- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
x_o_n
veterán
Ezt az Msi lapot néztem en is mert eloszor egy r7-2700x et akartam es az egy árban van az r5-3600al csak 8/16 mag/szál de elhessegettem ezt.
A probléma az hogy a lap ugyan 115eur de frissitessel mar 160euro es nem sokkal tobb az x570es lap.
De ha talalok mas megoldast persze jarhato út, de meg mindig képben van a z390+I5-9400+rx5700xt -
x_o_n
veterán
Nem találtam olyan lapot amivel ne kellene mokolni, bios frissíteni, cpu, ram miatt, a WiFi része, amugy a hangka nagyon ott van mindkettő lapnak. Árban en nem találtam annyira veszesnek.de ha tudtok ajánlani MSI lapot 450/470 amit nem kell mokolni, akkor írjatok le a konkrét tipust, nem akartam volna ebbe a geobe hangkartyat rakni, ezekben a lapokban viszont a célra megfelelő ek vannak,jobbak mint a többiben.
-
x_o_n
veterán
És mit raktok alá?jelenleg kedvezőbben jön ki egy MSI MAG Z390 tomahawk lap+I5-9400 mint egy Ryzen 5-3600+MSI x570 gaming edge wifi lap menn alá,mindenképpene ez a két lap volt a választott,a hangzás nagyon fontos tényező,de anno nem tudtam nagyon kereszt rendszereket csinálni,nem vitt rá a lélek,de most elgondolkodtam rajta,gondolom az intel cpu is simán kihajtja ezt a kettő cpu-t elöszeretettel használják egymás ellen játék tesztekben,az árkülönbséget inkább egy vizes hűtöre költeném.csak kérdés ez igy is korrekt rendszer lenne?van aki intel alapra használja?
-
Speed®
titán
Ehhez képest 2db átment a kezeim között, amik hibátlanul dolgoznak azóta is. Out of box nem a leghalkabbak, de finomhangolva nekem sem volt zavaró a hangjuk. Saját részre Pulset vettem ettől függetlenül, de ha jelentősen olcsóbb, vállalható lehet annak, aki kompromisszumkész.
-
TommiStyle93
csendes tag
-
-
Régóta nem követem a VGA-kat, és azt hittem, ohgy a nagy wattman meg DUAL BIOS, meg hasonló eszközöt terjedésével ezt is megoldották már.
Igazából nekem a sima 5700 is jó, ha az nem megy 200W fölé.
Abból miylenn érdemes venni, hogy a lehetős legcsendesebb legyen? ASUS STRIX-et néztem, de az is OC-s ha jól látom. -
Köszi az infót mindkettőtöknek!
Nekem arra lennne szükségem, hogy konkrétan kevesebbet fogyasszon a kártya, és ne "csak" halkabb legyen.
Nagyon kicsi, szűk pannellakás, éjjel renderel a gép és nincs hely nagyobb, szellősebb háznak, és aludni is akarok mellette.
Az RX 580 hangja és melegedése már határeset nekem, ha lehet ennél egy kicsit halkabb, hűvösebb beállításra lenne szükségem.Ezért szeretném kicsit belassítani a kártyát BIOS-ból.
-
Peace
nagyúr
-
BReal
addikt
És a Fornite vagy a R6 Siege 15-13%-a a másik oldalra nem húzza a másik irányba? Vagy a TPU tesztjében az Ace Combat 7 nem okozza azt a fele gyorsaságot azzal, hogy a 1660Ti-től kb. 10%-ra van az XT is? Azért legyünk őszinték: nem véletlenül van az, hogy a Forza kis túlzással minden tesztoldal-tesztvideós csatorna játékfelhozatalában szerepel, míg az Ace Combat 7 nem.
(#740) Aethel: Az az XT Pulse kb. 20000, de inkább 25000 Ft-tal drágább egyelőre, mint a várható ára.
-
zef
tag
Tessék, íme egy újabb Pulse review
Azt hiszem a Sapphire saját magának is magasra tette a lécet ezzel a Pulse-al.
A fent likelt review-ban meg is mutatják milyen egyszerű a ventit cserélni, ha szükséges. Ebben azt hiszem a Sapphire egyedülálló, +10 pont
-
sb
veterán
Itt gpu erőről írnak és a vram órajel az amit 10+ éve azonnal az égbe tolnak több kijelzőnél.
Szóval nem a kraft kell, hanem az órajelezéssel van valami gond. Végig villódzás volt a jutalma, ha nem jó az órajel ill. ha ugrál a ram órajel (anno innen indult még 4850-nél a történet, a ramfreki váltásokra ugrott/remegett a kép).Ha kézzel visszaveszi az ember akkor is lazán megy a több kijelző.
-
-
BerserkGuts
addikt
Bányára kiválóak ezek az értékek a programozás az más műfaj hardware vs software.
Hidd el megtudnák csinálni hogy csak a legjobb kártyákon fusson és akkor kiválóan a játék.
De így a régebbi pc-k nagyrésze amik nem bírják az iramot a fejlődéssel kiszorulnának ez miatt meg a játék készítők sok bevételtől esnének el mert elég nagy része a piacnak még mindig régebbit használja és nem cserél.
jó példának a kínai szegmens ott még 9600gt 10éves technikát is forgalmaznak újként mert a wow koppintás pvp játékhoz az is elég.
-
L4mie
veterán
Én is így tudom, hogy a VGA gyártók ejtenek erre a problémára, pedig elég sok energiát meg lehetne spórolni világszinten....és ezt nem fűzöm tovább, de nagybetűkkel hírdethetnék, hogy az Ő VGA-juk multimonitoros rendeszben mennyivel zöldebb mint a másik gyártóé....
Figyelni fogok aztán ha nem megy akkor marad a 1080
elég az, csak jó lenne már nem ilyen fusi alaprapra dugom felét megoldással szórakozni.
-
L4mie
veterán
Igen, csak nekem 3 kijelzőm van 1 en megy a játék(VGA), másik moniotr alaplapról.
Valamiért az alaplap nem tudja továbbítani a TV felé a HDMI-n keresztül a hangot, ezért azt kénytelen vagyok a VGA-ra kötni.
Nvidianak nem tudom sikerült-e a 2xxx-es szériára megoldania, de ha ez az 5700-as AMD tudja ezt a "feature-t" akkor az nagyon pozitív képet fest nekem róla -
törölt tag
Akkor meg mégis csak a játékot tesztelem, nem a kártyát. Ott meg teljesen felesleges a legrosszabb eshetőséggel tesztelni.
Lehet valakit az érdekel, melyik játék mennyit tud. Engem meg az, mi a maximum, amit tud a kártya.
-
Carlos Padre
veterán
-
hajbel
addikt
-
Sinesol
veterán
A konkrét kártyák nem rosszak, viszont a jövőre nézve nem sok jót ígér, ha ennyire energiaéhes a TSMC 7 nanoja. Csak gondolj bele, ha a samsung 7 nanoja sokkal kevesebb energiával beéri, akkor ebbe a középkategóriás fogyasztásba mennyivel több tranzisztort lesz képes zsúfolni az Nvidia, vagy megforditva a dolgot, egy apróbb, jól meghúzott chippel képes lesz ugyanezt hozni, vagy többet.
Olvastam az egyik külföldi oldalon, hogy tuningban is kevés van bennük, mert már igy is határon járnak, ezt igazolják a magas feszültségértékek. Azt írták a szénné húzott Rx 480 aka 590 nem kér annyi feszt mint ezek.
Egyszóval ez a TSMC-féle 7 nano erősen korlátozhatja az AMD mozgásterét, plusz lehet az RDNA architektura is energiaéhes, vagy a kettő együtt.
Ezért is mondtam, hogy lehet nem véletlen kezdett el a Samsunggal tárgyalni az Nvidia, ők általában igen ritkán nyúlnak mellé, lehet tudnak már valamit. Vagy azt, hogy a samu 7 nano nagyon jól sikerült, vagy arról, hogy a TSMC 7 nanojara nehéz a jövőt építeni.
Jelen pillanatban persze nincs probléma, nekünk vásárlóknak jó dolgunk van, majd a 7 nanos Nvidianal ugyis kiderülnek a dolgok, mindenesetre nem lepődnék meg ha az 980->1080 eseténél történt nagy ugrást is felülmúlnák.
-
Tyrel
őstag
Akkor mi értelme lenne az Anniversary-nak?
Szerintem simán csak új GPU ami máshogy szabályozza az órajeleit mint a GCN-ek, és még nincsenek kész azzal a driver fejlesztéssel ami ebbe bele tud nyúlni...
Igazán mindegy is hogy mit lehet meg mit nem, se vizesblokk nincs rá, se custom kártyák nincsenek még a piacon, ezzel a referencia hűtővel meg kb. underclock-olni volna csak értelme, overclockolni nem nagyon...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- Tőzsde és gazdaság
- Hobby elektronika
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest