Új hozzászólás Aktív témák
-
gulyasa
őstag
válasz Gabesz87 #1406 üzenetére
Nekem a Waze akkor szokta elveszíteni önmagát, ha egy megtervezett útvonalon haladva előfordul, hogy nincs térerő és eközben felülbírálom az utasításait (pl. nem akarok kikerülni mellékutakon egy feltételezett forgalmi akadályt, hanem haladnék tovább) és akkor nem tud újratervezni.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz F.E.K.. #1393 üzenetére
Az egyik részére tudok válaszolni. Sajnos korlátozott azon appok száma, amelyek támogatottak az AA-ban - értsd: ezen appok kezelőfelülete kiküldhető az autók infotainment rendszer kijelzőjére és onnan vezérelhetők is. Amikor ilyen autóm lett, én is akkor szoktam le az iGO használatáról...
Minden egyéb app esetén Android Auto-ban csak a mobil képe küldhető ki a kocsi kijelzőjére, pl. a Mirror Screen vagy a Mirror Link vagy hasonló segéd applikációt kell még feltelepíteni és AA-ból elindítani. Ilyenkor viszont csak egy kiterjesztett vagy duplikált kijelzőt kapsz, az appokat csak a mobilodon tudod kezelni - a támogatottakat is.
Tehát az utóbbi módban esetleg megoldható, amit szeretnél.
[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz pető bá' #1388 üzenetére
Oké, értem, hogy volt ilyen két évvel ezelőtt, de még mindig nem értem, miért jó az, ha a telefon kijelző alját eltakarja egy sáv három-négy gombbal - ettől eltekintve teljesen úgy néz ki, mintha egyszerűen elindítod az alkalmazást (pl. navigációt) a telefon kijelzőjén és arról használod?
Amúgy sejtem, valószínűleg azért lőtte le a Google 2021-ben, mert a használati adatok alapján látták, hogy rétegigény, kár vele foglalkozni.
-
gulyasa
őstag
válasz ferrari0819 #1385 üzenetére
Még mindig nem értem, mi a célod...
Ha van megfelelő fejegységed, akkor használod az Android Auto-t.
Ha nincs ilyen fejegység, akkor nincs mire használni, nincs miről beszélni.
Az AA nem azoknak készült, akiknek nincs fejegységük. Ennyi.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz ferrari0819 #1382 üzenetére
Értelmezhetetlen a kérdésed, mivel valószínűleg rosszul látod a koncepciót.
Az Android Auto arra lett kitalálva, hogy miközben a mobilodon fut, az egyéb vele kompatibilis applikációk kezelőfelületét kitegye az autó multimédia fejegységének kijelzőjére.
Segédprogramként tekints rá, afféle "audiovizuális adapter meghajtóként" külső eszközökhöz (ezúttal az autó fejegységéhez).Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz vodrosjozsi #1367 üzenetére
Ha tényleg Android Auto kompatibilis a fejegység, akkor vagy USB-vel vagy wifi-n is kellene csatlakozni hozzá.
-
gulyasa
őstag
A "szerves része' és hogy legtöbbünknél működik, nem ugyanazt jelenti, hogy "támogatott". 😉
Nagyjából azt (is) jelenti, hogy ha reklamálnál a Google-nél amiatt, hogy valami nem jól működik vagy esetleg használhatatlan, azt fogják mondani, persze, hiszen Magyarországon hivatalosan nem támogatott.A https://www.android.com/auto oldalon letekersz az oldal aljáig a gyakran feltett kérdésekig és az "Is Android Auto available in my country?" és a "Which countries can I use Google Assistant for Android Auto?" kérdésekre adott válaszlistában láthatod, hogy sehol sem szerepel Magyarország...
-
gulyasa
őstag
Azt azért ne felejtsd el, az Android Auto hivatalosan még most sem támogatott Magyarországon. Viszont szerencsére korlátozás nélkül része az Android csomagnak minden Android 10 vagy újabb op.rendszert futtató mobilon. Csak a nem támogatás miatt nem "látható" az indító ikonja.
Android 10-en (pl. Huawei P20 Pro-n is) csak a beállításokban, az alkalmazások kezelésével kapcsolatos menüben lehet rátalálni. Android 13-on (legalábbis a Samsung 23-as szériában) már a Beállítások - Csatlakoztatott eszközök almenübe is bekerült az Android Auto konfigurációs menüje.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz MunezXBK #1281 üzenetére
Én most költöztem Smart Switch-el Huawei P20 Pro-ról Samsung S23+-rá és nekem működik.
Csak a P20 Pro eredeti kábelt kellett kicserélni.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Huawei P20 Pro történelem és váltás Samsung S23+-ra tapasztalatok.
Kezdem a régebbivel.
Annak idején a Huawei-hez beszereztem az eredeti 22.5W-os adapter+töltőkábelhez egy másik tartalék adapter+kábelt-t. Mikor megvettem később a mostani kocsit, vettem még egy eredeti Huawei gyorstöltő kábelt ("lila belsős" csatlakozós), hogy majd azzal csatlakoztatom a kocsihoz. Nem ment vele.
Végül kiderült, hogy csak a P20 Pro eredeti töltőkábelével tudtam működésre bírni az Android Auto-t.S23+
Közben a gyerek is és az asszony is Samsungos lett (A20E és A12). Nálam pedig most jött el az ideje a már 4 éve használt P20 Pro lecserélésének. Az utód az S23+.
Oké, próbáljuk az AA-t. Nem megy...
A másik két Huawei "lila" kábellel sem.
Következő ötlet: gyerek és asszony Samsung töltőkábelei (nem gyorstöltő 15W-os) elkoboz.
És láss csodát, mindkét Samsung kábellel működik.
Ö-öm bóódottáá.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz kesztió #1184 üzenetére
Fogadd el, hogy az Android Auto-t a nem "felokosított" fejegységekre találták ki, másrészt a Waze-t pedig álló (portrait) képernyő módban használatra optimalizálták.
Ez van.
Mi itt nem értünk ahhoz, amit te akarsz.
Ugyanakkor szerintem inkább ebben a topikba kellene érdeklődnöd: Androidos fejegységekSamsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz Bferibörs #1129 üzenetére
Halvány lila gőzöm sincs, sosem használtam a hanggal vezérlést.
Valójában navigációra nem sokszor használom. Nagyjából egy évben csak pár alkalommal, amikor olyan helyre szeretnék eljutni, ahol még nem jártam.
Igazából a (közösségi) közlekedési infók és a forgalom ellenőrző kamerákra figyelmeztetés miatt megy nálam.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
-
gulyasa
őstag
válasz Polllen #1105 üzenetére
Nálam (2021-es Suzuki S-Cross) ilyen nem tapasztaltam.
Tolatás módból visszatérve rendesen működik a Waze.Viszont a Waze-ről tudom, hogy egyelőre még csak a béta verzióban tákoltak benne valamit, hogy működjön a Coolwalk osztott nézetben. A stabil (hivatalos) verzió továbbra is kizárólag a teljes kijelzős módban vagy csak a háttérben fut (nálam is).
A béta verzióval viszont gondok vannak - ezért csak béta -, már itt is írtak róla páran, meg máshol is olvastam róla. Stabilitási gondok és hasonló gyerekbetegségek...A fentebb leírtakkal csak azt akartam kihozni, hogy ha netalán valakinél többé-kevésbé, de "működik" a Waze osztott kijelzős nézetben, az valószínűleg béta lesz. Ennélfogva nincs garancia (még) a hibamentes működésre.
Ja és az AA-ban lehet hátteret változtatni a beállításokban.
Ezenkívül a zenelejátszó (vagy ha mobilnetről internetes csatornákat hallgatsz AA kompatibilis rádió alkalmazással) "téglája" akkor nem fekete, ha az éppen lejátszott zenéhez van tárolva album borítókép (vagy a hallgatott internetrádiónak van mindig albumképe). Az albumkép teljes kijelző módban a szám előadó/cím mellett látható, osztott nézetben pedig homályosan az lesz a "tégla" háttere is.
(De lehet a teljes nézetben is hasonló homályosan is látszik a háttérben, erre most nem emlékszem... )Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
-
gulyasa
őstag
Ma reggel a Play-ről megint frissült az AA v9.2.631214-re.
Okozott kis pánikot, hogy elsőre (sem második, sem harmadik próbálkozásra) nem akart vezetéken kapcsolódni a fejegységhez.A problémát így sikerült elhárítani:
1. AA cache törlése.
Beállítások - Alkalmazások - Alkalmazások - Android Auto - Tárhely - Gyorsítótár törlése
2. Az AA leállítása
Az előbbi menüből egyet vissza kell lépni és "Leállítás".
3. A telefon teljes újraindítása.Működik.
-
gulyasa
őstag
válasz Bogyó bá' #1060 üzenetére
A MyOnlineRádió-t pont hasonló ok miatt kezdtem el használni.
Sok olyan helyen járok, ahol elég gyér a csatornakínálat, meg a minőség is. És az is különösen bosszant, hogy van pár országos rádió, amelyek rendelkeznek helyi változatokkal is. Haladsz az úton, hallgatod a kedvenc műsorodat és egyszercsak vagy elhallgat a rádió, vagy ha be van kapcsolva az automata hangolás, akkor ugyanazon a csatornán, ugyanazon a néven teljesen más tartalom hallatszik, amikor az előző adókörzetet elhagytad.
Viszont mobilinternet szinte mindenhol van és magyar internetes rádiócsatornákból is rengeteg van (az FM-eknek is mind van internetes változata benne) és többnyire még a hangminőség is jobb a a földi adók minőségénél.
Egyedül a cellahatárokon áthaladáskor szokott lenni pár másodperc kimaradás, de ezzel együtt lehet élni.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz Bogyó bá' #1052 üzenetére
Én a kezdetektől (2021 óta) ezt használom: Omnia Music Player
Online rádiók hallgatásához meg ezt: MyOnlineRadioMindkettő kiváló és ingyenes és jók az AA-hoz és az új "csempés" nézetben is működnek - de csak ha a Google navigáció megy. A Waze még nem képes rá, ezért ha az utóbbit használod, nem megy az osztott (navigáció + lejátszó) nézet.
-
gulyasa
őstag
válasz lacentos #1034 üzenetére
Csalódás...
Szombaton óta jött két frissítés is a Waze-ra, de még most sem képes működni az AA "csempés" nézetben. Csak a megszokott teljes képernyős módban fut (vagy a háttérben).[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
Fölösleges kötekedni.
Egyértelműen látszik, hogy bag53 #1015 hozzászólásában leírt Android Auto ("AA") alkalmazás Play-ről elérhetőségéről írt az utolsó mondatában, arra reagáltam.
Olvass és értelmezz okosan!
Ha unatkozol, kötekedj mással![ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
Ha közvetlenül rákeresel a Play-en, még most sem tölthetik le magyarok.
Viszont az Android 10 verzió óta alapban elő van telepítve szinte minden mobilra, amelyen Android 10 vagy újabb főrendszer fut. És így már az AA frissítések is jönnek a Play-ről.
De mint írtam, közvetlenül még most sem lehet Play-ről telepíteni (Mo-n.), ha nem lenne fenn alapból gyárilag a telefonon. Azokra megoldásként marad az APKMirror.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Létezik - talán tényleg működő - megoldás a Coolwalk UI aktiválódásának kikényszerítésére, de most sajnos nem tudom kipróbálni a sajátomon.
Egy hosszú videó tartalmának lényegét fogom itt összefoglalni, egy-két saját megjegyzéssel. Ha valaki most azonnal kipróbálná, annak egészségére.
Tehát...Coolwalk UI aktiválás, ha nem vagy „Google tester”, ROOT nélkül
1. Beállítások - Alkalmazások - ... - Android Auto.
Koppints a jobb felső "négy pötty" (vagy „három pötty” – márka/Android verzió függő) menüre - "Frissítések eltávolítása” (visszaállítás a „gyári” verzióra = a legutolsó Android főverzióval együtt települt AA verzióra).2. A legfrissebb Android Auto verzió letöltése az APKMirror-ról és telepítés APK fájlból (ha nincs engedélyezve, engedélyezd az APK-ból telepítést, harmadik féltől… figyelmeztetés stb.)
3. Google Play-ben meggyőződni, hogy a „Google” és a „Google Play Services” legfrissebb verziója van-e a telefonon – ha van frissítés, frissítsd.
4. Beállítások - Alkalmazások - ... - Android Auto.
Válaszd a „Tárhely” sort és „Adatok törlése”.
(Megjegyzés: Az AA esetében az összes adat törlése azt jelenti, hogy ha már volt párosítva az Android Auto az autó fejegységéhez, a legközelebbi csatlakoztatáskor újra el kell végezni a párosítást.)5. Ugyanezt („összes adat törlése”) el kell végezni a „Google” és a „Google Play Services” esetében is.
6. Indítsd újra a telefont.
7. Csatlakoztasd a telefont az autó fejegységhez és kövesd a telefonon és a fejegység kijelzőjén megjelenő utasításokat (újra párosítás.)
Fontos tudni, a fenti módszerrel nem biztos, hogy azonnal aktiválódik a Coolwalk UI. Lehet, hogy várni kell pár órát, vagy akár másnapig is, mire megjelenik.
A telefonon az Android Auto beállításokban, ha az „Időjárás” opció helyett már a „Feladatsávmodulok” menüpont látszik, akkor az már azt jelenti, hogy aktiválódott.[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz gulyasa #1000 üzenetére
Ma reggel Play-ről frissült az AA 8.8-ra - Coolwalk továbbra sincs...
Várok tovább.Mondjuk Huawei telefonok szoftver frissítési ütemezései is hasonlók voltak. Néha az elsők között megkaptam, sokszor meg csak az utolsók között...
De most azért másról van szó. Az aktiválás önmagában nem generálna akkora adatforgalmat, mint a pár GB-os Android/EMUI frissítések... Nem is értem, mi értelme ennek...Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Ezzel kapcsolatban kis érdekesség.
Az olyan üzletekben, ahol az árusított telefonokból vannak kézbe vehető, bekapcsolt példányok is, rá szoktam nézni az előre telepített appokra (is).
Természetesen az Android Auto verziójára is.Utóbbi időben különböző Samsung-okat nézegettem, de eddig minden mintadarabon valamilyen 1.****** verzió szokott lenni.
Ma kezembe került egy S23+ (256GB ROM verzió) és azon már a 8.7 verzió figyelt.
Belenéztem a beállításokba is és az időjárás helyett már abban is a feladatsávmodulos sor volt.
Tehát azon már (elvileg) aktiválódott a Coolwalk.Csak épp nincs rá fél millám, hogy erről teljesen meggyőződhessek...
-
gulyasa
őstag
"A kábel hibátlan!"
Attól még lehet, hogy az autód simán nem komálja.
Az én 2021-es Suzuki S-Cross-om SLDA (Bosch) fejegységének sem mindegy, milyen kábelt használok - nálam kizárólag a telefonom (Huawei P20 Pro) gyári 5A-s ("lila") TypeC kábelével működik, semmi mással.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Egyébként nem is értem, hogy az autóban van hőmérő, minek nekem az, hogy lássam mennyire tér el a netes érték a valóságtól?
Telefonon az AA-ban ki lehet kapcsolni az időjárást (az internetről frissülő, a telefon helyzetének megfelelő időjárás adatot).Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz modeller #950 üzenetére
Nekem is ma reggel frissült a 8.7-re.
De mi nem a teljes képernyős dolgot várjuk, hanem az új Coolwalk UI osztott képernyős módját...
Ja és nálam továbbra sem aktiválódott.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz kiskun968 #891 üzenetére
A beta fázisnak vége. Hivatalosan bejelentették, hogy elindult a stabil.
Csak épp nálunk még nem "kapcsolták fel" azt a bizonyos szerveroldali "kapcsolót"...Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Ha jól sejtem, az AA (is) csak azon alkalmazások üzeneteihez tud hozzáférni, amelyeknek engedélye van a telefonodon a felső értesítősávba kiírni az üzeneteket.
-
gulyasa
őstag
válasz Bandus99 #875 üzenetére
Én nem bonyolítanám.
A hozzánk hasonlók - mint én Suzuki S-Cross SLDA használóként - rá vannak kényszerülve az Android Auto használatra - de ezt nem ennyire negatívan tekintem, mára már sikerült hozzászoknom.Viszont ha nekem androidos fejegységem lenne, akkor eleve azon futtatnék minden szükséges programot, a telefont meg mobil hotspotként használnám, ha internet is kellene, pl. a Waze-nak.
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
Ha még lennének olyanok rajtam kívül, akiknél egyelőre nem aktiválódott az új "Coolwalk" UI, azoknak:
Kicsit kutakodtam a témában.
Egyelőre még továbbra is tart a teszt időszak, hivatalosan 2023-ra igérik a kész állapotot. De a beta teszt gárdához már jó régóta nem lehet csatlakozni, mert "minden hely foglalt".A stabil 8.5 verzióban már tényleg aktiválódnia kellett volna.
Root nélkül azt ajánlják, hogy a telefon (Android) beállításokban az Alkalmazásoknál törölni kell az Android Auto gyorsítótárát (Clear cache), ugyanott leállítani az AA-t és újra kell indítani a telefont. Innentől működnie kell(ene...)Ahol a gyorsítótár törlése nem elérhető, ott lehet törölni az alkalmazás összes adatát (az alkalmazást nem!), és utána leállítás, telefon újraindítás, stb. Ebben az esetben újra el kell végezni az autó fejegységéhez csatlakoztatást, kezdeti beállításokat, engedélyeket, stb.
Ha valakinek a fentiek szerin sikerül, annak egészségére (esetleg itt jelezhetné, hogy sikerült).
Nálam sajnos egyelőre így sem aktiválódott, de írják azt is, hogy néhány telefonon többször is érdemes próbálkozni a sikerhez. (Szó szerint idézve: "Note: you may need to do this a couple of times to get coolwalk on some Android phones.")
Egyébként létezik már 8.6 verzió is (beta teszterek részére). Play-ről a már meglévő stabil még nem frissült, onnan magyarországi felhasználó továbbra sem töltheti/telepítheti a telefonjára hivatalosan.
B.U.É.K.!!!
[ Szerkesztve ]
-
-
gulyasa
őstag
v8.5.624594 - új UI-nak továbbra sincs nyoma...
-
gulyasa
őstag
-
gulyasa
őstag
Legfrissebb hír az új felületről:
Már átalakulóban az Android AutoSamsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Több mint 3 éve van meg a telefonom (Huawei P20 Pro), másfél éve van kocsi, amiben tudom használni az Android Auto-t. Semmi baja a csatlakozónak.
-
gulyasa
őstag
A lényeg, ahogy te akarod használni az iGO-t, az nem fog menni az autód infotainment kijelzőjén keresztül. Ha nagyon ragaszkodsz az iGO-hoz, akkor inkább használj autós tartót a mobilodhoz.
-
gulyasa
őstag
Kapcsolódó hír:
Elbúcsúzott a régi mobiloktól az Android Auto"Régi mobilok"-on értsd: Android 8.0-nál régebbi rendszert futtató mobilokon már nem működik a jelenlegi AA verzió.
-
gulyasa
őstag
A Sygic megy - de már jóideje fizetős, pedig egy rakás hulladékhalmaz az összes budget térkép adatbázisa.
Ezért próbállak terelgetni a Waze felé - de még a Google-val navigálás is több a semminél... csak kevés benne a kényelmi szolgáltatás.[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
Nálam a root nem "játszik", tehát a másik felére válaszolok.
Az általad felsoroltak közül mindet próbáltam, de nem használom navigációhoz. Sajnos mirror módban az így "kivetített" appokat csak nézni tudod az autó multimédiás kijelzőjén, de vezérelni csak a telefonon tudnád. Csak a kijelző képe megy ki, visszafelé semmi.Barátkozz meg a Waze-val, az korrektül támogatott app az AA-ban, kezelheted az autó kijelzőjéről és korrekt közlekedési információkhoz jutsz az útvonaladról, amihez te is hozzájárulhatsz infókkal menet közben. A térkép természetesen mindig friss, mert nem csak offline térképadatbázisból dolgozik.
Persze internet kell hozzá menet közben, de nélküle is működik. Egyedül az okozhat gondot, hogy ha épp nincs mobilinternet szolgáltatás, akkor nem tud útvonalat újratervezni.Ezzel szemben...
Sok évig én is iGO használó voltam, de az iGO ideje lejárt (sajnos).
A TMC szolgáltatással együtt még lett volna esélye, de Magyarországon szerintem már halott, külföldön sincs mindenhol és az is fizetős.
Régen negyedévente volt térképfrissítés, de pár éve már jó ha évente egy frissítés jön.[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
v8.3.624134
A helyzet változatlan.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Ma reggelre megint frissült az alkalmazás
8.2.623924. Továbbra sincs semmi észrevehető változás az UI-ban.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz Gabesz87 #818 üzenetére
Mivel nem nagyon érdeklődtem utána és ritkán használom az autóban, ezért én itt olvastam először az új várható UI-ról, meg arról is, hogy pár hete mégsem jött meg a 8.0-val. Akkor az enyém nem az elsők között frissült, így amikor az én telefonomra is megjött, nem ért meglepetésként, hogy a felület még a régi.
-
gulyasa
őstag
Ismét frissült az AA.
Jelenlegi verzió: 8.1.626474
Változás: semmi észrevehető...Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Na kb. 3 nap után mégis frissítette magát 8-asra az AA.
Kipróbáltam, működik. Semmi észrevehető változás - számomra -, de ezt már tudtam előre.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz Gabesz87 #811 üzenetére
Már múlt héten vagy előtte olvastam, hogy sajnos a 8-assal mégsem jön/jött meg az új UI.
Igazából - mivel a telefon Huawei - már az AppGallery-ben is megjelent régóta, de onnan nem szeretek frissíteni semmit a gyári appokon kívül. Szóval onnan nem próbáltam még frissíteni az AA-t és nem is éreztem sürgősnek a dolgot, mivel már tudtam a fenti tényről...
Csak azért írtam ide, mert furcsállottam, hogy a Play-ről a frissítés így "hibádzik", holott eddig még sosem volt probléma.Amikor tavaly először kezdtem használni az AA-t az új kocsival, a P20 Pro-n már jó ideje Android10/EMUI10 futott és - mint az köztudomású - habár Magyarországon nem támogatott, de az Android 10-ben már előtelepítve van az AA és így nem kellett trükközni a telepítéssel. Csak megfelelő kábelt kellett találni és már működött is.
-
gulyasa
őstag
Tudom, hogy az AA nem támogatott Magyarországon, de ennek ellenére nálam is működik az S-Cross rendszerével. Közben a megjelent frissítések is rendben települtek a telefonomra (Huawei P20 Pro). Viszont a legújabb 8.xx frissítés hiába jelenik meg a listában, a letöltés/frissítés hibaüzenettel leáll.
Más is járt így?[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz Gyarmati_ #701 üzenetére
Az az igazság - mivel jó ideig még nem tervezek telefoncserét -, ez a veszély engem nem fenyeget...
Huawei P20 Pro már jó ideje megállt az Android 10-nél.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Tegnapi hír:
Leváltja az Android Autót az Android 12Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Hát ööö... Az a helyzet, hogy még egy ideig nem tudom kipróbálni. Időközben (múlt héten) gerincsérv miatt műtöttek, és azóta még nem igazán volt kedvem ezzel foglalkozni... 😐
-
gulyasa
őstag
Ma reggel frissült Play-ről az AA a Huawei P20 Pro-mon v6.7.612934-re.
-
gulyasa
őstag
Három lehetőséged van.
Vagy továbbra is így csinálod a frissítgetést. Ez ingyenes.
Vagy "elhiteted" valamilyen VPN changer szerver és/vagy alkalmazás segítségével, hogy te nem is Magyarországról próbálkozol, hanem valamelyik támogatott országból (pl. USA, stb.) Leírás és videó van róla a youtube-on is: How To Install ANDROID AUTO If App Is Not Available In Your Country
Habár ez a Play-ről nulláról telepítésről szól, de szerintem valószínűleg a frissítéshez is használható módszer. Mondjuk ez is ingyenes.Vagy veszel egy újabb telefont, amin már van minimum Android 10. Abban már eleve benne van az AA, és annak ellenére, hogy még továbbra sem támogatott Magyarországon, mégis működik a frissítés a Play-ről. De hát ugye az új telefon pénzbe kerül.
Nekem egy Huawei P20 Pro-m van, az annak idején Android 8-ról végül eljutott a 10-ig is és hogy már eleve benne van az AA, egész addig nem is tudtam, amíg májusban autót nem cseréltem, amiben van AA kompatibilis fejegység.
Közben kb. 2-3 héttel ezelőtt Play-ről jött a legfrissebb AA frissítés.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Aha...
Nálam a TuneIn 26.9.2 és nem talál frissítést.
Na mindegy. A másik kettő fentebb említett app bőven sok és rendesen működnek.
Köszi.
Mondjuk az is igaz, hogy az enyém "okosított" Pro verzió, de ez a rész valahogy kimaradt belőle...Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Akkor máshogy kérdezem: Mi a verzió számuk?
(Magyarázatul: sok android app egy kevéssé ismert tulajdonsága, hogy eszköztől függően akár több legfrissebb verzió is létezhet belőlük egyidőben. A TuneIn is ilyen. Pl. a "legeslegfrissebb" a minél frissebb android verziót futtató eszközre fog csak települni, meg hasonlók.)Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Köszi! Működik.
Közben rákérdeztem külföldi fórumon is (XDA) és ott a Replaio-t ajánlották. Azzal is működik - ha valaki mást is érdekelné.[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
Rákerestem a neten az android auto kompatibilis online rádiócsatornákat kezelő appokra.
Sajnos nem sokat találtam, összesen kettőt...
Az egyik az iHeartRadio, amivel csak valami saját csatorna csomagot lehet hallgatni - tehát ez nem az amit keresek.
A másik találat a TuneIn, első nézetre tökéletesnek tűnt, rengeteg magyar internetes rádió csatorna hallgatható vele.
De csak a mobilon működik, a TuneIn nem jelenik meg az AA menüben és eleve már a kiválasztható alkalmazások között sem jelenik meg.Tudnátok megoldást, vagy konkrét verziót mondani, hogy működjön a TuneIn az AA-val?
Vagy tudtok-e ajánlani más internetes rádió appot AA-hoz?Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Jé! Ma reggel Play-ről frissült v6.4.611734-re az Android Auto-m.
Előtte nem telepítettem külön, azt használom, ami benne van alapban az Android 10-ben.
(Huawei P20 Pro, EMUI10/Android 10.0.0.185)Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Helló! Azt hol lehet beállítani, hogy az autóhoz csatlakoztatáskor melyik alkalmazás induljon automatikusan? (Vagy ne induljon?)
Konkrétan nálam ahogy rácsatlakozok a telefonnal, az AA egyből a Waze navigációval indul, de én ezt nem mindig szeretném. Nekem elég lenne, ha az elején manuálisan indíthatnám el azt az alkalmazást, amire épp szükségem lenne...Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Szerintem az a fejegységtől és az azon futó szoftvertől függ - már ha úgy van kialakítva és nem csak valamilyen célhardverről van szó.
Amelyik eleve android-os, azokat biztos meg lehet küldeni ilyesmivel, de pl. a pár gyári nem androidos fejegységek csak a gyári navi kártyával működnek.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz Bogyó bá' #634 üzenetére
Az Amigo sosem volt online, tudtommal... Legalábbis volt régen WinCE-s, meg Windows Mobile 6-os PNA eszközöm, mindegyiken lehetett futtatni hálózat nélkül - nem is volt olyan a PNA-ban. Az Amigo is csak egy a sok átszabott iGO klón közül. Az Androidos iGO-nak sem kell internet, offline működik.
Vagy valamit nem jól tudok? Változott valami azóta?Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Rákerestem a topikban, de nem volt találat erre:
Android Auto-val működik-e valamelyik iGO navigáció változat (Amigo, Primo, Here, stb.)? Valaki próbálta-e már?Én még nem tudom kipróbálni, a következő hetekben fogok vásárolni autót, amelynek a fedélzeti rendszere képes kezelni az Apple CarPlay / MirrorLink / Android Auto-ot is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest