetében hírértéke.
2. Ebben semmi különleges nincs. Viszont, hogy mire van kereslet, az a termék minőségétől is függ. Sőt, hosszútávon elsősorban attól függ.
3. Általában egy cikk előremutató információkat hordoz magában, vagyis, hogy mi lesz, nem azt, hogy mi van. Arról lehet cikket írni, hogy az iPhone-ban multitouch vezérlés van? Nem, mert ez már tény. Arról lehet, hogy az új symbianban multitouch képes oprendszer lesz? Igen! Akkor ez már symbian hype?
-
manchester85
veterán
Hú, van rá kereslet, mert válaszoltam rá.
Ez aztán baromi frappáns riposzt volt.
Felszínes tényekre, specifikációkra, fícsörökre alapozva ömleszted az iPhone utálatodat, miközben a legvalószínűbb, hogy még kirakatból se láttad ezt a telefont. Az meg, hogy kollektíven beszélsz az iPhone tulajokról, igencsak egyszerű gondolkodásra vall. Fölösleges lenne cáfolni, amit leírsz, hisz magad se vagy vele tisztában. Azon túl, hogy a rendszeres iphone-os hozzászólásaid flame-et gerjesztenek, semmi konstruktivitásuk nincs, hisz nem értesz ehhez a telefonhoz (sem), ez nyilvánvaló... Én se sokat, de én legalább azért vagyok itt, hogy tanuljak a hozzáértőbbektől. Te viszont tanulni nem akarsz, hozzáértő nem vagy, az ócsárló hozzászólásaid (ebből is kifolyólag) meg teljesen hiteltelenek.
-
manchester85
veterán
A zene és a böngészés megy együtt. A böngésző megjegyzi, hogy utoljára melyik oldalon jártál, és a legrosszabb dolog, ami érhet, hogy a safarira kattintáskor újból betölti azt az oldalt.
Én az 5800-án meg se nyitnám a böngészőt. Internetezni élvezetből, nem szenvedésből szoktam.
-
manchester85
veterán
Ha két program fut párhuzamosan, akkor is kattintgatni kell, nem? Vagy két ablak van egymás mellett a kijelzőn?
Innentől kezdve meg már csak a készülék gyorsaságától függ, hogy mennyi idő alatt tölti be a programot. Egy 3GS igencsak gyorsan.
Persze vannak programok, ahol a háttérben futásnak valóban érdemi haszna van. Az egyik a navigáció, a másik pedig valamilyen voip alkalmazás (pl. skype). Más eseteket én nem nagyon tudok mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest