- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Akkor még egyszer, mert úgy tűnik, nem ment át az üzenet.
Szó sem volt a laptop, mint műfaj kritikájáról: sokaknak szükségük van hordozható gépre és ezért hajlandóak lemondani a nagyobb teljesítményről, ez teljesen rendben van.
A gamer laptop viszont rossz kompromisszum minden irányba: könnyű hordozhatóságot ígér, de nem adja meg, mert batár nagy, nehéz és nem bírja aksival. Asztalival egyenlő teljesítményt is ígér, de azt sem adja meg, mert nem bírja hűtéssel és vissza kell fognia magát, ráadásul a laptop alkatrészek miatt eleve hátrányból indul. A gamer laptopoknak csak a hagyományos laptopokkal szemben nagyobb a teljesítménye, de azon az áron, hogy lemondanak a laptopok előnyeiről.
Aki ugyanis ágyban akar filmet nézni, vagy emailezni, annak nem kell gamer laptop.
Aki vonaton akar játszani, annak sem jó a gamer laptop, mert túl nagy és max. egy óráig bírja.
Tehát marad az, aki a gyakori utazás, költözés, stb. miatt nem akar asztali gépet fenntartani, és gyakorlatilag konnektortól konnektorig, asztaltól asztalig hordozza a gépet.
Erre mondtam, hogy nekik igazából nem laptop, hanem egy könnyebben hordozható asztali teljesítményű gép kell, akkor meg már szerencsésebb eleve táska méretben gondolkodni, amitől a gép még hordozható marad, de nem kell lemondani a teljesítményről. -
törölt tag
Ezért mondom, hogy hanyagolniuk kellene a laptop design-t és inkább a hordozható desktop-ot erőltetni. Értem alatta: olyan kompakt megoldás, ami tartalmaz hordozható monitort, billentyűzetet meg mindent, de nem kötik a laptop méret hátrányai, azaz lehet vastagabb, nehezebb, cserébe kevesebb teljesítménybeli kompromisszummal járna, mert lenne hely a hűtésnek és épülhetne desktop alkatrészekre.
Mondjuk egy ilyen megoldás maximálisan ki tudná szolgálni az általad leírt követleményeket: -
tecsu
addikt
Egyetértek, hogy a Lenovo süllyed, mint egy nyeletlen balta, de még mindig jobb, mint az Acer és igen, a legtöbb gyrtónak voltak rossz modelljei, mi általában beszéltünk a márkákról eddig. Az Acer legtöbb modellje sz@r, a Dellé minimum elmegy kategória, a Fujitsué mostanában jó.
Olcsó, belépőszintet soha, semmiből nem szabad venni, finomabban: ajánlott minden márkánál elkerülni - véleményem szerint, persze - de itt előfordulhat, hogy a noname jobb, mint a márkás, hiszen a csóróságra vannak ráállva, míg a márkásnál a tesztelés kerülne annyiba - durván.
Ha konkrét típusokat hasonlítod akkor az Acer - általában - jobb a számversenyben, ami másnak a rovására megy, pont erről írtam az előbb. -
Flagstaff
tag
Az első notim egy 8540W volt. :-) Egy évig nyúztam kb, már használtan vettem és cimbimnek adtam el akik szintén több mint egy éve nyúzzák. Igazi atomvillanást túlélő darab.
Talán egy márkás/drága gépbe jobban megválogatják ki szállíthat komponenseket (és egy márkás gépnél jópár óra stresszteszt is lemegy míg el is fogadják a beszállítót) mint egy asztaliba vagy olcsó notiba. Asztaliba gyakorlatilag a dzsunkától az elismertebb gyártók karijaiig bármit vehetsz és nem feltétlenül tesztelte azt a gyártója úgy ahogy majd a felhasználó fogja. -
tecsu
addikt
Valamit nagyon félreértettél. Senki nem mondta, hogy iylen hardvert kapsz ennyiért, hanem azt, hogy Acer rossz. Méghozzá pont azért, mert összedob mindenféle magas paraméterű hardvert, de minden máson spórol, például a vázon és a hűtésen.
A saját és ismerőseim körének tapasztala talán kevés lenne egy általánosításhoz, de a logika és a benyomás, ami szerint akár Tesco felirat is lehetne az Acer helyett, engem meggyőzött afelől, hogy többet ne vegyek ilyen márkájú terméket és mást is lebeszélek róla, ha tudok.
Persze előfordulhat, hogy az Acer brand valakinek komolyabban cseng, mint a Lenovo, Fujitsu vagy Dell, én inkább veszek ezen márkákból, még ha szerényebb paraméterek is jellemzik a beépített processzort és memórát. "Gamer" cuccot soha nem vettem, de ebből is inkább Asus mondjuk, kicsit többet spórolnék rá, hosszútávon megérné. -
Flagstaff
tag
Jogos, a nagyongémer gépekben ezek szerint nincs IGP támogatás. A dGPU viszont cserélhető és kis szerencsével még a következő generáció is beletehető majd. Persze nem olcsón. De az a veszély sem fenyeget még egy ideig hogy 60+Á-ért 1080-akat veszel SLI-be. A mobil gpu persze drágább lesz mindíg. A mobilitásnak, kisebb fogyasztásnak ára van. De azok az idők amikor az alaplapra integrált Radeonok szépen tönkrementek, már elmúltak. Lehet hogy hitványabb gépekben ma is megadja magát az alaplapon ez-az és ha egy noti fél milláért throttlingol az sem jó előjel, de van lehetőség másmilyet,a célnak még megfelelőt választani.
Rengeteget tépelődtem anno mit vegyek. Aztán elszántam magam. A jelenlegi a harmadik desktop replacement kategóriás workstation gépem. És nem is fogok másfélét venni. Persze ez nem gamer de elég speciális és elég drága, sok gamer gépnél is drágább. :-) Cserélhető CPU, VGA, pikk-pakk cserélhető háttértárak (2x2,5",1xMSATA,1xODD) 4 könnyen hozzáférhető memóriafoglalat, könnyen tisztítható hűtés. Persze nagy/vastag notinál ezeket könnyebb megvalósítani mint ott ahol a design és a vékonyság alá van rendelve minden, de tényleg minden. -
Flagstaff
tag
A nagyobbacska dedikált GPU-s notik ha jól tévedek ma már MXM3.0B foglalatosak. Vagyis a VGA kari ugyanúgy ahogy asztali konfignál, cserélhető (na jó, majdnem, lehetnek megkötések de működő ugyanolyanra cserélheted). Nekem egy Firepro6100 van a gépben de ki lehet cserélni akár Quadro K5000M-re akár GTX980-ra. Ha netán tönkremenne a VGA kari. Csak remélem hogy az Optimus/Enduro technológia kicsit megnyújtja az élettartamát, mivel netezés közben csak az Intel IGP megy.
-
kenwood
veterán
Valoban, de meg ugy is inkabb presztizstermek,mint valodi bevetelt termelo cucc.
Brandet nehez epiteni.Mostanaban tobb helyrol hallottam,hogy a Clevo az egyik legjobb gamer notikat gyarto ceg.
Bennem meg mindig a 10-15 eves emlekek elnek,amikor a leggagyibb froccsontott burkolatos notikat arultak a Tesco also polcan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPhone topik
- Facebook és Messenger
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bambano: Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest