- Nem nyílnak a Foldok?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
petrasgabor
csendes tag
Akkor ezt megbeszéltük.
-
petrasgabor
csendes tag
Nem szükséges ironizálni. Nem ítélek meg valakit a telefonja alapján, ellenben úgy látom Te igen.
De ha már ketten félreértettétek, akkor bizony talán én nem fogalmaztam mindenki számára egyértelműen.
/Te pedig nyilván annyira naív vagy, hogy úgy gondolod - egy ilyen felsorolás után amit tettem - nem vagyok tisztában az operációs rendszer és a böngésző fogalmával.
A hülye nemszifonos áá.../
-
petrasgabor
csendes tag
válasz
vehement69 #106 üzenetére
Személyeskedő, nagyképű hozzászólásodból előtűnő szellemi színvonalad hűen tükrőzi az avatarod is.
Értelmezési problémáid is lehetnek, mivel én biztosan nem állítottam, hogy az iPhone szar lenne. Mindössze manchester85 kérdésére válaszoltam, és bíztam egy intelligens, érvekkel alátámasztott véleménycserében.
Érdekel is engem, hogy ki milyen telefont használ... mindössze elmondtam miben lehet jobb más, min lenne érdemes - szerintem - változtatni, nekem hogyan felene meg.Nem az iPhone erényeit vitattam (az is tény, hogy van neki bőven), mindössze a hiányokat foglaltam össze, és ez így egyben soknak tűnhetett. Tiszteletben tartom - nem mintha kiérdemelted volna
- , hogy pl. Neked nem hiányoznak azok a dolgok amik nekem viszont igen. Különbözik az igényszint. Csak én nem estem ezért neked.
az is tény, hogy mostanra volna már mit fejlődni, hát várjuk a 4-est.
Elég lett volna, ha csak ennyit írsz..
-
petrasgabor
csendes tag
Igen, ezt írtam:
Azzal talán inkább, hogy léteznek az iPhone OS-en kívűl stabil oprendszerek. Létezik Opera Mobile 10.Ez kettő darab kijelenető mondat. Reakciók a stabil oprendszerre, ill. a böngészőre.
Ha kettőspont lenne a kijelentések között érteném a gondod, de így... Talán a hasonló állítmány téveszthetett meg. Ha már ilyen nagyvonalúan "hülyeség"-gé degradáltad a véleményem./
A Safarin kívűli böngészők, mint lehetséges alternatívák lehetnek megemlítve, - továbbra is - válaszul szolgálva az eredeti kérdése. Példaként hoztam a Opera10-et, mert nekem bevált. Te most mondtál két másik lehetőséget.
Én inkább negatív kritikának nevezném amit írtam. Nem bántásnak szántam, csak nem tetszett a fellengzős-szemellenzős hangnem. Ez meg legyen az én problémám.
Továbbra is tartom, hogy tetszik az iPhone, és bizakodva várom a következő generációban a fent említett hibák javítását. -
petrasgabor
csendes tag
válasz
norbesz74 #96 üzenetére
Próbáltam összerakni amit írtál, de nem igazán értem ezeket mire reagáltad, és miért nekem címezted.
Amúgy mi az a pps film?
Külső akksival töltöd szünetben??? Ehhez csak gratuláni tudok...Nem tudom honnan vetted, hogy winmo-t használok.
Olvastam itt egy cikket (Az iPhone 4.0 és a multitasking), amihez utólagos engedelmeddel hozzászóltam. Nem értem mi ezzel a gondod, de nagyon betalálhatott, ha így felhúztad magad rajta... -
petrasgabor
csendes tag
válasz
manchester85 #81 üzenetére
- Memkártya. Nagyméretű videófájlok és fényképek átmásolására például. Igen, ez iPhone-on valóban elképzelhetetlen... Vagy idegen gépre/gépről gyorsan és egyszerűen másolgati, vagy benyomni egy DVD lejátszóba, TV-be és képeket, videókat mutogatni stb.
- Akku. Nem hivatalos szervíz??? Még ezt is hekkelni kell? Szóval garancia bukta, ha cseréled?
- Üzemidő. Ponsosan azt mondom, hogy legalább hazáig bírja már ki! Akkor is ha sokat kell telefonálni, netezni. Ne kelljen azért izgulni, hogy hogy csak bírja ki estig.
- Kamera. Nekem nem tünnek az 5-8 megapixeles AF-es villanós kamerás telefonok féltéglának. Melyikre gondolsz?
És ne kelljen már egy ilyen kategóriájú készüléknél mentegetőzni a videók és a képek minősége miatt...
- BT fájlküldés. JB. Értem én. Tehát hekkeld, ha akarsz valamit. Telepítgess, ügyelj a frissítésekre stb. Nem túl elegáns. /Még mindig ott tartunk, hogy más telefon miben jobb ugyebár, és ez is csak egy példa rá./
- Előlapi kamera. Neked számít, tiszta sor. Hiányzik.
- Nem tudom hol olvastad, hogy az Opera Mobile oprendszer.Nem tudhatom melyiket próbáltad, én a 10-et használom nagy megelégedéssel. Ha gondolod nézz utánna, és láss csodát!
Elhiszem, hogy iTunes-szal rengeteg dolgot meg lehet oldani, és csodálatosan rendezi a dolgaidat, de attól még pl. másolgatni akkor tudsz nélküle. Ezek pedig olyan tények, amiket nem lehet elvitatni.
Az előző hozzászólásommal (is) egyszerűen csak válaszoltam egy kérdésedre. Minden pont amit írtam tény. Nem megérzés, hozzászokás, elfogadás, megkerülés, kognitív disszonancia kérdése, hanem tény.
Az, hogy kinek mik az igényei, és milyen telefon felel meg neki jobban, az egy másik történet. Félreértés ne essék. Én nem az iPhonet fikáztam! Nekem is tetszik a készülék (almásék hozzáállása már kevésbé), de sajnos olyan hiányosságai vannak, amik nekem eddig kizárták, mint lehetőséget. Találtam olyat, ami nekem jobban megfelel. Te kérdezted, hogy miben jobb más telefon. Válaszoltam. -
petrasgabor
csendes tag
válasz
manchester85 #69 üzenetére
"Mondd már el őszintén, hogy mi az, amiben jobb más telefon az iPhone-nál?"
Laci.M eléggé jól összefoglalta... - bár nem nekem szántad - De hogy a kérdésedre is választ kapj, néhány lehetséges példa:
- cserélhető memóriakártya hiánya (ebből fakadóan nincs kártya kivesz, gépbe betesz, felmásol, kártya vissza, öröm) /azt nem tudom hogyan viselkedik egyébként idegen gépen külső meghajtóként pl. tudsz e rá másolni, úgy, hogy használni is lehessen az áthúzott dolgokat, de azért egy adatkábelt - és egy iTunest - nem árt magadnál tartani/
- cserélhető akkumulátor hiánya /bár nem biztos, hogy a készülék túlélné az akksiját, de ha mégis, nem olcsó a szervízes csere, az otthoni berhelés pedig méltatlan megoldás/
- elfogadható készenléti idő hiánya /ahogy olvasgattam egy közepesen erős telefonálgatós netezős nap kikészíti délutánra. Pláne ha zene, film, netalán játék is elindul nagyritkán. Tehát kb. amire való. A navigációt meg sem említem. Márpedig nekem a megbízhatóság a legfontosabb egy telefonban. Ha kell, tudjak vele akár TELEFONÁLNI is./
- elfogadható minőségű kamera /a saját kijelzőjén visszanézve egy beltéri kép minősége még a GS-en is siralmas.És nincsenek ám beállítások, amivel esetleg lehetne valamicskét javítani a helyzeten./
- kamera segédfény hiánya
- bt fájlküldés hiánya
- előlapi kamera hiánya /ez mondjuk pont nem érdekel/
- rádió hiánya /pedig hasznos dolog lenne/
- sztereó hangszóró hiánya /ha már multimédia.../
- multitasking hiánya /ezt Te magad is elismerted, hogy gond/
- kijelző felbontás /persze szép, de manapság már lehetne azért nagyobb is/
Ezek mellé jön még a népszerű iTunes program, a magyar zeneáruház-mizéria, és az Apple-féle "tudjuk mi a jó Neked, ezért ha akarsz egy használhatóra tört és hekkelt készüléket - amit csak lízingelsz tőlünk -, akkor jobb ha nem frissítesz szoftot, mert bebuksz mindent, ami szerintünk amúgy sem kellett Neked!"
Egy iPhone felhasználó nyilván ennél sokkal-sokkal több olyan dolgot fel tudna sorolni, amiben jobb más készülék. Feltételezem Neked sem mondtam ezekkel a dolgokkal túl sok újdonságot. Azzal talán inkább, hogy léteznek az iPhone OS-en kívűl stabil oprendszerek. Létezik Opera Mobile 10. (tégy egy próbát vele!). A felhasználói felület úgy néz ki, ahogy én akarom, és program is van dögivel.
Igazán egy lényeges kérdés maradt véleményem szerint. Egy gyors menü, vagy egy multitouch, képes e ellensúlyozni ezeket a hiányosságokat.
Számomra a legkevésbé sem. Számodra mindenképpen.
Nincs ezzel gond.
Csak nem biztos, hogy kellene olyan kérdéseknek felmerülnie, hogy ugyan kérem van é a Föld színén "jobb más telefon az iPhone-nál" ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nem nyílnak a Foldok?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest