- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sokat fejlődött az új Snapdragon 6 Gen 4
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vivo Y28 - okkal marad az árnyékban
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Halkow.
senior tag
Abban biztos vagyok hogy, idehaza nem lesz ez egy sűrűn látott eszköz.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
Jim Tonic #187 üzenetére
Nyilvan, de kb azonos szinten csinoaja az arvagast a Samu is.
Ettol ez meg nem kell, hogy "legitimalva" es bohokasas legyintve le legyen rendezve a userek reszerol. Viszont, ameddig a gyartok egysegesen ezt a jatekot uzik a csucskeszulekekben, addig ez ilyen "felhasznalobarat" marad.
Szvsz. A vicc az, hogy az iPad Pro kijott 256GB-os taroloval, meg a "rancfelvart" (vicc) Macbook Air 128 GB-rol indul... Melyik eszkozbe is lenne nagyobb szuksege a felhasznalonak a nagyobb hattertarra? (Koltoi kerdes)
Az Apple elegge mellelott azzal, hogy megint tul son termeket forgalmaz es nem a regi jol bevalt receptet gyakoloja. Szukosebb paletta, de azok a non plus ulta top mezonybe tartoznak, es a vegletekig precizen, korultekintoen, optimalizaltan vannak kiadva, gikszerek es es kezdeti banalis (szarvas)hibak es tokektelnedes nelkul.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Parallaxis #186 üzenetére
A Samsungnak van az egyik leggyorsabb NAND lapkája, de a többiek épp hogy elmaradnak. Amiben a különbség elő szokott jönni, az is leginkább a vezérlőknek köszönhető. Érdemes megnézni az SSD teszteket.
Ti viszont kissé mellé ültetek a lónak, mert az eredeti kérdés viszont nem ez volt, hanem hogy az Apple gusztustalanul spórol a NAND-on. Árához viszonyítva jóval rosszabb az arány, mint egy ZTE-ben, és ezt nem magyarázza a sebesség sem. És itt valójában nem is a sebesség volt az elsődleges kérdés, hanem az ár.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Parallaxis
addikt
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
bollokcs80 #47 üzenetére
Egyetértünk. Ha ennyi pénzt szánnék egy almás eszközre, akkor az általad linkelt MacBook 2015. lenne a nyerő választás.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
-
válasz
Lord Sidious #180 üzenetére
Miért, szerinted akkor különbség van az egyes NAND gyártók chipei között? Elárulom, szinte semmi.
-
Látnok
aktív tag
Sajnos igazad van, de - és ez egy nagyon fontos de - csak és kizárólag a pitiáner, bagatel és fogyatékos vállalkozók adnak ilyesmire.
Pl.: Csányi Sándor azt hiszem senki nem hiszi róla, hogy nem sikeres vállalkozó egy régi BB-t használ telefonnak. Persze Ő extrém példa, hiszen mindenki ismeri.
Azonban egy normális vállalkozás utánanéz a leendő partnerének, és nem a telefon, vagy éppen az autó márkája alapján dönt.
Az azonban valóban fontos, hogy miben jelensz meg (nem itthon, hanem a világban mindenütt), ahová öltönybe kell menni, és nagy projektról van szó, ott öltönyben kell menni, nem pedig a Mo-i boltok jelentős részében kapható konfekciónak nevezett borzadályban.
A sátán két legerőteljesebb eszköze az elterelés és a megtévesztés. Ne terelődjön el a figyelmed és ne hagyd magad megtéveszteni!
-
ben5001
tag
válasz
#57919488 #177 üzenetére
Sajnos mi magunk tettük / tesszük ilyen sznobbá a világot.
Mert ha ma valaki nem nagy mercivel, bmw-vel, audival megy egy üzleti tárgyalásra, akkor azt annyiba sem veszik, mint a tehéntrágyát. Pedig honnan tudnák, hogy vehetnék két mercit is, de szarok rá, és nekem a fullos Mazda 6-os tetszik, vagy a Nissan Murano... (A megbízhatóságról most ne beszéljünk, az kívül van jelen hozzászólás szkópjánMindenesetre van, aki "szervízt vesz", van aki autót.
)
Ugyanígy, ha valaki nem iPhone-nal (na nem a két évvel ezelőttivel), MacBookkal megy tárgyalni, szintén "kinézik maguk közül". (Hányan láttunk már olyat, hogy a MacBookra windows telepítettek, mert a "szerencsétlen" nem tudta használni az OSX-et - rajta kívül álló okokból akár -, de kifelé mindenképpen azzal kellett vakítani a környezetet, hogy "Apple".)
A fentiek miatt aki tényleg munkára/használati eszközként veszi az iPhone-t, Macet, azt is besorolják a sznob kategóriába.
-
ppp-debr
csendes tag
Egyébként ez valóban egy nagyon jó táblagép és az árával sincsen semmi baj hiszen ha rengeteg embernek megéri hogy ad egy 4,7 inch-es telefonért 250-260 ezret akkor ez a duplájáért billentyűzettel, tokkal és a ceruzával ráadásul mobilinternet képesen simán megéri és ebből legalább nem lóg ki egy USB stick hogyha mobilinternettel akarom használni ellentétben a laptoppal amikben nincsen Sim kártya bemeneti lehetőség Apple eszközöknél legalábbis.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Jim Tonic #154 üzenetére
Harmatos lett?
Használni kellene fél évet azt utána lehetne ilyen kijelentéseket tenni.
Nekem mióta megvan keveset használom az air2-t.
Egy hátrányt tudok róla mondani, hogy ebbe az árba beleférhetett volna a ceruza a billentyűzettel, de nyilván kiegészítőkből is kell beszedni valamit. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
#40359168 #147 üzenetére
Van macbookom, ipadom is, de szerintem nincs baj a cikkel. Ugyanaz a konklúzió, mint más iPad Pro teszteknél. Hihetetlen jó tablet, de csak hardveresen "pro" és még Apple mércével is nagyon túlárazott.
Néha gondolkodok, hogy jól jönne egy új iPad, leváltani a régi iPad 2-met, de úgy döntöttem, hogy amíg az iOS-en nem változtatnak gyökeresen jó irányba, addig jöhetnek bármilyen vassal, nem fog érdekelni. (igaz az iPad 2-t sem használom már csak heti 1-2 alkalommal...hála annak, hogy a frissítések tönkre tették teljesen az "ipad élményt") Szóval nem kerget a tatár.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
törölt tag
Én csak cikkírói stílusról beszéltem, anélkül, hogy személy szerint beleálltam volna bármelyik tesztelőbe, egy szóval nem említettem, hogy almáék mindent jól csinálnak. Az, hogy az SE tesztjéből idéztem, amit pont te írtál, csak azért van, mert mostanában jelent meg, egyébként anno az i5-nél ugyanez volt a benyomásom, annak nem is tudom, ki volt a szerzője és nem is lényeg. A héten viszem vissza cserére az 5c-met cseréltetni, elég ideje használom a cuccaikat, hogy ismerjem az előnyeiket, hátrányaikat, tehát nem arról van szó, hogy játszom itt Tim Cook fogadatlan prókátorát.
-
Legendd
senior tag
válasz
#40359168 #156 üzenetére
Jaja, pont így van
nézd meg a negyedéves pénzügyi jelentést:
[link]
Whooaa, ezek szerint az Apple mindent jól csinál? Nem. Basszus, attól, mert nincs innováció, és mondjuk ezt szóvá teszem, ne hozzuk elő a sörözést, mert iszom én veled hat korsóval, és előtte, utána is ez lesz a véleményem. Pont ott cseszi el az Apple, hogy csak a pénzre megy, aztán ez majd szépen felfalja őket. Mi az, hogy azért tartják a 16 GB-os verziót, hogy többen fizessék ki a 64-osért a felárat, aminek 95%-a majd az ő zsebükbe vándorol?? Egy 100 dollár alatti ZTE Blade A1-ben van 16 giga, hát mi a fitty fenéről beszélünk?[ Szerkesztve ]
YouTube: https://www.youtube.com/@tamzso
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #163 üzenetére
Persze, hogy írok ide is, hiszen ez nem csak tesztoldal, hanem egyben fórum is, ahol lehetséges az eszmecsere, ráadásul az országban a legnagyobb ezen a területen (egyébként másokhoz hasonlóan sokkal több időt töltök hozzászólások olvasásával, mint a topikindító cikkekével). Jelen esetben szimplán megfogalmaztam egy észrevételt, egyébként alapvetően nem kötözködni járok ide, és sok forrásból tájékozódom. Az pedig, hogy az ember ignorál valamit, nem jelenti azt, hogy az adott dolog attól kezdve nem létezik.
-
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #157 üzenetére
"Az összes cikkük ilyen." Hát ez az...
Egyébként ideális esetben egy terméknél se a bemutatón elhangzó - akár bullshit - PR-szövegek meg a hivatalos, cukormázzal vastagon bevont termékfotók és -videók alapján dönt a potenciális vásárló, hanem megnézi, kézbeveszi, kipróbálja élőben. Szép az SE? Szép, ez persze ízlés dolga, szerintem az. Baromi erős, jól összerakott darab? Igen. Van konkurenciája? Nincs. Az alma legolcsóbb készüléke perpill? Igen. Kell ez nekem, van rá annyim? Kell/nem kell, van/nincs, nem kívánt törlendő. Van ehhez a pár praktikus kérdéshez (meg a TUDATOS vásárlás előtt felmerülő további néhányhoz) KÖZVETLENÜL köze annak, hogy mekkora az Apple készpénztartaléka, részvényárfolyama, meg hogy négy éves vagy öt hónapos a formaterv? Nincs. Ki lehet térni persze a cégfilozófiára meg az üzletpolitikára, de attól a készülék, ami tesztelés alatt áll, se jobb, se rosszabb nem lesz, az érzelmi alapon IS döntő olvasókat - és ez szinte mindannyiunkban jelen van valamilyen mértékben - viszont pár efféle félmondat, mondat nagyon is befolyásolja, emiatt nem tartom ezt túl elegáns dolognak. Nem kell persze gépiesen csinálni az egészet, semmi gond a humorral, a szarkazmus viszont vékony jég, azzal csínján kell bánni. -
ben5001
tag
válasz
Jim Tonic #159 üzenetére
Meglátjuk, mit dobnak az iP-7-tel. Azért az iP-SE alapvetően egy "önök kérték" termék. És az is érthető, hogy minek invesztáljon új 4"-es designba az Apple, ha így is venni fogják elegen, pláne, hogy ezzel még költséget is tudnak megtakarítani, és ezt valamennyire érvényesíteni tudják az árban is. Na, nem kell félteni őket, így is lesz rajta rendesen "árrés"
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #154 üzenetére
"...tesztalanyunkat egy az egyben az iPhone 5s burkolatába csomagolták, mégis álszent módon azzal a dumával jöttek, hogy ezt a dizájnt a júzerek imádták. Igen, 2013-ban, de azért a sok milliárd dollárból, ami szegény cupertinóiaknál rendelkezésre áll, lehetett volna egy kicsit korszakalkotóbbat, vagy ergonomikusabbat létrehozni..." Szerintem az objektivitás és ez a hangnem pl. köszönőviszonyban sincs egymással, legfeljebb a kocsmaasztalnál, hat sör után.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
#40359168 #147 üzenetére
Ezzel nem vagy egyedül
ben5001: jogos
Jim Tronic: az SE minden lett csak harmatos nem: egyrészt nincs is ilyen kisméretű telefon ma a piacon csak a téglák, másrészt kb a létező leggyorsabb hardver került bele. Nálam ez nem éppen a harmatos kategória.
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> 65” S90C <-> MacBook Pro 14” M4 Space Black
-
ben5001
tag
válasz
Scholes9 #151 üzenetére
Első körben jogosnak tűnhet az "inkább egy macbookot" hozzáállás, de ha kicsit jobban körüljárjátok, akkor már nem biztos. Ugyanis - ezt mintha elfelejtené mindenki - a macbooknak nem érintőképernyője van. Az iPad pronak viszont igen, sőt, nyomásérzékeny. Ha a macbookot fel akarod ruházni hasonló képességgel, akkor venned/vinned kell mellé egy rajzoló táblát. Namármost külső helyszíneken már elsőbbséget élvez egy iPad pro egy MacBook plusz rajzoló tábla kombóval szemben. (Méret, súly, kezelhetőség irodán kívül.)
Persze, drága (kinek?), de ez egyrészt az Applenél, másrészt a célközönségnél, harmadrészt a világ gazdagabbik részénél nem szempont. Nyugati átlagfizetéseknél többszáz dolláros eszközöknél (amiket ráadásul minimum egy évre vesznek) 50-100 dolláros különbség nem szempont. Azt nézik legutoljára.
Egy régebb óta londonban dolgozó magyar "értelmiségi" (mérnök, orvos, ...) iPhone 6S vásárlásakor nem nézi, hogy hány font a különbség a 16GB-os és a 64GB-os között. Kizárólag azt nézi, kell-e neki a 64GB (kellhet-e egyáltalán bármikor), vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
Aron1988
tag
Nem vagyok a téma szakértője, de az a (pár)száz ember, aki Magyarországon meg tud élni főállásban grafikai munkából (és nem csak alkalmi életművészkedés), annak már réges rég a cége biztosít egy többszázezres Wacom táblát, vagy hasonló csodagépet. Hány olyan ember van hazánkban, aki be tudja bizonyítani, hogy az elmúlt 5 évben fixen megkereste a havi 140nettót csak és kizárólag grafikai munkából, és eddig nem volt olyan szerkezete, ami nem verte arconpörögve munkára való alkalmasságban az ipad prot? Nem látok túl sok kezet a levegőben. Ezt a hardvert hozza majd jövőre egy iPad mini5, és 100ért el lehet hozni akcióban, akkor azt mondom megérdemel a téma egy féloldalas szemöldök rezzenést.
A budai elit nívóját nem szabad lentebb adni! Mutasd a telefonod, megmondom ki vagy!
-
Zolik
senior tag
válasz
Totheground #6 üzenetére
Jól mehet a cégeteknek hogy ilyenre kiadhattok milliókat..
Ti nem valami MNB-s pallas athenes alapítvány vagytok?'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
sultansmith #126 üzenetére
12"-os Macbook...?
-
Látnok
aktív tag
válasz
buvartacsko #105 üzenetére
Bocsi, hogy ezt írom, de egy tesztnek nem az a lényege (kivéve, ha az apple pénzeli), hogy meghozza a kedvet a vásárláshoz. Arra a reklám, és egyéb marketing eszközök kellenek. Egy tesztnél az lenne a fontos, hogy objektív véleményt nyilvánítson a vizsgált termékről.
A sátán két legerőteljesebb eszköze az elterelés és a megtévesztés. Ne terelődjön el a figyelmed és ne hagyd magad megtéveszteni!
-
Scholes9
nagyúr
Na itt már valóban helytálló h ennyiért autót veszek. Brutál árak ezek na. Az meg továbbra is vicces pláne a konkurenciára nézve, h 2 magos procival mire képes a masina. Azért ha nyernék a lottón vennék egyet
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> 65” S90C <-> MacBook Pro 14” M4 Space Black
-
ben5001
tag
válasz
sultansmith #139 üzenetére
Zenész ismerősökkel állapítottuk meg, hogy bizonyos munkamódszer(ek) esetén nincs jobb eszköz az iPadnél. Ha kell, akkor DAW, ha kell, akkor hangszer. Nem feltétlenül a végső fázisban, mert egy moog nem pótolható, sem egy igazi asztali DAW erőmű. De az iPad pont arra jó, hogy alapvetően elkészüljön egy "nóta", ami már "felismerhető". Szerkezetileg, hangszerelésileg, formailag. Nem kell minden "öteletlés" során újra "elvonulni" az asztali gépek és hangszerek közé.
Gondolom, hogy más "szakmákban"/hobbikban is van olyan munkamódszer, amikor végleges közeli állapotig el lehet jutni (vagy legalább addig, amíg nincs szükség milliméteres részletezettségre, mert látható kellő "mélységig" a "produktum").Úgy látom, hogy ma valami olyasmi történik a mobil eszközök területén, mint ami a személyi számítógépekkel történt 30-40 éve. Nagyjából senki nem látta, sejtette (egy-két zsenit leszámítva), hogy mimindenre lesz majd jó ez a "buta kis hobbi ketyere".
-
törölt tag
válasz
sultansmith #139 üzenetére
Képző-, ipar- és alkalmazott művészeknek jó választás, persze nem pályakezdőknek, első eszköznek. A MacBook Prokon, iMac-eken is ránéznek a netre, facebookra meg filmeznek a felhasználók, tehát csak attól, hogy ezt is lehet lehet vele, nem lesz kevésbé Pro. Ugyanakkor az tuti, hogy állati nagy könnyebbséget jelent(het) a munkavégzésnél, hogy nem olyan módon jelenik meg a kép a monitoron, mint egy Wacom táblánál, hanem közvetlenül ott hagy nyomot a Pencil, ahol a fizikai kontakt van, ráadásul egy nagyon durván jó kijelzőn, gyakorlatilag azonnal.
-
válasz
Parallaxis #109 üzenetére
Hűha. Akkor már egyértelmű, ki nem ért hozzá.
[link] [link]#103 Kopi31415: Jaaa, bazzeg, le vagyok maradva.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
sultansmith #137 üzenetére
Nem értem mire ez a hiszti, neked egy céleszköz kell, de megfizetni nem akarod, ugyanakkor hiányolod az ipadből az osx-t, abból a készülékből ami szerinted a jelenlegi formájában semmire sem jó
Sztem hagyjuk ezt. -
sultansmith
senior tag
válasz
Ed Parker #136 üzenetére
Te figyelsz egyáltalán?
Elmondom, hogy szerintem nem jó semmire egy tablet, nekem nem kell. Erre valaki válaszol, hogy anno is ezt kérdezgették, amikor bejött a piacra, most meg nézzem meg hol tart, szóval tudjuk a választ a "mire jó egy tablet" kérdésre. Erre visszakérdezek, hogy legyen olyan kedves a kommentelő, és válaszolja meg a saját kérdését, mert _tényleg_ nem tudom mire jó, mit tud helyettesíteni, mi a funkciója.
Erre te bemondod a tutit, hogy ha nem tudom mire jó, akkor nekem nincs rá szükségem.KÖSZÖNÖM. Megérkeztünk.
Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
sultansmith #130 üzenetére
Ha nem tudod mire jó egy tablet, akkor talán nincs is rá szükséged.
-
ppp-debr
csendes tag
válasz
Lord Sidious #128 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
-
törölt tag
válasz
Tigerclaw #133 üzenetére
A tehetség része a dolognak tény, de nem kell alábecsülni a dolog technikai hátterét. A jó festő is tud iskolai vízfestékkel, Nebuló ecsettel félfamentesre olyat rittyenteni, hogy jóskapista becsokizik tőle, de nem véletlen, hogy színenként 800-1000 forintos akvarellel, 10000 forintos Isabey nyestecsettel dolgozik 300 grammos hidegen mángorolt Fabriano papírra.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Parallaxis #110 üzenetére
Ilyen videók a sokkal olcsóbb iPadokról is vannak. Láthatóan a tehetségtől függ, hogy milyen lesz a végeredmény. A grafikus tud papírra, iPad Air-e, iPad minire, és iPad Pro-ra, Wacom Cintiq-re is olyan rajzot rittyenteni, hogy az átlagembernek leesik az álla.
Ha jól értem, az Apple direkt valamit buherált az iPar Air 2 szoftverével, hogy másoknak a stylus-ai ne működjenek rendesen azzal. Azóta nem tudom, hogy változott-e valami e téren.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Zsolt7981
tag
válasz
buvartacsko #101 üzenetére
Nem akarom megvedeni a PH-t, de kulfoldon is igy van. A nemet youtuberek/tech portalok is mindig elmondjak, hogy a gyartok szinte kinyaljak a segguket, de az apple cuccokat mindig sajat zsebbol veszik, annyira leszarja oket az apple pr ugynoksege. Gyakran meg elozo generacios keszuleket se kapnak kolcson nehany orara (pl meret osszehasonlitashoz)
Mondjuk tegyuk hozza, hogy az se normalis,ami ott megy, hogy azon versenyeznek, hogy ki a gyorsabb, es megjelenes napjan kb 50 unboxingot raknak fel 1-2 ora alatt.... -
sultansmith
senior tag
válasz
Ed Parker #127 üzenetére
Nem, igazából nem tudom a választ. Egyet vásároltam, azt is édesanyámnak, ő jobban boldogul a nagyobb kijelzőn.
Surface-t pedig pontosan amiatt nem vettem, mert olyan drágán kínálják az egyébként mára már olcsó technológiát, hogy nem akartam magamat átverve érezni.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Abban egyetértek, hogy van hova fejlődni, de nem tudom hogy a szándék, a tudás, vagy az anyagiak hiányoznak hozzá. Számomra pl. a Mobilarénás telefonos bemutatók mind unalmasak a tizedik másodperctől. Túl hosszúak, rengeteg felesleges apróságot mutatnak be, teljesen statikusan. Mondhatni nem a lényegre, hanem a túlzott részletességre koncentrálnak. Nem szégyen a jobbtól tanulni. Meg kell nézni mások bemutatóját és ha tetszett, akkor kielemezni, hogy miért volt az jobb, mit lehet átvenni, vagy megkérdezni egy szakembert, hogy mitől lesz ma trendi, meg cool egy ilyen bemutató.
Eleve nagy hiba, hogy egy bemutatót élőben, vágatlanul vesznek fel. Inkább rengeteg vágással, rövid snittekkel kellene operálni, utólagos kommentárral. És elvinni a telefont, tabletet mindenfelé. Használni, felvenni, megvágni. Éjjel valami szépen kivilágított vársorészbe, valami élettel teli helyre, sok emberrel, parkokba.
Ha pedig egy ilyen speciális dolgot kell tesztelni, mint egy rajzolásra optimalizált tablet, akkor oda kellene adni egy grafikus ismerősnek, hogy próbálja ki, majd mondja el röviden, hogy milyen volt.
Persze mindenhez sok sok rövid snitt, vágóképek, kis mélységélesség, blur, bokeh, hogy cool legyen az egész.
Az mondjuk biztos, hogy én se tudnék jobbat mint ők, de nem is én vagyok ott.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
sultansmith #126 üzenetére
Akkor miért nem vettél idáig surface pró-t?
Az pont ilyen amit keresel ugyanennyiért vagy többért.Az hogy neked nincs funkcionalitása egy dolog.
Ettől még ez nem a termék hibája, annak idején is sokszor feltették ezt a kérdést, jó-jó meg szép, de minek ez a tablet?
A választ meg már azóta tudod. -
sultansmith
senior tag
válasz
Ed Parker #124 üzenetére
De nekem nem notesz kell.
Nekem egy nagyobbacska tablet kell, ami teljes értékű win10/osx-et tudna futtatni.
De már vagy 5 éve ez kell nekem.
Van laptopom, és nem akarom hurcibálni sehova, viszont ezek a nagyméretű ios tabletek csak csillivillik, funkcionalitásuk gyakorlatilag nincs a telefonom mellett. De ha lenne rajtuk egy teljes értékű oprendszer... huhúú...
K_mester: Nem keresek rosszul a magyar fizetésekhez képest, de azt kell mondjam, csak azért fizetek ki ilyen magas összeget, ami meg is éri a számomra. Külföldön sem költekeznek orrba-szájba, nagyon nagy tévedés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
sultansmith #123 üzenetére
Megint ez a gond. A hazai fizetesekhez akarnatok igazitani az Apple arazasat. El kell fogadni, hogy nem a termek ara a magas hanem a fizetesek vannak nagyon de nagyon lemaradva sajnos
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
sultansmith #123 üzenetére
De ez nem is cél.
Akinek notesz kell, vesz Macbookot.
Ez nem az a kategória és az osx is az ios felé megy.
Amíg egy szaros telefont, aminek az előállítási költsége töredéke egy ilyen tablethez képest, mégis megveszik, addig ezek sem lesznek olcsóbbak, ilyen felbontású kijelzővel. -
sultansmith
senior tag
válasz
Ed Parker #122 üzenetére
Mert azon majd nem IOS fog futni, hanem az OSX, ami már egy teljesen másik kategória.
A Macbookok sosem lesznek olyan kompaktak mint egy tablet.Ne legyenek 100e környékén, legyen 200-250.
Régi vágyam hogy zenészként csak úgy előkapjam, komponálgassak, aztán eltegyem.
De bármennyire is szeretném, sem az android sem pedig az ios szoftverei nem pótolják egy teljes értékű DAW funkcióit, az egymással való kompatibilitásról már nem is beszélve.Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
sultansmith #120 üzenetére
Nem tudom, nekem egy i6 mérete bőven elég, ami ennél nagyobb az nekem már kényelmetlen, de az hogy egy majd 13"-os tabletet telefonhoz hasonlítani valahogy nekem fura.
De miért is kellene előjönni teljesértékű laptoppal?
Arra ott a MacBook család különböző méretben és teljesítménnyel.
Mi az értékelhető üzem idő és mi az a készülék ami sokkal tovább bírja?
Az ötórás üzem idő es vicc amit a tesztelő írt.
Emberi ár?
Nézz már meg egy surface pro-t mennyibe kerül, vagy egy hp, Lenovo 12" noteszt, ezek soha sem lesznek 100ezer környékén. -
törölt tag
Ez egy jo gep es az ara is rendben van. Nem a hazai fizeteskhez van tervezve es egy ilyen gepet soha nem is a mi kis celkozonsegunknek fognak tervezni.
-
sultansmith
senior tag
válasz
Ed Parker #119 üzenetére
Photoshoppolni sem hiszem, hogy ezen bárki fog.
Úgy az egész tablet piacra jellemző a stagnálás, főleg, hogy a telefonok is egyre nagyobb kijelzővel jönnek, kezdik értelmüket veszteni ezek az eszközök.
Majd ha egy teljes értékű laptopként tudnak előállni, értékelhető üzemidővel, variálható fizikai billentyűzettel, emberi áron, na majd akkor át fognak törni egy piacot.Jelenleg ez lavírozás a kerítésen.
-
Ed Parker
nagyúr
Végigolvasva a kommenteket, még mindig sokan az árán rugóznak, ami valóban Macbookok alját nyaldossa, viszont ez egy rétegtermék, ilyet Fb-ra és egyéb social médiára felesleges megvenni.
Viszont Photoshop-ra nagyon jó, skiccelni, tervezni, prezentációra, stb
Akinek ez sok, még mindig ott az air 2 olcsóbban, akinek viszont kell a nagy felület, a ceruza, a nagyobb ram és teljesítmény az megveszi ezt. -
törölt tag
Nagyon kipróbálnám, bitangjó lehet rajzolni rajta.
-
ben5001
tag
válasz
Parallaxis #110 üzenetére
Olyan undok vagy!
Most miért kell bárkit is szent meggyőződésében elbizonytalanítani? -
X Factor
addikt
válasz
Parallaxis #109 üzenetére
A Wacoom nem tablet, csak egy kijelző.
Wacom companion?
Make things work
-
rnyk
tag
válasz
ppp-debr #106 üzenetére
Ugyanarra a kernelre es fajl rendszerre epul mint a OS X szoval jelenleg a tarhelymerete jelenti a maximalis fajl meretet.
Magara az appra ezt talaltam:
(iOS only) App SizeiOS App binary files can be as large as 4 GB, but each executable file (app_name.app/app_name) must not exceed 60 MB. Additionally, the total uncompressed size of the app must be less than 4 billion bytes. However, consider download times when determining your app’s size. Minimize the file’s size as much as possible, keeping in mind that there is a 100 MB limit for over-the-air downloads.
[ Szerkesztve ]
Modern az, ha látsz valami szépet, ami nagyon drága és nincs pénzed megvenni.
-
helixP
nagyúr
válasz
Egy teszt lényege nem az, hogy meghozza az emberek kedvét a vásárláshoz, hanem azt, hogy kapjanak egy képet róla. Ha ez a kép az, hogy jó a termék, de túl drága, akkor az.
Amelyik teszt kizárólag a "kedvmeghozást" helyezi előtérbe, az a PR-cikk kategória. -
Parallaxis
addikt
Én más designer / grafikus kollégáktól hallottam, hogy hobbiból jó, esetleg skiccelni okés (mint a tetóváló szalonos Spawn kolléga), de komoly munkára nem elégséges.
Tényleg csak skiccelésre jó...
... és egy kis összehasonlítás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
Sokkal inkább a wacom, mint ez.
Ez is tablet és legalább nem egy üveglapon kell szerencsétlenkedni.A Wacoom nem tablet, csak egy kijelző. Kisebb a felbontása, kisebb az érzékenysége és jóval lassabb a reakciósebessége.
Az iPad Pro technológiailag sokkal-sokkal fejlettebb. Ha csak mint beviteli perifériát használod a desktop gép mellé (megfelelő szoftverrel ez már most megoldott), akkor is jobb választás, mint a Wacom. -
buvartacsko
addikt
hát, nekem minden csak nem szakmai kiemelni egy ilyen tabletnél, hogy max fényerőn 3d játék esetén sajnos kevesebb mint 5 órát megy a gép, főleg hogy mint a példa mutatja, valaki már le is fikázta ezért, pedig ez nem a fő felhasználási terület.
de ahogy gondolod. na mind1, ez csak az én véleményem, ezért próbálom elkerülni ezeket a cikkeket, de mivel szeretem az apple termékeiket, nem mindig bírom ki, hogy ne nézzek be, és szomorúan látom hogy mi történik.
-
válasz
Szerintem külföldi lapokhoz nem is érdemes hasonlítgatni.
Az említett yt csatorna pedig csak azért fura, mert egy kicsit reklámszagú az első találomra betöltött videójuk. Ez azonban feltehetőleg csak véletlen. Az viszont egyértelmű, hogy az egy YOUTUBE csatorna, ami videót tölt fel, és nem szakmai írásokat. Más terület.Nyilván lehetne alkalmazni profi fotóst, és a videókon is lehetne javítani, de nem ez az elsődleges a ph oldalain. Én speciel soha nem szoktam még kinagyítani sem a képeket.. Ha reklám fotókat szeretnék nézegetni termékekről felmegyek a gyártó oldalára.
Jah és ez eléggé off téma itt.
Inkább arról beszéljünk végre, hogy mégis miért jobb ez a drágaság mint egy wacom táblagép vagy egy windows pensupporttal! Komolyan érdekelne..
Mivel dolgoznak a profi grafikusok és illusztrátorok? Van IOS-re komolyabb program ilyen célokra?
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
buvartacsko
addikt
válasz
BOBAKILL #104 üzenetére
Tehát szerinted rendben van, hogy olyan cikkeket írunk amik inkább elveszik az emberek kedvét, mint meghozzák? Zsír.
Én nem kezdek ilyesmibe, nem menne, nem is érdekel, csak manapság ez itt lehet már kevés, de mivel nyilván nem érdekük, hogy eladják a terméket, így megértem hogy nem akarnak több energiát fordítani abba, hogy igényesebb képek/videók szülessenek a cikkekhez.
-
BOBAKILL
őstag
válasz
buvartacsko #101 üzenetére
Nyilván a lehetőségeikhez képest mindent megtesznek a tesztelők hogy megmutassák a terméket és megosszák a tapasztalatokat. Neked ez lehet nem tetszik de az attól még a te bajod marad. A lényeg mindenhol átjön, nem egy teszt alapján hozza meg senki sem a döntését. Főleg nem egy apple vásárló, mert ő csak bemegy a boltba, odacsapja a fél misit és viszi haza. Olyan indokolatlanul drága hogy tabletek közt ennyi pénzért nincs konkurencia.
Szívesen olvasnánk a te izgalmas tesztjeidet is, hajrá...[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
válasz
Tigerclaw #94 üzenetére
szerintem elég para, hogy több mint egy évtizede írnak már teszteket, de nincs olyan ismeretségük, hogy a megjelenés napján kapjanak valakitől egy pár napra egy iPad Pro-t.
arról nem is beszélve, hogy a videók/fotók minőségét ma már egy szimpla otthoni jutuber lekörözi,
tényleg csak ennyire telik 2016ban? mindegyik kijelző úgy néz ki mintha egy darab szar lenne, így nem csoda hogy senkit nem győz meg, meg a videók meg a leírás alapján sem. mikor leírnak egy olyat hogy max fényerőn 3d játékokkal nem megy 5 órát, miközben ez még véletlenül sem real world usage egy ilyen eszköznél. van auto fényerő pl, ami szerintem igen jól lövi be hogy mennyi fényerőre van szükség.
mondjuk bele gondolva ezek után nem csodálom, hogy senki nem akar nekik tesztre adni apple terméket, mert inkább elmegy az emberek kedve ezek után mint inkább megjön. ha nem olvastam volna / láttam volna igényes teszteket meg nem láttam volna élőben, nekem se lenne vonzó.
Vagy mondjuk videók a VR Techtől... ehhez képest nézzük meg a cikkben szereplőt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Parallaxis #95 üzenetére
Többen tud, mint egy Wacom? Miben? Rajzolásban? Mikor?
Szóval nem igazán ért a technikához, vagy ódzkodik a digitális rajzeszközöktől (így nem igazán érdekes a véleménye ebben a kérdéskörben). Nem tűnik egyértelműnek, ki nem ért hozzá...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Parallaxis #95 üzenetére
[link]
Sokkal inkább a wacom, mint ez.
Ez is tablet és legalább nem egy üveglapon kell szerencsétlenkedni. A radír, a gombok a tollon és a táblán pedig hab a tortán. És nem értem ennél miben tud többet mint "grafikus beviteli eszköz".5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
ONEFREE
aktív tag
A kedvencem... "ami mellett egy tizenkét magos, PowerVR 7-es sorozatú grafikai egység teljesít benne szolgálatot"
Sokan asszociálnak más gyártó többmagos processzorainál a dinnyére..Itt se hagyjátok ki! 😂😂
-
Cannabis7
senior tag
Jó cucc, de ez irgalmatlanul sok pénz érte, ez még mindig egy tablet, függetlenül attól, hogy nagyobb. Ha már ennyi pénzt kiadok, akkor inkább egy macbook
-
helixP
nagyúr
válasz
Parallaxis #95 üzenetére
Én más designer / grafikus kollégáktól hallottam, hogy hobbiból jó, esetleg skiccelni okés (mint a tetóváló szalonos Spawn kolléga), de komoly munkára nem elégséges.
Nem én mondtam, ők mondták, úgy hogy egyikük nagy iFan. -
Parallaxis
addikt
De. Barátnőm grafikus és felsírt a nevetéstől, mikor megkérdeztem használná-e.
A barátnődet kérdezd meg, hogy használna-e egy Wacom Cintiq-et..
Ha azt mondja, hogy igen, akkor röhögd ki, mert az iPad Pro annál többet tud mint grafikus beviteli eszköz és pluszban még egy tablet is és még olcsóbb is.
Szóval nem igazán ért a technikához, vagy ódzkodik a digitális rajzeszközöktől (így nem igazán érdekes a véleménye ebben a kérdéskörben). -
Tigerclaw
nagyúr
Azért ez még továbbra is Magyarország. "Kis pénz kis foci". Az USA-ban a megjelenés napján már biztos volt aki hajlítási, meg törésteszteket is készített...sőt talán megjárta az ipari turmixgépet is. Megint más az Apple specifikus oldalak helyzete. Ott csak Apple dolgok tesztelését kell leszervezniük, nem ezerféle hardverét évente.
Amúgy meg valószínűleg a PH olvasók 99,5%-nak nincs még ilyen tablete...szóval ha elkésett is, sok nem múlt rajta. Szerintem nagyon kevesen voltak akik úgy vették meg, hogy előtte végigolvastak pár komoly tesztet erről az iPad Pro-ról.
Arra tippelek, hogy pár igazán nagy Apple fansite kivételével a cég nem nagyon segíti a tesztelést. (Sőt). Ők eleve úgy veszik, hogy tökéletes amit csináltak, ergo felesleges tesztelni...és amúgy is eladja saját magát különösebb reklámozás nélkül.
Nem is csodálkozok azon, hogy szürke importos készüléket teszteltek, ahogy azon se, amikor PH olvasó ajánl fel tesztelni saját készüléket.
-
Nem azért de ez most komoly, hogy egy fél éves gépet teszteltetek? Amikor a címet elolvastam azt hittem, hogy a 9.7-es lett tesztelve de nem... Érdekes. Amúgy jó a cikk.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
andreas9109
tag
én ebből a termékből csak azt hiányolom, hogy mégis miért is kéne rá lecserélnem a jelenlegi tabletet? Jegyzetelni tudok abba is, ha nem akarok macet vinni vhova, email dettó. Igazából nem jelent előrelépést az Air-hez képest semmiben, max ugye HW, csak az a probléma, hogy funkcionalitását tekintve, az Air/Air2 HW-re is bőven elég a napi munkához.
AMD Ryzen 1500x + ASUS Strix RX 480 8gb/SC2: zerg player
-
Ed3r_X_
nagyúr
Mikor először megláttam Pesten, az iCentre-ben, mondom ez kell. Kipróbáltam az AG Drive nevű játékot rajta, hát valami bődületes. Gyönyörű kijelző, gyors felület, brutál hardver.. csak az ára, az nem tetszett
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
-
ROBOTER
addikt
válasz
MittuDomain_ #87 üzenetére
Tényleg nem bírod megérteni, hogy nem teljesítményteszt? Semmi köze a hardverhez és az évszámhoz.
-
buvartacsko
addikt
válasz
MittuDomain_ #87 üzenetére
Az ott továbbra sem teljesítmény teszt. A geekbench az, azt hasonlítsd nyugodtan a régebbi telefonoddal.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
buvartacsko #73 üzenetére
Van iPad-em, nem vagyok szemellenzős hater. Ettől függetlenül fenntartom a véleményem. A lényeg nem a stock browser teljesítménye volt - csak még sosem futtattam le html5 tesztet a mobilon és meglepődtem az öreg vas eredményén, ezért ezt is közöltem - , hanem hogy botrányosan keveset kap az ember a pénzéért.
Egyébként meg ha az Apple annyira büszke rá, hogy minden out of the box működik, ne kelljen másik böngető; én is a gyárit használtam a BlackBerry-n.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Tigerclaw
nagyúr
1. Még Apple mércével is méregdrága
2. Az iOS minden csak nem Pro
3. Az iPad Air tudja ugyanennek a 95%-át, hordozhatóbb, kezelhetőbb méretben (és ahhoz is lehet használni rajztollakat)
4. Ha meg mindenképp kell egy hordozható rajztábla, akkor a surface pro sokkal "pro"-bb. Normál asztali OS, bármilyen profi szoftverrel, olcsóbbanAz a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Scrydhan
senior tag
Az a kamera cuki
[ Szerkesztve ]
2011: "Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük."
-
Blyan
félisten
válasz
bollokcs80 #47 üzenetére
Mondjuk magunk közt szólva. az Core M-mel szerelt MacBookot megeszi reggelire az iPad Pro teljesítmény tekintetében.
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
ppp-debr
csendes tag
Üdvözlet Mindenkinek!
Ezekre a táblagépekre hogy lehet 4 GB-nál nagyobb filmeket pl. felmásolni? Mert ha jól tudom akkor FAT32 fájlrendszert használ. Vagy ezek már exFAT esetleg NTFS-t?
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Volt szerencsem par napig probalgatni egy demot, franko cucc, de nagyon fajna ennyiert megvasarolni. Foleg, hogy hetente parszor vennem csak elo.
mudi︎️ • Fuji GFX 50S/35-70/110f/2 • MBP M4Max • Syno DS3622xs+
-
/Bambusz/
csendes tag
Nem vagyok egy apple fan, de eléggé kiváncsi voltam erre a tabra, csak ennyiért semmi olyat nem tud amiér indokolható lenne ez az ár. Konkrétan a konkurencia megeszi reggelire, pl. A galaxy note pro-t ma már sokkal kevesebbért (bár mikor megjelent az se volt olcsobb) meg lehet venni és ott van ablak mód és 4 alkalmazás egymás melleti futtatása + be van építve az spen.
A lenovo yoga tablet pro 3- ban meg be építet projektor van.
De legalább stabil az op rendszer.
(Ha egy kicsit össze-visszaság amit írtam Sorry)(ès a helyes írásért is)
[ Szerkesztve ]
Droid 4ever. :)
-
Korrekt cikk lett! A konklúzió is telitalálat. A legtöbben ezt mondták már az elején.
-
ben5001
tag
Örülök, hogy minőségi változást hoztam az életedbe!
Már meg ne sértődj, de az nem az eszköz hibája, hogy az alkalmazás-fejlesztők nem akarnak/tudnak olyan appot fejleszteni, ami kihasználja az eszköz (grafikus) képességeit.
A grafikus alkalmazások (pixelmator, photoshop, stb.) illetve a zenei alkalmazások (auria, cubasis, korg szintik, animoog, stb.) teljesen jók iPad-en.
Sőt, a játékok is!... (legyintés) ...
-
Napfénysüti
nagyúr
Elég durva lett a hardvere a mérete meg az ára is.
Més que un club!
-
buvartacsko
addikt
válasz
MittuDomain_ #29 üzenetére
Ez nem teljesítmény teszt, erre is lehet rakni Chromeot, ha arra izgulsz hogy hány pontot kapsz egy HTML benchmarkban. Semmi nem jelenik meg rosszul Safariban sem.
-
buvartacsko
addikt
válasz
énvagyokaz^^ #15 üzenetére
Mutasd meg kérlek hogy full fenyeron, 3D játékkal melyik surface megy több mint 5 órát. Ez a teszt egy rakás szar, egyáltalán nem életszerű semelyik mobil készüléket max fenyeron használni egesz nap, főleg miutan van autó fenyero állítás.
-
joey04
titán
Rétegtermék. Az ára meg olyan amilyen, ahová ezt veszik, ott mindegy az a 100-150k, úgyis visszahozza a termék pillanatok alatt. Ja és abszolút csúcs hw, annyit kérhetnek érte amennyit akarnak.
[ Szerkesztve ]
-
*Mukeey*
addikt
Ha ennyi pénzért "pro" tabletet vennék,elvárnám,hogy a store teljes kínálata optimalizált legyen a készülékre.És igen,nagyon sok,akár gyárilag telepített alkalmazás hülyén néz ki ebben a méretben...nem kell messze menni,nézd meg a zenelejátszót,kb. 3/4-e üres a kijelzőnek,a betük meg mikroszkópikus méretűek.
77%-kal is meg nélküle is te nyelvtantudós.Örülök,hogy ezt kiszúrtad,sokkal teljesebb az életem.iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
m@xsys
senior tag
Ez a tabla tartalomfogyasztasra valo foleg annak aki meg egy laptopot sem hasznal ki es kell a nagyobb kijelzo. Viszont belehet ezt szerezni emberibb aron is kulfoldrol vagy a Partnerotol. De senki nem vitatja, tenyleg van ara, nem is keves. Ami keves Magyarorszagon, az a fizetes!
-
-
Z_A_P
addikt
Kijelző-teszt / Google Nexus 9 / Kontrasztarány - hibas
1110:1 --> 2166:1
OK
-
Magnat
veterán
válasz
szentkuti11 #64 üzenetére
Á, így már vili, bár eredeti formájában a czikk kissé félrevezető.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
szentkuti11
addikt
A linkelt változat szürkeimportos, mi pedig a hivatalos, 1 év gyártói garanciával értendő árakat vettük figyelembe, amik az Apple magyar honlapján találhatók meg. A nálunk járt szett:
iPard Pro WiFi + Cellular 128GB - 409 990 Ft
Szilikontok - 27 990 Ft
Apple Pencil - 36 990 Ft
Smart Keyboard (angol kiosztás) - 59 990 Ft[ Szerkesztve ]
-
lorinser
senior tag
válasz
Pont ezt akartam írni én is. Ennél olcsóbban lehet kapni Surface Pro 4-et i5-el, 8Gb rammal. És ezen (többekközt) nem telefonos szoftver fut.
Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
Magnat
veterán
Nem mintha az Apple mellett akarnék korteskedni, de fogalmam sincs, melyik verzióra gondolt a szerző, amelyik fél milla ... a cikkben linkelt 128 gigás (wifi+4g) még 300k sincs ([link]), a legdrágább meg 370k... akinek meg nem köll a 4g meg a gps, annak már rongyos 221 ezerért is utánadobják a legolcsóbb változatot.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Látnok
aktív tag
-
X Factor
addikt
Ennyiért vettünk, suface 4 pro-t, i5-el, 8 gigával, 256-os ssd-vel, hozzávaló magyar háttérvilágÍtásos bill-el.
Ha legalább dekstop os lenne rajta, de Így... Mármint biztos veszik majd, csak ha vki 500k-t lerak az asztalra, hogy dolgozzon vele, hát nem tudom.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
mekka_kola
tag
Maradnék inkább a Note 12.2-nél, ha végre kapna egy friss utódot...
-
Xynis
csendes tag
Én teljesen meg vagyok vele elégedve.(az ára ellenére is....) Viszont közel sem annyi mint amit írtatok:128gb-os 4g 300k ami szintén nem olcsó de nem 500k... és nem hiszem hogy a 256-os +200k-t rádobna. (mindig túloztok, nem is kicsit)
Akinek nem jön be vagy csak nem érti azt meg tudom érteni, réteg termék. Aki viszonylag keveset van otthon de egy minőségi tabletet szeretne, billentyűzet nélkül, laptop erőségben, nagy kijelzővel, kiváló rendszerrel (játék, film, zene, olvasás, netezés stb) annak ez tökéletes, szerintem.iPad pro 12.9
-
válasz
Jeanne d'Arc #55 üzenetére
Szerintem a 9,7"-os kijelzőméret is már kényelmetlen az ágyban.
[ Szerkesztve ]
-
Szuper gép, de nekem egy kicsit nagynak bizonyul, nem az ágyba visszük és netezünk kategória sajnos.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
ben5001
tag
Szerintem igazából az nem "túldimenzionált", hogy ennek a tabletnek - ártól teljesen függetlenül - ott/akkor van értelme, amikor/ahol fontos szerephez jut a nyomásérzékeny érintőképernyő.
Attól, hogy most még viszonylag kevés alkalmazás van, ami igazából kihasználja ezt a képességet, nem kellene "temetni" az eszközt.
Nézzük abból az aspektusból, hogy ha egy MacBook vagy MBAir vagy MBPro gépet plusz egy rajztáblát kellene magával vinnie valakinek állandóan (mert pl. nem irodában, íróasztálnál dolgozik, hanem több munkahelyen, változatos körülmények között), akkor már "lépéselőnyben" van az iPad Pro.
Ha így nézzük, akkor már az ár sem olyan "eszement".[ Szerkesztve ]
-
korion
senior tag
" iPad egy remek termék, ami rengeteg hiányossága ellenére mindig nagyon szerethető, jól összerakott, kényelmesen használható eszköz"
szóval akkor olyan,mint a többi Apple termék..
lehet tudni,h Amcsiba mennyiért mérik?
mert az,h Európában,csak 2x annyiért lehet eladni,mert különben meg se vették volna az más tészta,de én abból az árból szoktam következtetni!még ilyet?
még ilyet!bocsánat a gonoszkodásért!
Telefonba 2-3 éve 5-5S-t szeretnék,de ez az aksi is!
Discord: https://discord.gg/DWzNeZZKcV - +3670-365-3097 csak viber!;)
-
bollokcs80
Korrektor
"Kis fejszámolás után kijön, hogy félmillió forintnál is többet a boltban lehet hagyni a szettért [...] ötszázezer forint ugyanis már szinte bármire elég ebben a műfajban."
Például ott van házon belül az új csodalapos, csodaszép Mac Book 2015, amiért legalább egy "teljes értékű" notebookot kap akinek a csócsált alma a fétise.
B.Cs.
-
Látnok
aktív tag
Nem, én tényleg el tudom hinni, hogy ez a gép valakinek tökéletes egy olyan feladatra, amire én nem is gondolok. Miért is ne lehetne ilyen feladat, hiszen én magam nem ismerem sem az összes foglalkozást, sem az összes munkakört.
Ezért is írtam, hogy számomra egy ilyen gép (ahogy az összes többi tablet is) csak tartalomfogyasztásra jó.De azt viszont komolyan gondolom, hogy ha már van csatolható bill, és az is "cél", hogy egyes esetekben kiváltsa a laptopot, akkor ez az os nem megoldás.
-
ben5001
tag
telefonra optimalizált szoftverek miniatűr ablakban jelennek meg az általad mondott 77%al nagyobb kijelzőn
Ne haragudj, de ezt nem teljesen értem.
Egyrészt az univerzális iOS alkalmazások fejlesztésekor teljesen más GUI tervezhető iPad felületre, mint iPhone-ra, ugyanazon "üzleti logikával" a háttérben, így 100%-ban kihasználható az iPad (Pro) teljes képernyőfelülete "saját jogán".
Másrészt ha az alkalmazásnak mindenképpen csak a "nagy képernyő" felel meg, kifejezetten iPad-re is lehet írni alkalmazást.Az egy dolog, hogy iPhone-ra írt alkalmazások futtathatóak felnagyított méretben iPad-en, de ez egyáltalán nem jellemző felhasználás. Sőt...
Harmadrészt: 77%-kal
[ Szerkesztve ]
-
szerintem NAGY hülyeség volt az árat az elejére rakni, mert így nem is olvastam tovább, mert elkapott a "dögöljetek éhen" érzés. pedig biztos jó kis gép
annak ellenére is sokallom, hogy képes vagyok a nemzeti vagyont is gépre költeni!
sosem láttam még olyan szép kijelzőt, mint ami az apple cuccoknak van!
Peace is a lie, there is only passion...
-
válasz
dreamdancer #5 üzenetére
én is először azt hittem azt tesztelik, mivel a címből nem lehetett rájönni nem hittem hogy egy fél éves termék lesz (persze attól még erről se árt a teszt)
Samsung Galaxy S26 + Apple iPhone 17
-
spawn21
veterán
Az én szakmámban is nagyon hasznos ketyere. Megérte beruházni rá....
s24U+15p
-
ROBOTER
addikt
Pl. olyannak, akinek a tablet környezet (tömeg, vastagság, érintés) megfelel, és az ehhez tartozó tartalom- fogyasztás/előállítás arány is, de sokszor nézeget nagy méretű táblázatot, sokszor szeretne egyszerre két alkalmazást a képernyőn használni, ellenőrizni szeretné a fotói minőségét stb.
Én sem kezdek el rajta disszertációt írni, de az egy másik szélsőséges téveszme, hogy csak tartalomfogyasztásra jó. Ez a beidegződés részben a Microsoftnak köszönhető, az (ingyenes) Numbers és Keynote más filozófia, utóbbiban már szívesebben nekiállok egy pár diás prezentációnak, mint notebookon. És persze nem esek kétségbe, ha egy 10-20 mondatos emailt meg kell írnom, vagy bele kell javítanom egy nagyobb táblázatba.
Az egész HW+SW rendszer nagyon egyben van. Drága, de megmosolygom, amikor valaki 250 E Ft-os mobillal a kezében savazza azokat, akik 350 E Ft-ot adnak egy tabletért.
ps.: A saját hang megért volna egy kis elemzést, mert ebben a vastagságban erre mindenki rácsodálkozik, akinek megmutatom.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
Durva milyen teljesítményt pakoltak bele....
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Pavlo
aktív tag
válasz
MittuDomain_ #29 üzenetére
Én is Z10-ről nyomom.
-
helixP
nagyúr
És mi lenne ez? (irónia, kötekedés OFF, tényleg, komolyan kérdezem)
Pen-nek, grafikusoknak el tudom képzelni, de ott már nem komolyabb célhardverek/szoftverek vannak? Az előbb Totheground-által említett "prezentálni jó vele"-érvet is megértem, de ahhoz nem drága mulatság ez?
Ki az vajon, akinek pont ez kell?[ Szerkesztve ]
-
Balint1408
aktív tag
Nagyon jó csak sokba kerül.
[ Szerkesztve ]
A térerő veled van!
-
jacis
nagyúr
Ezt elolvasom késöbb akarok egy ilyen gépet is
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Látnok
aktív tag
Bevallom, hogy én el tudom képzelni, van olyan felhasználói feladat, amihez ez a gép akár tökéletes is lehet. Igaz, én magam nem nagyon tudnám mire használni, persze tartalomfogyasztáson kívül, de ahhoz egy "picit" drága.
Azonban azt jelentős hátránynak érzem, hogy mobil os van rajta.A sátán két legerőteljesebb eszköze az elterelés és a megtévesztés. Ne terelődjön el a figyelmed és ne hagyd magad megtéveszteni!
-
*Mukeey*
addikt
-
MittuDomain_
őstag
A kezemben lévő 3 éves Z10 több pontot dob html5-ben (461, kb +10%), mint ez a túlárazott óriás...
És a legrosszabb ár/érték arányú epöl eszköz evör.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
*Mukeey*
addikt
Nem minden esetben előny a nagyobb kijelző sztem...jelen kategóriánál,hacsak tényleg nem valami hipszter grafikus vagy,akkor hátrányként mondanám.De komoly grafikusok,akiknek mobil dolog kell,úgyis valami professzionális tábla után néznek.Ahol esetleg egy Photoshop vagy egyébb pro szoftver elfut pc verzióban.Ios szuper rendszer telefonon,esetleg iPad minin,de az hogy telefonra optimalizált szoftverek miniatűr ablakban jelennek meg az általad mondott 77%al nagyobb kijelzőn,az több,mint vicces,főleg az árat figyelembe véve🙈
iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
ROBOTER
addikt
Én szeretnék egy ilyen kicsivel nagyobb fizetést.
77%-kal nagyobb a képernyő felülete és a pixelek száma is.
wesder: Nem mindet, de jó lett volna legalább egyet, ami ennyire jól bírja. Most éppen egy árban Pro-val egyező win-es tablethez van szerencsém, és sírógörcs kategória minden szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
*Mukeey*
addikt
Ennek kb. semmi értelme nincs ios-el.Egy rettentő szűk réteget érdekelhet,mert ugyan azt tudja mint az Air2,kicsivel nagyobb kijelzővel meg ceruzával.Mellè iszonyat drága,egy MBP vagy egy MBA mellett semmi értelme.Kézben tartva nehéz netezni,az ios-ben semmi extra mód nincs ami kihasználja.A billentyűzet vicces,de legalább szintén undorítóan drága😂Szeretem az Apple termékeit,de ezt nagy mellélövésnek gondolom.
iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
Nagyon tetszik főleg hogy nagy, és végre van benne Ram, de ennyi pénzért
inkább Xiaomi wp-velA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Aron1988
tag
Majd az ámérikai frissdiplomás menedzsergyerekek vihetik a meetingre, hogy legyen min tartani a "prezit" a multinál. Vagy egy holland, szakállas hypster gyerek ezen skiccelheti a Starbucks-ban a következő grafikai projectjét. Megint egy túlárazott játékszer, a " multinál dolgozó, lendületes 30-as értelmiségi" imázs illúziójának fenntartásához. Ez a cucc ugyanazt tudja, mint az Ipad2 5 évvel ezelőtt, csak 4 helyett 1 másodperc alatt tölt be rajta a Facebook, meg az Instagram. Ilyen szoftverkörnyezettel ez semmi mással nem több.
A budai elit nívóját nem szabad lentebb adni! Mutasd a telefonod, megmondom ki vagy!
-
ROBOTER
addikt
válasz
Egy Passat kombi árából meg 2db Renault Fluence-t lehet venni.
Azzal a felhasználással, amelyikkel a Pro kevesebb, mint 5 órát bír, az androidos csúcstableted kb. 4 órát fog bírni, vagy annyit sem. A böngészős, office-os, exchanges munkában (+ egy kis zene, youtube stb.) 9..10 óra simán megy. Ráadásul rendszeresen használva az osztott képernyőt, Chrome + Outlook pl.
Tudom, az átlagember a képernyőt a nap felé tartva konvertál 4K videót...
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Hát ide már OSX kellene igazán, de magyarazzuk ezt meg almáéknak, maradt egy félkarú óriás.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
BOBAKILL
őstag
Az ára... te jó ég! Ahol van pénz fölöslegben ott biztos megéri...
De most komolyan, 400ezer egy tabletért...ennyiből bármit megvehet az ember ami még jobb is a fent emlegetett prezentációkhoz például, és még marad is jutalom gyanánt ha ügyesen dolgozol.Még a szegényeknek is tudsz adakozni belőle.
Aki már nem tud mit kezdeni a sok pénzével annak pénzszórásnak jó. -
Zolom89
senior tag
Ez nem a hétköznapi embereknek Angry birdsözésre való... Ez egy nagyon nagyon réteg termék. Nekem nincs rá szükségem, de nem ócsárolom hogy ez mennyibe kerül, vagy hogy mit tud és mit nem, meg hogy mennyi mást lehetne venni az árából.
Ha valaki megveszi akkor mocsok tele vagy/és épp erre van szüksége!“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Depression
veterán
ötszázezer??? mindig van feljebb...
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
énvagyokaz^^
tag
Ez ennyiért totál felesleges szerintem, ennyiért már adnak bármilyen androidos csúcs tabletből kettőt. Főleg ha a kiegészítőket is hozzá adom. Vagy akár egy Surface-t is, ami jobb mint ez.
Az a kevesebb mint 5 óra akksi meg egy külön vicc -
Gengi
senior tag
Remélem ez a termék megbukik. Nem azért, mert utálom az apple-t vagy azért mert a tabletek értelmét nem értem, hanem mert rossz az irány. Réteg terméken belül is réteg termék és nagyon erőltetett a haszna és használata
. Mondjuk már jellemző egyre több cégnél, hogy az amúgy pocsék ötletet próbálják nélkülözhetetlenek vagy legalább hasznosnak beállítani. Az ár egyszerűen nincs összhangba az értékével a terméknek, még akkor sem ha egy minőségi köntösbe van szerelve az egész. Ha megbukna, legalább egy picit átgondoltabb termék érkezhetne vagy talán egy konszolidált ár esetleg a cerka nem lenne feláras. A Watch-nak is jót tett volna egy totális bukás. (Bár sajnos itt nem következett be.)
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
Csapoati
nagyúr
válasz
buvartacsko #10 üzenetére
Basszus... Fullba nyomtam a kretént, azt hittem ez már a 9,7-es Pro. A nagynak természetesen van értelme.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
kelly416
veterán
Meeeenyiii??? Uh... legalább tudom, ha meglátom valahol MM-ben vagy ilyen helyen, messziről elkerülöm, nehogy véletlen baja legyen és rám fogják.
-
Solten
őstag
Nem ertem ezeket a 2 in1 tableteket, konyebb es gyorsabb gepelni (dolgozni) egy papirvekony kihajthato klaviaturan mint a notebook billentyuzeten ?
Saor Alba
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Totheground #6 üzenetére
Mivel jobb erre a célra, mint az Air 2?
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Totheground
addikt
Nálunk van 5 az irodában, prezentációkhoz kib. jó.
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
dreamdancer
őstag
Az a futár vagy fél évet késett, inkább egy 9,7"-es Prót hozhatott volna, mint ezt a drága mpnstrumot, szerintem az többeket érdekelt volna.
Amúgy meg maximálisan egyetértek a teszt következtetésével, ez egy nagyon rétegtermék, a mérete és tömege pedig az átlagos usernek erős hátrány.
Nem a lényeg a fontos.
-
Fejvadi
nagyúr
Találó cím.
-
Wesder
titán
Még mindig nem értem, minek egy táblagép hátuljára kamera. Előre oké, mert videóhívsz, de hátra tök felesleges.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az almás vállalat egy 12,9 hüvelykes kijelzővel szerelt táblagéppel örvendeztette meg a nagyközönséget: az iOS 9 érezhetően nincs még erre felkészülve, viszont a hardver bivalyerős.
- Ukrajnai háború
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vigyázzatok a jófogással!!!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 3D nyomtatás
- Háztartási gépek
- További aktív témák...