- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Magisk
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben
aktív tag
válasz ArchElf #4397 üzenetére
Köszi!
Lenne még valami...
Netbeans-ben tanulom a java-t,aztán van a publikus konstruktor.Itt létrehozom uyge a változókat.Aztán csinálok egy konzolról olvasást.
van egy int darab; változó
static Scanner in = new Scanner(System.in); //input deklarálása
System.out.println("kerem a szamot ");darab=in.nextInt();
Csak akkor hajlandó működni ,ha a változó static lesz.A szám bekérése persze a main-en belül van.Ezt el lehet valahogy kerülni? -
ArchElf
addikt
Nincs. Mivel a Struct-nak az egyik fő jelentősége a "tiszta" memóriahasználat, ez az előny a memória pointer-mentes Java nyelvben amúgy sem igazán érvényesülne.
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
gaben
aktív tag
Sziasztok!
Javaban hogyan tudok a struktúrát létrehozni?
Mint a C-ben a typedef struct{ }struct_nev; azonosságára. -
egyjotakaro2
tag
Helló. Kellene nekem egy profi programozó aki hobbyból elvállalna egy mmorpg oldal programozását. Az oldalmotor meg van (php,képek,sql....) Csak ki kellene javítani a bug-kat és hozzá írni egy pár frissítést. Kiemelném, hogy csak hobbyból és szórakozásból vállalja el mert sajna fizetni nem tudok! Várom a jelentkezőket. És a többit P.Ü-ben megbeszéljük.
-
-
ALI_G
veterán
Aha, ezt a toolt már megtaláltam, és ilyen kellene nekem, de ennél free-bb változat
JUnit nem foglalkozik azzal, hogy egy Thread befejezte-e a működését, vagy sem, így nem tudsz tesztelni többszálú alkalmazást.
És bár vannak ingyenesek, azok csak saját használatra ingyenesek -
-
ALI_G
veterán
JUnit + multithread környezettel kapcsolatban van itt jártas ember?
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Egyik sulis projekthez, amiben 3man fogunk dolgozni SVN-t szeretnénk használni. Tudtok valami megbízható, lehetőleg ne open source-os oldalt, ami elvinné az SVN szervert!?
Vagy előre beállított szervert lehet ingyen igényelni!?
Találtam egy ilyen oldalt, esetleg vélemény ,tapasztalat? -
Lakers
tag
Sziasztok!
1. kérdésem:
for(; ciklusnak mi a jelentése ilyenkor? Grafikai programozásnál fordul elő, és nem értem, hogy ez miért működik semmi inicializálás, feltétel, léptetés nincs benne, de működik. (c++/c nyelvnél)
2.kérdésm: Hol lehet használható teljes körű iphone programozáshoz vagy mobil programozáshoz (android, winmobile) tutoriált vagy bármely segédletet találni? Google-t használtam, csak olyan érdekesek nekem, hogy egyikben van ilyen téma a másikban nem. Ilyen téren olyannok kéne a véleménye akik már benne vannak, vagy találtak maguknak egy-két oldalt, hogy ők mit ajánlanak nekem.köszönettel: Lakers
-
ALI_G
veterán
Többszálú java rendszerek tesztelésével kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
Mondjuk (kezdőnek ez elég durva lehet) én úgy csinálnám akkor már, hogy a UI elemeket (meg a hozzá tartozó parancssori dolgokat) nem fixen hardcode-olom, hanem vagy egy kódban definiált, vagy máshonnan betöltött táblázatból generálom dinamikusan. Ennek meglenne az az előnye, hogy ha legközelebb az mplayer helyett mondjuk a mencoderhez akarsz felületet írni, akkor nem kell nulláról mindent újrakezdeni, csak a konfigurációt módosítani.
“All nothings are not equal.”
-
bpx
őstag
hát ha van könyved, akkor ezeket érdemes megnézni:
- alap vezérlők (button, textbox, listbox, checkbox, dialog ablakok, stb...), ezekhez tartozó adatmezők elérése, eseménykezelés: de ezekre kb. magadtól is rá lehet jönni, ha jobban megnézed őket
- minimális stringkezelésmaga a program meg ugye úgy néz ki, hogy összerakod a guit, lesz pl. egy gombod, amivel indíthatod, annak az eseménykezelőjében meg összerakod a parancsot a paraméterek alapján, ami a példádnál maradva valahogy így fog kinézni:
void playbutton_Click(...) {
String command = "mplayer.exe";
...
// ha a checkBox1 be van jelölve, akkor hozzáteszi a +o-t
if (checkBox1->Checked) command+=" +o";
// a command értéke itt már "mplayer.exe +o"
... // további ellenőrzés a többi paraméterre
}[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
Háát nekem nem gyerekjáték
Visual C++-t választottam, főleg azért mert elfekvőben van valahol könyvem is hozzá... Azért esetlegh tudnál segíteni pl hogy hogyan rakjam bele azt például, hogyha egy valami kivan pipálva, akko egy +o kerüljön a parancssorba... Meg egyáltalán hogy hogyan állítódjon össze a parancssor Vagy esetleg valahol le van írva ez? Ha lenne egy példa azt se vetném meg
Nagyon kezdő vok ebben, de valahol el kell kezdeniKöszöntem: Ex
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Gyuri16
senior tag
arra jo, hogy barmilyen osztalyt eltarol ami implementalja azt az interfacet. jelen esetben a nevbol kovetkeztetve szerintem arrol van szo, hogy egy muveletet akarsz elvegezni a fo osztalyban, amit tobbfelekeppen (tobb strategiaval) lehet megoldani. ez a muvelet az amit az interface definial.
ezert aztan csinalsz egy absztrakcios reteget. ahelyett hogy az osztalyodba fixen egy strategiat betennel, egy objektumra mutato referenciat tarolsz (ami implementalja a strategiat), es azt hivod meg. ez azert jo, mert tobb strategiat felhasznalhatsz (az adott korulmenyektol fuggoen) viszont a kodod tiszta lesz, mert mindenhol az eltarolt objektum metodusat hivod meg. ha masik strategiat akarsz, akkor csak atirod azt a private valtozod.
ha bovebben erdekel keress ra a erre: "strategy design pattern"[ Szerkesztve ]
Nem vagyok egoista, csak uborkagyalu!
-
ALI_G
veterán
üdv!
interface-ekkal kapcsolatban lenne kérdésem, mire jó ez?
private ICalcMethod calcMethod;
Az ott egy interface és ez mind egy class-on belül van.
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Kerestem egy olyan programot, ami beállított időközön belüli random időközönként megnyom egy adott billentyűt. (Konkrétan: beállítható időköz, pl. 3-5 perc között, és beállítható adott pl. A billentyűt nyomja le.
Javasolták az Autoit-et, hogy írjak rá scriptet, leszedtem, de a legnagyobb programozás életemben az egy autoexec.bat-volt, már ha azt annak lehet nevezni.Köszönöm!
free your mind
-
spammer
veterán
válasz Sk8erPeter #4365 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz spammer #4360 üzenetére
Én a helyedben ebben az esetben (ha nem akarnék semmiképp adatbázist használni) inkább azt a sokkal rugalmasabb megoldást választanám, hogy fájlból olvasnám ki az egyes adatokat (legyenek most termékadatok), legegyszerűbb szemléltetésként úgy, hogy az egyes oszlopok tabulátorral lennének elválasztva. Ez jelentené tulajdonképpen a táblázatot, ebből hoznám létre a tényleges HTML-táblázatot a fájlból való kiolvasásnál.
A táblázat fájlból való kiolvasására és táblázatszerű kiíratására HTML-ben írok egy nagyon leegyszerűsített példát (nyilván még ezerféleképpen lehet, biztos van elegánsabb megoldás is, de most ez jutott eszembe).
Legyen egy "termeklista.txt" nevű fájlod, és abban az első három oszlop legyen rendezve tabulátorral a következők szerint: "Termék neve", "Ár", ill. "Megjegyzés"; annak legyen pl. a következő a tartalma (az egyes mezők között tabulátor van!):
Első termék 1200 Ide jöhet a blabla az első termékről
Még egy termék 900 Ez a termék nagyon fullos cucc(Szerk.: sajnos a PH úgy alakítja át a szöveget, hogy a tabulátor nem látszik tabulátornak, de a lényeg, hogy az "Első termék" és az "1200" között (meg 1200 után) tabulátor helyezkedik el.)
Ezenkívül legyen mondjuk egy termek.php fájl, amivel a termékeket egy HTML-táblázatba kiírod, annak a tartalma a következő:
<?php
//... egyebek...
$file = @fopen("termeklista.txt", "r");
if($file)
{
$i=0;
$tablazat='
<table border="1">
<tr>
<th>Termék neve</th>
<th>Ár</th>
<th>Megjegyzés</th>
</tr>
';
while (!feof($file)) {
$i++; //sorok számlálása
$termek_info = fscanf($file, "%[a-zA-Z0-9íéáűőúöüó@&;:,. /!?-]\t%[0-9]\t%[a-zA-Z0-9íéáűőúöüó@&;:,. /!?-]\n"); //reguláris kifejezések
list($termeknev, $ar, $megjegyzes) = $termek_info; //változókba szétdobáljuk a tömbelemeket
$tablazat.='
<tr>
<td>'.$termeknev.'</td>
<td>'.$ar.' Ft</td>
<td>'.$megjegyzes.'</td>
</tr>
';
}
fclose($file);
$tablazat.='</table>';
echo 'És végül a táblázat:<br />';
echo $tablazat;
echo 'Sorok száma: '.$i.'<br />';
}
else
die('A fájl nem létezik!');
?>Ha meg konkrét sorban (egy sor egy termék) szereplő árra keresel, akkor beraksz egy új változót, és lecseréled a while ciklust a következőre (nyilván ennél gyorsabban működő megoldással is lehet (nem mintha ez olyan irtó lassú lenne), de ezzel most nem foglalkoztam), a többi marad uaz:
$keresett_sor=10;
while ($i!=$keresett_sor && !feof($file)) {
$i++; //sorok számlálása
$termek_info = fscanf($file, "%[a-zA-Z0-9íéáűőúöüó@&;:,. /!?-]\t%[0-9]\t%[a-zA-Z0-9íéáűőúöüó@&;:,. /!?-]\n"); //reguláris kifejezések
if($i==$keresett_sor){
list($termeknev, $ar, $megjegyzes) = $termek_info; //változókba szétdobáljuk a tömbelemeket
$talalat=$ar;
}
}
if(isset($talalat))
echo 'A keresett termék ára: '.$ar;
else
echo 'A keresett termék nem található!';Remélem segítettem elindulni az úton.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
ko9
addikt
Hali!
Írtam, hogy DOSos alapú, vagyis Windows alapon kéne, az MPlayer Windowsos változatához... Tudom hogy vannak rá GUIk, de eggyik se teccikk...
Én elsőre a Visual Basic-re gondoltam... Megoldható vele? Vagy van eccerűbb megoldás is?Köszi: Ex
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
doc
nagyúr
gyakorlatilag barmilyen nyelven, a legegyszerubb Linux alatt a shell script, ket-harom sorban megoldhato az ablakozashoz hasznalhato hozza pl. a zenity, nagyon csinos dialogusokat keszithetsz vele shellbol
ha komolyabb kell, akkor mondjuk Perl, szinten par sor
aztan ott vannak persze a "fullextras" nyelvek, mint pl. C++ (Qt), C(Gtk), stb, de nem azzal kene kezdeni sztem... -
ko9
addikt
Üdv!
Csinálni akarok egy programot, mindegy mien nyelven, ugyanis most akarom elkezdeni tanulni egy nyelvet, és olyat kezdenék el, amiben a következőt meg lehet valósítani!Adott egy DOS-ból vezérelhető parancssoros progi (mint pl az mplayer). Ehhez szeretnék egy normális ablakos vezérlőt írni, ami áll két beviteli mezőből (a videófáljnak és a szövegfáljnak) meg egy pár kapcsolóból (teljes képernyő, framedrop engedélyezése stb.) és egy-két gombból (lejátszás, kilépés). Annyira lenne szükségem, hogy a progi automatikusan legenerálja a parancssort, ha rákattintok egy gombra akkor elindítsa a progit, beadja a parancssort, és menjen a lejátszás.
Mien nyelven lehetne ezt egyszerűen megoldani? Abszolút kezdő vagyokKöszönöm szépen a segítséget!
Üdv: Ex
-
spammer
veterán
Hello!
Kis segítséget szeretnék kérni php ügyben. A helyzet az, hogy van egy oldal (php formátumban), amin pár termék van feltűntetve. Na most adatbázis nincs, ezért szeretnék 1-2 apró dolgot (pl. ár, mennyiség) lekérdezni fileból, legyen az html vagy php táblázat vagy txt vagy akármi. A lényeg hogy ezért nem szeretnék sql-lel vacakolni, mert nem vagyok benne profi és nincs is annyi dolog ami változik, na meg gyorsabban módosíthatom a dolgokat egy egyszerű fileban (több oldal is ebből a fileból kérdezné le, így ha módosul, akkor mindig csak ezen az egy helyen kellene módosítani).
Lehetéséges, hogy pl. egy nyers html-ben (vagy php-ben) létrehozok egy táblázatot és abból megadni neki, hogy melyik sor melyik oszlopból vegye ki az adatokat (pl. ár) vagy akár soronként, hogy 1. sorban ez az ár, 2. sorban az az ár stb. és hogy abból olvassa és írja ki a php az oldalra?
Köszi előre is a segítséget!
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Ne próbálj semmi ilyesmit.
Egyébként sincs cancel() metódus, lol.Inkább olvasd el ezt, vagy simán a stop() dokumentációjánál a magyarázatot:
"Deprecated. This method is inherently unsafe. Stopping a thread with Thread.stop causes it to unlock all of the monitors that it has locked (as a natural consequence of the unchecked ThreadDeath exception propagating up the stack). If any of the objects previously protected by these monitors were in an inconsistent state, the damaged objects become visible to other threads, potentially resulting in arbitrary behavior. Many uses of stop should be replaced by code that simply modifies some variable to indicate that the target thread should stop running. The target thread should check this variable regularly, and return from its run method in an orderly fashion if the variable indicates that it is to stop running. If the target thread waits for long periods (on a condition variable, for example), the interrupt method should be used to interrupt the wait."
[ Szerkesztve ]
-
gaben
aktív tag
Olyan kérdésem lenne, hogy java-ban csinálok egy szálat külön a Thread -ből való származtatással,.start()-al el is indítom,dea leállítása már elég körülményes,a legjobb az lenne,hogy .stop()-al de ez valamiért nem támogatott.Tudja valaki miért lehet ez?Vagy mi van helyette?
-
ALI_G
veterán
Jó swing-gel foglalkozó könyvet ismertek?
-
cucka
addikt
válasz FehérHolló #4350 üzenetére
Ezek szerint tényleg mindegy. Ettől függetlenül kipróbálnám " jellel.
Szerintem nem mindegy.
- mi van, ha olyan tömbindexre szeretnél hivatkozni, ami már szerepel konstansként?
- mi van, ha a tömbindexben speciális karakterek vannak?
- mi van, ha esetleg rendesen be van kapcsolva az error_reporting? A php az ismeretlen konstansokat átalakítja ugyan string típusra, de emellett dob egy notice-t is. Sajnos a visszafele kompatibilitás és a már használatban lévő script-ek kritikán aluli minősége miatt alapértelmezés szerint a notice-ok ki vannak kapcsolva, ezért nem látod, hogy szar a kódod. Érted, ha a kód hibaüzenetet/megjegyzést dob, akkor arra nem az a megoldás, hogy kikapcsolod a hibák/megjegyzések megjelenítését. (Amúgy ez a visszafele kompatibilitás az oka sok más nevetséges php jelenségnek, például hogy a változónevek case sensitive-ek, a függvénynevek viszont nem)[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz FehérHolló #4350 üzenetére
Mondjuk azt sem ártana leellenőrizni, hogy létezik-e a $_GET tömbben id azonosítójú elem, majd csak ezután átadni egy függvénynek azt paraméterként. PHP sok dolgot megeszik, de azért mégis.
Szóval egyetértek az első postoddal.[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
FehérHolló
veterán
Nem hinném. A PHP stringfeldolgozása bekavarhat a verziótól függően. Mindjárt keresek példát php.net-en.
Szerk.:
Always use quotes around a string literal array index. For example, $foo['bar'] is correct, while $foo[bar] is not. But why? It is common to encounter this kind of syntax in old scripts:
<?php
$foo[bar] = 'enemy';
echo $foo[bar];
// etc
?>This is wrong, but it works. The reason is that this code has an undefined constant (bar) rather than a string ('bar' - notice the quotes). PHP may in future define constants which, unfortunately for such code, have the same name. It works because PHP automatically converts a bare string (an unquoted string which does not correspond to any known symbol) into a string which contains the bare string. For instance, if there is no defined constant named bar, then PHP will substitute in the string 'bar' and use that.
Ezek szerint tényleg mindegy. Ettől függetlenül kipróbálnám " jellel.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
-
-
Badb0y
addikt
Srácok, mit gondoltok, van-e arra lehetőség, hogy egy mobil kamerájával élő képet közvetítsünk 3G-n keresztül egy PIC modulra ?
Ha valaki meg tudja oldani, az írjon, többit privátban.
Symbian, java.
[ Szerkesztve ]
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
FehérHolló
veterán
válasz medvezsolt #4328 üzenetére
Emlékeim szerint " és nem ' jelek közé kell az id-t tenni. (idézőjel vs aposztróf)
-
Drizzt
nagyúr
válasz medvezsolt #4328 üzenetére
Php topikban kéne kérdezni inkább. Amúgy: a get tömbben nincsen id key. Próbáld meg esetleg $_REQUEST['id']-vel, az a posttal, s gettel adott paramétereket is tartalmazza. Vagy nézz egy isset($_GET['id'])-t, ha igaz, akkor irasd ki, hogy igaz, ha nem, akkor meg azt, hogy nem. Lehet rosszul adod át az url-ben a paramétert, ha kézzel akarod átadni.
[ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
Azért mert nem ezt kérdeztem hanem, hogy a kettőből melyiket.
Tisztában vagyok a script nyelvekkel és a munkaerő piaccal is, de nem ez volt a kérdés. Tehát a válaszod információ tartalma a kérdésemre nézve nem sok hasznos információt tartalmazott.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
cucka
addikt
válasz petrusz82 #4339 üzenetére
A matematika topikban már kérdezted és választ is kaptál. Amúgy 900 vagy 1000 MB adat lesz az eredmény, amit értelemszerűen egy file-ba fogsz megkapni, szóval mit akarsz kopipésztelni? (Egyáltalán, hogyan gondoltad azt, hogy 1 giga adatot kopipésztelgetsz az excel és a jegyzettömb között? ) Meg egyáltalán, mire tudod használni ezt a mennyiségű adatot?
[ Szerkesztve ]
-
petrusz82
aktív tag
Sziasztok
Remélem tudtok nekem segíteni! Olyan kis programocskára lenne szükségem, amelyik 10000000-tól egyesével 99999999-ig létrehoz egy számsorozatot. Tehát így kell kinéznie:
Próbáltam excelben ezt megcsinálni,de csak 11000000 -ig engedélyezi.
A lényeg, hogy a generált számokat majd ki tudjam jelölni, és azt egy jegyzettömbe menteni lehessen.
-
cucka
addikt
Hát kinek mi az értelmes de inkább hagyjuk, nem programozóként akarok elhelyezkedni, van már igyis egy remek állásom.
Akkor meg nem mindegy, hogy más mit gondol arról a programozási nyelvről, amit ismersz? Ha csak hobbi, akkor programozz abban, ami jól esik.VB6-ot meg kénytelen voltam megtanulni, mert bármily meglepő a Cisco cég settopboxainak a tesztprogjamjai ebben voltak megirva. Aztán lehet szemberöhögni a Cisco céget, hogy komolytalanok
Nem értem, miért okoskodsz. A magyar munkaerőpiacon kiröhögnek, ha a vb6-on kívül nem értesz máshoz. Fortran-ban is írtak komoly dolgokat, mégsem tanácsolnám senkinek, hogy arra a nyelvre gyúrjon rá 2010-ben. Ez a tény független a te személyes véleményedtől, vagy attól, hogy mit szeretnél hallani. Miért kéred ki más véleményét, ha nem vagy rá kíváncsi?Megírtam, hogy mit érdemes tanulni, ha rövid, szkript jellegű programokat akarsz írni és mit, ha hosszabb programokat. A válaszom melyik részéről érzed azt, hogy nem volt értelmes vagy informatív?
-
Úgyse fogja senki se azt mondani, hogy C# helyett tanulj VB.NET-et
A metodológiák szükségszerűen közelítenek, úgyis CIL kód lesz belőle.
De akkor is jobban jársz emezzel.Nem tudom, hogy implementálták az IronPythont vagy az F#-ot, de érdekelne
[ Szerkesztve ]
-
Hát kinek mi az értelmes de inkább hagyjuk, nem programozóként akarok elhelyezkedni, van már igyis egy remek állásom.
VB6-ot meg kénytelen voltam megtanulni, mert bármily meglepő a Cisco cég settopboxainak a tesztprogjamjai ebben voltak megirva. Aztán lehet szemberöhögni a Cisco céget, hogy komolytalanokPont erre a gondolkodás módra voltam kiváncsi, mert kicsit beleolvastam egy C#-os könyvbe és teljesen más methodikákat használnak. De ahogy elnéztem az új VB is eléggé átalakult.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
doc
nagyúr
szerintem boven kaptal ertelmes valaszt...
de valoszinuleg nem azt, amit hallani akartal, ezert nem tetszik
alapveto kerdes, hogy mi a celod? ha csak magadnak, otthon csinalni ezt-azt, akkor nyilvan teljesen mindegy. ha kesobb elhelyezkedni is ilyen teren akarsz, akkor mar mas a helyzet, egyertelmuen C#. egyreszt meg VB-programozot valoban sehol sem vesznek komolyan (attol fuggetlenul, hogy abban is lehet komoly dolgokat csinalni, egy volt kollegam komoly termelestervezo rendszert hozott ossze benne), masreszt meg a VB-kel rengeteg rossz szokast szedsz fel, a C# meg megtanit olyan gondolkodasmodra, amire manapsag minden normalis nyelvnel szukseg van -
Még ha nem is tetszik a válasz stílusa, teljesen igaza van.
C# all the way! Legalábbis a kettőből.Én inkább azt mondanám, hogy először valami manuálisabb nyelvet tanulj meg, aztán jöhet a laza C#-ozás. Mert ha olyan környezetbe kerülsz, ahol a GC nem fogja a kezed, nagyon érdekes dolgokat lehet művelni, ha nem tudod hogy kell bánni vele.
[ Szerkesztve ]
-
Kb erre számitottam, hogy értelmes választ nem kapok... Csak a vetitést.Már meg is bántam, hogy kérdeztem
Kösz a köritést, hogy milyet mit használjak, de hagyjuk. Nem ez volt a kérdésem.
Tisztában vagyok a script nyelvek sokoldalúságával.
Az állás hirdetések sem érdekelnek, meg a körberöhögés sem...A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
cucka
addikt
C#. A VB olyan nyelv, amivel komoly helyen kb. szemberöhögnek.
Apró feladatokhoz, automatizáláshoz meg valamilyen szkriptnyelvet. Windows-os vonalon mondjuk a fapad cmd szkriptek (ez nagyon okádék, előre szólok) plusz PowerShell, oprendszerfüggetlenül pedig Perl vagy Python.Nem akarok nagy projecteket sem. Inkább apró dolgokat amik a munkát segítik illetve automatizálják.
Ezt nem értem. Ha hobbiból programozol, akkor tök mindegy, hogy miben, mert ugye csak hobbi. Ha ebből szeretnél megélni, akkor viszont kb. senkit sem fog érdekelni, hogy mekkora projektekkel szeretnél dolgozni. Már láttam olyan hirdetést, ahol C# vagy .Net programozót keresnek, de olyat még nem, ahol megemlítenék, hogy apró projekteket kedvelő embereket keresnének.[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok,
Nagy dilemmában vagyok. Egy-két objektív, elfogulatlan ember véleményére lennék kíváncsi.
VB vagy C#? VB-t elég jól ismerem, de csak a régit. Most kéne váltanom és azon gondolkdok, hogy menjek tovább a VB vonalon vagy vágjak bele C#-ba.
Mindkettővel jóformán uazt meg lehet csinálni win alatt. Nem akarok nagy projecteket sem. Inkább apró dolgokat amik a munkát segítik illetve automatizálják.
Támogatottsági oldalról nem tudom, hogy ezek az oldalak mennyire vannak eleresztve, de sejtésem szerint rogyásig van a net source code-okkal.
Vélemény, javaslat, tapasztalat?A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Mantika
csendes tag
Sziasztok!
Régóta próbálkozgatok video streamer programokkal youtube videókat sugározni, de ezek vagy terhelik a gépet vagy lassan lehet videókat feltölteni.
Ezért gondolkoztam azon, hogy vajon lehetséges e egy olyan autoplay youtube listát beágyazni egy honlapba, ami automatikusan játszana kijelölt videókat? Esetleg meg lehet e azt oldani, mint egy folyamatosan frissülő naptárnál, hogy adott időpontoknál adott videókat játszon le automatikusan az oldalon, mint például egy TV-nél?
Tehát amolyan automatikus youtube műsorrend készítése, ami semmi mást nem használ csak a linkeket vagy a beágyazó kódokat.
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
medvezsolt
senior tag
Sziasztok nem tom jo helyen járok e,de feltennék egy szerintem alap PHP-s kérdést:
$id = mysql_escape_string($_GET['id']);van ez a sor és ezt a hibát kapom:
Notice: Undefined index: idMiért? Valaki segitene?
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
Sehogy, a JFrame nem lehet modális. A google első találat szerint vagy JDialogot használsz, vagy pedig a GlassPane-nel varázsolsz. De tisztább egy JDialog.
-
gaben
aktív tag
Egy JFrame-t hogyan tudok modálissá tenni?
-
Knives94
csendes tag
Hello VGFX ismét:
miért van az h így lefut?
sz1:=0;
repeat
init_VW(eredmeny,szelesseg,magassag,true);
flip_VW(vwhatter.offset,eredmeny);if sz1<=294 then begin
kill_VW(ireteg);
kill_VW(ujreteg);
sz1:=sz1+1;init_VW(ujreteg,294,185,true);
scalesprite(reteg02,ujreteg);
init_VW(ireteg,sz1,185,true);
putsprite(ireteg,ujreteg,0,0);
putsprite(eredmeny,ireteg,0,0);
end
else putsprite(eredmeny,reteg02,0,0);
flipp_DD(eredmeny.VWoffset);
kill_VW(eredmeny);
getallmessages;
handleminimalized;
until not(applicationRunning) or m_l;És így nem:
sz1:=0;
repeat
init_VW(eredmeny,szelesseg,magassag,true);
flip_VW(vwhatter.offset,eredmeny);if sz1<=185 then begin
kill_VW(ireteg);
kill_VW(ujreteg);
sz1:=sz1+1;init_VW(ujreteg,294,185,true);
scalesprite(reteg02,ujreteg);
init_VW(ireteg,294,sz1,true);
putsprite(ireteg,ujreteg,0,0);
putsprite(eredmeny,ireteg,0,0);
end
else putsprite(eredmeny,reteg02,0,0);
flipp_DD(eredmeny.VWoffset);
kill_VW(eredmeny);
getallmessages;
handleminimalized;
until not(applicationRunning) or m_l;különbség annyi kéne legyen, hogy az elsőnél jobbról balra pixelsoronként jelenik meg a kép, a másodiknál fentről lefele, pixeloszloponként.
a hiba a 217es, azaz valami nincs tárgyalva.987654321 és 8
-
Olvasd el a példakódot, és hogy a DocumentListener melyik metódusa mit is jelent valójában. Ami neked kell, az az insertUpdate és a deleteUpdate, amik egy karakter beírásakor és törlésekor hívódnak meg.
-
Az eseménykezeléssel ránézésre még gondok vannak. Szerintem olvasgass még egy kicsit, a Sun tutorialjaiból elég sok infót össze lehet gyűjteni.
Jelen esetben két lehetőséged is van, az egyik egy ActionListener beállítása, ami akkor hívódik meg, ha a júzer befejezte a szövegbeírást, vagy használhatsz DocumentListener interfészt, ami minden egyes betűbeírásnál meghívódik.
-
gaben
aktív tag
Azt az eseményt hogyan tudnám lekezelni,hogy ha egy jtextField-beírok valamit akkor történjem valami, pl.: megjelenik egy gomb.
?
Így próbálom:
if(jTextField1.getText().compareTo("")>0){
jButton1.new JButton("Gomb");
}
Lefut,de nem történik semmi.
Köszönöm! -
shev7
veterán
egyebkent miben probalod futtatni? parancssorbol, vagy valami ide-bol. Mert egyes ide-k sajat classpath-t hasznalnak. Nem akarok hulyeseget mondani, de szerintem van olyan ami nem foglalkozik a kornyezeti valtozoval...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
hat ha mondjuk ezen a ponton: System.err.println ("Cannot connect to database server"); tobbet kiiratnal (pl pontosabban mi is a exception tobbet tudnank segiteni...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
gaben
aktív tag
Feltettem egy MYSQL-t a gépemre, ill. a XAMPP-ben már benne volt.Tehát localhost-on ban,böngészőben el is érem phpMyadmin-on keresztül.
De sehogy nem sikerül csatlakoznom.Mi lehet a gond?public class Sql
{
public static void main (String[] args)
{
Connection conn = null;try
{
String userName = "root";
String password = "123";
String url = "jdbc:mysql://localhost/jatekos";
Class.forName ("com.mysql.jdbc.Driver").newInstance ();
conn = DriverManager.getConnection (url, userName, password);
System.out.println ("Database connection established");
}
catch (Exception e)
{
System.err.println ("Cannot connect to database server");
}
finally
{
if (conn != null)
{
try
{
conn.close ();
System.out.println ("Database connection terminated");
}
catch (Exception e) { /* ignore close errors */ }
}
}
}
} -
ALI_G
veterán
válasz RaPiDsHaRe #4300 üzenetére
Java SE, JDK 6 Update 18. Ez az alap, bár ott van külön netbeans verzió, és olyan is amiben van java EE. Wikipedian van segítség, mi micsoda.
-
Knives94
csendes tag
thanks
987654321 és 8
-
Knives94
csendes tag
mit jelent a 217-es exitcod free pascalban?
987654321 és 8
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest