Hirdetés
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ArchElf #5699 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem lehet megoldani. Viszont erős kétségeim vannak, hogy ennek sebessége felér egy adatbázissal(motorral). Míg én egy-egy táblára akár négy indexet is könnyen ráhúzok, aztán még újabbat is, ha szükséges lenne, addig az említett megoldásnál szerintem ez némileg bonyolultabb lenne.
Én mondjuk a magam oldaláról beszélek, mivel én csak adatbázisokkal (és az ahhoz kapcsolódó programokkal) dolgozom. Kis túlzással még WC-re is INSERT-tel megyek.
Szóval én szinte mindennek azzal fogok neki. Abban igaza van Docnak, ha tudjuk, hogy ez kicsi marad, akkor felesleges, de ha kicsit is bizonytalan a végkimenetel, én nem gondolkodnék másban.
szerk.: most jut eszembe, van olyan nekem is a praxisomban, hogy nem csináltam valaminek táblát. Kicsi volt az adatmennyiség, és bármivel olvasható maradt. csv-be tolom ki appenddel a logokat. Mondjuk az Excelnek már 65536 sor után problémás lehet, viszont a fájl elég kicsi marad, gyorsan beolvasható, könnyű vele dolgozni.
-
ArchElf
addikt
-
válasz
bambano #5680 üzenetére
Nem feltétlenül a suli a baj. Ma már csak a BME szül viszonylag megbízhatóan jó programozókat, a többi iskolából kb. egyforma tudással jönnek ki a diákok.
Tény, hogy a programozóknak jobb a piaca, mint a rendszergazdáknak. A fizetésük is magasabb, nagy általánosságban. A helyében rágyúrnék valamire, aztán abban próbálnék elhelyezkedni. Sokat segíthet egy-egy tanfolyam is, valamilyen MS, Cisco, stb oklevél sokat dob. Azt nem tudom, mibe kerülnek most.
-
Általánosságban én azt mondanám, hogy ha csak nem látható előre, hogy kicsi marad az adatmennyiség, akkor mindenképpen adatbázis. Eleve nem tudod, mennyi adat fog összejönni, lehet, hogy 5-10 év, napi több száz sorral. Egy adatbázist eleve könnyű indexelni, gyors benne a keresés nagy mennyiségű adat esetén is, stb.
Ráadásul jóval egyszerűbb a kivitelezése is. -
pckownz
őstag
2009 május emelt informatika alapismeretek érettségi egyik feladata:
Engedjünk szabadon egy hangyát egy „koordinátarendszerben” az origónál. Fél percen
keresztül, három másodpercenként rögzítsük a hangya helyzetét (milliméterben megadott
koordinátáit) egy erre a célra megfelelő tömbben. Mennyi volt (m/s-ban megadva) a mérhető
legnagyobb „három másodperces” átlagsebesség az adott időszakban? A meghatározott
értéket írassa ki a képernyőre! A koordinátarendszerben az A(ax,ay) és B(bx,by) pontok
távolsága: NÉGYZETGYÖK((bx-ax)*(bx-ax)+(by-ay)*(by-ay)).Valaki értelmezné nekem a feladatot?
Elég homályos. 0,0 értéket random elkezdem növelni és azt mérem? -
kingabo
őstag
A beépítettet sosem használtam, de most kipróbáltam a linket, simán behozza. (igaz nem express vs2010)
"Ez azt jelenti, hogy a vele írt "böngésző" alkalmazások tele vannak biztonsági hibákkal?"
Ez most pl nem biztonsági hiba. Mindegyikben vannak hibák, esetleg egyikben kevesebb / kevesebb derül ki. -
cigam
titán
válasz
kingabo #5692 üzenetére
Pont ez az érdekes, hogy böngészőben megnyitva nem kapok hibaüzit, csak amikor a VBE2010-en belül nyitja meg a súgó ezeket a WEBoldalakat.
Elképzelhető, hogy nem a Windows IE motorját használja, hanem egy régebbi/saját verziót?
Ez azt jelenti, hogy a vele írt "böngésző" alkalmazások tele vannak biztonsági hibákkal? -
válasz
bambano #5689 üzenetére
Ja igen, bocsanat, windowson akarom s ha a DB-s megoldas lenne, akkor mssql-t hasznalnek, azt ismerem.
azt, hogy kiírod-e fájlba vagy memóriában tárolod, szerintem az dönti el, hogy hol keletkezik az adat
Nem igazan tudom mire gondolsz, sok programozasi tapasztalatom nincs eddig, kisebb progikat es scripteket irogattam csak.
Ja es a lassu megis mit takar idoben?
Mondjuk 5 millio sornal pl. -
bambano
titán
több millió sornál tetszőleges interpretált nyelv lassú lesz a feldolgozásra.
egyébként meg perl-ben vagy awk-ban asszociatív tömbökkel lehet ilyet feldolgozni, de nem érdemes.én is azt mondom, a logot sed-del átgyúrni sql insert-re, be postgresqlbe és azzal szöszölni utána.
-
cigam
titán
Elkezdtem ismerkedni a VB2010expressel, de a weboldalról letöltődő bemutató program (pictureviewer) oldalainak letöltésekor vmi script hibát ír ki:
Miért van ez? Mindjárt az elején nem túl bizalomgerjesztő.
-
Amint irtam szerintem nem a parseolas reszevel lenne a gond, mert eleg egyszeru kifejezesek alapjan ossze tudom szedni az infokat, hanem azzal, hogy utana szurni lehessen oket szepen, tobb millio sornal.
Egyebkent en is DB-s megoldason gondolkoztam, az elegge leegyszerusitene a dolgot, ugyis adatbazisokkal dolgozunk, van a szervereken eleg, egy pluszba mar nem oszt nem szoroz.
De ha tudsz mas megoldast akkor figyelek, mert tenyleg erdekel hogyan lehet ilyen mennyisegu adatokkal dolgozni. -
Sziasztok,
Pythonban szeretnek irni egy log parser alkalmazast, de meg soha nem csinaltam ilyesmit s tanacsot kernek.
Egy szinkronizacios adatokat tartalmazo logrol van szo, ami tartalmazza, hogy ki, mikor szinkronizalt, meddig, miket kuldott es fogadott a szervertol, milyen hibak leptek fel etc.
Azt akarom, hogy ezekre az infokra minel osszetettebb szurokkel ratudjak majd keresni, tehat pl. x ember a-b es c-d intervallumban torteno szinkronjai, de csak azok amik sikeresek es tartalmaznak inserteket t tablaba.Annak majd utana nezek neten, hogy hogyan tudok gyorsan, okosan vegigmenni egy fajlon, regularis kifejezesekkel, inkabb arra nezve kellene tanacs, hogy az informaciokat hogyan, milyen adattipusban, adatszerkeszettel taroljam el ahhoz, hogy utana konnyen es gyorsan keresheto legyen.
Tobb szaz MB-os es tobb millio sort tartalmazo logokrol beszelunk, amelybol nekem csak az infok kb. 40%-ra van szuksegem.
Azt se vagom, hogy feldolgozott eredmenyeket ilyen mennyisegnel ki kell irni x idonkent valami fajlba vagy memoriaban lehet tarolni vagy hogy?Par utmutato jol jonne vagy ha van valami hasznos link, akar mas nyelvhez is, ahol a logikat leirja, az is jo lenne.
Koszi. -
pckownz
őstag
2011. máj. emelt szakmai infó érettségi egyik feladata:
Tennisz gép, kilövi a labdát szabadon állítható kezdő sebességgel és szöggel.Lazarusban próbáltam fokot használni, de sinus-hoz elvileg kell a radián. Átváltottam, viszont se fokkal se radiánnal nem kapok olyan eredményt, mint amit az MsCalc ad. Hol lesz a hiba? Már azt is megcsináltam, hogy a C -s megoldókulcsot átalakítottam, de még mindig nem egyezik a két eredmény. (double típusú változókat használok, kerekítés nélkül, beépített PI függvénnyel)
Előszőr ilyen módszerrel átalakítottam a szöget radianra:
function TForm1.Radian(angle:double):double;
begin
Radian:= angle * PI / 180;
end;Ez nem jött be, jött a másik módszer, képletbe ágyazva alakítom át:
tavmert:=(SQR(v0) * Sin(PI * 2 * alfa / 180) ) / g;
Minden változó double, a g double konstans 9,81 értékkel. Sajnos bármilyen módszert próbáltam, nagyon eltérnek a programom eredményei az MsCalc által számoltaktól.Alapképlet:
v0^2 * Sin(2alfa) /g -
Badb0y
addikt
Srácok, mekkora munka egy ilyet kreálni:
Képfeltöltések elég nehézkesek webshopba,mert egyenként kell letölteni minden képet, és megkeresgetni neten. Ez rohadt sok idő. Egyelőre ez a megoldásom van, de kérdezlek titeket.
Tehát adva van egy txt fájl, ott új sorban a különböző termékek. Valami olyan megoldás kellene, hogy ezt a txt-t beolvastatni egy progiba, az google képkeresőjét használva letölti a képeket közepes minőségben, minimum 500x. Ha nincs akkor értelemszerűen kisebben
-
_NCT
addikt
válasz
Abysmal #5671 üzenetére
BP-en tanultam a GDF-en. Természetesen megkaptam a diplomát, mindennel időben végeztem, sosem volt bukásom, egyszerűen az a lényeg, hogy aki nem programozói szak-ra megy, annak nincs sok keresnivalója a mérnök-informatikusok között. Mert gyakorlatilag az egész suli a programozás körül forog, szerettem volna Rendszergazdai körben mozogni, de erre nincs lehetőség, az iskola csak minimális gyakorlati és elméleti lehetőségeket biztosított (értem ezalatt azt, hogy feltelepítettünk egy Server-t, beléptettük tartományba + dhcp+dns server beállítás és ennyi, itt kifújt a dolog). Szóval engem inkább ez érdekelt volna, ezért a programozásból csak annyit tanultam meg, amennyi a vizsgákhoz kellett. Nem foglalkoztam vele tovább, hiszen örültem h elsőre sikerült, meglett minden. Aki pedig otthon tovább foglalkozott vele, mert ez érdekelte, nos ők könnyen el tudtak helyezkedni viszonylag.
Nem tudok általánosítani, és nem is akarok. Ez az én problémám is, és még ismerek jó néhány embert ( legalább 10-15-öt CSAK az én ismerettségi körömből) akik nem tudnak elhelyezkedni. Van barátom BME-ről, BMF-ről, ELTE-ről akik szopnak, mert nincs munka. Persze van akinek sikerül, de ez egy komplex dolog, egyrészt ismerettségen, másrészt szerencsén is múlik, ismerve a HR-es kollégák válogatási módszereit, van ahol az első 100-at shift+delete gombbal a Föld színéről is törlik, de ez már nem ez a topik, így nem offolnék tovább. Hidd el engem is idegesít h itt állok tele energiával, s sehol nem tudok kibontakozni. Teljesen nem vagyok elkeseredve, mert közeli hozzátartozóm Londonban dolgozik, így gyakorlatilag ha azt mondom h oké, intézzük el nekem, akkor következő hónapban már kint dolgozok, de én hülye szeretnék itthon érvényesülni + családom is itthon él. Nem akarok "menekülni", továbbá tényleg érdekelne az Android fejlesztés.
Bocsi a hosszú HSZ-ért, csak se türelem, se rózsa.... Az Off-ot befejezem, további kérdésekre PM-ben válaszolok
-
Abysmal
aktív tag
Szia!
Hol tanultál mérnök informatikát? Én idén érettségizek, és a SZTE-n a mérnök infó van becélozva, így nem túl jó, hogy ilyet olvasok. Eddig úgy hallottam, hogy aki mérnök infón végez az azért kap munkát és elég jó fizetést is.Azt nem teljesen értem, hogy akkor végül megkaptad a diplomát, vagy buktál?
Elnézést, hogy így kérdezem tőled, de sajnos nem tudom kevésbé lényegre törően:
Ez általános dolog most a végző mérnök infósoknál, vagy "csak" a te egyéni problémád, mert valamit nem sikerült jól összehoznod, és annak lett ez a vége? -
_NCT
addikt
Sziasztok!
Friss diplomás pályakezdőként sajnos utolért a válság, nem nagyon találok elfogadható munkát itthon. A főiskolai évek alatt a Java nyelvet erőltették és próbálták belénk verni, szinte szó szerint, mivel nálunk a bukási lista élére ezt a nyelvet tették. Android fejlesztésen gondolkodom, ezt kellene tanulni, mivel amit elkezdtem, sajnos belebuktam (eddig rendszergazda akartam lenni, de 3-4 éves releváns szakmai tapasztalat hiányában és a rengeteg pénz amit még be kellene tolnom a Microsoft vizsgák letételére, picit elvette a kedvem az egésztől, gyakorlati helyet pedig alig találok, tehát 0 esélyem van elhelyezkedni, IT Helpdesk területen pedig nincs fluent English-em csak középfokom és még kéne +1 nyelv társalgási szinten, ha akarok valamit...). Szóval van némi Java-s előéletem, az Android pedig manapság igencsak elterjedt platform és valószínű a jövőben is szükség lesz programozókra Android nyelven.
Szóval mérnök-infó diplomával támasztva a munkanélküli pultját gondoltam megérne egy próbát. Google segítségével találtam támpontokat az induláshoz + ebook-okat. A kérdésem az lenne, mennyi idő múlva lehetne belőlem Android fejlesztő? Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy gyakorlatilag egész sok szabadidőm van, szóval napi 5-8 órát biztosan tudnék vele foglalkozni.
-
dancers
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Az lenne a problémám excelben, hogy ha agy cella értéke 1, akkor jelenjen meg egy kép, de ha a cella értéke 2 lesz, akkor egy másik kép jelenjen meg.
Sehogy sem tudom megoldani, mert nem tudok programozni, de a feladathoz amit kaptam már csak ez hiányzik.
Írtam már a prog.hu-ra, ott nem segítettek, a pcforum.hu:
A laphoz kell rendelned ezt a rövid makrót: lapfülön jobb klikk, kód megjelenítése, a jobb oldalon kapott üres lapra másold be.Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$1" Then
If Target = 1 Then
ActiveSheet.Shapes("Picture 1").Visible = True
ActiveSheet.Shapes("Picture 2").Visible = False
End If
If Target = 2 Then
ActiveSheet.Shapes("Picture 1").Visible = False
ActiveSheet.Shapes("Picture 2").Visible = True
End If
End If
End SubA "Picture 1" és "Picture 2" nevében a számot írd át a saját képeid sorszámára.
de hiába másoltam be, nem csinált semmi.köszönöm szépen
-
csdm
senior tag
sziasztok!
Emelt infóra készülök, Visual Basicben tanulunk programozni. Tudnátok adni olyan linkeket, ahonnan el lehet sajátítani a programozási nyelvet? Tutorial szerű kellene, esetleg videóval, magyar vagy angol nyelven. -
TotO'
aktív tag
Volt egy kevés delphizés még szakközépben, egy egyszerű teszt progit írtam, 5 kérdés x válasz és a végén fájlba írt egy kis statisztikát, nem nagy feladat, de betekintésnek jó volt. Most ahogy tanulom a javat már az OOP rész elejénél járok, viszont ez a következő félévi javaból ki is fog maradni, gyakvezérem mondta.
Persze, tudom, hogy egyetem nem készít fel annyira. Ezért is akarok előrébb dolgozni, mondjuk nem tudom, hogy ez mennyire lehetséges később .
Konkrét elképzelésem nincs, kíváncsi leszek, hogy az egyetem mennyire fogja velem megszerettetni a nyelveket. Ami most érdekel az az, hogy az Androidba beleássam magam, mert tényleg van jövője. Az adatbázis annyira nem nyerte el a tetszésemet, de lehet csak rossz szemszögből néztem, mert pl c-t sem szerettem szki-ben, most pedig, hogy jobban megismertem, nagyon bejön. Régebben nagyon keveset htmleztem, szórakoztam css-el, az nem rossz, bár jobban élvezem egy probléma megoldását, leprogramozását.
Foglalkoztat még a grafikai rész, úgy értem, hogy animációk és ehhez hasonló dolgok. Kíváncsi vagyok játékokat hogy lehet írni, persze kezdetlegeseket, nem az új cryengine-t
Mint minden amatőr fiatalnak, nekem is vannak játékterveim, azt meg is fogadtam, hogy ha rendelkezésemre áll kellő tudás, akkor írok egy pöpec towerdefence-t. -
doc
nagyúr
a sima c onmagaban eleg keves, de elengedhetetlen
kovetkezo lepesnek mindenkepp az OOP-t ajanlanam, az a Java miatt (is) amugy is muszaj lesz
az mindenkepp jo ha tobb nyelvet megismersz, kicsit ez is olyan mint a beszelt nyelvek, minel tobbet ismersz, annal konnyebben fogsz ujat tanulnipalyakezdesnel valoszinuleg tobbet szamit az, hogy tobbmindent ismerj valamennyire, mint az hogy egy valamiben legyel jo (az egyetemen tanultak amugy is kb. semmire nem lesznek jok a meloban, szoval nem fogsz egyetemrol ugy kijonni, hogy komlyan profinak szamitasz egy temaban)
szoval a valasz leginkabb az, hogy is-is: sok nyelv, de jol
van mar elkepzelesed hogy milyen iranyban lepnel majd tovabb? a programozas is olyan mint a tudomanyok, rengeteg aga van, es valoszinuleg nem lesz idod/energiat egy-kettonel tobben elmelyedni
nagyon ritka az, hogy valaki aki mondjuk nagyon jo adatbazisprogramozasban meg webfejlesztesben, ugyanolyan ugyes ha microcontrollereket meg HW drivereket kell irni, a jatekfejlesztes meg egy ujabb terulet, es meg lehetne boven sorolni
-
TotO'
aktív tag
Sziasztok, elsőéves programtervező informatikus hallgató vagyok, már szakközépben is szerettem pascalozni (igen, hurr
), most egyetemen pedig rendesen belehúztunk a c-be, legalábbis a szakközepes tempóhoz képest. Elég jól ment, vizsgám is ötösre sikerült (épphogy, fárnya elmélet
). Tehát én úgy érzem megvan a gondolkodásmódom ehhez az egészhez. Az egyetem ugye gyors, de én szeretnék előre dolgozni, pláne most, hogy vizsgaidőszak van, és van időm rá. (nem olyan vészesek most még a vizsgák)
Tudom, hogy a következő féléves anyag java lesz, azt tanulom most, tutorialok alapján. Érdekel is, meg szeretnék helyből előnnyel indulniA kérdésem amiért ide írok picit a távolibb jövőre vonatkozik: ha igazán jó programozó szeretnék lenni, akkor inkább mezei c-ben kéne a gondolkodásmódot fejleszteni, vagy több nyelvvel megismerkedni ?
amugy ne a nyelven porogjetek, az semmit nem jelent, a mogotte levo engine/library az ami fontos, az teljesen mindegy hogy milyen nyelvbol ered el a rutinokat benne - docEz természetesen jogos, logikus, de gondlom a c-nek is vannak határai (persze az az én tudásomtól messze van, meg attól is függ mit akarok megvalósítani vele..) , ezért inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy később, elhelyezkedés szempontjából mi a jobb, sok nyelvet kevésbé ismerni, és majd belerázódok ott, vagy kevés nyelvet ismerni, de azt tényleg jól? És melyek lennének ezek ?
Elnézést a kisregényért
Üdvszerk: elírás
-
cigam
titán
rapidq-ban (visal basic szerü) nyelven írnék egy függeleges scroll-t, a program "stáblistájának".(mint pl. a winamp about ablaka)
Egy canvas-ba (Van ennek magyar neve?) rajzolnám ki a betüket, és a kép függőleges pozícióját tekerném egy timerrel. Kb működik is, de villog, megtörik a scroll közben. Gondolom vhogy szinkronizálni kellene a rajzolást, és a megjelenítést. De hogyan?
Vagy eleve rossz úton járok? -
doc
nagyúr
válasz
Abysmal #5659 üzenetére
en pont minap irtam be a gugliba a 'free music for video games' kifejezest, eleg sokat kiadott
sajna olyan igazan nagyon jo oldalt nem talaltam, meg a kepekkel ellentetben itt baromi sok idot elvesz a valogatas akkor is, ha csak beleporgetsz a lehetseges szamokba
erdemes meg a 'creative commons music'-ra is rakeresni
eleg sok zenesz van, akinek a honlapjan sok altala keszitett, ingyenesen felhasznalhato szam van, ezert altalaban csak a nevuk feltunteteset kerik a programban -
Abysmal
aktív tag
Keresgéltem kicsit, de szabad felhasználású zenére mindig olyanokat adott ki, ami inkább egy családi fotóalbumhoz passzol, meg sokszor túlzottan komoly zenék voltak, amik egyáltalán nem jók egy játékhoz. Nekem valami olyan lenne tökéletes, ami kis egyszerű, és végteleníthető, mint például ez alatt szól a játék közben. Tudnál segíteni, hogy ilyet hol találhatok?
-
kingabo
őstag
válasz
WonderCSabo #5656 üzenetére
"Engem nem a processek érdekelnek, hanem a threadek"
Ilyet nem ismerek.
"és nem beállítani akarom, hanem azt megnézni"
Nyilván először meg kell nézni, hogy min van mielőtt állíthatnád. -
kingabo
őstag
válasz
WonderCSabo #5654 üzenetére
Én ezt használtam Cpu Control, de van több is, ha nem tetszik google elég sokat kidob. (set affinity program download)
-
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
Van olyan program Windowsra, ami threadek affinitását meg tudja mutatni? (Tehát h. konkrétan melyik processzoron/magon fut) A Process Explorer tökéletes lenne, de az csak a thread ideal processorát tudja megmutatni.
-
cigam
titán
Windows, NTFS fájlrendszerben a fájlok tulajdonságainál le lehet kérdezni egy "CreationTime" értéket is. Ezt hogyan lehet emberi fogyasztásra alkalmas formába konvertálni oda-vissza?
pl 129700952373907696 =2012-01-03 21:13:57
Azért lenne érdekes, mert az n+1 napnál régebbi fájlokat kellene kikeresnem, és ez remek összehasonlítási alap lenne.
Egyáltalán ez mp(ms?), és honnan kezdve számolja? -
doc
nagyúr
amíg probléma egy játék megírása, addig a terjesztésen gondolkodni felesleges
nagyon frappans, nagyon igaz -
kingabo
őstag
válasz
Sn[4k3] #5646 üzenetére
Milyen játékot szeretnél írni? Ha valami egyszerűt pl: kártyásat, akkor nem biztos, hogy megéri vmi nehezet megtanulni. Ha vmi bonyolultabbat, akkor nyilván először magát a nyelvet kell megtanulni és utána nekiesni a játéknak...
Én írtam egy Asteroids 10 000. klónt XNA-ban. Mint fentebb írták C#-ban kell programozni (kezdőknek talán könnyebb, mint a C, mert a string kezeléssel, pointerezéssel nem kell szenvedni), ha az alap megvan, akkor ahogy Doc is írta az fv hívásokon és a működés értésén van a lényeg. Az xna egyik nagy előnye, hogy nagyjából* ugyanaz a kód fordítható Winre (.net kell hozzá), Xboxra, meg WP7-re.
Ha több platformra is akarsz egyszerre, akkor valami motort kell használnod (CryEngine, Unreal). Viszont ezekhez szinte 0 tapasztalat kevés, meg Nálad talán verébre atombombával felállás lenne. (sértés nélkül!)
*: nyilván a gépen tudsz mondjuk [Space]-t nyomni, addig Xbox-on mondjuk az 'A'-t kell.
Végszó: először inkább próbálj meg valamit felmutatni és utána agyalj azon hogy pénzt kérsz érte, vagy reklámot raksz bele, ebből gazdagszol meg! (megint sértés nélkül!) Másként írva: amíg probléma egy játék megírása, addig a terjesztésen gondolkodni felesleges. Szerintem.
-
amargo
addikt
Erről ennyit. Vajon valamikor elérhető lesz a tömegközlekedés tervező?
-
Sn[4k3]
senior tag
Hát akkor nekem olyan nyelv kell amihez van magyar leírás, oktatás
Nem is gondoltam, hogy az első produktumomat pénzért akarnám értékesíteni, ennyire pénzéhes nem vagyok csak látni a Marketen is olyan indie címeket amik faék játékmenetűek, de még is sikeresek lettek.
Smarthphone-ra meg nem nagyon akarok programozni, de abban talán meg is lenne a ráció. Ott is sok az ingyenes program amik ingyenes verzióikban reklámok csücsülnek és akinek meg bejön az megveheti a fullos csomagot.
Nos akkor nyelvet kellene tanulni. A C az nehéz? Vagy tudtok ajánlani mást? (a fentebb linkelt ezek szerint nem játszik)
-
doc
nagyúr
válasz
pckownz #5644 üzenetére
ha több platformú játékot akarsz, akkor Android-iOS -ben gondolkodj. Android könnyen fejleszthető Javaban, iOS pedig szintén C-t használ
ezzel pont egyetlen adott platformra (Android/iOS) zarod be
az iOS fejlesztes meg nem C, hanem ObjectiveC, aminek nem sok koze van a C-hezamugy ne a nyelven porogjetek, az semmit nem jelent, a mogotte levo engine/library az ami fontos, az teljesen mindegy hogy milyen nyelvbol ered el a rutinokat benne
-
pckownz
őstag
válasz
Sn[4k3] #5642 üzenetére
Még a maszek programozók is elkérik a pénzüket elég rendesen. Van egy tanárom aki maszekol, és többszörösét keresi meg 1-1 pár napos munkával mint a havi fizetése.
Alapvetően minden nyelv nehéz. A programozás olyan mint a művészet. Lehet rajzolgatni vele pálcikaembereket egy táblára, de lehet tájképeket is festeni akár. Egy nyelv bonyolultsága nyilvánvalóan attól függ, hogy mire akarod használni. Én például egy egyszerűnek ismert nyelven írtam black jack játékot (Pascal), de még sem volt egyszerű mert kellett egy kezdő szintű MI. Ezzel szenben egy 2player-es Tennis játékot írt osztálytársam, ahol az egyszerű paintes grafika volt csak a nehezebb része, és csak pixeleket tologatott események hatására. Én ennek ellenére csak konzolosan dolgoztam, mindenféle grafika nélkül, élve az ASCII tábla adta lehetőségekkel. Szóval ezt így nehéz megmondani, hogy a C nehéz nyelv-e. Bocsi, kicsit hosszú lett az írásomXNA-ról annyit találtam, hogy a Microsoft hivatalos játék fejlesztő környezete Xbox-ra, WinMo-ra, és Windows-ra.
Keresgéltem PS3 programozási leírást, hirtelen amit találtam, hogy MultiCore Cell programming az alapja, ami 3 számomra ismeretlen környezetre épül, Linux rendszeren, illetve ha jól sejtem kell hozzá PS3 dev-tool.
A Wii-s környezet emulatorral dolgozik, és Windows-Linux cross platformos.
Óvatos tipp, ha több platformú játékot akarsz, akkor Android-iOS -ben gondolkodj. Android könnyen fejleszthető Javaban, iOS pedig szintén C-t használ, és mind2 kiválóan megy Windows alól.
-
doc
nagyúr
válasz
Sn[4k3] #5642 üzenetére
nem nyelvrol van szo, az lenyegeben tokmindegy hogy milyen programnyelvet hasznalsz
mivel nincs meg a temaban tapasztalatod, ne vard hogy nekiulsz egy jatekot megcsinalni, es az kapasbol mindenkinek kelleni fog (sot...)ha massal akarod megcsinaltatni, az bizony penzes huzas
egy lelkes amator nem fogja tudni normalisan megcsinalni, aki meg eleg rutinos ahhoz hogy vegig is tudja csinalni, annak is rengeteg melo, ergo sok penz...eloszor probalj nehany kicsi hobbiprojectet vegigvinni, utana lesz kis ralatasod a temara
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz
pckownz #5641 üzenetére
Van átjárás a nyelvek között? Mert ahogy hallottam a C az nehéz nyelv
XNA?
A legkézenfekvőbb megoldás az lenne, hogyha valakit megbíznék vele, de nem tudom, hogy mennyi idő lenne egy általam elképzelt 2D-s produktumot megalkotni, azaz mennyit kéne fizetnem a fejlesztőnek.
-
Sn[4k3]
senior tag
Annyi kérdésem még lenne, hogy kb. mennyi idő lenne leprogramozni egy 2D-s platformert? Ha jól sikerülne akkor lehet felkerülne valahova indie címként
Sőt, ennél égetőbb kérdés: a Wii, az Xbox360 és a PS3 milyen nyelveken kommunikál?
-
Sn[4k3]
senior tag
-
Sn[4k3]
senior tag
Üdv!
Szeretnék írni egy egyszerűcske indie játékot és ehhez szeretnék egy programnyelvet megtanulni. Mit ajánlanátok? A játék egy mezei 2D-s akció-RPG lenne és a legkomolyabb dolog amit meg kell majd valósítanom az a parallax scrolling így első ránézésre. A grafikát (ha nem kell leprogramozni, hanem dolgozik mondjuk képről) magam is keg tudom oldani, a feature-ök listája is kész, már csak fel kell építenem, hogy hogyan és miként fogom leprogramozni és ehhez szeretnék segítséget kérni.
Tehát milyen nyelvet ajánlanátok és, ha tudtok akkor .pdf oktatókönyveket (.txt vagy .doc lehet jobb lenne) is linkeljetek!Köszönöm!
-
doc
nagyúr
válasz
Abysmal #5632 üzenetére
zenet nagyon sok helyrol tolthetsz le ingyen, amit felhasznalhatsz a jatekodhoz, de ezek tobbnyire csak addig ingyenesek, amig a program amibe belerakod, szinten ingyenes
vannak gyujtooldalak is, ahonnan minimalis dijert cserebe tolthetsz le jatekokban felhasznalhato zeneket
az sem ritka, hogy valaki csak a creditert (tehat a jatek keszitoi kozott felsorolod a nevet mint zenesz) odaadjaguglizz, rengeteget lehet talalni ilyen oldalakbol, bar a minoseg nagyon valtozo
-
Abysmal
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék majd telefonra fejleszteni hobbi szinten fizetős és/vagy reklámot tartalmazó alkalmazást, és lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban. Gondolom amiatt, hogy lenne bevételem belőle jogdíjak is megjelennének bizonyos esetekben. Nem valami cégnek fejlesztenék, hanem mint magánszemély.Háttérzenéket be lehet valahonnan szerezni úgy, hogy ne kelljen értük fizetni és fel lehessen használni ilyen célra? Ha módosítva van egy zeneszám (pl. egy remix), akkor a jogdíj hogyan alakul, úgy is számít? Ezt más hobbi fejlesztők hogy oldják meg? Nem vagyok zenész, hogy tudjak magamnak valami elfogadható zenét kreálni.
Ha tegyük fel, hogy egy játékban egy ellenfélként megjelenik Darth Vader, akkor gondolom ezért fizetni kell, de ha sehol nem írom le, hogy az Darth Vader, (esetleg Darth Vödörnek nevezem el) de a karakter úgy néz ki/hasonlít rá, akkor mi a helyzet?Köszönöm előre is a válasz(oka)t!
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Valaki tudná linkelni a google maps transit fejlesztői dokumentációját?
Nem androidos készülékről szeretném elérni.. eddig olyat már találtam, hogy a vektoros térképet felejtsem el. -
vorosbv
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem! Nemrég kezdtem a programozást, és van egy félévi feladatom, amit el is kéne magyarázni, de az egyik részét nem igazán értem! Ez lenne az: int ellenorzes (char *str) {
if (!str || !*str)
return 0;
char c;
while(c=*str++)
if(c<'0' || c>'9')
return 0;
return 1;
}
Ez egy telefonszám-ellenőrző program részlete, és főként az első 3 sorát nem vágom. Persze a tanár abba kérdezett bele (miért *str, miért char van előtte, mi a funkciója, mit jelent az alatta lévő sor...). Nagyon nagy segítség lenne, ha leírni vki ennek az egésznek az értelmét! -
Lazarusból lenne kérdésem az SQLConnector komponenshez. MySQL szerverhez milyen ConnectorType-ot kell megadnom? Egyáltalán mik a lehetőségek?
-
Hát, én is nem olyan rég kezdtem a Lazarus-szal ismerkedni. Kisebb vállalatirányítási rendszer(ek)hez szerintem kimondottan jó a Delphi. Gyorsan lehet vele dolgozni, adatbázis orientált megoldásokhoz én tudom ajánlani. Másra én sem.
Van nála is jobb erre, a Progress. Csak fél éve dolgozom benne, de nagyon jó. Viszont nem free. -
pckownz
őstag
válasz
Jester01 #5626 üzenetére
Timer tulajdonságai között 1ms van beállítva neki. Sajnos semmi. Nem kezd el linkelni sem a Lazarus.
szerk.: van egy fordított változatom, ami annyiban különbözik a föntebb írt kódtól, hogy a Trackbar még nincs rajta. Ez fut rendesen.
Leszedtem róla a Trackbart de ugyan úgy fagy... Érdekes, mert bármi mást képest lefordítani. -
Jester01
veterán
válasz
pckownz #5625 üzenetére
Nem ismerem ezt a rendszert szóval csak tippelgetek.
Ránézésre nem látom, hogy valami intervallum be lenne állítva a timernek, nem lehet, hogy azzal van a baj? Vagy ha van is valami alapértelmezés, nem lehet, hogy miközben számolgatsz, a timer lejár és újra hívódik a függvényed?
-
pckownz
őstag
Sziasztok, a problémám a következő.
Írtam egy progit a suliban, ami fainul futott. Itthon viszont fagyasztja Lazarus-t.
Lazarus-0.9.30.2-fpc-2.4.4-win64 verzió van meg, ha jól rémlik a suliban ugyan ez van.
Minden más projectet képes lefuttatni, egyedül ezt nem. Program nem válaszol felirat, probléma leírás:
Problémaesemény neve: AppHangB1
Alkalmazásnév: lazarus.exeÖtlet?
A kód a következő:
unit Unit1;
{$mode objfpc}{$H+}
interface
uses
Classes, SysUtils, FileUtil, Forms, Controls, Graphics, Dialogs, StdCtrls,
Spin, ExtCtrls, ComCtrls;
type
{ TForm1 }
TForm1 = class(TForm)
Button1: TButton;
Button2: TButton;
Edit1: TEdit;
Edit2: TEdit;
Edit3: TEdit;
Label1: TLabel;
Label10: TLabel;
Label2: TLabel;
Label3: TLabel;
Label4: TLabel;
Label5: TLabel;
Label6: TLabel;
Label7: TLabel;
Label8: TLabel;
Label9: TLabel;
ListBox1: TListBox;
ListBox2: TListBox;
ListBox3: TListBox;
ListBox4: TListBox;
SpinEdit1: TSpinEdit; //maxvalue 2^24
Timer1: TTimer;
TrackBar1: TTrackBar;
procedure Button1Click(Sender: TObject);
procedure Button2Click(Sender: TObject);
procedure FormCreate(Sender: TObject);
procedure Timer1Timer(Sender: TObject);
procedure TrackBar1ChangeBounds(Sender: TObject);
private
{ private declarations }
public
{ public declarations }
end;
//--------------------------------------
var
Form1: TForm1;
osztok:array[1..65535]of integer;
primek:array[1..65535]of integer;
nonprimek:array[1..65535]of integer;
j,inp,osztodb:integer;
var prim,falsprim,ikerprim:integer;
//--------------------------------------
implementation
{$R *.lfm}
{ TForm1 }
procedure Nullaz;
begin
prim:=0;
falsprim:=0;
ikerprim:=0;
Form1.SpinEdit1.Value:=1;
end;
//********************************************* Számítás indítása
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
Timer1.Enabled:=true;
Nullaz;
end;
//---------------------------------------------
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
Timer1.Enabled:=false;
Nullaz;
end;
//********************************************* Számítás leállítása
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
Label2.Visible:=false;
Nullaz;
end;
//---------------------------------------------
procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
begin
ListBox1.Items.Clear;
SpinEdit1.Value:=SpinEdit1.Value + 1;
inp:=SpinEdit1.Value;
osztodb:=0;
(*********************OSZTO SZAMITASA***********************)
for j:=1 to (inp div 2) do
if (inp mod j) = 0 then
begin
Inc(osztodb);
osztok[osztodb]:=j;
end;
for j:=1 to osztodb do
ListBox1.Items.Add(IntToStr(osztok[j]));
if (osztodb=1) and (inp<>0) or (inp=1) then
begin
Label2.Visible:=true;
Inc(prim);
primek[prim]:=inp;
if (prim > 1 ) AND (primek[prim] - primek[prim-1] = 2) then
begin
ListBox4.Items.Add(IntToStr(primek[prim-1]));
ListBox4.Items.Add(IntToStr(inp));
ListBox4.Items.Add('----------');
Inc(Ikerprim);
Edit3.Text:=IntToStr(ikerprim);
ListBox4.ItemIndex:=ListBox4.Items.Count-1;
end;
ListBox2.Items.Add(IntToStr(inp));
Edit1.Text:=IntToStr(prim);
ListBox2.ItemIndex:=ListBox2.Items.Count-1;
end
else
begin
Label2.Visible:=false;
ListBox3.Items.Add(IntToStr(inp));
ListBox3.ItemIndex:=ListBox3.Items.Count-1;
Inc(falsprim);
Edit2.Text:=IntToStr(falsprim);
end;
(********************Ikerprimek********************)
end;
procedure TForm1.TrackBar1ChangeBounds(Sender: TObject);
begin
end;
end. -
fatal`
titán
válasz
Brown ügynök #5600 üzenetére
Ez nem igazán programozás. Tegyen egy kérdőjelet a link végére.
Hoppá elfelejtettem lapozni, azt hittem ez az utolsó komment, sorry.
-
MeTaL
tag
van egy oldal, amin van egy gomb, letöltés névvel. ha rákattintasz fel kell jönnie egy ablaknak , hogy megnyitás, mentés, mégse. Ez kiválóan működik firefoxban , explorer 9-ben de explorer 8-ban nem! azt szeretném hogy menjen 8-ban is... vaciáláltam már a beállításokkal, újratelepítettem a böngészőt stb. de enm találom melyik beállítás az...
az oldalt aspx-ben írták.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #5569 üzenetére
Ezt végül csak úgy tudtam megoldani, hogy a ROOT-alkalmazást, vagyis a Tomcat kezdőlapját lecseréltem arra az alkalmazásra, amit látni szeretnék az adott host kezdőlapjaként. De ez gagyi megoldás, mert mi van, ha több alkalmazást szeretnék deployolni...
Ha valaki tisztában van vele, hogy IIS-t hogy kell összehozni Tomcat több alkalmazásával is, úgy, hogy a Tomcat a fő webszerver (ami fogadja a kéréseket a 80-ason), az ne kíméljen. Köszi. -
amargo
addikt
válasz
Brown ügynök #5620 üzenetére
Elnézést mindenkitol, de a VB szamomra olyan mint a delphi. Kizart, hogy ajanlanam.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
deiksupp #5611 üzenetére
Az AJAX nem egy programozási nyelv. Ahogy az ASP.NET, a JSP és a jQuery sem.
Amúgy tudtommal ilyen fogalom külön, hogy "JSP.NET", nincs. JSP van és .NET. Meg ASP.NET.
Egyébként ha már belinkelted, hadd szóljak hozzá az álláskereső bemutatkozó írásodhoz: először is ha már írásban hirdeted magad, legalább azt a pár sort próbáld már meg helyesen, hibák nélkül leírni (pl. "emelett", "Ezek melett", "fennt", "minnél", stb.... plusz css3 --> mozaikszó...), ezenkívül ne írj már ilyet egy álláshirdetésnél, hogy "a pénz nem érdekel". Ebből az következik, hogy az esetleges munkáltatóid nem fognak komolyan venni, és/vagy lósz@r fizetést sem fognak adni, mikor pedig kaphatnál eleget. Plusz aki azt mondja, hogy nem örülne, ha több pénzt kapna annál, mint amennyit jelenleg kap, az vagy iszonyat gazdag, vagy bolond.(Ha az utóbbi kategóriába tartozol, akkor utólag is elnézést.
)
Meg az ilyenek szintén komolytalannak hatnak: "css3 (nagyon jól értek hozzá)", akkor már ehelyett írj valami olyasmit, hogy "magas szintű CSS-ismeretek", vagy hasonló.
Amúgy ha PHP-zol, akkor elvileg még a Symfony-nak is hasznát veheted.
Arra a kérdésre, hogy melyik nyelvet válaszd, nem lehet jó választ adni, azt válaszd, amelyiket kényelmesnek találod, szereted, el tudnád képzelni, hogy tényleg hosszan foglalkozol vele, munkaszinten. Az biztos, hogy PHP-s melókkal Dunát lehet rekeszteni, de ez nem feltétlenül jelent csak jót, mert sok honlapkészítős meló trágya, de ez ugyanúgy igaz lehet persze a többi nyelv esetén is... de szerintem valahogy a PHP-s munkáknál ez jellemzőbb, mert ahogy azt a PHP-s topicban is sokszor kiveséztük, a PHP teljes mellszélességgel támogatja a programozói gányolást.
Persze félre ne értsd, nagyon jó és hasznos nyelv, én is szeretem (sőt, jelenleg is aktívan használom a nyelvet). De látni kell az árnyoldalait is. (Sok elvakult PHP-s azt hiszi, ez a nyelv A nagybetűs programozási nyelv a webfejlesztéshez). -
amargo
addikt
válasz
Brown ügynök #5617 üzenetére
WPF(c#)
hátránya:
meg kell tanulnod rengeteg mindent hozzá.
néhol nehézkes
windows-on futQT (c++)
hátránya:
meg kell tanulnod, mert bár szabvány c++ használ, az esemény kezelés elsőnek furcsa lehet -
Brown ügynök
senior tag
Delphi 7-ben íródott vállalatirányítási rendszert szeretnék egy "frissebb" nyelvre átírni. C++ és VB van idáig tapasztalatom. Játszik még a C# de azt még nem ismerem. Ti melyiket javasolnátok? (Előnyök, hátrányok).
Szerk: A C++ csak tanultam, de nem alkalmaztam, ellenben ha megéri, szívesen felfrissíteném.
-
deiksupp
csendes tag
válasz
ArchElf #5614 üzenetére
Amerika a cél diploma után, most mérnökinfót tanulok Debrecenben, meg van már egy pár infós szakmám, nyaranként Camp Leaders. Diploma előtti évben green card lottery, ha összejön utánna nekem csak 1 repjegy kell majd, a többi jön magától...(persze kinnt addigra szerzek munkát). Addig is tanulok.
Adatbázisról: szerintem aki php-t tanul a MySql magától értetődő, Oracle-t tanulok (a SAP miatt is, meg azért is mert érdekel).
Framework-on mit értessz? Libraryt? Kb fél éve úgy tanulom ezeket a nyelveket hogy valamely elterjedt library-ét is tanulom mellé, de néhány helyen olvastam hogy ezeket frameworknek is nevezik. PHP -> Zend & Yii, Javascript -> jQuery, ezekre gondoltál? Nézegettem a Spring-et is de az nem nagyon nyerte el a tetszésem. Jah és swinget és az svg-t is nyomom melettük. Ha van 1 kis szabadidő akkor "CMS nap"-ot tartok (joomla, drupal). És ha még ezek után is van időm akkor FLEX-elek egy kicsit.Ezt itt is felsoroltam: hopp.
És ezt mindent kivétel nélkül angolul nyomatom.
-
ArchElf
addikt
válasz
deiksupp #5613 üzenetére
Az megvan, hogy hogy fogsz kijutni?
Netesből egyébként: ASP.NET, Java (JEE, JSP), PHP
Kellenek mellé még adatbázis specifikus imeretek (Oracle, MSSQL, MySQL...)
Érdemes ismerni néhány framework-öt, mert általában nem általános tudás kell, hanem speciálisan valami termék/framework ismerete...AE
-
deiksupp
csendes tag
Üdv mindenkinek, remélem tudzok segíteni, lenne 1 nagy kérdésem:
MILYEN PROGNYELVEN ÉRDEMES TANULNI AMINEK VAN PIACA?
Itt elsősorban a webprogramozási nyelveket értem.
Tudásomat szeretném kiegészíteni ha tudtok valami hasznosat írni.
A köv. prognyelveken progozok: ASP.NET(C#), JSP.NET, ACTIONSCRIPT, PHP, JAVASCRIPT, jQUERY, JAVA, AJAX. Jelenleg Yii-vel és a Zend-el is ismerkedek. -
j0k3r!
őstag
válasz
Brown ügynök #5608 üzenetére
"Most már csak azt nem értem, hogy néhány oldalnál miért lehet mégis megnézni a képet, ha linkelem?"
ugy, hogy nem minden oldal tiltja a hotlinkelest, ergo nem nezi a referert
"Mire jó ha figyeljük a referer-t?"
a linkelt cikkben is bennevan, de a lenyeg, hogy server eroforrast takaritunk meg vele.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #5603 üzenetére
Most már csak azt nem értem, hogy néhány oldalnál miért lehet mégis megnézni a képet, ha linkelem? Mire jó ha figyeljük a referer-t?
-
bambano
titán
a stopnál teljesen felesleges modulokat betölteni.
ha frissen indult a gép, ezért nincs root handle, akkor nem problémás a törlésre adott hibaüzenet.mi más hibát kellene még látnom?
de ez szerintem nem a programozás topicba való, vagy az openwrt-be vagy a tplink 1043nd-be. folytassuk ott. -
Tamy
őstag
válasz
bambano #5599 üzenetére
Köszönöm ismét a segítséged, innen valamiért kimaradt, de már úgy volt. Még Jester01 javasolta a router topicjában, sajnos így sem jó.
Most ha elindítom ezt adja:root@Tamy-router:~# /etc/config/limit start
+ insmod cls_fw
+ insmod cls_u32
+ insmod sch_htb
+ insmod sch_sfq
+ insmod sch_ingress
+ insmod act_police
+ DEV=eth0.1
+ LIMIT_IPS=192.168.2.100
+ LIMIT_DOWN=200
+ LIMIT_DOWN_BURST=400
+ LIMIT_UP=400
+ case "$1" in
+ echo -n 'Starting bandwidth shaping: '
Starting bandwidth shaping: + start
+ tc qdisc del dev eth0.1 root
RTNETLINK answers: No such file or directory
+ tc qdisc add dev eth0.1 root handle 77: htb
+ tc class add dev eth0.1 parent 77: classid 77:1 htb rate 20000kbit
+ tc class add dev eth0.1 parent 77:1 classid 77:10 htb rate 200kbit ceil 400kbit prio 2
+ tc qdisc add dev eth0.1 parent 77:10 handle 78: sfq perturb 10
+ tc qdisc add dev eth0.1 ingress
+ tc filter add dev eth0.1 parent 77: protocol ip prio 2 handle 80 fw flowid 77:10
+ tc filter add dev eth0.1 parent ffff: protocol ip prio 1 handle 79 fw police rate 400kbit mtu 6k burst 6k drop
+ for ip in '$LIMIT_IPS'
+ iptables -t mangle -I PREROUTING -s 192.168.2.100 -j MARK --set-mark 79
+ iptables -t mangle -I POSTROUTING -d 192.168.2.100 -j MARK --set-mark 80
+ echo done
done
+ exit 0Viszont mint már korábban is beszéltük a stop sem oké teljesen (bár ha belegondolok az annyira nem lényeg):
root@Tamy-router:~# /etc/config/limit stop
+ insmod cls_fw
+ insmod cls_u32
+ insmod sch_htb
+ insmod sch_sfq
+ insmod sch_ingress
+ insmod act_police
insmod: can't insert 'act_police': File exists
+ DEV=eth0.1
+ LIMIT_IPS=192.168.2.100
+ LIMIT_DOWN=200
+ LIMIT_DOWN_BURST=400
+ LIMIT_UP=400
+ case "$1" in
+ echo -n 'Stopping bandwidth shaping: '
Stopping bandwidth shaping: + stop
+ tc qdisc del dev eth0.1 root
+ iptables -F -t mangle
+ echo done
done
+ exit 0 -
bambano
titán
válasz
gondolom a kukikat, amiket a kép letöltése közben ellenőriz az oldal, nem mellékeled az elküldött linkhez.
-
j0k3r!
őstag
válasz
referer hianya esetleg
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nők, nőügyek (18+)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- További aktív témák...
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32" ívelt Monitor 32MR50C-B
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3271, 100% Akkumulátor
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest