Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/
Backup center, mail gateway, proxmox hypervisor és datacenter letöltés: https://enterprise.proxmox.com/iso/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chisee
újonc
Köszönöm az információt.
Tisztul kicsit a kép.
Sajnos lassulnom kell, mert a tegnap újonnan berakott HDD fel sem pörgött, így várnom kell a garanciális megoldásra (az azonnali cserébő kicsúsztam, egy ideje itt pihent kibontatlan állapotban).
Még korábbról van egy másik Dell szereverem (igaz csak 2,5" meghajtókat tud fogadni, de ettől eltekintve teljes a rendszer), amin addig tudok az itthon fellelt meghajtókkal legalább gyakrolás szintjén tovább haladni.
Windows-os berögződés, hogy lehetőség szerint minél kevesebbet szeretnék az éles szerveren kísérletezni, hogy ne legyen teleszemetelve a rendszer. Persze Proxmox alatt ez lehet nem is fordulhat elő. Lehet, hogy a feltelepített VM-ek, azok törlése után nem hagynak maguk után maradék file-oket, elállított dolgokat...
Most úgy állítottam össze, hogy a külön raid 1 tömbön vannak a VM kép file-ok, majd ezen a tömbön külön mappába kerül a VM maga. Így nekem kicsit rendezettebb. A NAS és NVR persze kap átadva 1-1 HDD (idővel ezek is Raid tömbök leszenk).
ViZion
Nem is hallottam még olyanról, hogy a balancer-t külön VM is tudja végezni. Azt gondoltam, hogy a Proxmox ezt intézi maradéktalanul.
Nekem a fűtéshez a hőmérséklet információt az adott helyiségben lévő lámpa kapcsolói (a forgalmazó vezérlőnek nevezi) adja buszon az említett PLC-nek, ami ezeket feldolgozva dönti el, hogy melyik fűtés szelep nyit- és melyik zár. Így nem tudom megoldani a központi vezérlő nélküli üzemmódot. A rendszer ezen része 2017 vége óta hibátlanul teszi a dolgát.tasiadam
Jogos, 1 switch-be menne az összefogott csatorna, így switch halála esetén leáll a kommunikáció. Mivel már volt, hogy az 50 portos HP switch meghibásodott, most Cisco üzemel, amiből 2 db van. Nem párhuzamosan, de átgondolom ennek a kialakítását is.
Ismételten köszönöm a kritikákat, észrevételeket, igyekszem megfogadni őket. -
tasiadam
Topikgazda
Volt itthon a netre kifele ilyen 2-3% packet lossom. Vettem egy switchet, abba atdugtam mindent, kicsit tweakeltem a routert, es 0% lett. Meg egy potens router kene, valami 2-4 magos linksys, es tokeletes
-
tasiadam
Topikgazda
válasz
markussandor
üzenetére
hát, lényegében igen, de befele mehet duplázhatja. pl ha van egy 5 portos switch, akkor 2 device 2 gigabitet tud használni full duplexben, míg ellenkező esetben, ha csak 1 kábel van, összesen tud a kettő használni 1 gigabitet full duplexben
-
tasiadam
Topikgazda
Bondolhatod a portokat kedvedre, akár 2 külön NIC-et is bondolhatsz. Én 1 VM-nek adnék 1-1 portot, bondolva, hogy ha az egyik meghal, a másik éljen. De ez azért nonszensz, mert a bond túloldalán a switched lesz a szűk keresztmetszet, ami meg nem stackelt. De ez az, amit tehetsz. Akkor ja, amint lehal az egyik, a másik kapja a loadot, de amíg mind a kettő él, addig balanszolni fogja, és összeadódik a sebességük.
-
Szerintem -bár erre inkább a topikgazda tudna válaszolni- egy külön VM intézze a ki-be balancer dolgokat, mellé egy opnsense és a VM-eknek ezzel nem kell foglalkozni, tegyék a dolgukat.
Nálam a fűtés működik a Home Assisstant nélkül is, kapcsolókba, relékbe (Shelly) van mentve időzítés pl. a bojlernek. Így nem teljesen felhő független, de a HA kiesése miatt nem áll meg az élet. HÖangutasítás (még) nincs, hang visszajelzés van, azzal is volt harc
-
Chisee
újonc
Köszönöm a válaszokat és az észrevételt.
Kis túlzással írtam a posztot. A ház akkor áll le, ha a központi szerver (nem ezt tettem VM-be) kerül offline állapotba.Mivel a ház úgy épült, hogy minden kábelezés egy szekrénybe fut be, így nem nagyon van alternatíva, ha ez az eszköz (inkább PLC) meghal, csak a csere darab...
Viszont, ha hozzászoktunk a hanggal-, applikációval történő vezérléshez, valamint az ilyen olyan automatizációkhoz és ez hirtelen megszakad, akkor az nyilván nem jó. Ezért is fontos a redundancia, ahol csak lehet.
A Link aggregation, load balancer funkciókat ismerem és a korábbi szervereken használtam, csak azt nem tudom, hogy a Proxmox-ban futó VM-ek minek örülnek jobban. Egy közösített-, vagy egy dedikált portnak. -
-
-
Chisee
újonc
válasz
tasiadam
üzenetére
Köszönöm az infiormációt.
A 2 db harvderes raid kötet el is készült, erre gondoltam én is.
Van egy olyan tényező, ami miatt fontos, hogy ne legyen lehetőség szerint leállás, még rövid időre sem, ezért szükséges a raid az OP alá is.
A teljes házat hivatalosan egy IMM szerveren keresztül lehet vezérelni. Ez átköltözött VM-be. Ha nem fut ez a VM, akkor itthon se fény, se fűtés, se kapunyitás, semmi, szóval tényleg csak egy kőkupac szintét tudja adni a ház
. Asszony a nemesebbik szervemnél lógatna fel...Így is nagyon kell a kampány,hogy miért is van szükség erre az egészre

Az eth-kat jobb egyben kezelve átadni minden VM-nek, vagy a szeparáció lenne az ideálisabb? Esetleg a kártya cseréje gyorsabbra?
Nagyon köszönöm a segítséget! -
-
válasz
szpeti40
üzenetére
Ez konkrétan Wireguard VPN
Csak kicsit felpimpelve, de az az alapja.Aksomatic:
Subnet routers
Nálam picit másként van, mert a saját DNS szerveremet állítottam be alapnak, az meg tudja, h mi hol van. Közben reklámot meg egyebeket is blokkol akkor is, ha mobilon netezik a család. Ehhez a Tailscale management felületén, DNS fül, oldal közepe Global nameservers-hez a saját IP, override global dns kapcsoló bekapcsol, kész.A DNS feloldás leegyszerűsítve az, hogy Te beírod, h google.hu, ezt a DNS szerver lefordítja IP címre, ami 142.251.179.94 ezt fogja megkeresni a neten. De a Te belső hálódban privát címek vannak, amik több helyen is előfordulnak, pl. nálam is van 192.168.0.1 és lehet Nálad is, meg munkahelyen is, stb. Ha nem a Te saját subnet routered oldja fel a másik VM vagy akármi IP címét, akkor nem fogja tudni, h hol keresse.
Néha makacskodik Androidon, tailscale ki-be és OK, de cégnél vándorlok a Wifik között és a telefon is lassan vált, csak tudnám miért sz@r ez a fos, Huawei-el nem is kellett a térerőre néznem, agresszíven váltott a jobb wifire.
-
-
tothd1989
tag
válasz
tothd1989
üzenetére
nvm, soha nem látott lassúsággal bootoltam, elvileg minden oké. de ha már itt vagyok, kérdezek: ügye a videóban minden driver ki van zárva, de nekem a gépben van egy tök alap radeon "képet ad" kategóriás vga az alaplapon, akkor a leírás szerint, úgyanúgy ki lett zárva? Illetve képet ilyenkor? Vant kint a nodeknél, egy monitor, amit fel szoktam dugni, hogy helyben lehessen mókolni.
-
tothd1989
tag
Sziasztok! Ez alapján a videó alapján meg szerettem volna csinálni a vga átadást, de reboot után elérhetetlen lett a nodem. Backup persze, a gyengék fegyvere... Pingelni lehet a nodet, de se ssh, se webui nincs.
-
Aksomatic
senior tag
Gyanítom ezutóbbi jelentősen lassabb is lenne, mivel az én hálózatom limitálná az egészet.
Ez lehet, hogy hülye kérdés de ha van két VM egymás mellett akkor egyiken futva a Tailscale subneten keresztül el fogja érni a másikat? A névfeloldast nem teljesen értem. Tehát akkor fogok tudni neki neveket adni pl.: proba.tailscale.home csak a Tailscale egyből az én “halozatomon” fogja csak megpróbálni megtalálni a címet?ne haragudjatok a sok kérdésért, de ezt az egészet folyamatosan tanulói ezeken keresztül
-
válasz
PhoenixK
üzenetére
munkahelyen vagyok, nem volt időm linkelni
Aksomatic: igen, csak konfigolni kell, h ne csak a Tailscale host-ot érd el, hanem a szubnetet, vagy a részét, amit szeretnél. Ha ebbe beletartozik a DNS szervered, akkor megadhatod a webes management felület beállítás fülén, h a Te DNS szervered használja. Mivel helyben lesz a névfeloldás, nem kezdi el a pl. cloudflare szerveren kérdezni a homeassisstant.local címét... átirányít szépen az ismert IP címeidre.
De ezen kívül a forgalmad (ami nem a saját hálódba menne) az a dns feloldásután nem fog az otthoni szervereden keresztül menni, hanem a lehető legrövidebb úton.Exit node-nál pedig olyan, mintha pl. wifivel csatlakoznál a saját hálózatra, csak itt a "wifi" a Tailscale... de minden forgalom a Te routereden keresztül fog jönni-menni. Ha nem indokolja vmi ezt, akkor én kerülném a használatát. De ez megoldás pl. arra, ha külföldön vagy, akkor pár oldal -hiába a bejelentkezés- nem enged tartalmat betölteni. Funkcióban kb. mint egy online proxy szerver, csak saját.
-
válasz
Aksomatic
üzenetére
Ahogy ViZion is írta, ne a ProxMox-ra menjen a Tailscale, inkább egy LXC-be:
Proxmox VE Helper-Scripts (tteck.github.io)Ezen be lehet állítani, hogy a teljes subnet elérhető legyen ezen a node-on keresztül:
Subnet routers · Tailscale DocsHa pedig egy másik kliensröl minden kommunikációt az "otthoni" neten keresztül akarsz küldeni, arra az exit node a megoldás:
Exit nodes (route all traffic) · Tailscale Docs -
-
Chisee
újonc
Sziasztok,
új vagyok a Proxmox terén (valójában a Linux-én is).
Eddig normál mini ITX-es gépeken (2db) futott Synology rendszer. Az egyiken futottak dockerek és otthoni mediaszerverként volt használva (képek, zenék, filmek, torrent, note stb), a másikon ment 25 kamera képének rögzítése (3 VM), Home Assistant, okos otthont kiszolgáló szerver, szintén VM-ben.
A fenti 2 gépet váltom ki 1 db Dell PowerEdge géppel.
A Proxmox-ot Radi 1-bekötött SSD-re telepítem. Kap a rendszer még 1 Raid 1-es SSD tömböt, amiről a VM-ek és konténerek futnánal. Ezek után jönnek a sima HDD-k a média tartalom tárolására.
A biztonsági mentés másik gépre megoldott.
A kérdésem az lenne, hogy ha a Local-lvm-et megszűntetem és a helyét átadom a Loacal-nak és a 2. Raid 1-es tömböt állítom be tárolónak (disk image, konténer, VZDump, ISO images stb) akkor ez járható út?
A célom, hogy az OP rendszer legyen külön RAID-1es tömbön.
Felmerült még kérdésnek, hogy jobb, ha összefogom a 4 db gigabites eth-kat és ezt a bond-ot kapják a VM-ek, vagy jobb, ha a nagy sávszélességet igánylő VM-ek külön kapnak csatlakozót...
Köszönöm előre is az időtöket
és természetesen az eddigi posztokat is -
Aksomatic
senior tag
Sziasztok! Van egy proxmox szerverem amin Debianon fut docker konténerben több dolog, illetve egy HaOS-em külön VM-en, hogyan tudnám őket elérni távolról?
-
danih
veterán
apt install r8168-dkms
...
Setting up r8168-dkms (8.051.02-2) ...
Loading new r8168-8.051.02 DKMS files...
Building for 6.8.12-2-pve
Building initial module for 6.8.12-2-pve
Error! Bad return status for module build on kernel: 6.8.12-2-pve (x86_64)
Consult /var/lib/dkms/r8168/8.051.02/build/make.log for more information.
dpkg: error processing package r8168-dkms (--configure):
installed r8168-dkms package post-installation script subprocess returned error exit status 10
Processing triggers for libc-bin (2.36-9+deb12u8)
....
Re-executing '/etc/kernel/postinst.d/zz-proxmox-boot' in new private mount namespace..
No /etc/kernel/proxmox-boot-uuids found, skipping ESP sync.
Errors were encountered while processing:
r8168-dkms
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)make.log tartalma:
DKMS make.log for r8168-8.051.02 for kernel 6.8.12-2-pve (x86_64)
Mon Sep 23 08:44:03 PM CEST 2024
make: Entering directory '/usr/src/linux-headers-6.8.12-2-pve'
CC [M] /var/lib/dkms/r8168/8.051.02/build/r8168_n.o
CC [M] /var/lib/dkms/r8168/8.051.02/build/r8168_asf.o
CC [M] /var/lib/dkms/r8168/8.051.02/build/rtl_eeprom.o
CC [M] /var/lib/dkms/r8168/8.051.02/build/rtltool.o
/var/lib/dkms/r8168/8.051.02/build/rtl_eeprom.c:96:5: warning: no previous prototype for ‘rtl8168_eeprom_cmd_done’ [-Wmissing-prototypes]
96 | int rtl8168_eeprom_cmd_done(struct rtl8168_private *tp)
| ^~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
/var/lib/dkms/r8168/8.051.02/build/r8168_n.c:2110:5: warning: no previous prototype for ‘mdio_real_read’ [-Wmissing-prototypes]
2110 | u32 mdio_real_read(struct rtl8168_private *tp,
| ^~~~~~~~~~~~~~
/var/lib/dkms/r8168/8.051.02/build/r8168_n.c: In function ‘rtl8168_get_drvinfo’:
/var/lib/dkms/r8168/8.051.02/build/r8168_n.c:5229:17: error: implicit declaration of function ‘strlcpy’; did you mean ‘strscpy’? [-Werror=implicit-function-declaratio>
5229 | strlcpy(info->fw_version, rtl_fw->version,
| ^~~~~~~
| strscpy
/var/lib/dkms/r8168/8.051.02/build/r8168_n.c: In function ‘r8168_csum_workaround’:
/var/lib/dkms/r8168/8.051.02/build/r8168_n.c:29208:24: error: implicit declaration of function ‘skb_gso_segment’; did you mean ‘skb_gso_reset’? [-Werror=implicit-func>
29208 | segs = skb_gso_segment(skb, features);
| ^~~~~~~~~~~~~~~
| skb_gso_reset
/var/lib/dkms/r8168/8.051.02/build/r8168_n.c:29208:22: warning: assignment to ‘struct sk_buff *’ from ‘int’ makes pointer from integer without a cast [-Wint-conversio>
29208 | segs = skb_gso_segment(skb, features);
| ^
cc1: some warnings being treated as errors
make[2]: *** [scripts/Makefile.build:243: /var/lib/dkms/r8168/8.051.02/build/r8168_n.o] Error 1
make[1]: *** [/usr/src/linux-headers-6.8.12-2-pve/Makefile:1925: /var/lib/dkms/r8168/8.051.02/build] Error 2
make: *** [Makefile:240: __sub-make] Error 2
make: Leaving directory '/usr/src/linux-headers-6.8.12-2-pve' -
danih
veterán
Van a proxmox-nak "device manager" megfelelője amiben látom mi megy vagy mi nem?
Visszatérnék eredeti problémámhoz, a Realtek 8168 kérdéséhez
Valamikor a napokban nekiláttam ez alapján de sajnos hibákat dobált, lehet azért mert egybeesett a pve-firmware update-tel amit a tutorial szerintiekben felment az aptozással.
Szóval nyomtam egy "lspci -nnk"-t és:
03:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 2b)
Subsystem: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8211/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:0123]
Kernel modules: r8168Hoppá hoppá tehát mégis látja hogy 8168??? Ha nem lenne jó, elvileg ezt kéne látom:
01:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Subsystem: Dell RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [1028:07a3]
Kernel driver in use: r8169
Kernel modules: r8169Tehát, ehm, ez azt jelenti, megy?
Ha nyomok egy "ip a"-t, ott nem látom. Elvileg valami eth vagy enp amivel kéne kezdődjön de nincs ott.
Ötlet?
Szerk 5 perc múlva: most látom hogy a "rossz" scenáriónál van egy ilyen: "Kernel driver in use: r8169" - ez a sor nálam hiányzik, tehát szimplán nincs fent a driver?
-
-
halisa
tag
Jöttek frissítések az updates fülön. Frissítés előtt érdemes le állítani a virtuális gépeket?
-
Aksomatic
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg GPU Passthrough problémával küzdök egy Proxmoxban futtatott Debian 12-n. Egy i5-8500t integrált GPU-ját szeretném használni Jellyfin hardware decodingra de mindig elszáll a node-om ezzel a hibával: "error: start failed : qemu exited with code 1". Mi lehet a baj? És a megoldás?
-
danih
veterán
Még egyszer köszi az itteni eddigi segítséget, úgy néz ki egy hét alatt kialakult miket szeretnék futtatni: OMV, Jellyfin, Nextcould, Mattermost, qBittorrent, Ollama, Wazuh - egyelőre talán ennyi elég is lesz, más nem igazán jut az eszembe ami kellhetne...
-
KaqXar19
tag
válasz
inspiroyhome
üzenetére
kivalo otlet.
most epp nem volt 7TB szabad helyem, fontos cucc sem volt rajta, igy nem volt konnyes bucsu, azota meg leszedtem mindent is ujra
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
KaqXar19
üzenetére
Akartam irni, hogy legkozelebb mielott elkezded barkapcsolni, DD-vel erdemes a teljes tarolot atmenteni valahova. Ez azert is hasznos, mert lesz egy intact masolatod a hibas adatrol, es tobbet tudsz probalkozni. Illetve ha a kesobbiekben lesz mod a visszallitasra, kitudod probalni rajta, akar evekkel kesobb is. Kerdes persze, hogy van-e helyed 4TB-ot tartogatni.
-
danih
veterán
Nos igen, szerintem legtöbbünknek van ilyen sztorija

App amúgy a Mattermost volt ami nem ment, le kellett cserélni a Rocket Chat-et. Utóbbit felraktam-belőttem pár napja, aztán olvasgatni kezdtem róla és hát eléggé gáz dolgokat találtam.
Mentális jegyzet: ezt a két lépést érdemes a jövőben felcserélni
-
tasiadam
Topikgazda
válasz
MrSealRD
üzenetére
https://chameleon-smarthome.com/
Adnak egy sines kontrollert, amin vannak analóg, digitális, wieguard és egyéb kimenetek, meg ehhez integrált rendszereket. Eléggé jól össze van rakva szerintem. Ha összekötöd a kontrollert egy extenderrel, akkor automatice felismeri és behúzhatod alá. Csak retek drága.
-
válasz
tasiadam
üzenetére
csak itthon, Home Assistant, MQTT, Grafana, Esphome, EspEasy, Victoria metrics, meg az integrációk. Semmi extrém nincs benne
Napelem termel, elosztom a fogyasztást, lámpákat kapcsolgat, szól, ha a mosógép, szárítógép végzett, figyeli a bojlereket, a klímát, a fűtést. Ezekre van suli? Már kérdezték, h másnál vállalnék-e ezt-azt, de nincs kedvem 24/7 helpdesk lenni, a home assistant azért igényli a törődést, de nem vagy 1 céghez láncolva. Villanyszerelő tanfolyamon gondolkodtam a műszerész mellé, tudnék menni segédnek, jól fizetnek.
-
-
-
-
danih
veterán
Fú bakker lol rossz sorba írtam a gateway-t, netmask volt oda beírva... Ötször átfutottam és nem vettem észre...
Hát köszönöm, most új próba -
Ribi
nagyúr
Hát ha jól értelmezem itt nincs beállítva gateway, emiatt nem is csoda hogy nem lát ki.
Vagyis valamiért oda is a 255.255.255.0 van berakva, ami biztos nem jó.
Nincs valami gui ahol ezt tudod állítani, vagy valami wizzard? Vagy marad a parancssor?
De az utolsó sort se nagyon tudom mire vélni. Valami nagyon furi dolgok vannak ottan. -
danih
veterán
így van, ezzel tisztában vagyok - csak félreolvastam a hsz-ed. elvileg rendben van, más kontérnerben minden úgy megy, ahogy kell - ugyanezekkel a beállításokkal
@Ribi
root@mattermost ~# route
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
default 255.255.255.0 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
192.168.0.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
255.255.255.0 0.0.0.0 255.255.255.255 UH 0 0 0 eth0 -
danih
veterán
Köszönöm, ha megnézed.
Mindenkinek: tracert volt az első amit próbáltam és - nincs benne a template-ben
(command not found)
Amúgy igen, gateway-ig jut, onnan semmi. A domain-t rezolválja IP-re de nincs válasz.
Ifconfig output:eth0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST> mtu 1500
inet 192.168.0.15 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.0.255
inet6 fe80::be24:11ff:fe1c:ebf5 prefixlen 64 scopeid 0x20<link>
ether bc:24:11:1c:eb:f5 txqueuelen 1000 (Ethernet)
RX packets 15 bytes 2261 (2.2 KiB)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 30 bytes 2069 (2.0 KiB)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0
lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING> mtu 65536
inet 127.0.0.1 netmask 255.0.0.0
inet6 ::1 prefixlen 128 scopeid 0x10<host>
loop txqueuelen 1000 (Local Loopback)
RX packets 697 bytes 117766 (115.0 KiB)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 697 bytes 117766 (115.0 KiB)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0 -
-
danih
veterán
Van DNS szerver de be van állítva arra hogy .30 felett adjon ki IP-t csak. 30 alatt manuálisan osztom a proxmox-on futó dolgoknak. Nincs IP konflikt sehol. Tudom pingelni az eszközt, és az eszközről a LAN-on lévő gépeket. De net nincsen - még mindig nem jöttem rá, miért.
-
danih
veterán
Manuális IP-t adtam neki
-
danih
veterán
Ha valakinek van egy perce rá tudna nézni valamire?
Van egy ilyen CT template: debian-12-turnkey-mattermost_18.0...
Létre kell hozni vele egy sima LXC-t (1024 ram, néhány GB háttér bőven elég) és megnézni az install közben tud-e update-elni. Vagy install végén sima apt update...
Nálam nem éri el az internetet. Más gépről tudom ezt pingelni, de erről az LXC-ről semmit sem látok kifele, egy weboldalt sem tudok sikeresen pingelni. Odavissza megnéztem minden beállítást és semmi különöst nem látok.
Pár perc az egész, örök hála ha valaki meg tudja nézni mi van it...
-
-
danih
veterán
Létezik egyszerű self-hosted chat app melynek van mobil kliense? Csinált valaki ilyet?
-
válasz
Kurrens
üzenetére
ejj, amit írtam, az azt jelentette volna, h PVE alatt adj az LXC-hez meghajtót és ott bootolj róla, VM-nél működik, LXC-vel még sztem nem is próbáltam.
Külső HDD-t, vagy pendrájvot is lehet csatolni, arra sem tudod menteni a cuccokat?
log könyvtár bátran üríthető, meg van cache is, amit lehet törölni.KaqXar19: hely fogyott el... működne a samba is, ha lenne hol.
-
Kurrens
tag
"Adj hozzá egy DVD meghajtót, bele valami live linux, erről boot és kitakarítani, amit enged."
Ezt írtad, lehet, hogy félreértettem. A poén, hogy egy másik Proxmox LXC-be mountolva tökéletesen látom a fájlokat, csak nem tudom hova másolni a Samba installálhatatlansága miatt.
Proxmoxhoz nem lehet külső (mondjuk NTFS) drive-ot tenni, amit az adott LXC-be mountolnék és a file-okat át tudnám másolni? -
-
KaqXar19
tag
addig gugliztam es baxakodtam, mire 0Kb meretu lett a pool, igy ment a destroy
ujra letrehoztam, most tolthetem le megint a zinternetet
koszi mindenkinek a segitseget.
-
KaqXar19
tag
válasz
KaqXar19
üzenetére
Truenas UI-bol egy kis extra info, hatha valaki tudja mivel sirja tele az oldalt:
Error: concurrent.futures.process._RemoteTraceback:"""Traceback (most recent call last):File "/usr/local/lib/python3.9/concurrent/futures/process.py", line 246, in _process_workerr = call_item.fn(*call_item.args, **call_item.kwargs)File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/worker.py", line 111, in main_workerres = MIDDLEWARE._run(*call_args)File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/worker.py", line 45, in _runreturn self._call(name, serviceobj, methodobj, args, job=job)File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/worker.py", line 39, in _callreturn methodobj(*params)File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/worker.py", line 39, in _callreturn methodobj(*params)File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/schema.py", line 985, in nfreturn f(*args, **kwargs)File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/plugins/zfs.py", line 352, in import_poolself.logger.error(File "libzfs.pyx", line 402, in libzfs.ZFS.__exit__File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/plugins/zfs.py", line 346, in import_poolzfs.import_pool(found, new_name or found.name, options, any_host=any_host)File "libzfs.pyx", line 1175, in libzfs.ZFS.import_poolFile "libzfs.pyx", line 1203, in libzfs.ZFS.__import_poollibzfs.ZFSException: I/O error"""The above exception was the direct cause of the following exception:Traceback (most recent call last):File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/job.py", line 355, in runawait self.futureFile "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/job.py", line 391, in __run_bodyrv = await self.method(*([self] + args))File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/schema.py", line 981, in nfreturn await f(*args, **kwargs)File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/plugins/pool.py", line 1462, in import_poolawait self.middleware.call('zfs.pool.import_pool', pool['guid'], {File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/main.py", line 1283, in callreturn await self._call(File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/main.py", line 1248, in _callreturn await self._call_worker(name, *prepared_call.args)File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/main.py", line 1254, in _call_workerreturn await self.run_in_proc(main_worker, name, args, job)File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/main.py", line 1173, in run_in_procreturn await self.run_in_executor(self.__procpool, method, *args, **kwargs)File "/usr/local/lib/python3.9/site-packages/middlewared/main.py", line 1156, in run_in_executorreturn await loop.run_in_executor(pool, functools.partial(method, *args, **kwargs))libzfs.ZFSException: ('I/O error',)valamint ezzel floodolja a konzolt
Solaris: WARNING: can't open objset 9, error 5
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Bittorrent topik
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
OK, lesz redundancia, de nah.
. Asszony a nemesebbik szervemnél lógatna fel...Így is nagyon kell a kampány,hogy miért is van szükség erre az egészre