- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Akkor még egyszer, mert úgy tűnik, nem ment át az üzenet.
Szó sem volt a laptop, mint műfaj kritikájáról: sokaknak szükségük van hordozható gépre és ezért hajlandóak lemondani a nagyobb teljesítményről, ez teljesen rendben van.
A gamer laptop viszont rossz kompromisszum minden irányba: könnyű hordozhatóságot ígér, de nem adja meg, mert batár nagy, nehéz és nem bírja aksival. Asztalival egyenlő teljesítményt is ígér, de azt sem adja meg, mert nem bírja hűtéssel és vissza kell fognia magát, ráadásul a laptop alkatrészek miatt eleve hátrányból indul. A gamer laptopoknak csak a hagyományos laptopokkal szemben nagyobb a teljesítménye, de azon az áron, hogy lemondanak a laptopok előnyeiről.
Aki ugyanis ágyban akar filmet nézni, vagy emailezni, annak nem kell gamer laptop.
Aki vonaton akar játszani, annak sem jó a gamer laptop, mert túl nagy és max. egy óráig bírja.
Tehát marad az, aki a gyakori utazás, költözés, stb. miatt nem akar asztali gépet fenntartani, és gyakorlatilag konnektortól konnektorig, asztaltól asztalig hordozza a gépet.
Erre mondtam, hogy nekik igazából nem laptop, hanem egy könnyebben hordozható asztali teljesítményű gép kell, akkor meg már szerencsésebb eleve táska méretben gondolkodni, amitől a gép még hordozható marad, de nem kell lemondani a teljesítményről. -
törölt tag
Ezért mondom, hogy hanyagolniuk kellene a laptop design-t és inkább a hordozható desktop-ot erőltetni. Értem alatta: olyan kompakt megoldás, ami tartalmaz hordozható monitort, billentyűzetet meg mindent, de nem kötik a laptop méret hátrányai, azaz lehet vastagabb, nehezebb, cserébe kevesebb teljesítménybeli kompromisszummal járna, mert lenne hely a hűtésnek és épülhetne desktop alkatrészekre.
Mondjuk egy ilyen megoldás maximálisan ki tudná szolgálni az általad leírt követleményeket: -
törölt tag
válasz
#74018560 #156 üzenetére
Én maximálisan megértem az eltérő igényekre eltérő célhardver fogalmát (ezt szoktam felhozni ellenérvként apple fikázó topicokban), a gamer laptopok esetében viszont az igény nem teljesen világos.
Erősen kompromisszumos gépek minden szempontból: hordozhatóság limitált, aksiidő limitált, teljesítmény limitált, de legalább zajos és drága.
Repülőn a 17" gamer laptopot sem tudod előkapni, mert már a kézipoggyász méretből is kilóg, de minek is vennéd elő arra a kb. 1 órára, amíg bírja az aksija. Innentől viszont semmi értelme a laptop kategóriát erőltetni.
Ha csak annak kell gép, aki sokat utazik, és nem akar lemondani a lehető legjobb teljesítményről, ellenben nem használná menet közben, csak irodai környezetben, szállodában, stb. annak valami "táska számítógépet" kellene fejleszteni, amolyan military-design stílusban: kinyitod a bőröndöt és ott a 24" UHD monitor + a fullextrás pc rendes hűtéssel. -
törölt tag
válasz
Feruendios #48 üzenetére
Igazából ezeknél a gépeknél vissza kellene térni az első hordozható gépek design-jához:
A hordozhatóság úgyis csak addig érdekes, hogy kocsiból ki, kocsiba be. Így ugyan elveszne az illúzió, hogy laptop, de lehetnének benne rendes, asztaliba szánt alkatrészek, rendes hűtéssel, táppal, stb.
Ezzel megmaradna a minimális hordozhatóság (aminél a jelenlegi gamer laptopok sem kínálnak többet), viszont nem kellene kompromisszumot kötni a teljesítmény és a zaj terén. -
törölt tag
Egy hordozható gép, ami csak arra nem alkamlas, hogy hordozzák, rendelkezik a hordozható gépek minden hátrányával, de legalább brutál drága.
Csak nekem tűnik az egész "gamer laptop" műfaj fából-vaskarikának?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest