-
Mobilarena
iPhone 7 összefoglaló és gyakori kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
Nem elírta az iOS-t...OIS az a kamerában lévő Optical Image Stabilization...Ja semmi, azt hittem az iOS-t értetted rá, de már utólag látom javította amit elírt, csak ezt nem láttam már.
kavarc: De ez ilyen, mindig is ilyen volt Apple telefonoknál, szóval ezzel tényleg ne foglalkozz.
-
kavarc
aktív tag
Igen, persze... nem püfölöm, csak finoman.
Amúgy, ha rázom a telefont, akkor sokkal kevésbé hallani.
Tettem egy próbát videózással... felvétel közben nagyon finoman böködtem/pöccintettem a telefont és akkor is hallani lehetett ezt a zörgést. Aztán mikor visszanéztem a felvételt, brutál hangos volt a zögés a videón.
Némileg aggaszt a dolog. Feleslegesen viszont nem szívesen látogatnák apr-be gariztatni.BLACK: értem a technikai felépítést. Eddig volt jópár OIS telefonom, egyik sem zörgött, sem kicsit sem nagyon. Ez azért elég fura. Viszont, ha azt mondjátok így rendben van, akkor nem pörgetem magam feleslegesen a témán.
-
Nem mondom hogy a JB vásárlásakor nem fontolgattam az ezüstöt is,de a fekete nekem mégis letisztultabb a homogén előlapjával,nem látni annyira a kikapcsolt kijelzőt,a kamerát és a többi előlapi cuccot.Volt fehér telóm (S4),de nem tudtam vele megbarátkozni.Nekem az ezüst úgy tetszene,mint ahogy az S7 Edge ezüstjét oldották meg (a látható cuccok ellenére),mondjuk ott a hátlap is ugyanolyan ezüst,az a szín nagyon ütős azzal dizájnnal.
-
Tibee86
nagyúr
Nekik is biztos sokkal egyszerűbb lenne egy beszállítótól beszerezni az alkatrészeket, csak gondolom egy olyan sincsen aki képes lenne eleget leszállítani, így marad ez a megoldás.
Másrészt a vásárlók kb. 90%-ának (lehet még keveset is mondtam) fogalma sincsen róla, hogy kétféle chip van vagy épp kijelző vagy bármi, főleg amíg ezeknek semmi jelentőségük nincsen a mindennapos használat során. -
col
addikt
Akkor az lenne a baj
Igazad van lényegében, egy ilyen árú készüléknél az ember azért bizonyos dolgokat alapvetőnek tartana és elvárna. Nemcsak műszakilag, hanem technológailag is és az ügyfelekkel való bánásmódban is. De sajnos az Apple is kezd besorolni a "fogyasztói társadalom" gyártói sorába, mert úgyis vesz majd újat/újabbat ha megszokta és megszerette. csak az a baj, hogy ezzel sok támadási felületet is adnak és esetleg rajongókat vesztenek. nem beszélve arról, hogy az amúgy-is széles "ellendrukker" tábornak meg remek indokokat.. -
col
addikt
Ok, csak gondoltam ez is egy vélemény és álláspont
Amúgy valóban nem lehet ezzel sokat kezdeni, mivel ez a chip van errefelé és kész. A hibák nem tömegesek - inkább egyedi készülék (szolgáltató) dolog és probléma, volt ilyen más készülékeknél is - és szerintem valóban nem nagyon észrevehető a kisebb teljesítménye, tudása az egyszerű felhasználónak. -
mrc4y
tag
Sajnos nem. Amióta észrevettem azóta megnézettem mással is hátha csak az én szemem káprázik, de ott van az. Többször megnéztem természetes fényben de vakuval odavilágítva tökéletesen látszik. Megmutatnám de nincs az a fényképező a közelembe ami ezt képes lenne lefotózni.
-
Én már annyira hozzászoktam ahhoz hogy tok van a telóimon,hogy kényelmetlenül érzem magam ha csupaszon kell használnom.Nem érzem biztonságban tok és üveg nélkül,pedig baj esetén se kéne annyira aggódnom mert van rajta biztosítás,de ugye az évek alatt berögzült megszokások...
Amúgy az i7 szériánál nekem a matt tok nélkül marha csúszós volt,a JB nem csúszik,de ez meg gusztustalan ujjlenyomatmágnes,szóval a tok nekem leginkább ergonómiai és esztétikai kiegészítő. -
-
XFishboneHUN
senior tag
Nézőpont kérdése. Ha ne adj Isten leejted véd valamit a tok, legyen az bármilyen anyagból, nem csak dísznek van. A bőrre, műbőrre különösen az a véleményem, hogy 1-2 hónapig nagyon szép, de utána elkezd leamortizálódni, foszlani, leperegni és a végkifejlet az lesz, hogy ocsmány. Én ezért preferálom a minőségibb gumis tokokat (pl LAUT).
-
kavarc
aktív tag
Voda, nagyváros.
A 2. ilyen alkalom után egyébként hívtam a szolgáltatót, de ott sok mindent nem tudtak mondani. Ha 48 órán belül jelenkezik a hiba legalább 3szor és a pontosan leírom nekik a körülményeket (időpont, hely, stb), akkor tudnak vele foglalkozni érdemben...
A gond az, hogy tényleg ad-hoc jelleggel jön elő a probléma és nem is túl gyakran, viszont bizonyos időszakokban 0/24-ben elérhetőnek KELL lennem. Szóval nem fér bele, ha a telefon eldobja a hálózatot.
Most még van cseretelefonon, szóval be tudnám adni az i7-et, viszont nem tudom, hogy adnám elő ezt az apr-ben. Ezért jó lenne kideríteni valahogyan, hogy ez a készülék, vagy a szolgáltató hibája. -
galaxys80
veterán
Hát nem tudom. Szerintem, ha itt a beszoruló por hagy apró pöttyöket, akkor az a szürke hátlapon is ugyanúgy hagyni fog. Maximum kevésbé feltűnő. De látok Jófogáson jó néhány Space Gray 6/6S-t ami pontosan ugyanígy néz ki, csak ott feketét a pöttyök.
A festék pattogzódása már egészen más tészta, de én erről még csak elvétve hallottam. Elvileg nem is festve van. -
zola96
senior tag
Igen igen én is olvastam, az már tényleg vicc kategória.. Lehet, hogy nekem is a 7es volt az utolsó, nem csak mert nem birja a pénztárcám de azért is, mert nem ér meg egy telefon már annyit egyszerűen. Van egy határ ami na.. Csak igen a kérdés, hogy hova emigráljak? Ha előzetes képek alapján az sgs8 igy fog festeni (márpedig igy fog) és az ujjlenyomat olvasó is oda került ahova akkor az bukta.. A note8 is bukta mert az hasonló lesz, csak egy tollal. Pedig olyan gyönyörű volt a note7
-
zola96
senior tag
Hát már megírta az ájmagazin, hogy idén hamarabb kezdődik a gyártás. Alig várom, hogy wwdc körül, már lássuk az "iphone x" házát.
Annyira gáz lesz, ha tényleg 3 jön és az "x" meg olyan horror ár lesz, hogy csak csuhajja. Az jo lenne, ha a 7s mondjuk lemenne olyan SE árszintre a fullos meg a mostani árakon mozogna. Azzal még ki is egyeznék. Igaz akkor nem lesz kompakt modellje a piacon. Úgyhogy ilyen nem lesz.
atee: attól függ miről váltasz, 6osokról nem éri meg. Szeptemberig bőven kihúzod velük.
-
NyalokAA
aktív tag
Én se gondoltam komolyan , de ez akkor is a legalja , hogy 200-250( jb esetén ) ezres telefon a hiper szuper gyártási technológia miatt fényesedjen rosszabb esetben lekopjon , zongoralakk oké karcolódjon az érzékeny érthető, de a matt fekete ?? az előző space grey készülékeimen egy fél fénylő kopó pötty nem volt ez meg ...
5s - em is megvan még mindig , édesapám használja olyan mintha tegnap bontottuk volna ki .. -
A guru
addikt
Igyekszem majd felrakni képeket, nem olyan durva, hogy minden esetben látszik de egy sima lámpafénynél nem kell sokat keresgélni a fénylő pöttyöket. Most berendeltem az egyik B-L-A-C-K által linkelt tokot aminek a háta átlátszó és egy színes kerete van, ennél nem tud annyi por belemenni a kamera résznél. A kicsit gányolósabb megoldás képpen arra gondoltam hogy folpakkal bevonom a telefon hátát és a tokot is kibélelem, így már nem igazán tudna a por kárt tenni benne.
Hátlapi fóliát nem akarok rá én sem, nem is lenne szép és félek attól, hogy lekapná a festést.
-
Parallaxis
addikt
-
Parallaxis
addikt
De az Apple nem Vertu és soha nem is lesz az.
Én inkább azt gondolom, hogy az Apple bármikor lehet Vertu (beléphet a prémium készülékek piacára), de a Vertu soha nem lehet Apple (soha nem lesz akkora piaca, hogy kísérletezhessen termékekkel).
Nem győzik hangoztatni, hogy nekik egyáltalán nem a pénz számít....
Csak a tálalás a lényeg.
Nem a pénz számít, hanem az, hogy ki tudják szolgálni azon vásárlókat is, akik elvárják a prémium anyaghasználatot és az extra szolgáltatásokat. Az meg, hogy ennek van némi felára, nos erről nem ők tehetnek -
Parallaxis
addikt
Ez oké, de az Apple miért csinálna ilyesmit?
Pont azért, mert Apple.
A dizájn és a hardver nemigen különbözne.
Szerintem meg akkor lenne a legnagyobb húzás a prémium termék felé, ha az anyaghasználaton kívül fel tudna mutatni pár dolgot, ami a többi készülékből hiányzik, esetleg olyat, ami az iparágban elsőként jelenne meg.
-
Tibee86
nagyúr
De miért adnák annyiért mint amennyiért az 1 éves modelleket szokták adni?
Így is hiány lesz belőle és rekordokat fognak dönteni az eladások, nem a saját pénze ellensége vagy szeretetszolgálat az Apple se.
"a 4. éve kiadott halál unalmas"
Nem minden a külső, még ha sokaknak csak az számít, hogy lássák az emberek, hogy neki a legújabb van.Többiek: az "úgy se veszem majd meg" kommenteket elrakom szeptember-októberre, aztán meglátjuk változik e vagy sem.
-
Ed Parker
nagyúr
Csak nehogy az legyen mint a i5 colornál, azt is az égbe árazták azt nagy bukó lett.
Persze itt ettől nem tartok, mert hardverileg biztos rendben lesz, csak hát az ember elgondolkodik hogy ez mégiscsak egy mobil és hogy kell e ennyiért?
A másik ami nagyban befolyásolhatja az árakat, a konkurencia.
Ha ők is melléáraznak akkor nem fog esni, ha viszont marad pl a galaxy 8edge 800€ körül lehet hogy megszívja az Apple.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Termékinformáció és gyakran ismételt kérdések az összefoglalóban.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- PlayStation 5
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DUNE médialejátszók topicja
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max (Új, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Sivatagszínű titán)
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest