Hirdetés

2018. október 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tablet rovat

Apple iPad Pro - almafelfújt

Az almás vállalat egy 12,9 hüvelykes kijelzővel szerelt táblagéppel örvendeztette meg a nagyközönséget: az iOS 9 érezhetően nincs még erre felkészülve, viszont a hardver bivalyerős.

Hirdetés

Bevezető, doboz

A legendás Apple-vezér, Steve Jobs egyik legemlékezetesebb prezentációja volt 2010-ben az első iPad bemutatása. Annak idején a táblagép már egy rég elfelejtett, ósdi kategória volt, a cupertinói gyártó emberei azonban mertek nagyot álmodni, és azt mondták: ezt a kategóriát új eszközzel kell forradalmasítani! A bemutató után néhány nappal sokan arról beszéltek, hogy az Apple egy felpumpált iPod Touch-csal akar újabb bőrt lehúzni a vásárlókról, a piac azonban nagyon jól fogadta a gépet, az első generációból is több mint 15 millió darab talált gazdára, pedig korántsem volt filléres. Az iPadek az évek során folyamatosan fejlődtek, könnyebbek, vékonyabbak, erősebbek lettek, megérkezett a kisebb, mini változat, egy dolog azonban soha nem változott: a felhasználás tervezett módja.

Az iPadet ugyanis pontosan arra lehetett nagyon jól használni, amivel Jobs annak idején prezentálta a gépet: tartalomfogyasztásra. Fotelben ülve internetezgetni, YouTube videókat nézni, naptárat szerkeszteni, levelezést intézni és egyszerűbb játékokkal játszani. Az iPad Próban pedig ez változott meg, legalábbis elméletben. Tehát nem csak azért érdekes gép, mert 12,9 hüvelykes kijelzője van, hanem azért is, mert a bemutatóján főként irodai körülmények között, munkára használva mutatták be képességeit, ezzel gyakorlatilag azt üzenték, hogy az iPad már erre is képes. Grafikusoknak ott az Apple Pencil, akik egész nap a klaviatúrát püfölik, azok vásárolhatnak hozzá tokba épített billentyűzetet, az óriási kijelzőn pedig két részre oszthatjuk a munkafelületet. Ez mind szép és jó, de vajon a mobilokhoz tervezett iOS 9 készen áll arra, hogy ilyen komoly feladatokat ellásson? Erre voltunk a legkíváncsibbak, mikor a futár – kezében a géppel – kopogtatott szerkesztőségünk ajtaján.

Nem sokkal kisebb, de jóval könnyebb mint a MacBook Air 13.
Nem sokkal kisebb, de jóval könnyebb mint a MacBook Air 13. [+]

Az XXL GSM-nek köszönhetően jutott el hozzánk az iPad Pro, illetve az utólagosan megvásárolható Apple Pencil és Smart Keyboard, dobozt azonban nem kaptunk hozzá. Mindenesetre egyáltalán nem különleges a tartozékkínálat, a végleges csomagolásban csak a táblagépet, a töltőkábelt, az adaptert és némi dokumentációt találhatunk. Ha SIM-kártyás modellt vettünk, akkor értelemszerűen a fiók kipattintásához szükséges tűt is megtaláljuk a csomagban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Apple iPhone 6s Plus - extra felszereltség

  A nagyobbik almás készülék szélvészgyors az A9 chipsetnek köszönhetően, a testvérmodellhez képest nagyobb felbontású kijelző, jobb üzemidő és OIS-es kamera jellemzi.

 • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

  A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

 • Apple iPad Air 2 - kis levegővétel

  Nincs könnyű dolga az Apple-nek, ha a táblagépük fejlesztéséről van szó, de azért mindig megoldják a feladatot. A második generációs Air is nagyon jó lett.

 • Apple iPad Air - szállj fel magasra

  Az amerikai vállalat frissítette táblagépes termékportfólióját, az elnevezés pedig igaznak bizonyul; az új készülék tényleg nagyon könnyű és rendkívül gyors lett.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.