- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Íme az új Android Auto!
Hirdetés
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
PhoenixK #3609 üzenetére
Még soha nem frissítettem scriptel, illetve igen, a sajátommal: apt-get update, stb...
OK, itt is lehet bukta, ha a repo-kat vmi fake repora állítják, mert azt nem szoktam nézni
"Emiatt több fejlesztő/reviewer is otthagyta a projektet, tehát nincs ami megállítsa ezt az irányt."
Ezt sem értem, kellett volna egy badge, h reviewed, meg egy olyan, h experimental. Pl. HA-nál hasonló működik, tudod kvázi ránézésről, h mennyire van az a kiegészítő összerakva, mennyi info lesz hozzá, ha elakadsz.Adjunk nekik időt, most vették át pár hónapja, nyilván akarnak villantani, sokmindenre scriptet készíteni elsé körben.
-
ViZion
félisten
válasz
PhoenixK #2771 üzenetére
munkahelyen vagyok, nem volt időm linkelni
Aksomatic: igen, csak konfigolni kell, h ne csak a Tailscale host-ot érd el, hanem a szubnetet, vagy a részét, amit szeretnél. Ha ebbe beletartozik a DNS szervered, akkor megadhatod a webes management felület beállítás fülén, h a Te DNS szervered használja. Mivel helyben lesz a névfeloldás, nem kezdi el a pl. cloudflare szerveren kérdezni a homeassisstant.local címét... átirányít szépen az ismert IP címeidre.
De ezen kívül a forgalmad (ami nem a saját hálódba menne) az a dns feloldásután nem fog az otthoni szervereden keresztül menni, hanem a lehető legrövidebb úton.Exit node-nál pedig olyan, mintha pl. wifivel csatlakoznál a saját hálózatra, csak itt a "wifi" a Tailscale... de minden forgalom a Te routereden keresztül fog jönni-menni. Ha nem indokolja vmi ezt, akkor én kerülném a használatát. De ez megoldás pl. arra, ha külföldön vagy, akkor pár oldal -hiába a bejelentkezés- nem enged tartalmat betölteni. Funkcióban kb. mint egy online proxy szerver, csak saját.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
PhoenixK #2446 üzenetére
Leültem tegnap este, hogy megtörténjen a clean instal a szerveren, erre kiderült, hogy semmi baja a rendszer ssd-nek, egyszerűen a cmos elem és az alap boot opció miatt nem töltött be.
Na mindegy, most újra zakatol a régi, nem támogatott ubuntun dockerben futó HA-m.
Viszont szerintem majd ősszel váltok nuc-ot és akkor nekiállok az egész proxmox témának.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
PhoenixK #2441 üzenetére
Igen, a ram miatt meg a magok száma miatt is húzom a szám, illetve amiket linkeltem leírások is tteck scriptet használnak.
Viszont nekem eddig ez a vas bőven elég volt erre a felhasználásra, így viszont a proxmox többlet terhelést tenne az egészre ami miatt bővítenem kellene?
Lehet akkor jobban járok a debian+dockeres supervised telepítéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Robotporszívók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest