- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
milszab
senior tag
Meg van osztva mondjuk a sz.gépemen egy mappa amiben vannak videók képek. Ezt egy másik számítógépről ugye szépen látom hogy mik vannak benne, és le tudom játszani őket. Nah most valami ilyesmi kellene. Mer van pl az Infuse videolejátszó vagy az IfileExplorer Pro, ami látja a megosztott dolgaimat, de csak úgy tudják lejátszani ha letöltik a tab-ra. Sőt mondjuk képeknél is csak file nevet meg egy ikont látok, magát a képet mondjuk piciben nem. Vagy ilyen nem is létezik?
-
Ákinard
aktív tag
-
insight
aktív tag
-
bbuffy
senior tag
Nexus 7 em volt egy hónapig, még a sima mini előtt. Gyenge akksiidő, fagyások, optimalizálatlan progik tömege, a csúcshardver ellenére gyenge gép. Persze a szabadság jó benne, tény, de legalább annyi hátránya van mint előnye. Arról nem is beszélve hogy amint megúntad a hekkelgetést customizálást, már nem is számít annyira.
Ezután a sima mini megváltás volt.
Ja és tudom hogy másodlagos de kem fontos. Anyagfelhasználás. Nagyon nem mindegy mit tartok a kezemben. A nexus elég gyengusz hãtlapja botrãny.Tény viszont hogy nagy szemétség a "régebbi" hardverek tåmogatottlansàga az alma részéről, remélhetőleg változik vmelyest. Muszáj is ha az újra kiadott 4 es szifont is hetes rendszerrel akarják tolni. Kénytelenek a lassabb gépekre is optimalizålni.
-
vadászcsiga
félisten
Jb megoldja az állandó frissítés utáni nyivákolást
A fontos mindennap használt appjaimat már beszereztem az évek során, aminek 7 kell az ott is marad a store-ban, ha meg mégis nagyon kellene akkor asztali iTunes-ban letoltom/megveszem, majd ipaden belépve felajánl egy régebbi verziótApple meg bekaphatja.
Utolsó mondatodhoz meg egy nagy +1
-
vadászcsiga
félisten
hatha 1-2 frissites megigazitja a dolgokat!
Ne legyél naiv, nem igy ismerlek en téged. Higgyétek el ha picit is javul akkor is idegesítően lassú lesz ahhoz képest mint amikor iOS6-al kibontottátok a dobozból.Igy volt 3GS-nél, 4S-nél es igy lenne iPad 2-nél ha lennék olyan hülye es frissitenék 7-re. Maci fszát
-
erdoke
titán
Akkor vettél volna használt mint, amit egészen kis buktával eladhattál volna, és most itt az Air/Retina mini.
Mindegy, nem az én pénzem. Számomra tiszta volt már a megjelenéskor is, hogy csak az ára szól mellette, hosszú távon a méret túl nagy kompromisszumot jelentett teljesítményben.
Aki olcsón vette, és nem a legbrutálabb játékokkal tolja, még ma is örömmel használja szerintem. -
erdoke
titán
Ami droidos tabokat (sőt, telefonokat!) én próbáltam, ott az 1 GB RAM hasonló problémákat okozott, mint iOS 7 alatt az 512 MB... Jelenleg az 1 GB még a 64 bites A7 chipeken is rendben van, míg hasonló működéshez Androidon gyakorlatilag kötelező a 2 GB (és a legújabb készülékek már 3 GB-tal fognak jönni).
Azt hiszem, a közvélekedés éppen az ellenkezője annak, amit te leírtál. A ma 512 MB RAM-mal megvert droidos készülékek az ipari hulladék kategóriát képviselik, és ezt még a legelvakultabb fanatikusok se tagadják... -
erdoke
titán
Éppen egy hete tettem újra egy iPad 2-t (nekünk már nem kell, odaadjuk valakinek a rokonságban). PC-n full restore, tehát a legfrissebb iOS 7.0.4 ment rá. Ezután feldobtam egy adag alap programot, majd néhány éppen ingyenes játékot. Akinek adjuk (nagymama?), teljesen jó lesz, nem akar Infinity Blade III-at nyomni rajta. Átlagos játékokkal (AB, Fruit Ninja, Cut The Rope szériák) teljesen jól működik.
Akik próbálták, azt írják, hogy az iOS 7.1 érezhető javulást hoz az A5(X) chipes gépekre. Viszont csodák nincsenek, az 512 MB RAM szűkös. Sőt, a Retina minin már az 1 GB is az egy kicsit.
Ha visszaolvasol, ezt én itt is leírtam párszor még az elején, figyelmeztetve az embereket, hogy 2 éves vasat vesznek új áron... Nekem akkor már volt 2 db iPad 2, 1-1 iPad 3-4, úgyhogy nagyjából tudtam, miről beszélek.Ha gonosz lennék, azt mondanám, így jár az, aki a cuki faktort a józan ész elé helyezi. Meg is érteném, ha csupa épített körmös plázacica sírna most itt, de láthatóan nem erről van szó.
-
erdoke
titán
OS esetén az alap RAM használat nem jelent sokat. Annál inkább az, milyen a memória menedzsmentje, tehát hogyan kezeli azokat a szituációkat, amikor elkezd erősen csökkenni az elérhető memória nagysága. Annak idején sokan szidták a Vistát is, mert az akkoriban szokásos 1 GB RAM-os gépeken úgy indult, hogy megevett 7-800 MB-ot. A problémát mégse ez jelentette, hanem hogy nem szabadította fel elég agresszívan, amikor szükség lett volna rá. Egyszerűen azért, mert új, általában minimum 2 GB RAM-ot tartalmazó gépekre tervezték. Ezen (is) változtattak a Win 7-ben, viszont akkorra már nem volt annyira fontos, mert eleve adott volt a célgépek többségében minimum 2 GB. Nekem a Vistával se volt sok gondom 2 GB mellett.
-
Tibee86
nagyúr
Azért azt ne.
Teljesen megértem a felháborodásodat, de sajnos ez van.
Így majd 2 év iPhone, 1 év iPad használa után azt kell mondjam, hogy leginkább csak annak éri meg az Apple-t választania, aki megteheti, hogy minden évben megvegye a legújabbat. Egyéb esetben szoftveresen megoldják, hogy ne legyen teljes a boldogság egy régebbi vassal. -
margithid
veterán
Nexus s, és elég sokmidnent megvettem már rá, de nexus 7 szvsz közelében sincs ipad mininek. A képernyőarány nekem a legjobb.
Elég fasza, hogy 80k már a mini, ezt nem is tudtam. Azt hiszem ennél olcsóbb már nem lesz, de aztán ki tudja.
Ilyen tekintetben biztos nem vennék nexus 7-et, oylan kicsi az árkülönbség, hogy egyértelműen mini javára billen a mérleg.
Olcsóbb, 30k-s doridoktól meg félek kicsit, pdig azokban is már 2 amgos proci meg 1 GB Ram van. No meg ugye a kijelzőméret... Viszont szoftverezettségben ott nem lenne gond, applenél nem tudom mi mennyibe kerül, pl ingyenkönyvek van ott? -
margithid
veterán
Lehet igazad lesz. 80k-ért kapható lennék egy msotani minire, hiába jobb felbontása a nexus 7nek, meg sokkal faszább a processzor, ez akkor is jobb nálam.
Vagy az lesz, hogy veszek egy ipad minit, vagy ha mégis androidos akkor 40k-nál nem adoké rte többet, egy új lenovo is annyi kb és emgbarátkozom azzal... -
johny.attila
csendes tag
Igen, megkérdeztem a fickót a boltban, és azt mondta, hogy ennek folytatódik a garija, nem indul újra
,csak a szolgáltatóknál vásároltaknak. Egyébként elvileg EU-ban két év garanciát kéne hogy adjanak, és elvileg adnak is, csak nem reklámozzák, meg kicsit ütni kell náluk az asztalt
(Ismerősnek meghalt az iphoneja, túl az 1 éven, és utána kis asztalcsapkodás után kicserélték neki garanciában
)
-
Romvr
őstag
Megerősítem. Ha egymás mellé teszel egy Mini-t és egy iPad 3/4-et akkor látod mi a különbség. De napi használatban észre se veszed hogy "gagyi sz@r" a DPI érték. Csak akkor látsz kis "szálkás betűket" ha 5-10 centiről nézed. De akkor se sokáig mert hamar elromlik a szemed
szerk.: Valóban iOS7 alatt valahogy sokkal szebb lett minden betű és még az iPhone-ra optimalizált alkalmazások se pixelesek már.
szerk2.: Apropo iOS7, nekem alig 5 perce jött elő egy olyan BUG hogy nem lehetett elforgatni a képernyőt, beakadt Portrait -ban. Egy kikapcs/bekapcs megoldotta, de ilyen majd 1 évig nem volt 6.1.3 alatt.
-
erdoke
titán
Én nem mondtam, hogy rossz készülék, de a nagyobb kijelzősök is csak telefonok, apró ablakok egy normális iPadhez képest. Tabletre meg miafaxnak testre szabható fényerő szabályzó app, automatikus profilozó + hasonlók? Akar velük szüttyögni, akinek 6 anyja és napi több óra fölösleges ideje van...
Komolyabb cégek be se engedik a hálózatukra a gugli féle adathalász cuccokat, unatkozó egyetemistáknak talán elmegy...
Én nem hazsnálok iTunes-t, mégis elérhető a komplett zene gyűjteményem. Ha nagy ritkán 65" helyett iPaden nézek filmet, akkor streamelem az otthoni, vagy hordozható hálózati tárhelyről, nem másolgatom még lejátszás előtt.Nem hittem volna, hogy csupa 20. századi, kényelmetlen megoldásra áhítozzon valaki...
-
randras
veterán
-
shigg89
csendes tag
Köszönöm szépen! Már próbáltam korábban beregisztrálni a bankkártyámat hogy tudja letölteni fizetős cccokat, de valamiért nem engedte, de akkor most megpróbálom megint. Csak simán másolni filmeket konvertálás nélkül hogy tudok rámásolni? Mert próbálkoztam behúzni a listába itunes-on, de nem engedte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest