- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hyperion
senior tag
BIztosra veszem, hogy a LCD kábeleknél lesz a "gond".
Gyors megoldásként, míg meg nem jön a jobb kábeled, tegyél be egy teljes törlést a szöveg görgetéskor, vagy a lejátszási idő másodpercének változásakor.Ha visszatekersz, többen is írták már, hogy érzékeny mind az adatok időbeni érkezésére, mind a külső behatásokra.
-
azbest
félisten
A legegyszerűbb talán ha egy raspbmc disztróval kipróbálod, a gpio kiosztást az lcdproc konfigban lehet ellenőrizni, xbmc alatt pedig be lehet kapcsolni hogy mutassa a kijelzőn a menük nevét, éppen játszott dolgokat....
Egyébként az xbmc lcdproc addont érdemes megnézni, azt pythonban írták úgy látom és az küldi át xbmc-ből lcdproc-ba a szövegeket. Itt egy régi, valsz ennél sokkal újabb is van [link]
És lehet kell pythonhoz lcdproc modul, ha nincs alapból fenn [link]
-
azbest
félisten
Hát, ha nem több méter kábelt használsz, akkor nem valószínű, hogy az a baja. A gpio alapú vezérlésnél csupán arról van szó, hogy megfelelő időnként kapcsolgatja a feszültséget a megfelelő lábakon. Régebben voltak linkek is a topicban részletes dokumentációra, hogy mit vár a kijelző.
Próbáld ki lcdproc-ot használva a kiiratást. Van hozzá raspi gpio-ra moddolt HD44780 driver. XBMC is azt használja.
Saját tapasztalatom az volt, hogy a bináris lcdproc gond nélkül tudta vezérelni a kijelzőt, míg a python kódból hajtva hajlamos volt elromlani. A különbség abból adódhat, hogy az lcdproc jobban tartja a kommunikáció időzítéseit. A python nem tud olyan pontos lenni, még attól is függött, hogy jól írt-e ki szöveget vagy csak szemét jelent meg, hogy hány sor kommentet írtam két parancs közé.
-
-
D@reeo
aktív tag
Szia
Persze. Akár webcamerával vagy akár a Pi-hez fejlesztett kameramodullal is. Ha csak élőképet szeretnél, akkor a legegyszerűbb ha a Motion csomagot telepíted és konfigolod. Ezután http protokollon (böngészőből) nézheted a kamera képét. A minőség a kamerától függ, HD-t nem tudom, hogy bírná-e. Akik próbálták, biztos megírják majd. -
hát ha jól emlékszem, az innen letöltött (7xx mega) és Win32DiskImager-el felrakott, imageben nincs nyomkodni való, illetve mire betöltődik a raspb conf, addigra már él az ssh is, és ott befejezheted a beállításokat.
(ssh-n falehasználónév: pi jelszó: raspberry) -
PistiSan
addikt
-
vargalex
félisten
Szia!
Nem tudom, hogy milyen billentyűzetet, illetve egeret használsz, de a PI USB kimenete nem a PC-knél szokásos 500 mA-es, hanem csak 100 mA.
Egyébként nem értem, hogy mi a gond. Mind a raspbian, mind a raspbmc elérhető azonnal SSH-n. Szerintem a topiclakók közül szinte senkinek nincs billentyűzet a PI-n.
-
fo_di
őstag
ha ilyet kaptál, hogy Raspberry Pi – Megrendelés feladása, akkor az azonosító kódod alatt (ami egy bazihosszú betűkből-számokból álló kód) vagy egy szép nagy piros gomb, hogy raspberry pi webáruház
na ott tudod használni onnantól, hogy megkaptad a levelet(én legalábbis ilyet kaptam)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged