Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Flagstaff

tag

válasz Chaser #82 üzenetére

Az első notim egy 8540W volt. :-) Egy évig nyúztam kb, már használtan vettem és cimbimnek adtam el akik szintén több mint egy éve nyúzzák. Igazi atomvillanást túlélő darab.
    Talán egy márkás/drága gépbe jobban megválogatják ki szállíthat komponenseket (és egy márkás gépnél jópár óra stresszteszt is lemegy míg el is fogadják a beszállítót) mint egy asztaliba vagy olcsó notiba. Asztaliba gyakorlatilag a dzsunkától az elismertebb gyártók karijaiig bármit vehetsz és nem feltétlenül tesztelte azt a gyártója úgy ahogy majd a felhasználó fogja.

• Flagstaff

tag

válasz Chaser #79 üzenetére

Jogos, a nagyongémer gépekben ezek szerint nincs IGP támogatás. A dGPU viszont cserélhető és kis szerencsével még a következő generáció is beletehető majd. Persze nem olcsón. De az a veszély sem fenyeget még egy ideig hogy 60+Á-ért 1080-akat veszel SLI-be. A mobil gpu persze drágább lesz mindíg. A mobilitásnak, kisebb fogyasztásnak ára van. De azok az idők amikor az alaplapra integrált Radeonok szépen tönkrementek, már elmúltak. Lehet hogy hitványabb gépekben ma is megadja magát az alaplapon ez-az és ha egy noti fél milláért throttlingol az sem jó előjel, de van lehetőség másmilyet,a célnak még megfelelőt választani.
    Rengeteget tépelődtem anno mit vegyek. Aztán elszántam magam. A jelenlegi a harmadik desktop replacement kategóriás workstation gépem. És nem is fogok másfélét venni. Persze ez nem gamer de elég speciális és elég drága, sok gamer gépnél is drágább. :-) Cserélhető CPU, VGA, pikk-pakk cserélhető háttértárak (2x2,5",1xMSATA,1xODD) 4 könnyen hozzáférhető memóriafoglalat, könnyen tisztítható hűtés. Persze nagy/vastag notinál ezeket könnyebb megvalósítani mint ott ahol a design és a vékonyság alá van rendelve minden, de tényleg minden.

• Flagstaff

tag

válasz ->Raizen<- #74 üzenetére

Ha válogathatsz a melók között, persze hogy érdemesebb ugyanannyiért inkább a sétálós melót választani.
    De ha már megvan a baj, akkor a károkat kell minimalizálni.
    Asztali gép meg ha minden perifériát beleszámol az ember az árba, akkor lényegében kb ugyanott lehet mint egy jobb noti. A különbség a választás szabadsága és az hogy nem kell mindent egyszerre lecserélni. Míg asztalinál akkora és olyan panellal ellátott monitort veszel amilyet akarsz, notinál van pár féle egy adott modellnél és kész de a méret akkor is fix annál a modellnél. Hűtés ha zavar a zaj szintén szempont lehet, bár a saját gépem alap dolgok végzésekor az idő 90%-ában elvan passzívan, de nem mind ilyen (terhelve ez is ordít de nem hallom fülhallgával játszok) és asztalinál ott a lehetőség igen komoly nagyon halk hűtést készíteni. Ha egy noti szériában gagyi billentyűzetet kap, nem tudod másmilyenre cserélni. Ilyen és hasonló érvek mindíg is az asztali konfig mellett szólnak majd.
    Másmilyenek meg a noti mellett. Ezeket a másmilyeneket addig nem feltétlen érti meg az ember míg neki is nem lesz másmilyen igénye.

• Flagstaff

tag

válasz Chaser #75 üzenetére

A nagyobbacska dedikált GPU-s notik ha jól tévedek ma már MXM3.0B foglalatosak. Vagyis a VGA kari ugyanúgy ahogy asztali konfignál, cserélhető (na jó, majdnem, lehetnek megkötések de működő ugyanolyanra cserélheted). Nekem egy Firepro6100 van a gépben de ki lehet cserélni akár Quadro K5000M-re akár GTX980-ra. Ha netán tönkremenne a VGA kari. Csak remélem hogy az Optimus/Enduro technológia kicsit megnyújtja az élettartamát, mivel netezés közben csak az Intel IGP megy.

• Flagstaff

tag

válasz emmm #55 üzenetére

Rendszeresen előkerül ilyen komoly kiépítésű gamer notiknál az, amivel néhány éve még én is félresöpörtem volna még csak az ötletét is. Ennyi pénzt ki nem adnék érte, inkább asztali, úgyse hurcolom. Aztán az élet már csak olyan hogy megmutatja hogy bármikor szükséged lehet rá.
    Lett két korongon sérvem az ülő életmód miatt. Változtatnom kellett mert fél óra után nagyon fáj ülni és nem, nincs az a szék, amiben ne fájna ülni - egy óránál hosszabb utazás kimondottan kényelmes kocsiban is pihenőt igényel. Szóval vagy állok, vagy fekszek. És a nem kevés pénzbe kerülő asztali gépem ott állt kihasználatlanul, a játszhatnék pedig nem hagyott nyugodni. Megoldás? Igen, játékra is alkalmas noti. Hátamra fekszem, a notit a felhúzott lábamra támasztom és fekve játszom. Jobb lenne asztalinál? Igen. Olcsóbb? Valószínű. Tehetem? Nem. Örülük neki hogy így történt? De még mennyire... Ennyi. Mivel nem gyakran kell hurcolni,nem téma a közel 4kg+táp (Dell M6800, nem kimondott gamer noti,de én ezt akartam) hátizsák van hozzá és ha úgy adódik hogy mégis vinnem kell magammal, hát a kocsiig csak kiviszem. Nehéz elképzelni hogy ahol 400+e van notira ott nincs autó. Ha meg nincs de mégis ilyen noti kell, hát akkor az kell. Most már el tudom fogadni ha valaki valamilyen számára fontos okból inkább ilyet vesz mint épít egy asztali/ITX gépet és vesz mellé kisebb/könnyebb laptopot. Nem kell hogy bárkinek az fájjon ha a másik ebben lát rációt vele ellentétben. De ehhez a szemléletváltáshoz kellett a fentebb leírt probléma.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés