Apple iPad mini - piaci igény

Hirdetés

Előszó, csomagolás

Bár az Apple még mindig egyeduralkodója a táblagépek piacának, tisztán látszik, hogy pozíciója közel sem olyan erős, mint mondjuk két éve volt, amikor az aktuális iPadnek gyakorlatilag kihívója sem akadt. Így történhetett meg az, hogy bár Steve Jobs két évvel ezelőtt azt mondta, hogy a 10 hüvelykes az egyetlen képernyőméret az efféle kütyüknél, melyet érdemben lehet használni, az Apple most mégis piacra dobott egy 7,9 hüvelykes megjelenítővel rendelkező iPadet. Ez az eszköz tesztünk tárgya, a mini.

Apple iPad mini
[+]

Nem szeretném, hogy a tisztelt olvasók már rögtön a cikk elején indulatossá váljanak fenti sorok miatt, ezért gyorsan tisztáznám magam és a cupertinoi céget is: véleményem szerint nincs gond azzal, hogy az iPad mini piacra került. Két év nyilván nem sok idő és bár akkor egyértelműen nyilatkoztak a képátlókkal kapcsolatban, ma már más szelek fújnak. Steve Jobs elhunyt és mások hozzák meg a döntéseket, azon pedig kár is töprengeni, hogy ha a sokak által bálványozott cégvezető még mindig köztünk lenne, akkor piacra kerülhetne-e az iPad mini. Szerintem igen, ugyanis még egy Apple-kaliberű cégnél sem lehet az az irány, hogy megváltozott körülmények között is tartani kell magunkat egy azóta idejét múlt irányhoz, csak azért, mert valaki egyszer azt mondta, hogy márpedig ez a kijelölt út. A kicsinyített almatábla azért került piacra, mert a piac így kívánta; az Androidra épülő konkurenseknél a 7 hüvelykes méret (részben a kedvező árfekvés miatt) nagyon népszerű, az iPad pedig egyre drágábbnak tűnik, főleg annak fényében, hogy a Google Nexus 10 mennyibe fog kerülni és mit fog tudni annyiért. A mininek tehát már csak azért is van létjogosultsága, mert bővíti a még így is viszonylag magasról induló iPad-ártartományt.

Apple iPad mini
[+]

Nagy szerencsénkre egy olvasónktól rögtön a hazai premierrel egyidőben meg tudtuk kaparintani a készüléket; ha ez nem történik meg, akkor bizony gondban lettünk volna, mert mostanában nem a világ legegyszerűbb dolga Apple-készülékeket szerezni tesztelés céljából. Mindenesetre hétvégére megkaptam az éppen csak kibontott dobozt, mely a hálózati töltőfej és a Lightning adatkábel mellett csak némi leírást tartalmaz, fülhallgató ugyanis az iPad minihez sem jár. Ez egyben egy üzenet is; zsebben a 7,9 hüvelyk is egy kényelmetlen méret, azaz a metrón továbbra is iPhone-ról vagy iPodról érdemes zenét hallgatni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés