Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
afi0903
üzenetére
A Pi gigabites kábellel, gigabites routerre kapcsolódik, ugye?
Bár nem feltétlen jelent problémát, és sokan azt mondják, hogy nem számít, nálam akkor táltosodott meg az SSD, mikor újrakonfiguráltam ext4 partícióra. Bár tényleg többen állítják, hogy nincs semmi gond az NTFS-sel sem, de azért mégiscsak ext4 dukál egy Linuxhoz.A másik gép nem lehet a ludas? Wifi azért nem olyan stabil, pláne 2,4 GHz-en. Én kipróbálnám úgy, hogy az a gép vagy LAN-on, vagy tutira 5 GHz-es wifin kapcsolódjon.
Nálam hálózaton legkevesebb 70-80 MB/s, de inkább jellemzően 90-110 MB/s megy. Az ne zavarjon össze, hogy én SSD-t használok, ugyanis gigabit LAN-on nem igazán jön ki az SSD és a HDD közti különbség. Szóval HDD-vel is kéne ilyen sebességnek lennie.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- DELL Optiplex 3060MT eladó
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann