- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
dionaea
őstag
válasz
kesztió #1206 üzenetére
Foltozgatások vannak semmi több. Fapados az egész a maps AAn még a sebességet sem írja ki. Ők nem azt nézi az ember de akkor is pl a magic earth is jobban néz ki mint bármelyikük de azzal is vannak bajok. De pl ami jó lenne ha a torque programhoz hasonló menne mokolas nélkül AA n lehetne nézni minden adatot az autóról de nem engedik.
-
dionaea
őstag
válasz
kesztió #1188 üzenetére
Sajnos a waze google maps nagy ivebn tojik az AA ra évek óta. Nagyon sokan kérték a wazet hogy fektetett módban nem AA n legyen teljes kijelző. Tojik rá. A maps AA nagyon buta. Egy androidos fejegyseggel sokkal jobban jár az emberért nagyon sok hasznos dolog futhat rajta és jól is néz ki. AA a minimum szint, de legalább működik mindenféle mokolas nélkül (persze ha az autó kijelzöje támogatja)
-
emin
csendes tag
-
sgeza
veterán
válasz
kesztió #1190 üzenetére
Képernyőn egy pontra bökve odanavigálni, de számtalan funkció butítva van. Nem mondom, hogy nem használható, mert elnavigál, ahova kell (használom én is, nekem AA-s a fejegységem), és a lényeges adatokat mutatja, de az apró finomságok hiányoznak, ha épp valamiért használnád. Nekem olyan felesleges visszalépésnek tűnne így használni, ha tudod másképp is.
De persze ha neked ez a felület jobban tetszik, vagy csak kíváncsi vagy a megoldására, akkor el lehet szórakozni vele. -
sgeza
veterán
-
gulyasa
őstag
válasz
kesztió #1184 üzenetére
Fogadd el, hogy az Android Auto-t a nem "felokosított" fejegységekre találták ki, másrészt a Waze-t pedig álló (portrait) képernyő módban használatra optimalizálták.
Ez van.
Mi itt nem értünk ahhoz, amit te akarsz.
Ugyanakkor szerintem inkább ebben a topikba kellene érdeklődnöd: Androidos fejegységek -
modeller
aktív tag
-
válasz
kesztió #1178 üzenetére
szerintem félreérted:
- ha van egy Androidos fejegységed, teljesen felesleges előszedni a telefonodat. Tiszta sor.De:
- ha veszel/kapsz egy (új/céges) autót abban vagy van Android Auto /CarPlay kompatibilis fejegység, vagy nincs. Dedikált Androidos fejjel nem gondolom, hogy bárki árul, és ez szerintem így van jól.
- az AA/CarPlay előnye, hogy az autóban nincs olyan hardver, ami 2-3-4 év alatt elavulna: mindig a telefonon futó legfrissebb alkalmazások, oprendszer, biztonsági frissítés érhető el. Nem történik meg az, hogy az autóban levő 4GB ram elkezd kevés lenni - mert az AA-hoz a telefon erőforrását használja, arra pedig mindenki annyit költ amennyit jónak lát. Nem kell még egy extra számítógép az autóba is.
- az AA előnye, hogy akármilyen AA kompatibilis autóba ülök be (céges, bérelt, saját) csak csatlakoztatnom kell, és van kihangosító, navigáció, zene - mindez pontosan úgy, ahogy legutóbb használtam. Mentett lokációkkal, kedvencekbe besorolt névjegyekkel, hangutasítással, lejátszási listával, egyedi menüvel stb. Nem minden autó felületét szabom testre, hanem a telefonom autós nézetét: egyszer.A koncepció az, hogy egy embernek egy okos eszköze van, egyszer vásárol egy nagy számítási kapacitással rendelkező eszközt, amihez csatlakoztat dolgokat - karkötőt, hangfalat, fülhallgatót, okos világítást, autót, rollert, cipőt, okosmérleget. A Samsung Dex és hasonló megoldások a laptop kiváltására is kísérletet tesznek csatlakoztatható perifériákkal (hdmi-n monitor, usb / bluetooth egér, hangszóró stb.)
A "merre tart a világ" az erre vonatkozott: nincs egy jobb hardver az autóban, hanem a telefon a legjobb hardver az autóban.
és ez alól kivétel a te eseted, csak ezt kellene érteni
Igen, én kiveszem a telefonom a zsebemből (régen, AA előtt is kivettem, kényelmesebb is így vezetni, és ha rá akarok nézni akkor csak egy mozdulat), rádugok egy TypeC-t és kész - töltődik, kihangosít, zenél, navigál, felolvas - csinál mindent ahogy kell.
-
modeller
aktív tag
válasz
kesztió #1176 üzenetére
Az utitervet elmentheted akárhova, de az autód fejegysége honnan tudja, hogy a telefonon elinditott navigációt kellene folytatnia, mikor elindulsz? Gondolom elkezdesz tapizni a menüben és előhozod a mentett utitervek közül. Nekem ennél kényelmesebbnek tűnik a telefonos navi. Ja és persze, ha kiszállok, akkor telefonon folytatja a navigálást, ha netán sétálni is kell hozzá, továbbra is egyetlen érintés nélkül.
De nincs azzal sem baj, ha valaki androidos fejegységet használ, az is teljesen jó, de a világ nagyon nem arra felé megy, hanem AA/Carplay irányába.
Nem hosszú úton nekem nem melegszik különösebben a telefonom, hosszú úton meg nyilván a vezetéknélküli töltőn van, akár navigálok, akár nem.
De nem akarok meggyőzni senkit, kinek mi a kényelmesebb.
-
modeller
aktív tag
válasz
kesztió #1168 üzenetére
AA előny még talán annyi, hogy én szeretem otthon, kényelemben összerakni pl. egy több célpontból álló utitervet (böngészőben vagy telefonon). Telefont zsebre teszem, beülök az autóba és semmi dolgom, a telefont elő sem veszem, a beállitott utiterv alapján navigál az autó, nem kell az autóban tapicskolnom, vagy akár egy gombot is nyomnom.
A GPS antenna problémát meg nem is értem, talán 10 éve volt utoljára olyan tapasztalatom, hogy magas házak között nem volt pontos a telefon helymeghatározása. Egy mai telefon tudja mind a négy (GPS, Galileo, GLONASS, Beidou) helymeghatározó szolgáltatást párhuzamosan használni, ez teljesen alapvető ma már és nem igazán vesziti el a jelet.
-
dionaea
őstag
válasz
kesztió #1170 üzenetére
Mivel androidos fejegységed van sokkal több mindenre tudós használni akinek csak egy sima kijelző van az autóban annak mindent a telefon intéz. Pozíció, alkalmazás minden. Még egy 4 évvel ezelőtti középkategóriás telefonnal is hiba nélkül megy picit tovább tart.egy androidos fejegység ehhez képest űr technika, sokkal jobb mint az AA. Android autóban is van potenciál csak akkor a Google hogy fogja eladni magát az autó gyártóknak.
-
sgeza
veterán
válasz
kesztió #1168 üzenetére
Ha a fejegységed androidos, akkor nyilván nincs szükséged az Android auto használatára. Azokat az alkalmazásokat, amiket egyébként általában az emberek a telefonjukon használnak, az Android auto segítségével, amennyiben a fejegység ezt tudja, ki tudják tenni az autó képernyőjére. Nem teljesen tükrözés ez, inkább egy kiterjesztett képernyő, amit az AA kezel. Csak azok az alkalmazások jelennek meg azon a felületen, amiket felkészítettek az AA-ra. Más ott az alkalmazások felülete, jellemzően egyszerűsített.
Tehát ha neked eleve maga a fejegység tud androidos alkalmazásokat futtatni natívan, akkor mindenképp azt használd!A többi kérdésre a válasz, ha AA-t használnál: a telefonod végez minden feladatot, az fog melegedni, és annak a gps vevőjét fogja használni. Az autótól semmilyen hardveres segítséget nem fog kapni a képernyőt és a beviteli gombokat leszámítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Elektromos autók - motorok
- Tesla topik
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Gitáros topic
- Nyaralás topik
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest