- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- iPhone topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztoja
csendes tag
Ahogy írtam, nem vagyok szakértő. Utána néztem a neten, és több helyen is a "hivatalos" raspberry Pi táp mint 5,1 voltos, 2,5 amperes van hirdetve, tehát igaz kell hogy legyen az 5,1 voltos táp is. Nézz utána nyugodtan. Persze sok más helyen meg 5V 3A szerepel, tehát mindkettő igaz lehet.
A másik, egy 10-12 ezer forintos géphez nem tudom elképzelni, hogy alapból egy mercedes kategóriájú tápokat konstruálnának. Talán nem egy zaporozsec, de egy opel színvonalú táp elég kell, hogy legyen. Az általam belinkelt darab nem éppen filléres vacak, az ottani árakat tekintve. Az itt kapható darabok pedig ugyanazok a "filléres kacatok", azokat is ugyanonnan hozzák be, csak itt aztán dupla áron (vagy még drágábban) árulják. Már évek óta rendelek elég sok mindent onnan, és egyáltalán nem volt több probléma az ott rendeltekkel, mint az itt vásárolt dolgokkal.
Végezetül, az általad belinkelt táp ára majdnem 90 EUR, vagyis 12-13-szor annyi, mint a hivatalos Raspi táp ára. Nem érzed, hogy nem volt tisztességes ez az összehasonlítás? Nekem úgy hangzott, mintha csak le akarnád járatni a kinti beszerzést, és ösztönöznéd az itteni, túlárazott termékek vásárlását.
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vicces képek
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA® driverek topikja
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 7 7700X, 7800 XT, 1Tb M.2, 750W, 32Gb DDR5, AM5 gamer pc!
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- VICC ÁRON - I7 - RTX 3080 - 32GB RAM - Full épített merev csöves vízhűtés csak EK alkatrészekből!
- Használt asztali setup eladó!
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1660 Super, Ryzen 5 5500, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! (39)
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Bomba ár! HP 240 G7 - i5-8250U I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest