- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Műholdakkal is beszélgethet a Redmi Note 15 Pro+
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Ezek az új Google Pixel cuccok hivatalos magyar árai
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT 2 - aláírjuk
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
Magyarnyelvű neten elérhető (ingyen) oktatóanyag-t tudtok mondani a szamitastechnika temaban (C, java programozas, linux ismeretek)?
-
bandi0000
nagyúr
hali
c++-os programozási feladatom van valaki esetleg tudna segíteni? -
klambi
addikt
szevasztok!
tesztelünk 1 saját programot, érdekelne hogy mivel lehet visszafejteni exe-t és a hozzá kapcsolódó dll-fájlokat...??Decompiler-el lehet, csak nem toom hogy hogyan
-
Dinter
addikt
Olyat hogy lehet csinálni, hogy egy kész (C++ben íródott) alkalmazásba beleírod, hogy amikor indul, még x programot is indítsa el? Enigmával bele lehet csomagolni, vagy hozzá lehet csatolni vagy ilyesmi?
-
válasz
Sk8erPeter #6075 üzenetére
Láv & Písz
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
sztanozs #6071 üzenetére
"Amúgy segítség helyett te sem csináltál más csak idejöttél leoltani - ráadásul nem is őt, hanem engem."
Most ne kezdjük ezt feszegetni, elég sok topicban szoktam segíteni, de az zavar, ha valaki feleslegesen szól be újoncnak, amikor az tök normálisan jött ide kérdezni, és nem arra vágyott, hogy valaki jól megmondja neki a tutit, nem hülyeséget kérdezett (pl. hogy "nem működik a program, mit csináljak?"), és nem is írt bántót - és igen, ezt szóvá is tettem neked, de neked ezen nem kell elkezdeni duzzogni ám, és megpróbálni "visszavágni".
Még ha nem is oltás volt a szándékod, a stílus olyannak tűnt: "a keresőt sem tilos használni".
Részemről písz van, most ezen ne veszekedjünk. -
válasz
Sk8erPeter #6070 üzenetére
Ha csak egy is van ami aktív, az nem elég? Amúgy nem "leoltogatós" a hozzászólás - sőt szívesen bárinek aki a témában kérdez. DE ugyanúgy el szoktuk irányítani az embereket a megfelelő fejlesztői topicba, ha konkrét (hosszabb lélegzetvételű) kérdése van... A kollégának pedig láthatóan konkrét és hosszabb lélegzetvételű kérdése volt - nem pedig olyan, hogy "milyen programozási nyelvet érdemes tanulni?"...
Amúgy segítség helyett te sem csináltál más csak idejöttél leoltani - ráadásul nem is őt, hanem engem. -
bambano
titán
válasz
Sk8erPeter #6068 üzenetére
a tapasztalat azt mutatja, hogy igen, komolyan olvassák.
az építsünk htpc-t topicban kapsz leghamarabb választ xbmc-ről, szerintem. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
sztanozs #6049 üzenetére
Annyira bírom az ilyen oltogatós hsz.-eket. Mi értelme? Szerinted komolyan aktívan olvassák az XBMC-vel kapcsolatos topicokat?
Megkérdezheti, aztán hetekig várhatja a választ, vagy max. nagyon szerencséje van, ha ilyen jellegű topicban kap érdemi reakciót. Ezért értelmesebb általánosabb jellegű topicban megkérdezni, mint ez, itt.
Mondjuk esetleg itt megpróbálhatja, talán ezt követik.
-
amargo
addikt
-
En mondjuk mindkettoben leginkabb C++-t irok, es baromira kijon, hogy VS-ben gyakorlatilag nulla tamogatas van refaktoringhoz, hogy a find references eredmenyei olyan nagyon nem kulonboznek a sima text searchtol meg egyaltalan, az olyan aprosagok, hogy creatorben eleg mindenhol pontot nyomni, aztan azt magatol eldonti, hogy az . vagy -> lesz vagy magatol formazza a kodot. Persze, a qtcreator sem tokeletes, vannak dolgok, ahol alulmarad a VS-sel szemben, de ha lehetne valasztani, siman azt valasztanam a napi munkahoz, pedig a ket IDE nincs egy sulycsoportban.
-
válasz
dabadab #6063 üzenetére
Érdekes, én elég sokat használom mindkét környezetet.com de pont fordítva látom, a Qt Creator nem sokkal több egy felturbózott Notepadnál nekem
Mondjuk elsődlegesen QML-ben dolgoztam C++ backenddel, ahhoz nem sok extrát nyújt. A QWidgethez való designert már több mint egy éve nem piszkáltam.
De lehet rosszul csak tartom
-
Dinter
addikt
Azt hol tudom beállítani, hogy a Toolbox ott legyen a Win Form appal egy ablakban? Mert úgy volt, csak az nem működött, hogy jobb oldalt kiírja a propertiest, de mostmár egyik se jó.
-
martonx
veterán
Mondjuk nekem az új Dark theme nagyon bejön. Amúgy is a sötét témákat szeretem, és végre nem fehér a Visual Studio. Szóval a kinézet ízlések és pofonok.
Ezt leszámítva kismillió ponton előre lépett, néhány ponton drasztikusan. Bár igaz mindezt csak webfejlesztéskor fogod észrevenni. Pl. winforms fejlesztéshez évek óta semmit nem tudtak érdemben hozzáadni (fejlesztő eszköz szintjén). -
amargo
addikt
-
Dinter
addikt
Az új Viusal Studioban mi az új? Mert hát a dizájn az valami szörnyű.. Úgy látszik visszafelé fejlődünk.
-
PapaDoc
csendes tag
Tisztelt Mindenki!
Valaki aki nagy mágus programozásban és ismeri az XBMC nevű progit, vagy esetleg már mélyebben belenyúlt valamikor, az legyen szíves keressen meg privátban! A többit privátban vagy telefonon!
Köszönöm!
-
bambano
titán
ha az echo-t -e paraméterrel hívod, akkor a sortörések maradnak emlékeim szerint (pontosabban vezérlőkaraktereket lehet a stringbe tenni, mit például sortörés).
másrészt bash-ban van printf, az lehet, jobb, mint az echo.
de ilyen szkriptért egyetemen buktatnálak
ha már beforkoltad azt a szerencsétlen awk-ot, akkor csinálj meg mindent awk-ban, ne legyen még mellé millió másik programindítás.ja és azt sem árt fejben tartani, hogy awk-ból 3 féle lehet a rendszeren, amik nem feltétlenül egyformák.
szerintem az lenne a helyes eljárás, hogy az a script, ami a postfixből átveszi a helyi kézbesítést, az pont olyan formátumra hozva rakja le a fájlt, amilyenben a küldőnek kell, és utána csak egy netcat localhost 2222<filenev lenne az inotifyben a parancs.
erős problémát látok még abban, hogy nem sorban fog történni a küldés, tehát ha egyszerre két levélben jön sms, akkor egyszerre fogja megtámadni az sms küldő programot.
-
Oké, ez már tényleg undorító.
Nem fáj az ilyet leírni?inotify-t használhatsz anélkül is, hogy netcatot és UNIX toolok tengerét használnád...
http://www.bestofperl.com/miscellaneous/watch-filesystem-for-changes-using-inotify-linux(Sajnos ezzel a telefonnal nem tudok normálisan linkelni.)
-
jeszi
tag
válasz
dabadab #6036 üzenetére
Ezzel már megy az sms:
iwatch -v -e close_write -c "TEL=\$(basename %f | awk -F- '{print \$2}'); BODY=\$(cat %f); echo \$TEL; echo \$BODY; echo SEND \$TEL \$BODY | netcat localhost 2222;" /opt/sms/log/sendsms/De mégsem tökéletes, mert így tudom a perl szervízt meghívni:
echo SEND $TEL $BODY | netcat localhost 2222 - Ekkor ha van sortörés az sms-ben, az echo kiveszi.Így kellene:
echo SEND $TEL "$BODY" | netcat localhost 2222 – Ezt meg nem eszi meg az iwatch, mert a perl pharse kiakad. Egyszerűen nem tudok ilyen jelet tenni sehova: " -
válasz
bambano #6037 üzenetére
Az ActiveMQ vegulis csak egy pelda volt, masok is szoktak Perllel csevegni...
Az adatbazis trigger cseles megoldas, tetszik :-) Munkahelyi artalom, hogy csak nagy LEGO kockakkal tudok gondolkodni, amikor szerveroldalrol van szo.
A kernelt meg nyilvan azert irtam, mert egy desktop alkalmazassal ilyen munkat vegeztetni szvsz eros. De izles dolga igazabol - jelen esetben ugyis mindegy.
-
bambano
titán
miért fordíttatnék vele linux kernelt? pont arról szólt a hsz-em, hogy ne végezzen el olyan munkát, amit más már megcsinált.
Az activemq meg emiatt egy teljes jáva subsystem elindítása az nem is ágyúval verébre, hanem tüzérhadosztály.
ennél már sokkal egyszerűbb, ha felrakna egy postgrest, a postfixes forward egy táblába pakolná az sms-eket, az smsc perl progija meg postgreses triggerekkel működhetne.
-
válasz
bambano #6034 üzenetére
Végülis kiskanállal is lehet gödröt ásni... De ha már jeszi fizet a T-Mobile tömeges SMS küldéséért, akkor valószínűleg nem megoldás a telefonkötögetés
Főleg ha egyébként a küldést már megoldotta ezek szerint, csak Linux lokál probléma van.
Kernelt nem akarsz vele fordíttatni?
jeszi: Egyébként én is message queue párti vagyok, az ActiveMQ-t például össze lehet kötni Perllel. Csak egy kicsit bonyolultabb Perl kód kell, amiből nem spawnolsz olyan sokat.
-
jeszi
tag
válasz
martonx #6030 üzenetére
Szia!
1 másodperc alatt kb. 4 sms-t lehet smsc-n keresztül kiküldeni, ezt ki is kell használni, mert napi kb. 5000 sms kimegy. sleep 0.2 várakoztatással már folyamatosan látszik valamennyi cpu használat, nem olyan szép megoldás. A load is nagyobb lesz.
A perl csak induláskor kapcsolódik az smsc szerverhez és várja a kéréseket, így nem kell minden küldéskor felépíteni majd bontani a kapcsolatot, ez is gyorsít.
perl - szerver
sms.sh - kliensPersze minden képlékeny, most próbálom kialakítani valahogy...
-
martonx
veterán
Ha jól értem a lényeget. Van egy mappád, és ebben annyi file van, ahány sms-t kell küldeni.
Soha nem programoztam Perl-ben, de az alapok gondolom ugyanazok, mint pl. egy vbscript-nél.Én úgy oldanám meg, hogy kihagyom az sms.sh-t, ez tényleg minek kell? A Perl szervízbe sem kell végtelen ciklus, biztos, hogy lehet Perl-en belül ütemezni egy metódus elindítását mondjuk másodpercenként-re.
Szóval lenne egy ütemezett Perl metódusod, ami ránéz a mappára, és elkezdi feldolgozni a benne talált fileokat. Amit sikerült, azt törli (gyk. archiválja másik mappába).
Ez már miért enné meg a processzort? Ha nincs file a mappában, és másodpercenként erre ránéz és nem csinál semmit, annak kimutathatalan lesz a processzor terhelése. -
jeszi
tag
Küldök sms-t így:
bejövő email linuxra --> postfix dobja a levelet az sms felhasználónak. .forward file alapján lefut egy script (sms.sh), ami adatod ad át egy perl szervíznek, az meg kiküldi az sms-t smsc-nek.
Nagyon sok sms küldés esetén gondolom feltorlódnak majd az sms.sh processzek és ha közben valamiért elhall a perl szervíz, akkor elvesznek az éppen kiküldendő sms-ek.
Lehet érdemesebb lenne az sms.sh által először cask file-ba rakni a kiküldendő sms-eket és a perl szervíz azokat dolgozná fel.
A probléma az, hogy ha egy végtelen ciklusban figyelem, hogy van-e file egy adott mappában, amit fel kellene dolgozni, az megeszi a processzort. A végtelen ciklusba nem tehetek túl nagy sleep-et, mert a napi átlag 5000 sms-hez sebesség kell.
Hogy lehet azt triggerelni jól, hogy ha van file egy adott mappában, azt dolgozza fel a perl szervíz?
-
törölt tag
Igen, assembly. Az már biztos, hogy az A=(H-L)*R kódjával van a probléma, mert az A=(H-L)+(H-L)+(H-L)+... képlettel is az A=(H*R)-(L*R) eredménye jött ki.
A kód az alábbi:
XOR EBP,EBP
MOV ECX,4096
CLC
BIGSUB: MOV EAX,[L+4*EBP]
SBB [H+4*EBP],EAX
INC EBP
LOOP BIGSUB
XOR EBP,EBP
XOR ESI,ESI
MOV ECX,4096
MOV EBX,[R]
BIGMUL: MOV EAX,[H+4*EBP]
MUL EBX
ADD EAX,ESI
MOV [H+4*EBP],EAX
MOV ESI,EDX
INC EBP
LOOP BIGMUL -
törölt tag
Sziasztok!
Van két 16384 bájtos számom ( H és L ), amelynek a különbségét szeretném beszorozni egy 32 bites számmal ( R ). Ezt kétféle módon oldható meg:
A = ( H - L ) * R
illetve
A = ( H * R ) - ( L * R )A gondom az, hogy a kettő nem teljesen egyforma. A dolog ciklikusan ismétlődik és az egyik lefutásnál a 123136. bit ( +3C20:0.bit ) egyszercsak eltérő értéket vesz fel. Az összes többi biten egyezik az eredmény. Mi lehet az oka?
A kérdéses lefutásnál H, L és R értékeit ellenőriztem.
A memóriát is ellenőriztem!Milyen esetben lehet eltérő értéke a két fenti számítási módnak?
A szemem láttára buggyanik meg az adat és nem értem...
A dolog örjítő, mert miután megbuggyanik a bit a következő ciklusban már felszaporodik az eltérés és így tovább...szerk.: Itt arra gondolok, hogy kivonás ( SBB mem,r32 ) vagy szorzás ( MUL mem,r32 / ADD EAX,carry ) esetén milyen esetben történhet adatvesztés? Mint pl. kerekítés esetén...
-
jeszi
tag
Sziasztok!
telenor és t-mobile smsc-t használva tömeges sms kiküldést kellene megvalósítani linux alatt.
Ezt próbáltam, de nem kapcsolódik telenor smsc-re:
http://search.cpan.org/~nemux/Net-UCP-0.42/lib/Net/UCP.pmNincs valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Mivel érdemes ezt implementálni?
Ezeket kellene használnom, de a hogyan nincs meg.UCP60 + ack
UCP51 + ack
UCP31 -
Bikkrom
senior tag
válasz
kicsigi97 #6010 üzenetére
A többiek véleményén kívül azért 1-2 támpont, hogy tisztán lásd a helyzetet.
Pascalban, Win7-re? Ezeket a funkciókat? Pár évig írhatnád egyedül, ha egyáltalán találsz minden felmerülő problémára megoldást. A pascal nem erre lett kitalálva.
Így elsőre azt mondanám: egyedül, neked lehetetlen. Valami modernebb nyelvben még csak-csak. pl.: C#, de ott is olyan hibákba ütköznél(mivel meg akarsz kerülni 1-2 windowsos dolgot) amire hivatalos fórumokon választ biztosan nem kapsz. Pascalben ezek a lehetetlennel határos kérések. -
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #6011 üzenetére
Azért a Turbo Pascal, win7 kombón hangosan felröhögtem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
kicsigi97 #6010 üzenetére
Te be vagy b@szva?
Remélem nem gondolod komolyan, hogy itt bárki is érdemben segíteni fog neked abban, hogy felhasználókat közvetve vagy közvetlenül megkárosíts, a tudtuk/beleegyezésük nélkül bármilyen adatot lopj tőlük.Ezt ezen a fórumon felejtsd el. De lehetőleg máshol is.
Nem kicsit vicces, hogy egy keylogger fejlesztésén szeretnéd elkezdeni tanulni a programozást.
-
kicsigi97
tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy az utóbbi időben elkezdtem a programozással foglalkozni, de mégsem szereztem elég infót, egy keylogger elkészítéséhez.
Mindezt, ha lehetséges Turbo Pascal nyelven szeretném véghezvinni.
Szerintem ez egy rendkívül nagy projekt, remélem tudtok benne segíteni.
Pár dolgot meg tudnék oldani :
-láthatatlánná tenni
-továbbítani az infőt, mármint magát a leütéseket.Na, és itt jön a nagyobbik része, amit nem tudom, hogy meg lehet-e valósítani, és ha lehetséges, hogy kellene megcsinálni:
-magát a megfigyelő részét, amely rögzíti, hogy egymás után melyik billentyűk lettek leütve.
-egy jpg képbe szeretném összetömöríteni a programot (erre elvileg én is tudnék megoldást)
-a programnak úgy kellene futnia, hogy előtte nem szükséges telepítés
-csak egy bizonyos program megnyitásától kellene elkezdenie rögzíteni, annak bezárásáig
- továbbá ki kellene kerülni win7 alatt azt, amikor rendszergazdai jogosultságot kér a program futtatásához, gondolom tudjátok miről beszélek
Szóval nagyon sok dolog lenne, ezért kérném a profik segítségét. Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
anulu
félisten
sorry, ez a topic ugrott be.
megoldottam kerülőúton. köszi mindenkinek -
anulu
félisten
elég gyorsan kellene némi segítség. VB script, CSV fileból scriptben (headerrel) levő változók feltöltése, majd ürítés, next.
előre is köszönöm!
-
Ha ezt az utat járod, akkor nem menet közben kell a felhasználónak beírnia a számot, hanem a megfelelő paraméterrel indítani a programot!
Pl. szorzo.exe 5
Ha ilyen argumentum nélkül indítod a programot, pl. mert csak F5-öt nyomtál a Visual Astudio-ban, akkor az args tömb teljesen üres, az első elemének lekérdezése pedig indexelési hibát okoz értelemszerűen.
Az args[0] előtt mindenképp kezeld le azt, hogy az args.Length == 0!
-
Dinter
addikt
válasz
Brown ügynök #6001 üzenetére
Bocsi. Amúgy ez C#, átviszem oda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Bluetooth hangszórók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Acer, notebook, laptop, Ryzen 5 5500u, 16gb ddr4, 1tb ssd, 15.6 col
- Eladó 3. generációs I7-es számítógép
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold - Garancia 2033.05.04
- Új Lenovo 14 Ideapad 5 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz - AQUA garancia 2026.04.20
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest