- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tannen
tag
válasz
gulyasa #1458 üzenetére
Működik, szuper!
Valószínűleg az engedélyek letiltása volt az oka, hogy nem kapcsolódott egyből.
(A telefonom fejlesztői beállításában egyébként szerepelt a vezeték nélküli AA lehetőség.)
Hála, és kösz még1x !Ami még kérdés nekem:
-A fejegység wireless kapcsolódik a megfelelő párosítás után, ugye ez valamiféle wifi kapcsolat? Viszont a bluetooth kapcsolat is szükséges emellett? Ahogy tesztelgetem, úgy tűnik, kell az is.
-A másik a hangminőség: Ennek az új autós fejegységnek nagyon jó erősítője van, equalizeres zenei beállítással. Wireless AA esetén a zenei hangminőséget mi határozza meg alapvetően? A fejegység, vagy a telefon, illetve a telefon zenei lejátszó app-ja? -
Tannen
tag
válasz
gulyasa #1455 üzenetére
Engedélyek:
phone: ki
contacts: ki
sms: ki
microphone: ki
calendar: ki
call_log: ki
nearby_devices: beHa rákattintok, akkor nem csinál semmit, változtatni nem engedi.
Ez egy Galax A71 (Android 13) , gyárilag volt rajta AA, amit frissítettem.
Amúgy többféle jó minőségű kábellel is próbáltam a fejegység USB-re csatlakoztatni, de rövid homokórázás után mindig azt mondta, hogy csatlakoztassak telefont.Akkor szerinted lehet, hogy nálam a telefonnal lesz a probléma?
Kösz, hogy segítesz! (már tényleg elfogytak az ötleteim) -
eldoble
aktív tag
válasz
gulyasa #1445 üzenetére
"simán megy ugyan azzal a kábellel."
Ez pont nem arra utal, hogy a kábel a gond, de persze attól még lehet.Most kínlódtam én is AA-val, ugyan ez volt a gondom, 4 telefonnal, 4 kábellel próbálkoztam, míg amit itt írtam #1444 megoldotta, egyik esetben sem volt gond a kábellel.
Persze nyilván azt próbálja meg, hogy az eredeti adatkábellel is tegyen próbát, meg esetleg több más kábellel is, az gyors, egyszerű próba, 1% esély talán van rá, hogy ez lesz a gond...
Na, majd remélem kapunk valami visszajelzést a megoldásról, de akinek nem volt igaza, az fizeti az első kört ... -
F.E.K..
senior tag
válasz
gulyasa #1394 üzenetére
Köszönöm, utánna keresek az általad említett appoknak. (Fizetős nem gond természetesen)
Az, hogy ekkor csak egyszerű képernyő tükrözésként működik a dolog nem gond. Amikor egyedül utazom, akkor navigáció, illetve podcast vagy zene van használatban (ezt osztott képen kezeli is ahogy elvárható), ha pedig gyerekkel utazunk, akkor csak erre van szükség.
Ha jól értem, ugyan manuálisan indításkor, de tudom váltani hogy milyen módon szeretném az Android Autos kijelzőt.
-
válasz
gulyasa #1391 üzenetére
Nem maga az app (Waze), hanem az AA "kerete" adja a lényegét ennek a feature-nek. Az AA design-ja addig butítja a UI-t, értesítéseket, elérhető funkciókat, amennyire egy vezetés közbeni felületnek el szabad vonnia a figyelmet az útról. Pl vezetés közben gesztusvezérléssel bíbelődni nem túl optimális.
Tegyük fel, hogy szeretném AA képes fejegység nélkül használni a telefonomat a kocsiban egy tartóval. Ehhez szeretném azt a funkcionalitást, amit az AA ad egy külső képernyőre, tehát:
- egyszerűsített, nagy ikonos UI
- a teljesen felesleges alkalmazások elrejtése (nem szeretnék vezetés közben banki appokat megnyitogatni)
- az alkalmazások egyszerűsített, nagyobb ikonokkal működő nézete (pl Waze, Spotify, tárcsázó, teljesen másképp néznek ki AA-n, nyilván nem véletlen. És a Spoti-nak van drive nézete, de ilyet nem nagyon láttam máshol)
- bejövő üzenetek felolvasása (mint opció) néha hasznos
- teljesen irreleváns dolgok ne vonják el a figyelmet a vezetésről (feleslegesen csilingel be egy email, bármilyen app értesítés)Szóval nem szeretném a felugró értesítéseket látni, nem az "átlag" felhasználásra szánt kezelőfelületét szeretném látni mondjuk a tárcsázónak, vagy nem úgy szeretnék keresni a névjegyzékben mint ahogy a telefonomon szoktam, hanem egy vezetésre optimalizált felületen.
Nyilván önmagában a Waze mint app nem néz ki nagyon másképp alap telefonos nézetben sem, de ha vezetés közben valakit fel szeretnék hívni, akkor ott mehet a navi háttérbe rakása, névjegyzék nyitás, ott keresgélés, rosszabb esetben gépelés, tárcsázás, visszanavigálás a navigációra stb.
Ez az egész kb 4 érintés AA UI-n, és böszme nagy gombokat kell eltalálni, ráadásul egységes, nem Samsung/Pixel/Xiaomi specifikus (!), ami szintén segít kialakítani kvázi izommemóriát.
AA nézetben van alul 3-4 kvázi gyorsgomb, 99% hogy pont azokat fogom használni egy út során. Mert mást kb nem is lehet.Tökre értem a Google politikáját is az ügyben, nem AA-nak kellene ezt a kívánt funkcionalitást hívni, de egy a jelenlegi Google assistant-os megoldásnál rugalmasabb drive UI simán elférne a rendszerben - erre mondom hogy az igény/felvetés is teljesen jogos.
De nyilván az is igaz, hogy az új autó eladások jelentős része AA fejegységgel megy, kb bármilyen autóhoz lehet kapni 3rd party megoldást, világos.
De ettől még motoros, biciklis nézetnek is használható lenne. -
válasz
gulyasa #1386 üzenetére
Mivel korábban támogatta ezt a felhasználási módot is az AA (én anno használtam is, ezért emlékszem rá), valahol jogosnak érzem a felvetést.
xda-n van egy projekt ami egy emulátorral megoldja, de fizetős PlayStore-on: [link]A Google által biztosított alternatíva, a "driving mode" a google assistant-tel: a "Let's drive" paranccsal azonnal nyílik, de természetesen csak gmaps-et támogat ha jól googleztam hirtelen.
-
ferrari0819
tag
válasz
gulyasa #1383 üzenetére
Én nem látok rosszul semmit, csak egy egyszerű dolog hiányzik a programból méghozzá az, hogy a donor készülék ami adott esetben kivetíti egy másik kijelzőre pont az nem tudja ezt a dolgot, ami alap lenne és tudná használni az is akinek nincs ilyen fejegysége az autóba. Persze lehet venni van már 30 ezerért is ilyen meg különböző rádiós fejegységek amik támogatják a carplayt. Ez akkor is alap dolognak kellene lennie még úgy is, hogy önmagában megtalálható a készüléken minden program csak nem egy Android Auto vagy akár hasonló program keretein belül.
-
válasz
gulyasa #1383 üzenetére
Régebben volt olyan feature is, hogy a telefonon képes volt egy autós nézetet mutatni, ami talán nem egy az egyben, de nagyjából ugyanaz volt mint az AA view az autó kijelzőjén.
Ezt évekkel ezelőtt kivezették.
Biztosan van erre PlayStore megoldás, app vagy launcher, de igazából elférne rendszer szinten egy ilyen nézet is, ha az ember épp AA nélküli autóban ül, és telefon tartót használ - vagy biciklizik, motorozik.. -
sgeza
veterán
válasz
gulyasa #1305 üzenetére
"Which countries can I use Google Assistant for Android Auto?" - Ennek mi köze az Android autóhoz magához? Ez a Google segédre vonatkozik, ami pont hidegen hagy. És nem támogatásról van szó, hanem "can I use", azaz tudom-e használni. Angolul pont ugyanúgy tudod használni, mint bárhol máshol, mármint a Google segédet. Az Android autót meg ettől függetlenül tudod használni.
-
sgeza
veterán
válasz
gulyasa #1296 üzenetére
Mi az, hogy nem támogatott? Android 10 óta szerves része a rendszernek.
Amire te gondolsz, az a phone screen rész, ami a 10 óta külön rész. Az csak arra van, hogy a telefonon autózáshoz optimális felületet kapj. Ilyen volt korábban is, és ezernyi letölthető még a play áruházból. Az nem az az Android autó, ami az autós fejegységhez kapcsolódik. -
repvez
addikt
válasz
gulyasa #1296 üzenetére
pár nappal ezelöttiug nem problémázott vele és meg is jelent az ikonja a fömenuben.
Lehet valami frissités miatt tunt el?
De attol még apk bol fel kéne mennie, meg playen is engedi .
ÉS egy évvel ezelött németországban is .A legbosszantobb , ogy nem is nyultam hozzá menet közben tunt el amikor használtam a kocsiba.
DE a GPS tervezés wazén mukodik, csak nincs zene és nincs AA ikon tehát beálitásokat sem tudok modositani . -
-
Ryoo
senior tag
válasz
gulyasa #1080 üzenetére
Sajnos nem oldotta meg ez se, a teljes adattörlés se, a frissítések eltávolítása se, majd újra felrakása se. Milyen jó, hogy van egy ilyen lehetőség, de jön egy frissítés és tönkrevágja az egészet...próbáltam másik kábelt is.
Valakinek vmi ötlet, hogy mit lehetne megpróbálni? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
gulyasa #1061 üzenetére
A streamelés nálam nem játszik sajnos: a céges SIM-hez csak havi 1 GB adatkeret tartozik - ami navira pont elég, de másra nemigen jut belőle. A saját meg sima feltöltős, szóval az sem nyert...
Jó minőségű, nagy felbontású FLAC-zenékkel viszont szépen el vagyok látva, a telón meg elfér pár órányi belőle.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
gulyasa #1059 üzenetére
Eddig mindig elvoltam az autórádióval menet közben, csak a navigációt (Google Maps) használtam az AA-n. Ma délelőtt lenyomtam szűk 300 km-t, és egész nap olyan pocsék zenék jöttek minden rádióállomásról, hogy feltétlenül lépnem kellett valamit!
Teljesen megfelel a VLC lejátszója, nincs értelme másikat próbálgatnom.
-
sgeza
veterán
válasz
gulyasa #1027 üzenetére
Nem én kötekedek, hanem te. Te nem olvasod el rendesen, amit írtam. Leírtam, hogy szerintem az AAwireless-re gondolt, és mire érkezett válaszként, amiből szintén ez következik tartalmilag. Nem kell egy hétköznapi hozzászóláson felhúzni magad!
Esetleg elírta. Mint, ahogy ez ki is derült azóta a 1026-os hozzászólásból. -
gulyasa
őstag
válasz
gulyasa #1000 üzenetére
Ma reggel Play-ről frissült az AA 8.8-ra - Coolwalk továbbra sincs...
Várok tovább.Mondjuk Huawei telefonok szoftver frissítési ütemezései is hasonlók voltak. Néha az elsők között megkaptam, sokszor meg csak az utolsók között...
De most azért másról van szó. Az aktiválás önmagában nem generálna akkora adatforgalmat, mint a pár GB-os Android/EMUI frissítések... Nem is értem, mi értelme ennek... -
-
YxVs
senior tag
Nekem meg pont, hogy eltűnt a hőmérséklet kijelzés a jobb felső sarokból, ami hiányzik is, mert a műszerfalon sincs rajta.
Navigáció közben eddig mindig a jobb felső sarokra pillantottam.
Kerestem telefonon AA-n az időjáráskijelzést, de nem találtam..
Mi a neve ennek a menüpontnak pontosan? -
-
tachikoma
aktív tag
Nekem is most jött meg, pedig 8.7.630264 a verzió, goggle maps-sel megy.
Viszont egy csomó dolog nem tetszik benne
- hatalmasak a lekerekítések, így bénán néz ki
- nincs hőmérséklet kijelzés (tudom, hogy időjárás alapján ment, de akkor is hiányzik)
- sporitfy-ban lehet már pozicióra ugrani, de csak teljes képernyős módban, osztottban nem
- telegram üzeneteket mintha nem dobná fel (régivel nem volt gond)
- viber működik, de a korábbi üzeneteket nem látja, csak a frissen bejövőket. Új üzenetet lehet csak küldeni, de a billentyűzet felejtős (álló autónál is), csak hangfelismeréssel menne a címzett kiválasztása is, meg az üzenet megadása is, de ugye az meg a magyarítás (és értés) hiánya miatt felejtős.
És mivel a mindennapokban amúgyis a waze-t preferálom a gmaps helyett, tulajdonképpen (egyelőre) nem nagyon van (számomra) előrelépés... -
gulyasa
őstag
Kapcsolódó hír:
Elbúcsúzott a régi mobiloktól az Android Auto"Régi mobilok"-on értsd: Android 8.0-nál régebbi rendszert futtató mobilokon már nem működik a jelenlegi AA verzió.
-
-
Gabesz87
veterán
Nekem is P20 Pro volt, és sokkal jobban nűködött rajta az AA, mint ezzel az átkozott Samsung S21-el. Ha a teló melegszig, az AA is rettentő lassú, ha megmozdítom a telefont, néha megszakad a kapcsolat (erről már írtam itt korábban, vettem a mások által ajánlott 5A-es Huawei kábelt, azzal el sem indult az AA, csak töltött). Párom iPhone XR-jét rádugva az autóra megcsodáltam a Carplay-t pár hete. Eszméletlen, mennyivel gördülékenyebb, jobb szerintem, mint az AA. Bedugom, magától indul, telón mindössze 2 kattintás volt 1. alkalommal.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest