- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
andy19770128
aktív tag
a primitivet az egyszerű célravezető megoldásokra értem. az amd hajlamos túlbonyalitani és előre mutató de használhahatlan képességekkel telepakolni a dolgait. Ezek hiába innovativak (okosak) szart sem érnek. FX seria) A GCN meg érdekes téma szerintem a gyártástechnológia nem volt ehhez elég fejlett. de lehet nincs igazam. Az nvidia is csinált mostanában drága és felesleges képességet. (Az RT bevezetése JELENLEG inkább lehúzásnak tűnik mint komoly innovációnak). 2-3 generáció még mire valóban beérhet úgy hogy egy közép kategóriás gpu ki tudja hajtani annélkül hogy 15-20% nál kevesebbet veszitsen a teljesitményből. Alátámasztanám a megállapitást 2 ténnyel. 1: Most egy 1660ti vga notebookról irok. ennek a vganak a léte az rt fogattatásában rejlik. 2: 2,1 milliárd dodót veszitett az nvidia az egyik fő részvényesének a távozásával aki(k) az rt bevezetése és fogattatása miatt távoztak. (legalább is ez a hivatalos közlés) Pont ugy reménykednek benne hogy idővel (lehetőleg) 1-2 éven belül a játékok fele rt- kihasználó lehet. Pont ahogy az amd is reménykedett az FX prociknál. Hát én szkeptikus vagyok. A Hardweres t&l képességgel nem hasonlitanám össze az nem nyirta ki a képkockák számát a felére.
Hinni pedig egy Tech cég esetén enyhén anakronisztukus dolog lenne. Itt tudni kell vagy nem tudni. kipróbálom és vagy jó vagy nem -
andy19770128
aktív tag
a buta rossz forditás. inkább primitivre gondolnak. ami nem azonos a hatékonytalansággal. emlékezzetek az FX cpu-kra.. tele volt előremutató okos megoldásokkal. de nem volt rá szükség csak egy vékony rétegnek. Vannak esetek mikor a "buta " megoldások adják a nagyobb teljesitményt...... és ez a kijelentés még csak nem is egy anomália..........
-
andy19770128
aktív tag
Részigazság. Én 4k alatt tesztelek csak és kizárólag. 2080 as szintet hoz 2% pro és kontra . Fhd ben viszont le van maradva. Mindezek meltt munkára is tudom használlni. (4k alatt dx12 ben ha sok magos cpu van alatta rendre veri a 2080 asokat. légszi a fogyasztással ne is kábitson senki. plz nem akarom a bálnákat megmenteni. Játszani és dolgozni akarok. ha kell hát 1 kilowattos táppal. tojok rá
-
Kansas
addikt
"ha a samsung 7 nanoja sokkal kevesebb energiával beéri" akkor igen, de ez egyelőre eléggé "ha".
Az is kérdés, az mikorra jön el, és addig mit csinál az AMD...Tuningos eredményekkel megvárnám a custom kártyákat - amilyen hőfokon ezekkel a vacak blowerekkel mennek, ha csak le nem cseréled a hűtést, nem csodálom, ha nem akarnak overclockolódni.
-
GeryFlash
veterán
,,A fogyasztástól azért annyira nem vagyok elájulva, valahogy azt elfelejtik kiemelni a tesztben, hogy úgy van az Nvidia szintjén, hogy ez bejáratott 7 nanon készül, míg a konkurens még 12 nanométeren. Lehet mégis igazak a pletykák, hogy nem az igazi a TSMC 7 nano-ja, magas feszültségeket kér a stabil működéshez."
Igen erről síri kuss van a PH-s tesztben, illetve aki szóba hozza azokra az AMD szimpatizánsok ugranak
Viszont én a 2. mondatoddal nem feltétlen értek egyet, persze lehet hogy jobb lesz a Samu 7nm-je jobb lesz, de az itteni durván szar perf/watt arány inkább ennek tudható be:
Ez közvetve ugyan a TSMC hibája, de ez inkább a kapzsisága a cégnek, vagyis csak ők tudnak jelenleg ekkora lapkákat gyártani, így borsosan megkérik az árukat. Kérdés hogy ez jó ötlet, elvégre ezzel terelték az Nvidiát a másik gyártóhoz.
De erről jó lenne meghallgatni Abu véleményét is, de valamiért nem reagál, mintha csupán az hogy reflektálna erre a dologra már elismerése lenne annak hogy nem 10/10-es a NAVI
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest