- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Az én MSI X470 Gaming Pro-mat nem rémlik, hogy mókolnom kellett volna egy BIOS frissítésen túl, de az kb. az összes régebbi laphoz kell, ha 3xxx-es Ryzen-t raksz bele, nem nagy ügy, és nekem ugyan volt régebbi procim hozzá, de szerintem a boltban is megcsinálják neked, ha kéred. Csak ezért nem éri meg dupla áron venni alaplapot.
Bár nem MSI gyártmányú, nekem nagyon bejött még a Giga B450 AORUS PRO WiFi ITX lap, csak ajánlani tudom, ha valaki pici gépet rakna össze. -
Kansas
addikt
Csatlakozom Speed(R)-hez, tök fölösleges az X570-es lap, nekem is csak azért van X470, hogy SATA és PCIe csatik elvesztése nélkül tudjak 2 NVMe SSD-t használni, ettől eltekintve egy 35e körüli B450-es lap bőven jó egy R5 3600 alá.
Az árkülönbözetből meg vehetsz egy HW DAC-os hangkártyát, az jól is szól.
Normális audio normális alaplapon nincs, csak übertúlárazott csúcsvackokon, amik az áruk felét sem érik meg. Azok a Realtek vackok amiket rájuk raknak, 10e-s hangkártyákon ugyanúgy elérhetőek, a 20e-s hangkártyák(Creative, ASUS) meg köröket vernek rájuk...Jelen pillanatban az X570 csak rongyrázás, az egyetlen extrája a PCIe v4, azt meg néhány méregdrága SSD alapú "fűtőtesten" kívül csak az RX5500XT igényli, az összes többi VGA vígan megelégszik egy PCIe v3 x16-os slottal. Az RX5500XT alá meg megint tök fölösleges.
Majd ha kijön a B550-es chipset, reális áron, az esetleg megérheti a pénzét...
-
Kansas
addikt
Nincs leg... az első vonalbeliek közt és a B kategóriások közt is nüansznyiak a különbségek, én a Nitro+ vagy a Red Dragon mellett tenném le a voksom, ha halk és hűvös kell, de az én Pulse-om se épp zajos vagy meleg - szerintem.
Egy biztos: ha a zaj és a hőmérséklet mérvadó, ne vegyél ref. kártyát, kivéve persze, ha felvizezed, amire meg épp az a legjobb. -
Kansas
addikt
Ezek közül leginkább a Sapphire és a Gigabyte ajánlott, a többi B kategóriás minőséget/hűtést tekintve. MSI-ből én csak a Gaming X-et tudnám ajánlani, a Mech és az Evoke nem sikerült a legjobban.
A drágábbak közül a Strix-nek van baja rendesen, a Nitro-t mindenki dícséri, megfelelő áron megérheti, illetve a fentebb említett MSI Gaming X ami még elég jó, vagy a PowerColor Red Devil(ettől a gyártótól az olcsóbb, két ventis Red Dragon is jó választás).Drivereket nézve a legújabbal nekem nincs különösebb gondom, pedig a megjelenéskoriakkal szívtam mint a torkos borz, igazából az ideiek már mind használhatóak, a magam részéről ha biztosra akarsz menni, a legutóbbi WHQL verziót(20.2.2) javaslom feltenni, és telepítéskor kiválasztani a pucolással egybekötött módot. Ha valami hibába futnál, akkor érdemes feltenni az "opcionális" verziók valamelyikét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Trollok komolyan
- Nintendo Switch 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Milyen légkondit a lakásba?
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest