- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akee
tag
válasz
UnknownNoob #148 üzenetére
+1
-
carl18
addikt
Brutál gép!
-
borbastomi
csendes tag
válasz
->Raizen<- #168 üzenetére
Nekem mai napig ez van
Kicsit csicsás (a régi dizájn szerintem sokkal jobb volt), de én akkor vettem, amikor kellett koliba, munkahelyre és otthonra is egy olyan gép, amin tudok dolgozni (koliba/otthon akár játszani is). Na meg kellett volna valami, amin az egyetemen is tudok bemutatózni. A 2-3 gép+laptop kombó helyett lett ez, és el vagyok vele mai napig.
Először mindig leszólnak a mérete miatt, de amikor elkezdek demozni vmi hardvert intenzíven használó dolgot, és a csúcsszuper HP Elitebook, meg egyéb cuki kis gépek még a bootolásnál tartanak, akkor azért a szoftverfejlesztő kollégák elgondolkoznak (és még arra is jó lehet, hogy a mérnöki hasat leadhassák
).
-
Chaser
legenda
válasz
UnknownNoob #180 üzenetére
te idegbajt kapsz, nem te vagy a célközönség, ennyi
mivel több mrd ember él a világon, valószínűleg akad köztük aki megvásárolja ezeket is
-
Pocok256
veterán
válasz
UnknownNoob #180 üzenetére
Keressél már nekem 1070 / 1080 al szerelt Bussines laptopot pls. Ha lenne nagyon szívesen vennék, de nincs ...
-
UnknownNoob
tag
"Attol lehet autoja mert busszal jar. Nagyobb varosokban sokkal egyszerubb, olcsobb, es valszeg meg gyorsabb is tomegkozlekedni"
Belvárosból belvárosba menőknek megéri a tömegközlekedés. Ebben teljesen igazad van, nem gondoltam rendesen végig a dolgot.
"Abban igazad van, hogy van ilyen, de arra nem vennek merget hogy ok a tobbseg."
Statisztikám nekem sincs, de tapasztalatból mondom, hogy mindenben amiben van gamer, van nem gamer high-end is, és annyi a különbség, hogy ott a minőségért fizetsz. Business laptopokkal pl semmi bajom. Ha valakinek a munkája miatt kell a precíz, magasfelbontású kijelző, a lehetőségekhez képest gyors procival, több terás SSD-vel, 16+ GB rammal és kifogásolhatatlan anyaghasználattal, akkor hajrá. Ezektől a világító műanyag dobozoktól viszont idegbajt kapok.
-
Pocok256
veterán
válasz
UnknownNoob #177 üzenetére
600 ezres laptopra van pénz. Autóra nincs
Ez olyan mint a foltos nadrágban az ájfón?Nagyon szeretnék 15 percig körözni egy nyomorék parkolóhelyért a belvárosba vagy fél órákat álldogálni a dugóba. Attól hoyg van pénze valakinek egy ilyen laptopra még nem lesz kretén és saját maga ellensége, se nem lesz időmilliomos. 4 es metroval 10 perc kocsival 35 perc dugóval parkolással és egyéb szívásokkal együtt.
-
DNReNTi
őstag
válasz
UnknownNoob #177 üzenetére
"600 ezres laptopra van pénz. Autóra nincs"
Attol lehet autoja mert busszal jar. Nagyobb varosokban sokkal egyszerubb, olcsobb, es valszeg meg gyorsabb is tomegkozlekedni, mint autoval sz*podni a dugoban, egetni 15-20-al a 400 Ft-os benyat, fizetni havi 20k-t parkoloberletre, es nezni minden reggel ahogy melletted a negyedik busz megy el a buszsavban..."de valljuk be az emberek többsége azért veszi mert (azt hiszi, hogy) státuszszimbólum"
Abban igazad van, hogy van ilyen, de arra nem vennek merget hogy ok a tobbseg.Kicsit olyan lett ez a topik, mint a MacBookPro hirekkel kapcsolatosak szoktak lenni. Minek ez? Ki veszi meg? Satobbi.
El kell fogadni, hogy van piaca, van egy olyan reteg akiknek igenye van erre, es tudjak hasznositani az altala nyujtott elonyoket.
-
UnknownNoob
tag
válasz
Pocok256 #166 üzenetére
"Egyszerűen hihetelen, hogy nem tudjátok elképzelni, hogy egy laptopon nem csak facebookozni lehet hanem vannak teljesítmény igényes alkalmazások is akár munka miatt is."
jaja, 4 mag 2.9 GHz nem fészbúk kategória. Azon már twitterezni is lehet fészbukozás közben.
"nagyon jó lenne a buszon meg metron szaladgálni"
600 ezres laptopra van pénz. Autóra nincs
Ez olyan mint a foltos nadrágban az ájfón?Néhány kivételes esetben hasznos lehet egy ilyen laptop, de valljuk be az emberek többsége azért veszi mert (azt hiszi, hogy) státuszszimbólum.
-
Khelben
nagyúr
válasz
#54625216 #171 üzenetére
nem akar asztali gépet fenntartani, és gyakorlatilag konnektortól konnektorig, asztaltól asztalig hordozza a gépet.
Így van, ők az elsődleges célcsoport. Tegyük hozzá, hogy azért szükség esetén 2-3 óra üzemidő van a gépek akkujában.
Erre mondtam, hogy nekik igazából nem laptop, hanem egy könnyebben hordozható asztali teljesítményű gép kell, akkor meg már szerencsésebb eleve táska méretben gondolkodni, amitől a gép még hordozható marad, de nem kell lemondani a teljesítményről.
Ez hülyeség. Minden, ami lényegesen nagyobb, mint egy laptop, az már nem hordozható kényelmesen.
-
Pocok256
veterán
válasz
#54625216 #171 üzenetére
na akkor..
"könnyű hordozhatóságot ígér, de nem adja meg,"
De megadja minden nap hordozom az enyémet és semmi probléma nincs vele."nem bírja aksival"
Nálam integrált le van tiltva szóval elég nagy fogyasztó, de energiatakarékosan ha meetingre kell vinnem 4 órát kibír az pedig bőven elegendő."Asztalival egyenlő teljesítményt is ígér, de azt sem adja meg, mert nem bírja hűtéssel"
Köszöni szépen én gépem bírja hűtéssel mind a gpu mind a cpu maximális turbóját tudja használni ha arról van szó 12 órán át folyamatosan. Az hogy egyes gyártók képtelenek normális terméket letenni az asztalra az nem jelenti azt, hogy az nem is létezik."ráadásul a laptop alkatrészek miatt eleve hátrányból indul."
Miért is indul hátrányből mikor az 1070 és 1080 1-2% os eltérésbe van és clevo és társai ha kell asztali i7 es cpu t tudnak a laptopba tenni amit ugyancsak képesek lehűteni."A gamer laptopoknak csak a hagyományos laptopokkal szemben nagyobb a teljesítménye, de azon az áron, hogy lemondanak a laptopok előnyeiről.
Aki ugyanis ágyban akar filmet nézni, vagy emailezni, annak nem kell gamer laptop.
Aki vonaton akar játszani, annak sem jó a gamer laptop, mert túl nagy és max. egy óráig bírja.'
Semmilyen előnyéről nem mondok le én békésen tudok ha arról van szó ágyon is filmezni ölembe a géppel vagy letéve, ha pedig annyira gramm mániás lennék erre találták ki a tabletet... Vonaton pedig hány embert láttál normális laptopon játszani quake 3 al vagy egyéb játékkal szerintem egyet sem mivel semmilyen eszközzel nem lehet ilyen játékokat játszani egy pasziásnz vagy falsh játék meg ugyanúgy megy 4 órán át a gépen..."Tehát marad az, aki a gyakori utazás, költözés, stb. miatt nem akar asztali gépet fenntartani, és gyakorlatilag konnektortól konnektorig, asztaltól asztalig hordozza a gépet"
Ez pedig a fentiekből adódóan hülyeség. -
emmm
őstag
Lehet venni hozzá. Én is vettem anno
Amúgy a consumer laptop szépen megdöglött a normál gariidő lejárta után (alaplap kanyec), az Elitebookom meg már vagy 6 éves és vígan bírja az eredeti, gyári aksija is. Az ismerősök, kollégák is ugyanezt tapasztalják.
Persze tudom, ez mind nem mérvadó - de nekem igen -
törölt tag
Akkor még egyszer, mert úgy tűnik, nem ment át az üzenet.
Szó sem volt a laptop, mint műfaj kritikájáról: sokaknak szükségük van hordozható gépre és ezért hajlandóak lemondani a nagyobb teljesítményről, ez teljesen rendben van.
A gamer laptop viszont rossz kompromisszum minden irányba: könnyű hordozhatóságot ígér, de nem adja meg, mert batár nagy, nehéz és nem bírja aksival. Asztalival egyenlő teljesítményt is ígér, de azt sem adja meg, mert nem bírja hűtéssel és vissza kell fognia magát, ráadásul a laptop alkatrészek miatt eleve hátrányból indul. A gamer laptopoknak csak a hagyományos laptopokkal szemben nagyobb a teljesítménye, de azon az áron, hogy lemondanak a laptopok előnyeiről.
Aki ugyanis ágyban akar filmet nézni, vagy emailezni, annak nem kell gamer laptop.
Aki vonaton akar játszani, annak sem jó a gamer laptop, mert túl nagy és max. egy óráig bírja.
Tehát marad az, aki a gyakori utazás, költözés, stb. miatt nem akar asztali gépet fenntartani, és gyakorlatilag konnektortól konnektorig, asztaltól asztalig hordozza a gépet.
Erre mondtam, hogy nekik igazából nem laptop, hanem egy könnyebben hordozható asztali teljesítményű gép kell, akkor meg már szerencsésebb eleve táska méretben gondolkodni, amitől a gép még hordozható marad, de nem kell lemondani a teljesítményről. -
Chaser
legenda
válasz
#54625216 #165 üzenetére
felettébb érdekes lenne ágyból ezzel netezni ( :
vagy elővenni bárhol:d
szerk: Pocok256 valószínűleg tényleg komolyan gondolja
nem tudom megérteni, mért nem képesek egyesek feldolgozni, hogy van igény 15, 17-es méretű gamer vagy ws gépekre, egy ilyen doboz jópofa az tény, olyan mint az első mobil telefonok ( :
-
Pocok256
veterán
válasz
#54625216 #165 üzenetére
Jó hagyjuk már a butaságot ezzel nagyon jó lenne a buszon meg metron szaladgálni... Egyszerűen hihetelen, hogy nem tudjátok elképzelni, hogy egy laptopon nem csak facebookozni lehet hanem vannak teljesítmény igényes alkalmazások is akár munka miatt is. És erre szüksége van annak is akinek laptop kell. soha nem hallottam, hogy egy sima 120k s laptopba belekötött volna valaki, hogy miert nem egy gépet visz magával. Azért mert ennek nagyobb teljesítménye van meg fél kilóval nehezebb mint égy atlagos laptop semmivel sem másabb hordozni mint egy macbook prot.
-
törölt tag
Ezért mondom, hogy hanyagolniuk kellene a laptop design-t és inkább a hordozható desktop-ot erőltetni. Értem alatta: olyan kompakt megoldás, ami tartalmaz hordozható monitort, billentyűzetet meg mindent, de nem kötik a laptop méret hátrányai, azaz lehet vastagabb, nehezebb, cserébe kevesebb teljesítménybeli kompromisszummal járna, mert lenne hely a hűtésnek és épülhetne desktop alkatrészekre.
Mondjuk egy ilyen megoldás maximálisan ki tudná szolgálni az általad leírt követleményeket: -
Chaser
legenda
válasz
#54625216 #163 üzenetére
iskolásoknák is népszerű, akik hét közben koleszban vannak, után meg mennek haza
repülőn lehet nem veszed elő a 17-.es gépet, de ha kimész pár hétre dolgozni és szeretsz játszani azzal megoldod, asztali az úgy érdekes lenne, még ha valami itx gép is, monitort nehéz hajtogatni
hsa csak uk-t nézzük ott sűrűn költöznek az emberek munka függvényében és nem mindenkinek van kocsija, sőt, szóval elég sok körülmény van amihez ideális egy ilyen gép -
törölt tag
válasz
#74018560 #156 üzenetére
Én maximálisan megértem az eltérő igényekre eltérő célhardver fogalmát (ezt szoktam felhozni ellenérvként apple fikázó topicokban), a gamer laptopok esetében viszont az igény nem teljesen világos.
Erősen kompromisszumos gépek minden szempontból: hordozhatóság limitált, aksiidő limitált, teljesítmény limitált, de legalább zajos és drága.
Repülőn a 17" gamer laptopot sem tudod előkapni, mert már a kézipoggyász méretből is kilóg, de minek is vennéd elő arra a kb. 1 órára, amíg bírja az aksija. Innentől viszont semmi értelme a laptop kategóriát erőltetni.
Ha csak annak kell gép, aki sokat utazik, és nem akar lemondani a lehető legjobb teljesítményről, ellenben nem használná menet közben, csak irodai környezetben, szállodában, stb. annak valami "táska számítógépet" kellene fejleszteni, amolyan military-design stílusban: kinyitod a bőröndöt és ott a 24" UHD monitor + a fullextrás pc rendes hűtéssel. -
->Raizen<-
veterán
válasz
UnknownNoob #153 üzenetére
Köszönöm az infót, jól gondoltam hogy a java-t érdemes tanulgatni, akkor folytatom a tanulmányaimat. Félbehagytam.
(#159) Feri1977:600k-ból inkább hasonló erejű gépet tudsz összerakni, erősebbet már aligha, sok cucc kell meg perifériák.
-
Feri1977
senior tag
Na akkor fele ennyiből össze rakok egy ilyen pc-t, azt öröm és boldogság.
-
Pocok256
veterán
válasz
#74018560 #156 üzenetére
Minden egyes gamer noti tesztnél el van ez játszva, hogy fele ennyiért dupla ilyen erős asztalit veszek mindenki suta csak én vagyok helikopter. Aztán mikor megkéri az ember, hogy csináljon már egy videot ahogy minden nap elviszi melóhelyére buszon meg vissza akkor nem akarodzanak jönni ezek a tartalmak
-
Khelben
nagyúr
válasz
ha nem tud kiváltani egy munkaállomást, akkor miért kerül annyiba?
Próbáltál már munkaállomással repülőre ülni?
-
UnknownNoob
tag
válasz
->Raizen<- #140 üzenetére
Egyiket se és mindegyiket. Ez olyan mintha egy építészmérnöktől kérdeznéd, hogy a téglapakolást vagy a meszelést gyakorold, ha te is építészmérnök szeretnél lenni. A programozás tervezői munka. Ha "csak" kódoló akarsz lenni (azzal is simán kereshetsz fél millát (persze nem kezdőként)), akkor a java nem rossz, mert könnyű, nem különösebben igényel háttértudást, és van rá kereslet rendesen.
-
DNReNTi
őstag
Komolyan nem tudom megerteni miert vekengtek itt azon hogy ennyi penzbol milyen asztali gepet lehetne epiteni.
Miert hasonlitjuk ossze a feheret a feketevel? Ket teljesen eltero dologrol van szo, mas igenyeket szolgalnak ki, az osszehasonlitasnak itt helye maximum erdekessegkeppen van, akkor is teljesitmeny tekintetben.
-
Pocok256
veterán
válasz
Hagyjuk ezt... láthatóan fogalmad sincs arról mit írok és nem tudod feldolgozni mi az, hogy fejlesztői környezet. Szóval fölös a vita. Egyszerűen kérlek ne alkoss arról véleményt amit képtelen vagy felfogni mert nincs meg a szakmai képzettséged hozzá.
-
arvil2
csendes tag
A vesém ára elég lehet rá? Vagy ne gondolkodjak rajta?
Ezért a pénzért már egy asztali gép sem szégyenkezne.
-
UnknownNoob
tag
válasz
Pocok256 #135 üzenetére
Ha valaki elégeti a pénzét az nem luxus, hanem hülyeség, és nem, egy 600 ezer forintos laptop nem egy 500 ezer forintos asztalinak felel meg. 300 ezerből lehet hasonló tudású gépet venni mint a cikkben szereplő.
Ha sok a $$$, akkor vegyél két Xeont és egy (kettő) Titánt. Ha az meg már overkill, akkor költsd a pénzt autóra, házra, családra vagy... izé... helikopterre. A lényeg, hogy nincs olyan, hogy úgyis van elég. Mindig értelmesen kell elkölteni.
Én nem ismerlek téged. Ha te ezekkel a laptopokkal boldogabb vagy, akkor elhiszem, hogy neked ez az értelmesen elköltés. Itt most az érveléstől kaptam agyfaszt.
Az EFI amúgy támogatja, hogy külső adathordozóról bootoljál, amit ráadásul nem is azon a gépen telepítettél, szóval elég lenne ha csak az adathordozót vinnéd haza az otthoni géphez. Nem kell szinkronizálni. Még egy laptopnál is kisebb, egy helyen van a munka és mégis élvezheted az asztali gép előnyét.
Ezek a laptopok mindig gagyik lesznek. Ha építettél már vízhűtést vagy csak úgy simán van némi rálátásod, hogy az áramfelvétel / hőleadás hogy működik, akkor azt is érted, hogy egy munkaállomást nem tudsz belegyömöszölni egy pár centi vastag dobozba. Igen tudom, ezek nem server-grade cuccok, hanem csak ilyen bóvli, de ha nem tud kiváltani egy munkaállomást, akkor miért kerül annyiba?
-
törölt tag
válasz
Feruendios #48 üzenetére
Igazából ezeknél a gépeknél vissza kellene térni az első hordozható gépek design-jához:
A hordozhatóság úgyis csak addig érdekes, hogy kocsiból ki, kocsiba be. Így ugyan elveszne az illúzió, hogy laptop, de lehetnének benne rendes, asztaliba szánt alkatrészek, rendes hűtéssel, táppal, stb.
Ezzel megmaradna a minimális hordozhatóság (aminél a jelenlegi gamer laptopok sem kínálnak többet), viszont nem kellene kompromisszumot kötni a teljesítmény és a zaj terén. -
emmm
őstag
válasz
->Raizen<- #143 üzenetére
Ez nekem se volt átlagos nap, az biztos, de eleve angol az alap nyelv...
-
Feri1977
senior tag
válasz
->Raizen<- #31 üzenetére
Na akkor fele ennyiből össze rakok egy ilyen pc-t, azt öröm és boldogság.
-
tecsu
addikt
válasz
->Raizen<- #140 üzenetére
Elsősorban magyar és angol.
-
Pocok256
veterán
Ez meg megint relatív ebbe nagyon nem lehet belekötni kinek mi a luxus valószínűleg a 32k ból élő falusi nyugdíjasnak a bkv bérlet is luxus. De ugyanez neked teljesen természetes. Valakinek meg a 600k s alienware nem luxus hanem munkaeszköz amit lazán kifizet. Ezen nincs értelme rugózni azon van hogy pénzügyi kereteket nem vizsgálva van e értelme egy gamer gépnek márpedig sok esetben van. Az hogy neked vagy valakinek telik e rá az meg egyéni szoc. probléma
-
emmm
őstag
válasz
Pocok256 #135 üzenetére
A luxus volt nálam az eredeti probléma felvetés (nézd csak vissza). Csak itt úgy látom félrement az értelmezés nálam, szerintem teljesen érthető módon (ott az eredeti idézet), azért kötöttem bele. Szerintem már így nektek is világos az eredeti problémám.
Az, amit a kolléga most már világossá tett, hogy csak a bika laptop van, azt én már nem érzem úgy luxusnak, hanem egy mindenre alkalmas optimális eszköznek, ami ez esetben a jó megoldás.A többivel egyetértek.
-
Pocok256
veterán
Amit most elkezdtél feszegetni meg egy teljesen más téma, kinek mi a luxus. Valaki simán megengedheti magának a 800k s laptopot mert negyed havi fizetése valakinek meg éves. De abban egyetértünk, ha pénz nem számítana csak a kényelem akkor sok esetben sokkal jobb 1 -1 monitort letenni a 3-4 környéken ahol ingázol és a géped meg vinni mint 3-4 gépet tartani és folyamatosan szinkronizálgatni őket. Az pedig, hoyg ki mennyit képes vagy tud kifizetni a kényelme érdekében az teljesen egyedi.
Hidd el ha havi 1+ misit haza hozol nem azon fogsz zsörtölődni, hogy a 500k s notid 100k val drágább volt mint egy ugyanolyan teljesítményű asztali gép ...
(#132) ->Raizen<-
Ha pedig tovább olvasod akkor látod, hoyg írtam midnegyik amit leváltottam mind a mai napig üzemel és köszöni szépen. -
emmm
őstag
válasz
->Raizen<- #132 üzenetére
Na a végén még mi fogunk itt "elszállni"...
Szerk.:
(#133) Muerte75Idézet innen: "Két asztali gépet kissé nagy luxus lenne fenntartani és az egyik helyen (legyen x) el sem férne" - nekem ebből pont az következik, hogy legalább EGY van otthon.
De én elfogadom, hogy itt csúsztunk félre, legalábbis mi ketten.
-
Muerte
addikt
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Pocok256 #130 üzenetére
Pontosan leírtad a lényeget, 1-2 évente váltod, nincs ideje elromlani.
Még egy helikopter jelen!
Tudod én ilyen vagyok maximalista, pc párti voltam de a design meg a kényelem miatt néha váltottam notira, de aztán mindig előjött az hogy mi lesz ha bga-s lesz mehet a gariztatós tortúra. Valahol belefáradtam hogy minden komolyabb notim kötelezően gariztatni kell mert ez meg az lett a baja. Előitéleteim támadtak amit egykönnyen nem tudnék elfelejteni egyes márkákkal kapcsolatban. 4+ éves garival más lenne a történet és valószínűleg lenovot vennék így, mert azokban sosem csalódtam. -
emmm
őstag
válasz
Pocok256 #130 üzenetére
Nem változott a véleményem, de én elfogadom, hogy ti másképp gondolkoztok.
Sebaj, leszek helikopter akkor, örüljetek
Szerk: egy dologban egyetértek: a konzol nekem se gyere be dolog. Csak példának írtam, ha valaki azt szereti.
Hínye...de az otthon is van monitor és solved - azé még csak vegyek egy monitort is a méregdrága laptop mellé, az lesz csak luxus
Mert persze azt az asztali gép elől gondolom nem fogod kikábelezni...
(#132) ->Raizen<-:
-
Pocok256
veterán
válasz
->Raizen<- #127 üzenetére
10+ éve használok laptopokat még 1 sem ment tönkre pedig 1-2 évente váltom őket mindezt úgy, hogy amiket eladtam még azok is köszönik szépen jól vannak. Lehet venni gyárilag hulladékot és lehet venni értelmeset.
Én meg programozó vagyok és köszönöm szépen, de otthon azért néha szeretek játszani, abból viszont meg nem kérek, hogy a munkahelyi fejlesztőkörnyezetemet folyamatosan két gép között kelljen szinkronizálni vagy, hogy ha programozni akarok akkor üljek át egy másik géphez, mert játszani azon nem tudok. Aranyos hogy szűk látókörű vagy és tényleg mindenki buta csak te vagy helikopter, de na
#129) emmm
"de hogy játékra...ahhoz egyszerűen PC/konzol a jó, mert az adja meg a játék igazi élvezetét és kényelmét"Annyira öreg meg még nem vagyok, hogy konzolon játsszak
Nekem még számít a kihívás és tehetségem is van hozzá, szóval ezt a részt hanyagoljuk
Azzal meg ne jöjjetek hoyg 17 en nem lehet játszani munkahelyen és otthon is van erre monitor és solved.
-
emmm
őstag
Mondjuk úgy, hogy elfogadom, amit mondasz. Igazából a szemem ezen akadt meg, amit eredetileg írtál:
"Két asztali gépet kissé nagy luxus lenne fenntartani" - ami azért elég vicces, tekintve, hogy egy ilyen méregdrága laptopot használsz az asztali géped mellett
Ezt meg : "de TE akkor is azt mondod mindenki hülye csak te vagy a helikopter..." - légy oly kedves, és ne adj a számba olyan mondatokat, amiket én nem írtam le
Munkát meg nem tárolok a gépemen. Ha szofter kód, akkor eleve TFS/GIT/whatever repository, ha egyéb, akkor meg céges felhő/hálózat. Meg is hágna "három jól bepipázott nigger" (by Ponyvaregény) a melóhelyen, ha csinálnék ilyet(#127) ->Raizen<- : jó, de azért ne az legyen a kiindulás, hogy úgyis elromlik. Azért gondolom van ezekre legalább 3 év garancia, az alatt végképp nem venném meg. Nekem otthon egy (most már) jó öreg magnézium házas HP Elitebook van, az tényleg kibír mindent (még a lányomat is
), melóra is jó, mai napig is, ha szükséges. Kb. hordozható videóvágásra/konvertálásra tudom ezt a cuccot elképzelni, de hogy játékra...ahhoz egyszerűen PC/konzol a jó, mert az adja meg a játék igazi élvezetét és kényelmét.
-
davidsone
addikt
Rögtön kettőt!
-
Muerte
addikt
Mit nem sikerült megérteni abból amit leírtam? Nem.Nem lesz 2 asztali gépem! Ahogy írtam: x helyen el sem férne a monitor és perifériák,meg mikor megyek minden nap y helyre akkor először x helyen a gépről mentsem le az adatokat egy pendrive-ra és y helyen meg másoljam fel hogy tudjam folytatni esetleg az elkezdett munkámat? Vagy hogy képzeled?, de te nem vagy szűklátókörű...
Miért nem lehet megérteni hogy van az az életkörülmény amikor praktikusabb egy erős laptop mint egy vagy 2 asztali pc? Felettem másik ketten-hárman is írták miért használnak,tök más okból mint én,sokan mások megint csak más okokból használnak,de TE akkor is azt mondod mindenki hülye csak te vagy a helikopter... -
emmm
őstag
Már ne is haragudj, de a második asztali gép helyett egy ILYET megvenni nem luxus?
Nekem amúgy nem szűk a látóterem, egy PC, két laptop van otthon, tablet egyelőre nincs.
De egy gémer laptopnak már csak azért sem látom értelmét, mert ha már játszok, akkor legalább egy 24-es monitoron teszem, nem egy ekkora laptop kijelzőn. Hiába tudna ez 4k-t, ha csak ekkora a mérete.
Maga ez a laptop egy LUXUS, akárki akármit mond, amit igazából sosem vennék, pedig 1 havi fizumból is simán kijönne, szóval nem a pénz az akadály, hanem szimplán feleslegesnek érzem. Ahogy pl. az i7-et is annak érzem, de ez már másik téma.
De ez az én véleményem, nem vagyunk egyformák.
-
pengwin
addikt
Acer Linux
Acer Linux
Acer LinuxNa az vajon milyen állatfaj lehet?
Vicces lenne, ha a 820 ezres gémer laposnak még az UEFI-jében kéne matatni, hogy fel lehessen telepíteni egy normális OS-t, mint a régebbi Acereknél (a háttértár kezelés úgy volt beállítva, hogy se WIn7, se linux nem tudott bootolni). -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
2 év kötelező eu-ban, de 3 év sztem ilyen gépnél kicsit megnyugtatóbb
kíváncsi vagyok, annyian hőbörögtek itt milyen drága, csak a vga meg cpu 300k felett van benne ( : , szóval 600k-ért tényleg jó vétel - lenne -szerk: destop 1080 230k-tól kb itthon, mobil drágább, cpu-ra nem láttam intelnél árat de 100k biztos van, szóval 350-400k magában a vga és cpu
szerk: rudi igen, ez reálisabb sajnos és drága is, ssd és ram ár azért nem jelent 100k-t
linux mellett 820k-s ár azért vicces ( : -
rudi
nagyúr
Nektek lett igazatok az árakkal, kaptam infót a hazai Acertől:
Most épp elég nehéz a hardveres helyzet, a hatalmas kereslet miatt a RAM és SSD árak az egekben és az LCD panelek ára is mászik felfelé, a forint meg nem éppen. A Predator 17x eléggé rétegtermék, ezért a nagykereknél is rendelni fog kellenie annak, aki komolyan gondolja (és lesznek ilyenek) az alapkonfig:
17.3" FHD IPS Acer ComfyView™ LED with G-Sync, 1920x1080, Black - Black, Intel® Core™ i7-7700HQ - 2.8GHz, 8GB DDR4 + 8GB DDR4 + Free 2 slot, 256GB SSD M.2 + 1TB HDD / 7200, DVD-SM DL, NVIDIA® GeForce® GTX 1080, 8 GB VRAM GDDR5X, Acer Linux, Backlight, VR ready, 3 év garanica - 819900Ft
Alapvetően 799 000 forintra akarták belőni az árát, de pár hét alatt ennyit tolódott el a euro/USD árfolyam és a rohamosan emelkedő SSD árak miatt.
-
Chaser
legenda
műanyaggal egyébként nincs ha korrekt minőségű, volt régen műanyag gépem, bc gépek közt is sok elsírhatná magát mennyire masszív volt, billzet se süppedt, majdnem olyan masszív volt mint most a 8540-esé, régi inspiron, akkor még nem a tejfölös pohár alapanyag volt a trendi ( :
3 év garral 600k-ért 1080-nal simán
az mondjuk nem derült ki a cikkből mennyi a gar, pedig elég fontos
régen egyes modellekre adtak 3 év gart -
rudi
nagyúr
válasz
[-HERO-] #108 üzenetére
Megnéztem a szlovák kínálatot, hát, ahhoz képest nevetséges ami magyarisztánban van. Az előző prdator 17x GTX 980M-mel 32 GB memóriával, 512 GB SSD + 1 TB HDD-vel és Windows 10-ezl nettó 2000€ alatt van picivel. Ha ebből leveszed a RAM felét, az SSD-t és az OS-t, akkor bruttóban is 2000€ vagyis 600k forint körül vagy. És több mint valószínű, hogy az új modell sem lesz sokkal drágább.
-
Chaser
legenda
válasz
#54625216 #98 üzenetére
sokan elfelejtik, hogy kis országunk a piac részére is kicsi, leginkább elhanyagolható, max 1%-ot tehet ki, más országokban van pénz is, nem csak lehúzás ( :
azoknak tűnik annak, akik _csak_ a saját igényeikből indulnak ki
idejét nem tudom mióta notebookom van csak, mégse szajkózom hogy deminekazasztali' : )
-
Feruendios
tag
Továbbra is fent tartom ez csak ilyen filler, kell egy gép amiben a legfrisebb ez-az van, de ebben a gépben semmi maradandó fejlesztes nincs. Amivel jobb mint az elődje az az Intel és az Nvidia érdeme.
-
[-HERO-]
senior tag
Mondjuk én örülnék neki, ha 1080-al megállna 600 körül, mert hátha ösztönözné a többi gyártót is hogy menjenek kicsit lejebb, és tudjunk venni végre pascalos lapost normális áron
(persze bilibe lóg a kezem)Bízok benne hogy jön tőletek egy ilyen teszt a lenovo y520 meg y720 ból meg asus-okból is ahol megmondjátok a frankót hogy hát igen, ez meg az jól sikerült vagy éppen nem.
Nálam ezért a tesztért jár a piros pont hogy igen is bevállaltátok és leírtátok hogy a hűtéssel vannak problémák, ez így korrekt. -
-
Kovezzetek meg, de szerintem ez elegge olcso ilyen aron. Asust 1070-el 1700€ adjak nemetbe, otthon 800k korul van. (Szimplan 300k-val dragabb
)
Ha itthon ez tenyleg 600 papir lenne a legjobb aru masina ezzel a HW-vel -
rudi
nagyúr
válasz
[-HERO-] #100 üzenetére
Vagy csak olyan szintű toleranciát kifejleszteni magunkban, hogy el tudjuk fogadni, hogy valakinek mások lehetnek az igényei, preferenciái, anyagi helyzete, mint nekünk. Ez érvényes kb. mindenre a világon, nem csak a hardverre. Annyi fölösleges feszültséget és stresszt lehetne ezzel eliminálni az életünkből...
-
panderson
tag
Sziasztok,
Köszönöm a tesztet, nekem hasznos volt.
Hadd fejezzem ki értetlenkedésemet, a fémház körüli hiszériával kapcsolatban: 1) a fém és a tömör anyagok árnyékolják a WiFi és BT-t (igen az alufólia is, pedig pistike szerint az vékony), 2) az általam ismert notebookok mindegyikében az antenna az LCD valamelyik *oldalán* helyezkedik el, mert ott van legtávolabb és feltételezhetően a legjobb rálátással is a többi WiFi eszközre. Megjegyezném, hogy nem véletlen, hogy a routerek körében sem menő a fém-géjmer burkolat. Így szerintem jobb is a műanyag LCD burkolat, mert nem folyton az arcunkba megy a rádióhullám (kinek fétise mikrohullámú sütőzzön). Hamár az LCD burkolattal végeztünk (aki meg középen nyomogatja a burkolatot játszon azzal ami vele egyidős...), rátérhetünk a házra. Tegye fel a kezét, akinek szakszerű szerelés következtében ketté tört már a gépe háza!
Egyébiránt hogy az alsó burkolata nem fém és nem unibody, nyugodtan alszom, és nem nézegetem a gép alját minden reggel, hogy legközelebb majd jobbat veszek
Ettől még a gumis műanyag bevonatért fekete pont jár az Acernek ebben az árkategóriában.
Az már csak megjegyzés, hogy mostanság a "fém burkolat" valódi jelentése elkorcsolsult fém bevonattá...
És igen, van tavalyi gamer gépem, műanyag házas, erre váltottam az asztali gépemet, és azért gémer, mert munka közben ez adja le a legmagasabb teljesítményt (nem játszom rajta, de a tudása sokkal nagyobb, mint az üzleti lássák-ki-vagyok notebookok), tudom miről beszélek.
Üdv! -
[-HERO-]
senior tag
Hogy mennyi ember nem tud túl lenni ezen a minek a gamer laptop kategória témán, hihetetlen.
Ennyi erővel a laptop pártiak is kérdezhetnék hogy minek egy helyhez kötött pc, mintha oda lennél láncolva valahova.Aki felfogja és megérti hogy kinek és miért jó ez, az elfogadja, akinek kell megveszi és használja, aki meg nem fogja fel ne írja le 5000 szer hogy ennyi pénzből asztali pc-t építek ami 2x ilyen erős.
Ha ezekre a gépekre nem lenne kereslet, akkor nem is gyártanák őket, de mivel igen is van létjogosultságuk így gyártják őket, hála az égnek. (persze az már megint egy másik kérdés hogy némelyik tényleg izlésficamos) de ez sok PC házra és monitorra is elmondható.
Szóval jó lenne már végre valamennyire szimbiózisban élni PC vs laptop fronton.
-
Khelben
nagyúr
válasz
#54625216 #98 üzenetére
Nyilván ezeknél nem arra kell gondolni, hogy előkapom a vonaton és használom, hanem berakom a bőröndbe és csak megérkezéskor veszem elő. Sokan ingáznak, töltenek távol napokat az otthoni pc-től, nekik készül. Meg azoknak, akik nem akarnak egy asztali pc összeszerelésével vesződni és a lakásban is jobban szeretnének egy mobil dolgot, mert ha épp át akarnak ülni egy másik szobába játszani, akkor azt pc-vel nehéz megtenni.
-
törölt tag
Egy hordozható gép, ami csak arra nem alkamlas, hogy hordozzák, rendelkezik a hordozható gépek minden hátrányával, de legalább brutál drága.
Csak nekem tűnik az egész "gamer laptop" műfaj fából-vaskarikának? -
rudi
nagyúr
válasz
#74018560 #92 üzenetére
Mert BF1-et az a három ember játszik, aki itt a fórumban állandóan kéregeti a multis tesztjét. Nem is értem, hogy jöttök ti össze a szerveren 16-an
Viccet félretéve. Nem konzisztens a BF1 multi terhelése. Igen, nagyon látványos meg minden, de ha kijön egy szerencsétlen körben, hogy az Asus gépén 50%-ot droppol az Aceren meg 20%-ot, akkor onnantól kezdve minden fórumtémában erre a nem kellően pontos adatra lesz alapozva az összes vita. Mindenesetre átgondoljuk, mit lehet ezzel kezdeni.
-
KAMELOT
titán
Még jó, hogy nekem elég a 260 euros laptop is.
Többire ott a PC.
2000 euro.A gépemet olcsóbban raktam össze!!!
-
törölt tag
válasz
UnknownNoob #44 üzenetére
Pedig én így szoktam!
A vérpisti aki pedig minimálisan se ért a gép beállításához, meg max annyit veszít h pár fícsört le kell tekernie, hogy meglegyen ugyanaz az fps, ami amúgy egyébként bekapcsolható lenne optimális beállítások mellett.
De lassan elég már itt a spekulálásból, miért nem nyomtok egy BF1 multi teszet, hogy lássuk mennyiről mennyire esik le az fps. A többi úgyse számít!
-
Khelben
nagyúr
Ez is olyna, mint az MSI-k. Csúcs hardver biliműanyag házban...
-
Chaser
legenda
válasz
Flagstaff #86 üzenetére
régen talán így volt, ma már sajnos nem úgy néz ki
p és w ua. volt, w-ben vga talán erősebb és volt fhd ips verzió, enyémben hd+ tn van de ips közeli és pwm free, ez volt a fő oka amiért választottam sok évnyi és sok tp használat utántecsu továbbra sem érdemes általánosítani, lenovo szervize pedig köztudottan csapnivaló lett mióta itthon történik
személy szerint alsóbb kategóriában egyiket se venném ( :láttam egy 14-es acer ub-ot fhd ips-sel, alu házban, az viszont elég korrekt, régi timeline-x szériára emlékeztet kicsit, azok elég jók voltak
-
tecsu
addikt
Egyetértek, hogy a Lenovo süllyed, mint egy nyeletlen balta, de még mindig jobb, mint az Acer és igen, a legtöbb gyrtónak voltak rossz modelljei, mi általában beszéltünk a márkákról eddig. Az Acer legtöbb modellje sz@r, a Dellé minimum elmegy kategória, a Fujitsué mostanában jó.
Olcsó, belépőszintet soha, semmiből nem szabad venni, finomabban: ajánlott minden márkánál elkerülni - véleményem szerint, persze - de itt előfordulhat, hogy a noname jobb, mint a márkás, hiszen a csóróságra vannak ráállva, míg a márkásnál a tesztelés kerülne annyiba - durván.
Ha konkrét típusokat hasonlítod akkor az Acer - általában - jobb a számversenyben, ami másnak a rovására megy, pont erről írtam az előbb. -
Flagstaff
tag
Az első notim egy 8540W volt. :-) Egy évig nyúztam kb, már használtan vettem és cimbimnek adtam el akik szintén több mint egy éve nyúzzák. Igazi atomvillanást túlélő darab.
Talán egy márkás/drága gépbe jobban megválogatják ki szállíthat komponenseket (és egy márkás gépnél jópár óra stresszteszt is lemegy míg el is fogadják a beszállítót) mint egy asztaliba vagy olcsó notiba. Asztaliba gyakorlatilag a dzsunkától az elismertebb gyártók karijaiig bármit vehetsz és nem feltétlenül tesztelte azt a gyártója úgy ahogy majd a felhasználó fogja. -
hemaka
nagyúr
-
Chaser
legenda
pont a lenovo ami elég trágya lett minden téren
acerekből is voltak nagyon jók
dellből is volt olyan hogy 100k-s acer körberöhögte
mindig adott modellt kell nézni, nem a gyártót, magában az kevésvan tesco brandjük, felvásárolták a packard bellt már elég rég, és az emachine csodák is acerek ( :
-
tecsu
addikt
Valamit nagyon félreértettél. Senki nem mondta, hogy iylen hardvert kapsz ennyiért, hanem azt, hogy Acer rossz. Méghozzá pont azért, mert összedob mindenféle magas paraméterű hardvert, de minden máson spórol, például a vázon és a hűtésen.
A saját és ismerőseim körének tapasztala talán kevés lenne egy általánosításhoz, de a logika és a benyomás, ami szerint akár Tesco felirat is lehetne az Acer helyett, engem meggyőzött afelől, hogy többet ne vegyek ilyen márkájú terméket és mást is lebeszélek róla, ha tudok.
Persze előfordulhat, hogy az Acer brand valakinek komolyabban cseng, mint a Lenovo, Fujitsu vagy Dell, én inkább veszek ezen márkákból, még ha szerényebb paraméterek is jellemzik a beépített processzort és memórát. "Gamer" cuccot soha nem vettem, de ebből is inkább Asus mondjuk, kicsit többet spórolnék rá, hosszútávon megérné. -
Chaser
legenda
válasz
Flagstaff #81 üzenetére
diszkrét vga-nál még mindig sokkal nagyobb az esély hogy meghibásodik, mint intelnél
desktop fronton is van vga hullás, notebookban még jobban
ws-ek sem halhatatlanok sajnos
én gépemben is cserélhető a vga, nem ws, csak bc, 8540p, meg is lepett, a kortársaiban nem volt cserélhető a vga, 5-6 éves, nem mai gyerek, de minőségben odaver a mai bc vonalnak
ezt amennyit lerúgtam már szegényt az ágyról...:d -
Flagstaff
tag
Jogos, a nagyongémer gépekben ezek szerint nincs IGP támogatás. A dGPU viszont cserélhető és kis szerencsével még a következő generáció is beletehető majd. Persze nem olcsón. De az a veszély sem fenyeget még egy ideig hogy 60+Á-ért 1080-akat veszel SLI-be. A mobil gpu persze drágább lesz mindíg. A mobilitásnak, kisebb fogyasztásnak ára van. De azok az idők amikor az alaplapra integrált Radeonok szépen tönkrementek, már elmúltak. Lehet hogy hitványabb gépekben ma is megadja magát az alaplapon ez-az és ha egy noti fél milláért throttlingol az sem jó előjel, de van lehetőség másmilyet,a célnak még megfelelőt választani.
Rengeteget tépelődtem anno mit vegyek. Aztán elszántam magam. A jelenlegi a harmadik desktop replacement kategóriás workstation gépem. És nem is fogok másfélét venni. Persze ez nem gamer de elég speciális és elég drága, sok gamer gépnél is drágább. :-) Cserélhető CPU, VGA, pikk-pakk cserélhető háttértárak (2x2,5",1xMSATA,1xODD) 4 könnyen hozzáférhető memóriafoglalat, könnyen tisztítható hűtés. Persze nagy/vastag notinál ezeket könnyebb megvalósítani mint ott ahol a design és a vékonyság alá van rendelve minden, de tényleg minden. -
Flagstaff
tag
válasz
->Raizen<- #74 üzenetére
Ha válogathatsz a melók között, persze hogy érdemesebb ugyanannyiért inkább a sétálós melót választani.
De ha már megvan a baj, akkor a károkat kell minimalizálni.
Asztali gép meg ha minden perifériát beleszámol az ember az árba, akkor lényegében kb ugyanott lehet mint egy jobb noti. A különbség a választás szabadsága és az hogy nem kell mindent egyszerre lecserélni. Míg asztalinál akkora és olyan panellal ellátott monitort veszel amilyet akarsz, notinál van pár féle egy adott modellnél és kész de a méret akkor is fix annál a modellnél. Hűtés ha zavar a zaj szintén szempont lehet, bár a saját gépem alap dolgok végzésekor az idő 90%-ában elvan passzívan, de nem mind ilyen (terhelve ez is ordít de nem hallom fülhallgával játszok) és asztalinál ott a lehetőség igen komoly nagyon halk hűtést készíteni. Ha egy noti szériában gagyi billentyűzetet kap, nem tudod másmilyenre cserélni. Ilyen és hasonló érvek mindíg is az asztali konfig mellett szólnak majd.
Másmilyenek meg a noti mellett. Ezeket a másmilyeneket addig nem feltétlen érti meg az ember míg neki is nem lesz másmilyen igénye. -
Chaser
legenda
válasz
Flagstaff #78 üzenetére
igazi gamer gépnél nincs intel vga, ha benne van a körben ront a diszkrét teljesítményén, cikkben talán írja is, freesync miatt nincs intel, de egyébként sem szokták gamerben aktiválni a teljesítmény miatt
ha cserélhető oké, akkor csak 100k körül lehet bele a lap, de ha a vga hal meg az is csúnya
lövésem nincs, meg kell nézni, sok gépben már cpu-t is integrálják
gar lejárta után ilyenekbe alaplapot venni anyagi csőd, használtan leginkább nincs, újan meg horror ára van -
Flagstaff
tag
A nagyobbacska dedikált GPU-s notik ha jól tévedek ma már MXM3.0B foglalatosak. Vagyis a VGA kari ugyanúgy ahogy asztali konfignál, cserélhető (na jó, majdnem, lehetnek megkötések de működő ugyanolyanra cserélheted). Nekem egy Firepro6100 van a gépben de ki lehet cserélni akár Quadro K5000M-re akár GTX980-ra. Ha netán tönkremenne a VGA kari. Csak remélem hogy az Optimus/Enduro technológia kicsit megnyújtja az élettartamát, mivel netezés közben csak az Intel IGP megy.
-
Chaser
legenda
válasz
->Raizen<- #76 üzenetére
sok éve nincs már asztalim csak notebook ( :
ágy, fotel...nem is fáj a hátam
mivel nem játszom így nem drága -
Chaser
legenda
válasz
->Raizen<- #74 üzenetére
ezekkel egy gond van, ha bedöglik a lap kb lehet kukázni a gépet, ha forrasztott rajta a vga maga a lap lehet gar után 250-300k körül, jobban tartja egy asztali az árát és ott könnyű alkatrészt cserélni, itt meg nem úgy megy, ha vennék ilyet úgy terveznék gar előtt pár hónappal eladom, viszik amennyiért viszik, aztán jöhet a következő
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Flagstaff #70 üzenetére
Hát igen a háttal vigyázni kell, én is inkább álló/sétáló melókat választok mint ülőmunkát. És igen, nagy király ölbe vett notival háton feküdve kényelemben játszani. De csak ezért számomra nem megfelelő viszont majdnem egy árban van monitor+bill+egér+headset+webkamera+bt vevő+komplett pc mint egy ilyen notebook. Az ember ma már gondolkodóba esik... joggal, hogy mit vegyen.
-
Chaser
legenda
mutatsz ilyen gépet ennyiért?
egy modell meg semmit nem jelent, a legnagyobb butaság általánosítani, aki egy modell alapján lehúz egy gyártót csak a hozzá-nemértését mutatja meg
egyedül kb az apple aki csak minőségi felső kategóriás terméket árul, horror áron, és még ők is hibáznak
általában van az acernél jobb választás adott áron, de nem mindig -
Chaser
legenda
mutass ilyen hw-rel rendelkezőt
acerben is vannak jó modellek, ahogy dellben, hp-ban, lenovoban, asusban is hitványakkenwood nem tudhatod mennyit adnak el belőle és mekkora a haszon rajta
nem hiszem, h csilliárdokba kerül a kifejlesztése, mikor már 3d nyomtatóval megtervezhetnek gazdaságosan kb mindent -
Flagstaff
tag
Rendszeresen előkerül ilyen komoly kiépítésű gamer notiknál az, amivel néhány éve még én is félresöpörtem volna még csak az ötletét is. Ennyi pénzt ki nem adnék érte, inkább asztali, úgyse hurcolom. Aztán az élet már csak olyan hogy megmutatja hogy bármikor szükséged lehet rá.
Lett két korongon sérvem az ülő életmód miatt. Változtatnom kellett mert fél óra után nagyon fáj ülni és nem, nincs az a szék, amiben ne fájna ülni - egy óránál hosszabb utazás kimondottan kényelmes kocsiban is pihenőt igényel. Szóval vagy állok, vagy fekszek. És a nem kevés pénzbe kerülő asztali gépem ott állt kihasználatlanul, a játszhatnék pedig nem hagyott nyugodni. Megoldás? Igen, játékra is alkalmas noti. Hátamra fekszem, a notit a felhúzott lábamra támasztom és fekve játszom. Jobb lenne asztalinál? Igen. Olcsóbb? Valószínű. Tehetem? Nem. Örülük neki hogy így történt? De még mennyire... Ennyi. Mivel nem gyakran kell hurcolni,nem téma a közel 4kg+táp (Dell M6800, nem kimondott gamer noti,de én ezt akartam) hátizsák van hozzá és ha úgy adódik hogy mégis vinnem kell magammal, hát a kocsiig csak kiviszem. Nehéz elképzelni hogy ahol 400+e van notira ott nincs autó. Ha meg nincs de mégis ilyen noti kell, hát akkor az kell. Most már el tudom fogadni ha valaki valamilyen számára fontos okból inkább ilyet vesz mint épít egy asztali/ITX gépet és vesz mellé kisebb/könnyebb laptopot. Nem kell hogy bárkinek az fájjon ha a másik ebben lát rációt vele ellentétben. De ehhez a szemléletváltáshoz kellett a fentebb leírt probléma. -
Sifi94
csendes tag
Egyszer vettem Acer-t... Mintha elégettem volna a pénzt...
Ennyi pénzért már laptopot is vehet az ember... -
Tomtailor85
senior tag
passziánsz megy rajta?
-
kenwood
veterán
Valoban, de meg ugy is inkabb presztizstermek,mint valodi bevetelt termelo cucc.
Brandet nehez epiteni.Mostanaban tobb helyrol hallottam,hogy a Clevo az egyik legjobb gamer notikat gyarto ceg.
Bennem meg mindig a 10-15 eves emlekek elnek,amikor a leggagyibb froccsontott burkolatos notikat arultak a Tesco also polcan. -
Muerte
addikt
Olyanoknak kell mint pl. én,aki minden nap 12 órát x helyen,12 órát y helyen tölt és sosem tudom előre melyik napon hol és mikor lesz időm játszani is.Két asztali gépet kissé nagy luxus lenne fenntartani és az egyik helyen (legyen x) el sem férne,y helyen pedig van egy 24"-os IPS ha annyira kevesellném a 18"-t,de nekem elég az is,már megszoktam.Nyilván még más kismillió élethelyzet praktikusabbá teheti az asztali gép kiváltását egy normális laptopra,csak az emberek kissé szűklátókörűek,nehezen tudnak a saját kis világuktól elvonatkoztatni és belegondolni hogy azon túl is élhetnek talán emberek,akár máshogyan is,és attól még nem rosszabbak vagy hülyébbek mint a másik...
Egyébként az lett volna a 8.csoda ezen a világon,ha itt a PH.-n egy gamer laptop hírnél senki be nem böfögné egyszer,hogy "ez mire jó?" "10x jobb asztalit összerakok ennyiből" stb.stb. -
tecsu
addikt
Az Acer és elit szavak, illetve az Acer és csúcsnotebook együtt számomra értelmezhetetlen.
-
DNReNTi
őstag
"Aggymar egy cigit teso, buszra kell. Daszip laptop teso, hunnen van? Adod ide manis, vagy szolok a tesoknak." Minden nemu egyezes a valosaggal csak a veletlen muve.
(#53) rudi
Viccet felreteve amugy, nem para ezekkel setalgatni, BKV-zni? -
kenwood
veterán
Pontosan.
Monitort,perfieriat nem szamoljak.
Meg azt sem,hogy mennyi ido utan hullana szet darabokra az osszes asztalih ardver, ha surun mozgatnak oket.Illetve sokak fejeben az a tevhit motoszkal, hogy a gamer noti arra valo, hogy akksirol lehessen jatszani.
Van olyan is,aki ezert veszi meg, de gyorsan rajon, hogy az a par perc sem lesz elvezetes,amig birja az akksi.Valojaban ezek a gepek azoknak lettek kitalalva, akik ingaznak ( peldaul : sajat lakas-baratno, otthon-kolesz, otthon-haver kozott)
-
rudi
nagyúr
Hát... ez a Predator kör nem volt egy hónapja. Most meg Asus GL552 és GL553 illetve Asus Transformer van nálam (az utóbbihoz való külső VGA házat már nem volt pofám cipelni)
De amúgy tényleg ritka az ilyen, most a Pascalok tömeges megjelenése miatt lett a szokásosnál több gamer gép, meg kell melléjük Maxwell előd is referenciának.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Feruendios #48 üzenetére
Azert mondjuk egy 4.5 kilos laptopot meg mindig konnyebb bedobni a hatitasiba, mint egy asztaligepet, periferiakkal, es monitorral.
-
Pocok256
veterán
válasz
Feruendios #48 üzenetére
Kérdés van e rá igény mert ugye azt te is kitalálod, hogy akkor az árat megszorozhatod 2 vel minimum
-
Feruendios
tag
Az a baj ezekkel a gépekkel, hogy pont a hordozhatóságot vesztik el nyilván könnyebb hordozni mint egy asztali gépet, de az nem nagy eredmény.
Nagyon szívesen látnék már valami radikálisan új hütési rendszer valamelyik ilyen gépben, de nem az ASUS csatlakoztatható vízhütéstHanem mondjuk Noctua által tervezett ventinlátorokat valami szuper nanotech felület kezelt hütő bordát.... cserébe kidobni mindent ami nem kell bele. 3,5"-os merevlemez hely meg ilyenek....
-
Pocok256
veterán
Persze ebben teljesen igazad van mert ez egy réteg termék, és azon belül is csak kevés az a ember, aki ilyen miatt sír. Ezt teljes mértékben aláírom, és már azt is jó volt olvasni, hogy tesztetekbe kitértetek erre, hogy bizony itt gondok lehetnek. (régebbiekből sokszor kimaradt). Ettől függetlenül ez a lottózás és, hogy folyamat az acer minden egyeslaptopjánál drámaian alul van tervezve a hűtés az igen szomorú.
Amúgy a gép ennyiért best buy, ha nem lenne rossz a hűtése.
-
->Raizen<-
veterán
Hát na de az hogy lehet csillió mütyűrt tesztelgetni az megéri a fáradtságot szerintem. Hát igen túlterheltek vagytok.. bővíteni kellene a létszámot.
Válság előtt minden jobb volt, kivéve nekem mert akkor nem találtam melót keleten de most már kapkodnak értem.
(#44) UnknownNoob: Nagy a szórás a mobil procik között, valamelyiket durván alul lehet feszelni, van amelyiket egy kicsit sem.
-
rudi
nagyúr
Szerintem úgy vannak ezzel az Acernél, hogy ismerik az általad írt jelenséget, mérlegelték, hogy ez mennyire ártalmas a termék és a márkanév szempontjából, aztán meghozták a döntéseiket, és abból született a termék. Aztán majd az idő eldönti, hogy 100-ból 80 vagy 100-ból 2 vásárló fordul-e el tőlük.
-
UnknownNoob
tag
válasz
#74018560 #38 üzenetére
Minőség ellenőrzés címén húznak egy határt, hogy mi az elfogadható stabilitású processzor. Alatta kuka, felette megy a boltokba. Feszültséget a legvacakabbra állítják be, mert nem fogják egyenként kalibrálni. Vagy nyersz a szilikon lottón vagy beszoptad, mert a te példányod, épp, hogy nem kuka.
Szóval nem, azért nem így működik, hogy megveszed leviszed a feszültséget, oszt' 40 fokon megy terhelés alatt.
-
kpal
nagyúr
ellehetne vele bohóckodni...
-
Scholes9
nagyúr
Ezzel már azért el lehet játszogatni
-
ribizly
veterán
Korrekt kis masina ez.
Ha az árazást normalizálnák és húznák a desktop PC-k felé, akkor lehetne egy kis versenyt csiholni, de így csupán egy jó "nyálcsorgatásra" alkalmas high-tech cucc. -
Pocok256
veterán
válasz
#74018560 #38 üzenetére
Mi a gond ? Az, hogy gamer pisti aki megveszi, nem fogja az intel Xtrem tuningot feltenni, és guide ot olvasni, hogy miért esik be 50 alá az fps random Bf1 multiba 10 perc játék után, hanem fogja és kidobja a kukába és soha többet nem vesz acert. Vagy a helyében én visszaküldeném gyártónak addig amíg ezt nem fixálják.
-
rudi
nagyúr
válasz
->Raizen<- #31 üzenetére
Á, vannak azért kemény részek, amikor a két Predatorra van egy heted úgy hogy közben egy csomó más dolgot is kell csinálni. Vagy egy mókásnak tűnő CES/Computex is elég rút, amikor a 3. napnak úgy kezdesz neki, hogy aludtál összuesen 8 órát előtte meg egy egész napot utaztál. De igen, még így is egy eléggé marha jó meló ez. Bár igazán durvajó a válság előtt volt, amikor még repülőgép anyahajón, Hollywoodban, az osztrák Alpokban és hasonló helyeken voltak a komolyabb termékbemutatók.
-
DNReNTi
őstag
Ritka ronda joszag, mint valami varacskosdiszno.
Az pedig szerintem elfogadhatatlan ebben az arkategoriaban, hogy froccsontott WC uloke muanyagbol keszult az egesz burkolat. No de ha van ra igeny...
-
rudi
nagyúr
nem
alapvetően asszem nem láttam még olyan erős gamer laptopot, amire rá meretm volna mondani, hogy igen, ez az. Úgy nézett ki, hogy a GTX 1060-asok és talán a GTX 1070-esek is azok lesznek, de mire kijöttek, elszállt az USD, ami fokozatosan +20%-ot dobott az általános árazáson.
-
Norbert9503
csendes tag
Na igen. Szerintem itt kezdődik egy notebook. Egy olyan amire már lehet talán mondani hogy kivált egy asztali gépet. Alakulunk szépen lassan - de még maradok az asztalinál.
-
[-HERO-]
senior tag
Nagyon ideje lenne mar nalam is a laptop csere igy lassan 4 ev utan.
Mar kezdem azt is elfogadni hogy 500k alatt nem nagyon uszom meg, de azt nem tudom bevenni hogy egyszeruen nem tudnak csinalni egy olyan laptopot aminek bitang a hutese.
Keresem folyamatosan melyik pascalos lapost kellene megvenni, de egyenlore semelyik nem gyozott meg.Rudi:
Jart mar nalatok olyan pascalos lapos aminek vallalhato hutese lesz es nyugodt szivvel ajanlott? -
-Skylake-
addikt
válasz
UnknownNoob #27 üzenetére
Ebben a hszben az a leggyonyorubb, hogy tokeletesen passzol a nicknevedhez.
-
UnknownNoob
tag
Az ilyeneket valaki meg is veszi? Mi az értelme, most komolyan
Inkább építek egy ITX gépet amit hétvégente hazaviszek munkahelyről. Ha csak szórakozásra kell, akkor meg alapból nem értem miért kell, hogy hordozható legyen. Valaki metrón ülve még farmol egy kicsit a lvl99 paladinjához vagy mi a tököm?
-
pengwin
addikt
Szerintem a 600 ezer még nem is lenne olyan merész árazás, tekintve, hogy az ehhez közelítő asztali alkatrészekből csak a CPU+VGA 300 ezer HUF, és akkor még semmi más nincs megvéve. Tudom, hogy ott nem lesz throttling meg nem 17"-en kell majd játszani, de ezt a tudást PC-ből se lehetne sokkal olcsóbban kihozni (használtpiaccal, Haswell-lel nyílván nem számolok).
Ettől még sosem vennék ilyen célra notebookot, de hát ez csak az én magánvéleményem. -
rudi
nagyúr
Acer irányból vannak 4-magos processzoros, GTX 1050/1050 Ti grafikus kártyás, Full HD-s áraim, 270k környékén indulnak majd, amiből akcióban lehet majd 250k is. Egyelőre egy Asust mértem GTX 1050 Ti-vel arra érvényes volt az, ami a GTX 1070/1080-nél, hogy úgy 10%-kal van a notebook az asztali ekvivalens alatt.
-
Az árán kívül csak két hibáját látom: a túlmelegedő procit, és a 17"-os kijelzőt. Az 1080p bőven elég, játékra nem is érdemes nagyobbat venni, G-Sync-es 75 Hz is teljesen oké, de 17"-on ki gamerkedik boldogan?! Nagyon kompromisszumos megoldás brutális áron, és az ár miatt kicsit bántó az anyagminőség is abban az értelemben, hogy talán mindenki igényelne egy kis fémet is!
Ha lenne rá keretem, akkor se kéne, inkább kibírnám hazáig játék nélkül, és az árából építenék egy tuti asztali konfigot, ahol a proci nem throttlingol, és a kijelző mérete élvezhető játékélményt ad; persze, lehet mondani, hogy ülj közelebb, és nagyobb lesz a monitor -de ne már, ki akarja a szemét fárasztani 30 centiről nézve a 17"-os képernyőt?!
-
Prof
addikt
Ezeket a hofokokat hiszem ha latom, max kint telen a minuszban ilyen hideg terheles alatt.
En orulnek ha egy 1060-al szerelt gepet talalni lehetne, ami nem megy 40 fok fele 30 fokos nyari szobahomerseklet mellett es nem ad repulogep hangot.
Ez is az idiota piros otvar designal verzik el mint a legtobb gamer laptop.
Nem ertem miert hiszik a gyartok, hogy akinek nem eleg az intel igp az izlesficamos es diszkofenyekre vagyik. Legalabb zold lenne a vilagitas ami nem zavarja az ember szemet ugy mint a piros.
-
-
imibogyo
veterán
Nekem anno volt egy óriási 20-as ACER laposom és pár hétig egy Dragon is vendégeskedett nálam, így nekem bejövősek a nagyobb gépek. Pont a napokban gondolkodtam, hogy felszámolom az asztali gépet és benevezek egy komolyabb "óriás" laposba, csak sajnos kevés közöttük a visszafogottabb megjelenésű darab, vagy olyan áron vannak, ami most nem fér bele. Mondjuk az fura, hogy alapvetően a visszafogott, sőt akár elegáns megjelenés híve vagyok, de a 21x koncepció mégis bejön úgy ahogy van, csak mondjuk matricák nélkül (meg a fényekből is sokat kiktatnék
)).
-
csavi43
csendes tag
Azért kiváncsi vagyok, hol lehet ezt majd itthon kapni,.mert én nézegettem 1080 as latopokat de itthon még sehol nem találtam. Azért Asus meg márkásak cuccok ezzel a felszereltséggel, főleg 1080 miatt szerintem jóval drágábbak olyan 800 köröl vannak.
-
hitvanyalak
senior tag
Érdekes koncepció. AZ érdekes a formaterve... Akinek belefér a keretbe gondolom úgyis megveszi. Viszont jó lenne ha a tesztek végén itt is lennének nevezett(linkelt) konkurensek.
a 21x mintha szebb is lenne egy kevéssel.
-
kenwood
veterán
Ha ez a csucs,a akkor a 21x micsoda?
Nem rossz,csak ugyanaz a bajom vele,mint a dragabb monitorjaikkal :
Ugyanannyiba kerulnek,mint az azonos tudasu, markas (Asus,Dell,Razer stb ...) hardverek..
Acer termekert ennyi penzt nem adnek,ahogyan Fordot se vesz az ember 30 millioert. -
oriic
HÁZIGAZDA
Elsőre simán elkapott a must have érzés, aztán láttam az árát...
-
Pocok256
veterán
Ez most így komoly ? 600k s prémium gép és droppolo fps es gépet csinálnak ? "Turbo Boost órajelét, a referencia 2,9 és 3,3 GHz között kapcsolgatott 95 °C körüli hőmérsékleten."
Valami nagyon nincs rendben az acernél, ha már a prémium szekció is hulladék
-
bindike01
aktív tag
Egy ilyen kellene nekem is melóhelyre
-
joe979
aktív tag
Processzor Intel Core i7-7820HK – 29/3,9 GHz
-
Nojbee
tag
Melyik gyártók, gépek vannak "abszolút csúcson"?
-
Solten
őstag
Nos, ha mar az ara kb £2200-tol kezdodik tehettek bele volna nemi femet is (burkolatra ertem)...
-
lamazonia
tag
Jöhetne már a magyar piacra a 2017es ces en bejelentett inspiron 7000-es.
Akkor eldőlne mégis melyiket kellene venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Nintendo Switch 2
- Azonnali játékos kérdések órája
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Latitude 3450 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Asus Tuf Gamer laptop makulátlan állapotban
- Apple Macbook Air 15 M4 256 gb Garanciális/számlás Ráadás Magic Mouse 2
- ThinkPad X280 27% 12.5" FHD IPS i5-8350U 8GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Latitude 5440 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest