- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothd1989
tag
válasz
tothd1989 #2777 üzenetére
nvm, soha nem látott lassúsággal bootoltam, elvileg minden oké. de ha már itt vagyok, kérdezek: ügye a videóban minden driver ki van zárva, de nekem a gépben van egy tök alap radeon "képet ad" kategóriás vga az alaplapon, akkor a leírás szerint, úgyanúgy ki lett zárva? Illetve képet ilyenkor? Vant kint a nodeknél, egy monitor, amit fel szoktam dugni, hogy helyben lehessen mókolni.
-
footy
addikt
válasz
tothd1989 #2575 üzenetére
Hany port kell? Ha eleg a netgear 8 portja akkor csak a routerek helyere kell valamit nezni.
Bar en atgondolnam az egeszet.
L3switch+Tuzfal vagy tuzfal/router+L2 switch
Ha olcso kell akkor mikrotik, ha konnyen konfiguralhato akkor ubiquiti, ha pedigprofienterpise grade akkor cisco. (bar tuzfalbol nem vennek ciscot, de router+switch az mehet)
ui: a ciscot konfiguralni is tudni kell, szoval ha nem ez a szakmad akkor kinszenvedes lesz, mert a guija egy fos.
ui2.: tuzfalbol: fortigate,opensense,palo alto, checkpoint, stb -
ViZion
félisten
válasz
tothd1989 #2571 üzenetére
A "router" Proxmoxra Opnsense telepít.
Proxmoxon 1 port linux bridge, ez lesz a wan, ide nem kell semmi IP-t vagy upstreamet megadni, Opnsensenek átad.
Másik 3 port összevon OVS bridge-ben, itt adsz IP-t, ez lesz a Proxmox IP-je, Gateway az Opnsense LAN IP-t adod.
VM, Opnsense telepít, portok beállt: WAN a PVE-től kapott, LAN az OVS bridge. Ha több subnet van, akkor lehet itt is kialakítani ezeket az OVS bridge helyett. Akkor mehet minden portból linux bridge PVE alatt és Opnsense-ben tudod megadni, h milyen IP-t osszon ha ezeknek egymást is látniuk kell, akkor itt kell egy bridge. Én a PVE verziót preferálom, ha szét kell szedni a hálózatot, akkor meg VLAN.PVE messze kényelmesebb, ha változtatni kell -sajnos Opnsense itt kicsit macerás, ha van management portod, akkor egyszerűbb itt is.
-
válasz
tothd1989 #2564 üzenetére
Biztos én vagyok maradi, de linux-os VM-ekhez simán SSH-t (putty) használok/telepítek, Windows-ozoskhoz meg a rendszer beépített RDP-jét.
A VM-ek rendszerén kívüli távelérés - nekem - a legritkább esetben kell, arra elég a proxmox web-es felületéről elérhető noVNC.
Persze én (otthon) nem grafikai célokra üzemeltetek VM-eket: nincs is abban a gépben dedikált VGA kártya, csak a proci intergáltja.
-
ViZion
félisten
válasz
tothd1989 #2308 üzenetére
nem egészen ez, de a bind mountot nézd meg.
pve alatt létrehozol directoryt, sharedhez pipa. ott csinálsz egy directory, amit a vm-nek adsz. keresés itt, fentebb írtam róla. elvileg ua. több vm is kaphatja, majd ránézek, de gyerek kitúrt a gépemtől, laptopot utalom... -
tasiadam
Topikgazda
válasz
tothd1989 #2298 üzenetére
No, most vagyok
Azért nem gyorsabb, mert kb semmit nem csinál a proxmox önmagában, csak inicializál. HDD-re max storage VM-et raksz, SSD-re fogsz olyan VM-et, ahol a read és write intensive taskok vannak, vagy fontos az IO speed. A Prox meg ugye bebootol, és kész. Cserébe sokat ír és logol. Nekem a 960 EVO ssd-n 2-3%-ot degradálódott az elmúlt, nemtom, 1-másfél évben, amióta megvan. Oké, 50 év és megkotlik, de ezek egyike sem komoly VM volt, hanem adguard és nyotató server. Mindegyik relatíve idle, szinte nem is írnak, hanem maga a proxmox öli önmagát.
-
tasiadam
Topikgazda
válasz
tothd1989 #2293 üzenetére
Akkor a linux topicban kerdezd meg, hogy kivitelezheto, mert ez meg debian alapu ugye, a proxmox csak egy fancy KVM GUI.
Amugy azert mondom a 2 HDD-t, mert megvan a backup, es nagyon eszi az SSD-t a proxmox alapbol, es amugy sincs sok ertellme a proxmoxot SSD-n tartani. Gyorsabb es reszponzivabb nem lesz. Holnap, ha vegre alszom 6 oranal tobbet, akkor osszefoglalom ennek okat -
ViZion
félisten
válasz
tothd1989 #2290 üzenetére
proxmox telepítő szerintem nem tudja, de a debian az igen. A telepítés vége felé kérdezi, h hova menjen a grub, force akármi(usb, sd, etc..)? itt Neked ki kell választani a pendrájvot, sd karit, vagy ami lesz és bootolni tud róla.
Van leírás, h hogy lehet debian headlessre pve-t telepíteni.B terv, h felrakod nvme-re, majd valami rescue lemezzel újrahúzod a grubot a kívánt helyre. Konkrét rescue progit nem tudok mondani, linuxhoz nem nagyon kell
ok, bocs, nem tudtam kihagyni
linuxos topikba is kérdezz rá esetleg, mert a pve is csak az a lelke mélyén... ott is biztos lesz még javaslat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest